Prevaranti na PIK-u
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#3451 Re: Prevaranti na PIK-u
Nekome je stvarno dosadno...

-
Lopov-eliminator
#3452 Re: Prevaranti na PIK-u
@propalismo hvala drug, samo ne znam sto na mene adresiras ova 3 zadnja posta?
Mislim da HMvozila i pesak nisu ista osoba ali sigurno imaju dogovor. HMvozila od 32 transakcije ima 14 transakcija samo sa pesak. Sve skrivene. Takodjer, treba pogledati s jos vise paznje profil godzilla77, koji je imao ukupno 5 transakcija i to sve sa HMvozila. Mislim da ni oni nisu ista osoba nego da imaju dogovor. U njegovim dojmovima moze se vidjeti na dnu da su duplirali istu transakciju (artikal: volkswagen transporter 1.9td) sto nije dozvoljeno i predstavlja laziranje. Vidi se jos da je HMvozila sakrio artikle al na njegovu nesrecu ovaj godzilla77 nije, tako da se ovo dupliranje moze uociti. Ima i malo prehvaljivanja.propalismo wrote:E da te vidim sada Lopov Eliminatore:
Sumnjiv profil http://www.pik ba/profil/HMvozila/ lazno nabijanje transakcija sa http://www.pik ba/profil/pesak/
U stvari ja mislim da se radi o jednoj te istoj osobi.Vise uzastopnih sakrivenih transakcija![]()
I svi iz Zavidovica
Ovi se znaju, neko je u dojmovima coaplavsic napisao da su on i sasaboss kumovi. Takodjer, nisu sami u mrezi ima tu 2 profila jos, radeboss i sasamart . Moze se primijetiti podudaranje imena sa sasaboss . Sa sva 3 profila coaplavsic radio je serijske transakcije. Za razliku od drugih na ovoj temi, ova ekipa je pametnija, ne skrivaju transakcije (osim onih za koje bi bilo ocito da su laznjaci pa zato skrivaju) i ne poklapaju im se brojevi telefona. Od ovih profila, najvece su sanse da su sasaboss i sasamart ista osoba. Ovaj radeboss mozda i nije ali je nick upadljivo slican sasaboss i radili su zajedno transakcije, kao i sa coaplavsic. Sasamart ima 87 transakcija, od toga 47 samo sa coaplavsic, u serijama od po cak 20 transakcija. I naravno, svima je broj korisnika u odnosu na transakcije jako nizak. Ukratko, ovdje u igri su 2,3 ili 4 lika koji stancaju jedni drugim transakcije, a zatim kad skontaju da su ofirni onda lazno preprodaju te artikle na piku da bi imali neki alibi za ove nepravilnosti. Sve u svemu, iskusna ekipa.propalismo wrote:Profil http://www.pik ba/profil/coaplavsic/ nabijanje laznih transakcija sa http://www.pik ba/profil/sasaboss/
Mogu vam reci da ovoga ima koliko hoces na Pik-u.Valjda zele da ljudi misle kako su oni dobri trgovci i kako imaju mnoogo transakcija a sve buranija nema 5km u dzepu
Last edited by Lopov-eliminator on 21/02/2014 23:55, edited 3 times in total.
-
Lopov-eliminator
#3453 Re: Prevaranti na PIK-u
S obzirom na to koju robu prodaje ovaj miletuzla, cini mi se prilicno cist tako da nije cudno da neko kupi vise stvari u seriji.propalismo wrote:Pogledajte ovaj profil www.pik ba/profil/Almir_tz1986/
5 negativnih dojmova![]()
I mnoogo sakrivenih transakcija sa ovim profilom www.pik ba/profil/miletuzla/
Koji ga mnoogo hvali u svojim pozitivnim dojmovima![]()
A inace profil www.pik ba/profil/miletuzla/ mi je mnogo sumljiv profil![]()
161 transakcija sa 64 različitih kupaca/prodavaca
A vecina ih je:www.pik ba/profil/enko36/ www.pik ba/profil/al72/ www.pik ba/profil/igorbos/
Ma smrducka pravo
Sto se tice Almir_tz1986 , jedino je relevantan 1 negativni od poznatog trgovca accept, jer Almir nije htio kupiti artikal nakon pobjede na aukciji posto nije htio platiti postarinu, i povrh svega dovoljno je procitati njegov odgovor na nrgativni da se vidi o kakvom se karakteru radi. Ova ostala 4 dojma su nastala iz jedne transakcije s likom star8 koji je zaradio suspenziju.
- propalismo
#3454 Re: Одг: Prevaranti na PIK-u
@Lopov Eliminator pa tebe sam prozvao zato sto sam htio da ti to ispitas na svoj detaljan nacin sto si ti i ucinio do tancina.
Skidam ti kapu!Ti bi trebao da radis u policiji ili da budes neki inspektor jer stvarno me odusevljavas sa svojim nacinom istrage stvarno imas stila.
Ja sam samo tebi dao materijal a ti si ga lijepo majstorski obradio.
Respekt!!!
Послато са GT-S5830i користећи Тапаток 2
Skidam ti kapu!Ti bi trebao da radis u policiji ili da budes neki inspektor jer stvarno me odusevljavas sa svojim nacinom istrage stvarno imas stila.
Ja sam samo tebi dao materijal a ti si ga lijepo majstorski obradio.
Respekt!!!
-
Lopov-eliminator
#3455 Re: Prevaranti na PIK-u
@propalismo Hvala drug na lijepim rijecima. Iskustvo je bitna stavka. S obzirom da sam odavno registrovan na Piku, visegodisnje iskustvo u trgovini, i da sam vidio sve i svasta, a i muljatori uglavnom koriste potpuno iste standardne metode, vjeruj da je za istragu dovoljno 5 minuta i nekoliko klikova. Najtezi dio je napisati post ovdje
Volio bih da i drugi koji se javljaju ovdje da budu detaljni u opisu situacije, sto vise detalja to je efikasnije.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3456 Re: Prevaranti na PIK-u
koga eliminator ispita taj više ne proda 
- Averus
#3457 Re: Prevaranti na PIK-u
Možemo li se složiti oko jedne stvari na ovoj temi?
Da se, pod hitno, ljudi nauče postavljati linkove
-
Lopov-eliminator
#3458 Re: Prevaranti na PIK-u
Potpis, ja bih stavio u signature kako se postavlja ali Klix uopste ne pokazuje signature u postovima iako se po opcijama može unijeti isti.Averus wrote:Možemo li se složiti oko jedne stvari na ovoj temi?
-
shandrprcSA
-
Lopov-eliminator
#3460 Re: Prevaranti na PIK-u
Našao sam sliku od ovog lika putem Vibera, koji kako je vec napisano ima i nick ALDIN2014,Lopov-eliminator wrote:Možeš biti samo malo detaljniji koji su to problemi s telefonom?atik wrote:Mene prevario ovaj lik za mobitel, prodao mi pokvaren mobitel.
Evo link profila: http://www.pik.ba/profil/Kobra113/
Ovaj isti Kobra113 je pokušao mene zavalit prije nekih pola godine il više možda, prodavao nešto i reko da je u odličnom stanju, pogledam uživo kad ni blizu odličnog stanja i normalno nisam ni kupio.
Kobra113 /ALDIN2014

- van helsing
#3461 Re: Prevaranti na PIK-u
Radi u klinickom centru bolnice kosevo 
-
stajeba
- Grijem se na: sex
- Vozim: svoj fazon
- Horoskop: je za nevjernike
#3462 Re: Prevaranti na PIK-u
Imam jedno pitanje, kontam poslat neki artikl liku, sad neznam može li on mene kako da prevari, malo mi sumnjiv pa zato?
- propalismo
#3463 Re: Одг: Prevaranti na PIK-u
Zavisi kako saljes.Najbolje ti je trazi mu pare unaprijed ako je sumnjiv.Ako saljes pouzecem(sto je dugotrajan i mukotrpan proces)jedino sto moze da te ispali je da ne podigne artikal pa da ti kiksas postarinu jer on dok ne uplati u posti ne moze podici tvoj artikal.Govorim ti iz iskustva navergo sam se ja sa tim koliko hoces....
- seoBIH
#3464 Re: Prevaranti na PIK-u
Ti liku koji prvi put salje nesto opisa slanje kao nadnaravnu pojavu. Cuj mukutropan proces
Nazoves neku kurirsku sluzbu, tipa euroexpres, dodju ti na adresu, uzmu paket, navedes ko placa postarinu (10KM) odu, sutradan kod lika koji je narucio.
Da se u ostalim zemljama ovako komplikovano narucuje, de mi uplati na racun, pa onda kad dodje ostatak platis nikad ne bi narucili. Zato mi ni nemamo karticno placanje.
Nazoves neku kurirsku sluzbu, tipa euroexpres, dodju ti na adresu, uzmu paket, navedes ko placa postarinu (10KM) odu, sutradan kod lika koji je narucio.
Da se u ostalim zemljama ovako komplikovano narucuje, de mi uplati na racun, pa onda kad dodje ostatak platis nikad ne bi narucili. Zato mi ni nemamo karticno placanje.
- propalismo
#3465 Re: Одг: Prevaranti na PIK-u
A hoce li svi Euroexpresom?Ili neko hoce postom?I nije Euroexpres 10km.Da rezimiramo nemas ti pojma o trgovini na Pik-u...
- sorcerer
#3466 Re: Prevaranti na PIK-u
a zasto ne bi htjeli euroexpresom?to je po meni najbolji i najjednostavniji nacin za slanje.cijena zavisi od kilaze.(npr 2 vrata za auto iz sarajeva do topole 45 kg sam platio 37 maraka).slao sam 50 puta najmanje razne stvari s njima i nikad nije bilo problema ...lovu dobijem za 2-3 dana kad sam nesto placao pouzecem
- propalismo
#3467 Re: Prevaranti na PIK-u
Posta je jeftinija ali se duze ceka i na artikal i na povrat novca.Euroexpres kosta za najlaksu stvar 18.66km osim ako nemas ugovor onda je nesto jeftinije.Kupac placa dostavu i na njemu je da kaze cime zeli da mu se dostavi artikal.Nekome je Euroexpres skup pa izabere postu....
- sorcerer
#3468 Re: Prevaranti na PIK-u
ja nisam imao problema s tim i kad sam kupovao i prodavao negdje van sarajeva uvijek sam slao euroexpresom .i nemam nikakav ugovor s njima ,ali je tacno da nema jeftinije od 20 maraka ,slao sam i neke manje stvari (1-2 kg) i postarina je bila 20 maraka.
- propalismo
#3469 Re: Prevaranti na PIK-u
A posta je 7-8km kupac ceka 7 dana da mu stigne artikal a ti cekas povrat novca jos 7 dana ako sve prodje kako treba 
- sorcerer
#3470 Re: Prevaranti na PIK-u
ma znam to je ok ako se nekome ne zuri ,ali meni je to smor,dok odem u postu ,pa dok nadjem parking-platim 2 marke,pa guzva ...izgubim sat vremena,ovako mi dodju na vrata ,ne moram ici nigdje ... 
- seoBIH
#3471 Re: Prevaranti na PIK-u
Kako nema ? 24VIP slanje 11KM, povrat novca 5KM.sorcerer wrote:ja nisam imao problema s tim i kad sam kupovao i prodavao negdje van sarajeva uvijek sam slao euroexpresom .i nemam nikakav ugovor s njima ,ali je tacno da nema jeftinije od 20 maraka ,slao sam i neke manje stvari (1-2 kg) i postarina je bila 20 maraka.
- Take-Two
#3472 Re: Prevaranti na PIK-u
Nije tacno,slao prosle sedmice obicnom postom tj koristio uslugu placanje pouzecem,poslo Nintendo Wii sa dosta opreme,tezina 8 kg,postarina 11 km,Poslao u utorak,kupac dobio paket u srijedu,ja novac u cetvrtak... Vogosca-Travnik
Last edited by Take-Two on 22/02/2014 21:04, edited 1 time in total.
- sorcerer
#3473 Re: Prevaranti na PIK-u
ja sam govorio za euroexpres ,nisam nikad slao sa 24 vip
- Qurajber
#3474 Re: Prevaranti na PIK-u
Malo si ga mahnuo, ali nema veze....meni ni u džep ni iz džepa...Take-Two wrote:Nije tacno,slao prosle sedmice obicnom postom tj koristio uslugu placanje pouzecem,poslo Nintendo Wii sa dosta opreme,tezina 8 kg,postarina 11 km,Poslao u utorak,kupac dobio paket u srijedu,ja novac u cetvrtak... Vogosca-Travnik
- propalismo
#3475 Re: Одг: Prevaranti na PIK-u
@Take-Two 8kg?Obicnom postom za 24h?Drug moj ti je savjet sutra cijeli dan kupaj zabe a u ponedeljak kod porodicnog da ti da uputnicu za nekog dobrog neuropsihijatra.Sta lupas jbt?Ja kakvih hajvana ima na ovom forumu.Ja bi uveo da svako ko hoce da prikljuci internet mora kod psihijatra na pregled da se utvrdi da li je normalan.8kg,obicnom postom za 24h?Pa onda nebi postojao Euroexpres,24 Vip i uopste brza posta.....Katastrofa
Last edited by propalismo on 23/02/2014 08:02, edited 1 time in total.