Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

trcicu trceci

#34476 Re: Edin Džeko

Post by trcicu trceci »

nema me tamo wrote:
alphonse kauders wrote:Imamo fakat baš sportiste za uzor van terena (ne samo mi, već i Hrvati i Srbi):

Džeko/Šaban, Nurkić/Baja, Spahić/Roy Jones Jr, Ibričić/Zmaj od Šipova... :D ;

Ali haj, sve iz kuće dolazi i načina kako si odgajan, a podosta je i do manjka obrazovanja, papi na sve strane.

Sreća jedina naša pa su dovoljno talentovani za sport, ali kad ih vidiš na ovakvim trenucima prirodnog stanja, crveniš se u njihovo ime.
Nisi mogao bolje objasniti, još kad vidiš kakvu glupost napisa ovaj Trcicu trceci..

Neki nisu dovoljno pametni da shvate da ganjanje lopte ne igra nikakvu ulogu u tome ko si k'o covjek i na koga se trebaš ugledat..Ako je iko vrijedan toga..
Zar stvarno mislis da je Dzeko taj na koga se treba ugledat i kopirat..

Vi pojedinci sve gledate kroz pare, a to je malo je reci pogrešno..
Kako to da 95% vas ovdje se povraca nad pojavom Sabana Saulica i kako to da subotom u Sarajevu 95% se slusa ovakva muzika? Udjes u kafice vidis seljakluk nenadmasivi. Nesto ne stima...
Druga stvar, kritikujete ga zbog toga sto se druzi sa Ibricicem? Sto? Zato sto je ruzan onako zut, ili zato sto je los kao fudbaler? Jer sumnjam da znate kakav je kao covjek.
Trece stvar jeste da fudbaleri nisu intelektualci ali imaju bar nesto u zivotu sto vrhunski rade i sto su poznati u svijetu. Po cemu si ti poznat? Jedva te zna i pola familije.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#34477 Re: Edin Džeko

Post by Velkoski »

Tomahawk11 wrote:Najjaci su pojedinci koji dodju da dokazu da smo sabani, jer nam se ne svidja sta radi reprezentativac BiH :-)
Nismo ostvareni, bla bla....
Dzeko ima precih problema od pijanki sa Sabanom i penzionerom Ibricicem. Podigni, ljudino, formu, pa kad zavrsis drugu polusezonu sa 10-ak golova, onda to proslavi ko covjek.
Ma opravdat će Bošnjo svaku moguću glupost iz njemu znanih razloga.

Džeko je idol nacije, sva djeca žele biti on i to sa sobom nosi određeno breme, koje on evidentno ne može da nosi. Pametnije mu je da brine o tome što je postigao tek par golova u 2015. godini nego da kiti ovog ćelavog firauna.

I još jedna stvar, Džeko je JAVNA ličnost i samim tim nije MAHALANJE kada komentarišeš ovakvu stvar. Uostalom, mogao je skloniti kamere.
Tomahawk11
Globalni moderator

#34478 Re: Edin Džeko

Post by Tomahawk11 »

Velkoski wrote:
Tomahawk11 wrote:Najjaci su pojedinci koji dodju da dokazu da smo sabani, jer nam se ne svidja sta radi reprezentativac BiH :-)
Dzeko ima precih problema od pijanki sa Sabanom i penzionerom Ibricicem. Podigni, ljudino, formu, pa kad zavrsis drugu polusezonu sa 10-ak golova, onda to proslavi ko covjek.

Džeko je idol nacije, sva djeca žele biti on i to sa sobom nosi određeno breme, koje on evidentno ne može da nosi. Pametnije mu je da brine o tome što je postigao tek par golova u 2015. godini nego da kiti ovog ćelavog firauna.

I još jedna stvar, Džeko je JAVNA ličnost i samim tim nije MAHALANJE kada komentarišeš ovakvu stvar. Uostalom, mogao je skloniti kamere.
Upravo, sve stoji.
I qrc bi on postao fudbaler koji je igrao Bundes, EPL i sad Seriu A da se ovako ponasao.
Evidentno je da se nasitio i to je neka druga prica.
Kritikujemo ove nase balerine iz PL kad ih se snimi na shishi i po nekim lokalima, a da se ne kritikuje prva violina reprezentacije.
trcicu trceci

#34479 Re: Edin Džeko

Post by trcicu trceci »

Velkoski wrote:

Eh cekao sam neku ..... da na ziceru za ovu javnu licnost. Javna licnost je samo u onome cime se bavi i sta mu je profesija, to bi te trebalo zanimati. To sto je javna licnost ne daje ti za pravo da znas sta mu zena oblaci kad je sa njim, s kim mu je sestra i sta on jede i pije. Nije on seljacina nego ti sto te zanimaju takve trivijalnosti i prigvati istinu.

To sto je on idol, idol je za fudbal. Nije idol lijepog ponasanja i nije mis svijeta
Pismonosa

#34480 Re: Edin Džeko

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 01/02/2021 12:05, edited 1 time in total.
trcicu trceci

#34481 Re: Edin Džeko

Post by trcicu trceci »

Tomahawk11 wrote:
Velkoski wrote: Ma opravdat će Bošnjo svaku moguću glupost iz njemu znanih razloga.

Upravo, sve stoji.
I qrc bi on postao fudbaler koji je igrao Bundes, EPL i sad Seriu A da se ovako ponasao.
Kritikujemo ove nase balerine iz PL kad ih se snimi na shishi i po nekim lokalima, a da se ne kritikuje prva violina reprezentacije.
Evidentno se zasitio zato sto je na odmoru nakon mozda i vise godina. Kako ste nezahvalni. Jedini je davao sve od sebe za reprezentaciju i u barazu.
I sta covjek jednom se opusti vi pisate po njemu... kakva sirotinj od naroda, kratka pamet
Tomahawk11
Globalni moderator

#34482 Re: Edin Džeko

Post by Tomahawk11 »

trcicu trceci wrote:
Tomahawk11 wrote:
Velkoski wrote: Ma opravdat će Bošnjo svaku moguću glupost iz njemu znanih razloga.

Upravo, sve stoji.
Evidentno se zasitio zato sto je na odmoru nakon mozda i vise godina. Kako ste nezahvalni. Jedini je davao sve od sebe za reprezentaciju i u barazu.
I sta covjek jednom se opusti vi pisate po njemu... kakva sirotinj od naroda, kratka pamet
Halo, popusti. Nisam te nista pitao. Jesam sta izmislio? Nisam. Opustio se. Da je kraj sezone, pa ok, nek se opusta. On se opusta nakon jedne od gorih polusezona, igra u ekipi, standardan, ali je ucinak i vise nego los za napadaca njegovog renomea.
Sta to ima sa nezahvalnoscu? O cemu ti uopste pises? Sta komentarises? Citaj malo sta se pise, nemoj onako po defaultu odgovarati.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#34483 Re: Edin Džeko

Post by Velkoski »

Može slobodno produžiti odmor s obzirom na to da je dobio dvije utakmice suspenzije.

Haj' barem ga neće navijači više gađati jajima.
trcicu trceci wrote: Eh cekao sam neku ..... da na ziceru za ovu javnu licnost. Javna licnost je samo u onome cime se bavi i sta mu je profesija, to bi te trebalo zanimati. To sto je javna licnost ne daje ti za pravo da znas sta mu zena oblaci kad je sa njim, s kim mu je sestra i sta on jede i pije. Nije on seljacina nego ti sto te zanimaju takve trivijalnosti i prigvati istinu.

To sto je on idol, idol je za fudbal. Nije idol lijepog ponasanja i nije mis svijeta
Naravno da je ovo povezano sa njegovom profesijom jer ako niti dnao ovo utiče na njegove performanse. Koliko je meni poznato i ambasador je UNICEF-a, a to nije postao jer se debilizirao po Sanskom Mostu i restoranu Bosna nego jer je bio primjer drugima.

edit:

Ma gori sam ja što se raspravljam. Ja kritike na ovo potežem sad, a upravo će mu ove najveće patriote jebat' mater zbog ovog i sličnih stvari prvi idući put kada bude 'šetao na terenu' za repku.
trcicu trceci

#34484 Re: Edin Džeko

Post by trcicu trceci »

Tomahawk11 wrote:
trcicu trceci wrote:
Tomahawk11 wrote: Upravo, sve stoji.
Halo, popusti. Nisam te nista pitao. Jesam sta izmislio? Nisam. Opustio se. Da je kraj sezone, pa ok, nek se opusta. On se opusta nakon jedne od gorih polusezona, igra u ekipi, standardan, ali je ucinak i vise nego los za napadaca njegovog renomea.
Sta to ima sa nezahvalnoscu? O cemu ti uopste pises? Sta komentarises? Citaj malo sta se pise, nemoj onako po defaultu odgovarati.
Ne mozes nesto reci i ocekivati da svi klimaju glavom. Ne mozes izvaliti glupost da se zasitio kad je covjek nasu reprezentaciju odveo do baraza i u barazu nosio je na ledjima. Ako ne gledas utakmice u klubu i ako ne poznajes fudbal nego gledas samo koliko je ko golova dao, onda makar gledas reprezentaciju.
ganjeta

#34485 Re: Edin Džeko

Post by ganjeta »

Mlohavi jbg, mora nekad i podat ga....duga sezona, putovanja, jaja kao što kažeš. Ljudi su majku mu.

Možda mu je ovo baš trebalo, nikad se ne zna, pa onda eksplodira kad istekne suspenzija i Garsia dobije nogu.

Što se mene tiče, najvažnije da ga je Roma otkupila :zoka: , sad neka ga prodaju kad se ovako ponaša :D .
trcicu trceci

#34486 Re: Edin Džeko

Post by trcicu trceci »

Velkoski wrote:Može slobodno produžiti odmor s obzirom na to da je dobio dvije utakmice suspenzije.

Haj' barem ga neće navijači više gađati jajima.
trcicu trceci wrote: Eh cekao sam neku ..... da na ziceru za ovu javnu licnost. Javna licnost je samo u onome cime se bavi i sta mu je profesija, to bi te trebalo zanimati. To sto je javna licnost ne daje ti za pravo da znas sta mu zena oblaci kad je sa njim, s kim mu je sestra i sta on jede i pije. Nije on seljacina nego ti sto te zanimaju takve trivijalnosti i prigvati istinu.

Naravno da je ovo povezano sa njegovom profesijom jer ako niti dnao ovo utiče na njegove performanse. Koliko je meni poznato i ambasador je UNICEF-a, a to nije postao jer se debilizirao po Sanskom Mostu i restoranu Bosna nego jer je bio primjer drugima.

edit:

Ma gori sam ja što se raspravljam. Ja kritike na ovo potežem sad, a upravo će mu ove najveće patriote jebat' mater zbog ovog i sličnih stvari prvi idući put kada bude 'šetao na terenu' za repku.
I to sto je ambasador je zato sto ima uticaj i sto ima para a ne zbog lijepog ponasanja, to znas i ti i ja.

Ima para, dobro igra, sad je na kratkoj pauzi boli ga ona stvar sta mi ovdje pricamo. Za mjesec dana cemo ga svi slaviti kada bude opet davao golove i to je to. Isto kao sto cete vi zaboraviti sve dobro sto je uradio, kao sto ste zaboravili za Papeta i ostale
pirmin

#34487 Re: Edin Džeko

Post by pirmin »

Mi smo pravo seljacka nacija.

Sto puta se uvjerih.
Evo i sad. :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#34488 Re: Edin Džeko

Post by Velkoski »

ganjeta wrote:Mlohavi jbg, mora nekad i podat ga....duga sezona, putovanja, jaja kao što kažeš. Ljudi su majku mu.

Možda mu je ovo baš trebalo, nikad se ne zna, pa onda eksplodira kad istekne suspenzija i Garsia dobije nogu.

Što se mene tiče, najvažnije da ga je Roma otkupila :zoka: , sad neka ga prodaju kad se ovako ponaša :D .
Ma brate, ne može ovakvu stvar dozvoliti sebi u ovakvom periodu, pogotovo ako uzmeš u obzir i ovaj crveni karton... Teško da mu ovo može pomoći na bilo koji način jer ako nakon suspenzije uveže još dvije tekme bez gola ovo će kritičarima samo doći kao vrlo dobar argument. Ovo mogu shvatiti jedino ukoliko je odlučio da ga boli kurac.

A ovo dole. :lol: :mrgreen:

@trcicu

Problem je što ne daje golove i niko ne bi ništa ni spominjao da to nije tako. Uostalom, ovakva stvar nije morala biti 'javna', štaviše ovo je prvi put da imamo ovakve snimke.
Tomahawk11
Globalni moderator

#34489 Re: Edin Džeko

Post by Tomahawk11 »

trcicu, pa i pricam iz konteksta reprezentacije. Mislis da ce sa ovakvom formom trpati u reprezentaciji? Sumnjam.
Ne trazim da se bilo ko slaze sa mnom. Kako objasnjavas losu formu u ovoj polusezoni i redovne izlete u BiH? Mislim ok, moze mu se, to je jasno, ima novac, ima status koji mu to dozvoljava, samo tako ne funkcionise ozbiljan profesionalni fudbaler. Cak ni u Italiji.
I tebi je bezveze sto prozivas ljude da su jadni, seljacine, vaki-naki, jer ne kontas o cemu se prica. Mene prvog nije briga sta Edin radi u svom zivotu, ali me briga za ono sta radi kao reprezentativac BiH. Kad se samo sjetim operacije Akrapovic, kad je komplet ekipa dosla mahmurna ko cep..... :-)
No, hajde, nadati se da ce napuniti baterije psihicki, svakako je suspendovan, pa ima vremena i za pijanku i za trening.
Valjda iza Nove krene bolje :thumbup:
jasko_ba

#34490 Re: Edin Džeko

Post by jasko_ba »

Vecina njih to slusa. Grand je najgledaniji u Bosni. Kad dodju Bajrami, Nove godine, dijaspora preko ljeta, zna se ko ce napuniti diskoteke po silnim mjestima - Aca Lukas, Saban, Seka, Pejovic i ekipa. A opet njih izbor, ako vole to, nek idu, vjerovatno im je lijepo.I ja bih volio da mogu svaki vikend nekog aktuelnog dj-a poslusati ili neki dobar rock/jazz sastav. Sta cu, zivim na pogresnom mjestu.
SSemir

#34491 Re: Edin Džeko

Post by SSemir »

lesko ti si ljubomorna dusa, miš :P
trcicu trceci

#34492 Re: Edin Džeko

Post by trcicu trceci »

Dzeko je ove sezone imao nekoliko sjajnih nastupa, zato ja ne mogu pricanje da je skroz izvan forme. On je tek posljednje dvije utakmice los, priznajem cak katastrofalan i bio je najgori u Romi. Ali prije toga je imao nastupe gdje je ubjedljivo bio najbolji. Protiv Barcelone je bio jedini koji je igrao za Romu dok su ostali gledali kako ih Barcelona trpa, dao je i taj gol, a mogao je jos. Imao je i povredu, ne treba ni to zaboraviti, pa ipak se vratio i igrao je dobro. Neshvatljiv je pad u posljednje dvije utakmice i to je to. Ali on ce se vratiti kao milion puta do sada i u tome je njegova klasa.

Ne prihvatam samo povezivanje njegove forme sa ovim, a covjek kako kazem nije odmorio posteno vise od godinu dana. Sigurno da mu treba odmor, i, ako ce ga ovo vratiti u formu, neka slusa i Sabana boli me briga.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#34493 Re: Edin Džeko

Post by JoseMujica »

trcicu trceci wrote:
Velkoski wrote:

Eh cekao sam neku ..... da na ziceru za ovu javnu licnost. Javna licnost je samo u onome cime se bavi i sta mu je profesija, to bi te trebalo zanimati. To sto je javna licnost ne daje ti za pravo da znas sta mu zena oblaci kad je sa njim, s kim mu je sestra i sta on jede i pije. Nije on seljacina nego ti sto te zanimaju takve trivijalnosti i prigvati istinu.

i idol za fudbala je bijo i to u pluskvamperfektu
BackInBlack

#34494 Re: Edin Džeko

Post by BackInBlack »

trcicu trceci wrote: dobro igra
Sta igra dobro ? Kolo ?
Daj ba Ibricicu ... ne pretjeruj!
hekaton

#34495 Re: Edin Džeko

Post by hekaton »

Jebiga Edine, ti bi trebao biti naš Novak Đoković, biti odmjeren elokventan, uzor, svi koji kažu da možeš u slobodno vrijeme da radiš šta hoćeš nisu upravu, ti si javna ličnost uzor mladima i svaki tvoj korak se pomno prati kako na terenu tako i van njega, nisi ti novo spahe i ibričića ili ipak jesi, trebao si se izdignuti iznad mahale moj Edine, ne možeš biti mahalac i ciganski kiti Šabana a i biti ambasador Unicefa. :sad:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#34496 Re: Edin Džeko

Post by JoseMujica »

BackInBlack wrote:
Sta igra dobro ? Kolo ?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
Bianconeri1988

#34497 Re: Edin Džeko

Post by Bianconeri1988 »

Vala sramota sto je ss.ba objavio ove klipove, sto jest jest.

Inace, za ovakve i slicne Dzekine derneke se zna, nekad su i po tri dana znali biti zatvoreni u nekom restoranu. :D

Ali stvarno nije primjerno da ovakve stvari idu u javnost.
trcicu trceci

#34498 Re: Edin Džeko

Post by trcicu trceci »

JoseMujica wrote:
BackInBlack wrote:
Sta igra dobro ? Kolo ?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup: :thumbup:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#34499 Re: Edin Džeko

Post by Velkoski »

Tri članka napravili od ovoga. Možda je bezveze od mene da komentarišem baš to, ali to je dno dna kolege... :)

I onda vlasnik tog portala nekome prigovara da je žutilo, pff. :)
dezurni_ucenik

#34500 Re: Edin Džeko

Post by dezurni_ucenik »

leškarenje wrote:
Bianconeri1988 wrote:Vala sramota sto je ss.ba objavio ove klipove, sto jest jest.

Inace, za ovakve i slicne Dzekine derneke se zna, nekad su i po tri dana znali biti zatvoreni u nekom restoranu. :D

Ali stvarno nije primjerno da ovakve stvari idu u javnost.
Ma neka su objavili da vidi i javnost,zasto bi se krilo.Do sada kad neko nesto ovako spomene ispadne mahalac,sad se i potvrdilo dugogodisnje spekulisanje o tome radi li ove stvari Idol Nacije.
Eto ko ljudi mislili prije da Dzeko slusa Erika Satieja
Post Reply