Demokratska fronta Željko Komšić

putokaz1

#34476 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

seln wrote:
putokaz1 wrote: A DF će s SDA,kako stvari stoje ,i treći put s njima
Koji treci put?
Ovo su tek drugi izbori na kojima ucestvuju.
2014 SDA-DF
2016 Stojnići i kompanija s SDA
seln

#34477 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by seln »

putokaz1 wrote:
seln wrote:
Koji treci put?
2014 SDA-DF
2016 Stojnići i kompanija s SDA
Zaboravio si svih 10 kantona, Federaciju u drzavni nivo.
Dakle, 13 puta su koalirali.
Moze li neki argument koji nije izvucen iz guzice?
putokaz1

#34478 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

Zaboravio si svih 10 kantona, Federaciju u drzavni nivo.
Dakle, 13 puta su koalirali.
Moze li neki argument koji nije izvucen iz guzice?[/quote]
-NISU KOALIRALI S SDA JEDINO U LUKAVCU,osim na par biračkih mjesta gdjesu Sandri,zastupnici na TK, dopisali 10 tak glasova,nakon brojanja
drug_profi

#34479 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Rekao sam jos prije izbora, pa i poslije izbora - ZK je trojanski konj. Radice samo u interesu SDA i HDZ, jer sve sto je uradio samo je donijelo koristi ovim strankama. Mjesto u predsjednistvu je svakako bezvezno mjesto, a dobar spin da se mobilisu Hrvati iza HDZ-a.
Tuzno je kako me je prevario jednom da mu dam glas.
Ukratko stetocina.
ultima_palabra

#34480 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

nemampojma0 wrote:Imajuci u vidu interes i sigurnost drzave, mislim da bi bilo pogubno pustiti samu Sda u vlast sa Hdz i Snsd.
Ozbiljne stranke trebaju preuzeti odgovornost za drzavu i podijeliti je medjusobno, a tu mislim u prvom redu na Df,Sdp i Sda. Koalicija tih stranaka daje i stabilnu vlast na nizim nivoima.
Navijacko posmatranje stvari nije za politike.
Pravljenje koalicija od 6, 7 i vise stranaka je neozbiljno.
Bolje i sa Sda nego njenim nusproduktima...Kuko,Kifla i sl
Evo ga, samo sam ovo cekao :mrgreen: Zrtvovanje za drzavu Vol. 3747383738... drzava je u opasnosti, stize kredibilni Komsic sa svojom ozbiljnom strankom u pomoc... ne bi on treci put zaredom koalirao sa SDA, ali duznost zove :bih:
seln

#34481 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by seln »

ultima_palabra wrote:
nemampojma0 wrote:Imajuci u vidu interes i sigurnost drzave, mislim da bi bilo pogubno pustiti samu Sda u vlast sa Hdz i Snsd.
Ozbiljne stranke trebaju preuzeti odgovornost za drzavu i podijeliti je medjusobno, a tu mislim u prvom redu na Df,Sdp i Sda. Koalicija tih stranaka daje i stabilnu vlast na nizim nivoima.
Evo ga, samo sam ovo cekao :mrgreen: Zrtvovanje za drzavu Vol. 3747383738... drzava je u opasnosti, stize kredibilni Komsic sa svojom ozbiljnom strankom u pomoc... ne bi on treci put zaredom koalirao sa SDA, ali duznost zove :bih:
...NS sa Kiflom, Nerko sa Faaahrom...
sve drzavni interes.
nemampojma0

#34482 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

ultima_palabra wrote:
To je bilo moje misljenje.
Prvi nisam za pricu sa Sda, ali sam jos manje za pricu sa fasistickim Hdz-om.
Mozda nisam u prvom postu bio jasan...kazem, koalicija Df+Sdp+Sda+Snsd.
Da ti ne bi ostao samo na kritici, de bujrum, kazi bolje rjesenje.
Prpa.ba

#34483 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Prpa.ba »

Sta fali da se SDA kao dokazana patriotska opcija sama bori sa fasistima? Kad su nas znali odbraniti u ratu, ovo ce za njih biti mala maca. Ako im zafali pomoc, uvijek je tu njihov otpad u obliku DF-a. :-D
bingov buraz

#34484 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bingov buraz »

U USK su koalirali sa SDA i Babinim,fuj.
ultima_palabra

#34485 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

nemampojma0 wrote:
ultima_palabra wrote:
To je bilo moje misljenje.
Prvi nisam za pricu sa Sda, ali sam jos manje za pricu sa fasistickim Hdz-om.
Mozda nisam u prvom postu bio jasan...kazem, koalicija Df+Sdp+Sda+Snsd.
Da ti ne bi ostao samo na kritici, de bujrum, kazi bolje rjesenje.
Vlast bez HDZa je nemoguca... uz njih uvijek ide i SDA. Ko ce biti priljepak je sasvim nebitno.
statixx

#34486 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by statixx »

Prpa.ba wrote:Sta fali da se SDA kao dokazana patriotska opcija sama bori sa fasistima? Kad su nas znali odbraniti u ratu, ovo ce za njih biti mala maca. Ako im zafali pomoc, uvijek je tu njihov otpad u obliku DF-a. :-D
Pa Bakir je vec rekao da nije fer da se oni sami bore sa fasistima na drzavnom nuvou, a da drugi uzimaju lovu po kantonima. :D
baxus

#34487 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by baxus »

ultima_palabra wrote:
Pazi sta danas onaj SDA portal Global CIR piše:

“...Za to vrijeme SDA, kao pobjednička stranka, nudi mogućnost formiranja većine prije svega SDP-u, što bi bila koalicija bazirana na jasnom programu i stabilnoj matematici, a koja ima i pozitivan historijski bekgraund, jer su ove dvije stranke u najtežim danima agresije stajale rame uz rame braneći vrijednosti antifašizma na kojima je utemeljena ova država”

Sad odjednom nisu vise crveni kmeri, komunjare i cetnici.
Better Man

#34488 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Better Man »

SDA treba izbaciti iz vlasti na svim nivoima gdje se može, jer to je najveća kriminalna organizacija. Isto tako ako se mogne izbaciti i HDZ i SNSD treba uraditi. Vrijeme je da DF otvoreno kaže jesu li da prave vlast bez SDA ili su u stvari oduvijek bili privjesak SDA. Sjetimo se Vlade KS i podrške DF-a toj kriminalnoj Vladi.
Better Man

#34489 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Better Man »

seln wrote:
Koji treci put?
Treći ako brojimo općinske izbore, gdje su kandidati DF-a pokazali svoje pravo lice tako što su špodržali mafiju iz SDA i onemogučili da građanske stranke imaju gradonačelnika Sarajeva.
toska

#34490 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by toska »

drug_profi wrote:
criticos wrote:Kao bivši demobilisani borac ne tražim ništa od države i sit sam više te priče o borcima i naknadama. To je priča za pijavice i to treba iskorijeniti. .. Ne govorim o RVI.
E nece moci, ne dam, ne halalilm 45 mjeseci kiše, blata, krvi i uzasa...
Siromasana drzava, kolaps folovi... a preseravaju se sa platama, dodacima, naknadama, benefitima, proslavama... NASIM parama, a da nije bilo boraca ne bi niceg bilo.
baš kao što kaže drug_profi, sve se nema...

a criticos, zar ne misliš da je apsolutno svaki pravi borac manje-više i invalid i da nije u mogućnosti raditi na istom nivou kao neko ko je izbjegao tu obavezu ?
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#34491 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

bingov buraz wrote:U USK su koalirali sa SDA i Babinim,fuj.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/mustafa ... /181017131

Podršku imenovanju Ružnića (sadašnjeg zamjenika predsjedavajućeg Gradskog vijeća Cazin) za premijera dalo je 17 skupštinskih zastupnika iz A-SDA, SDP-a, DF-a, Nezavisnog boka i DNZ-a. Nakon toga, predloženi su novi ministri u Vladi koju će Ružnić predvoditi.
Messier

#34492 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Messier »

drug_profi wrote:Zakon o borcima je los, ali se mora napraviti bolji.
Boracki dodatak na penziju 4-5% po godini učešća u borbenim formacijama OS bi bio sasvim dovoljan i mislim da federacija ne bi imala problem sa tom cifrom. Naravno uz strogu reviziju spiskova.
Ove apanaže za radno spsobne demobilisane borce su glupost i insistiranje na njima je samo način da se sve minira.
Sva druga prava koja je zakon predviđao su besmislena.
to je karina jedna za kupovanje glasova.
imao 18 i bio na Zuci,to nicemu ne sluzi.

dobices kitu sto si bio u vojsci.
invalid ima 1000 kmova,rvi ima 1000 +1 km.
tako bi trebalo biti

mi pricamo o zakonu o borcima,u 2018 godini,iz rata kojeg smo izgubili,koji je bio prije 30 godina?

kakvi ba jebeni borci u 2018 godini?

znas koji je to teret za zdravstveno,djecu,obrazovanje,parkove,infrastrukturalne probleme il stvari koje nam trebaju trenutno,a cega ogomni kolac ide na te parastrukture?

pa nije ih bolio kurac u ratu za nas,sad se kao brinu?
prije akcije ti donesu jabuku i lanc paket u 4 ujutro,znas odmah da neko sranje slijedi.

fol se oni brinu
bingov buraz

#34493 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bingov buraz »

malakh wrote:

Podršku imenovanju Ružnića (sadašnjeg zamjenika predsjedavajućeg Gradskog vijeća Cazin) za premijera dalo je 17 skupštinskih zastupnika iz A-SDA, SDP-a, DF-a, Nezavisnog boka i DNZ-a. Nakon toga, predloženi su novi ministri u Vladi koju će Ružnić predvoditi.
To je "nova" postizborna vlada koja će trajati mjesec do uspostave nove.97% vremena mandata su bili zajedno.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#34494 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

bingov buraz wrote:
malakh wrote:

To je "nova" postizborna vlada koja će trajati mjesec do uspostave nove.97% vremena mandata su bili zajedno.
samo napominjem da su i sada na vlasti, ali ne sa sda i babinim laburistima.
bingov buraz

#34495 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bingov buraz »

Istina
seln

#34496 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by seln »

Better Man wrote:
seln wrote:
Koji treci put?
Treći ako brojimo općinske izbore, gdje su kandidati DF-a pokazali svoje pravo lice tako što su špodržali mafiju iz SDA i onemogučili da građanske stranke imaju gradonačelnika Sarajeva.
broje li se izbori i za vijece roditelja u skolama?
Na opcinskim izborima je vec bio svaciji u svacijoj.
Roccohljup

#34497 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Roccohljup »

ovo je postalo (a i bilo i prije) izgasi svijetlo pa kome šta uđe.... :-) :-) :-)
cadburry

#34498 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cadburry »

seln wrote:
Better Man wrote:
seln wrote: Koji treci put?
broje li se izbori i za vijece roditelja u skolama?
Na opcinskim izborima je vec bio svaciji u svacijoj.
Ne treba zaboraviti ni 2013. kad su Hanka Vajzović i tek osnovani DF oborili vladu SDP-SBB i zajedno sa Konakovicem izglasali najgoru, najbahatiju, najkorumpiraniju SDA Vladu koju je Kanton Sarajevo zapamtio. Lica iz te Vlade koju pamtimo su Esed Radeljas, Zeljkovic, Bubcia, Hrenovica...
Roccohljup

#34499 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Roccohljup »

cadburry wrote:
Ne treba zaboraviti ni 2013. kad su Hanka Vajzović i tek osnovani DF oborili vladu SDP-SBB i zajedno sa Konakovicem izglasali najgoru, najbahatiju, najkorumpiraniju SDA Vladu koju je Kanton Sarajevo zapamtio. Lica iz te Vlade koju pamtimo su Esed Radeljas, Zeljkovic, Bubcia, Hrenovica...
kakva je to tek ekipa bila.......hebo monty payton :D
malakh

#34500 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

cadburry wrote: Ne treba zaboraviti ni 2013. kad su Hanka Vajzović i tek osnovani DF oborili vladu SDP-SBB i zajedno sa Konakovicem izglasali najgoru, najbahatiju, najkorumpiraniju SDA Vladu koju je Kanton Sarajevo zapamtio. Lica iz te Vlade koju pamtimo su Esed Radeljas, Zeljkovic, Bubcia, Hrenovica...
vladu oborili 21.11.2012. godine, df osnovan sredinom 2013. godine. kako je tek osnovani df oborio vladu?
Post Reply