SDA-All about
-
ratomir
#34451 Re: SDA-All about
sve o SDA:
moje misljenje je :stranka demokratske akcije-pa eto trebli bi se demokratski uclaniti i akciju kakvu organizovat,
znaci da bi narod trebo pod svoje uzet tu stranku ma kakvi oni lopovi bili i pokazati im sta znaci ime njihove stranke u osnovi.
a ne parcati se,kod nas je jedina demokratska akcija osnivanje nove stranke.
moje misljenje je :stranka demokratske akcije-pa eto trebli bi se demokratski uclaniti i akciju kakvu organizovat,
znaci da bi narod trebo pod svoje uzet tu stranku ma kakvi oni lopovi bili i pokazati im sta znaci ime njihove stranke u osnovi.
a ne parcati se,kod nas je jedina demokratska akcija osnivanje nove stranke.
-
aratet
#34452 Re: SDA-All about
Ko ima vise vijecnika u Kladnju, SDA ili PDA?
-
putokaz1
#34453 Re: SDA-All about
Ako PDA ima načelnika onda PDAaratet wrote:Ko ima vise vijecnika u Kladnju, SDA ili PDA?
vjerovatno i u Sapni
-
Crvene_brigade
#34454 Re: SDA-All about
Islamska zajednica BiH ponovo, po ko zna koji put se stavlja u direktnu službu lopovske i propale politike kriminalaca iz SDA.
I danas su to pokazali u Ahmićima na najgori mogući način, zloupotrebljavajući i godišnjicu zločina nad nedužnim stanovnicima Ahmića.
Vrh IZ BiH bez imalo sramote i razmišljanja gura Bakira Izetbegovića u časni mihrab i dozvoljava držanje govora po džamijama kompromitovanim kadrovima raspadajuće SDA.
Ovo je zaista prevršilo svaku mjeru normalnog i odgovornog ponašanja vjerskih službenika.

I danas su to pokazali u Ahmićima na najgori mogući način, zloupotrebljavajući i godišnjicu zločina nad nedužnim stanovnicima Ahmića.
Vrh IZ BiH bez imalo sramote i razmišljanja gura Bakira Izetbegovića u časni mihrab i dozvoljava držanje govora po džamijama kompromitovanim kadrovima raspadajuće SDA.
Ovo je zaista prevršilo svaku mjeru normalnog i odgovornog ponašanja vjerskih službenika.

-
mahalik
#34455 Re: SDA-All about
http://avaz.ba/vijesti/bih/370207/zvizd ... nistvo-bih
U ovoj SDA svaki dan neki lomovi
U ovoj SDA svaki dan neki lomovi
- Banksy
#34456 Re: SDA-All about
Dobro došla, predsjednice...
POLITIČKI ZAOKRET
Zvizdić: Sve sam bliže odustajanju od kandidature, procedure koje su najavljene slabe SDA
- kmirsad
#34457 Re: SDA-All about
Banksy wrote:Dobro došla, predsjednice...
POLITIČKI ZAOKRET
Zvizdić: Sve sam bliže odustajanju od kandidature, procedure koje su najavljene slabe SDA
- Banksy
#34458 Re: SDA-All about
Nestrpljiv, vrši javni pritisak na vrh stranke da ga izaberu, što nije baš pametna taktika.
- wewa
#34459 Re: SDA-All about
isto sam pomislilaBanksy wrote:Dobro došla, predsjednice...
POLITIČKI ZAOKRET
i premrla
-
Novak20
#34460 Re: SDA-All about
Super bi ovo bilo. Ne bi se onda ni Fahro kandidovao za člana Predsjedništva. Ili ipak bi ?
http://avaz.ba/vijesti/bakirova-minuta/ ... jedna-dama
http://avaz.ba/vijesti/bakirova-minuta/ ... jedna-dama
Bakir Izetbegović nedavno je rekao da su Denis Zvizdić, Safet Softić i Šefik Džaferović tri najizglednija kandidata SDA za Predsjedništvo BiH. Ova informacija istovremeno je i potvrda da iz igre definitivno ispadaju Halid Genjac i Adil Osmanović. Navodno, obojica su se samodiskvalificirali.
Konačnu odluku o kandidatu SDA će donijeti na Konvenciji krajem maja. Lobiranja odavno traju, a najagilnijim se pokazao predsjedavajući Vijeća ministara BiH, kojem u (n)jedra složno pušu braća Čampara. Priča se i da su Denis, Aljoša i Dubravko sve nervozniji jer imaju dokaze da Izetbegović blefira u ovoj partiji pokera.
Opet, bolje informirani SDA-ovci tvrde da bi njihov stranački šef odmah i objeručke prihvatio Zvizdićevu kandidaturu samo kad bi bio potpuno siguran da će tragikomični čelnik državne vlade te izbore izgubiti. Tim porazom Izetbegović bi se zauvijek kutarisao neugodnog konkurenta.
Zadnje što Izetbegoviću u životu treba jeste da njegovu porodičnu stranku preuzme neka druga dinastija...
Međutim, svjestan je i rizika da bi na krilima Zvizdićevog eventualnog trijumfa SDA lako pala u naručje „gatačkog klana“, i to već na Kongresu naredne godine. A zadnje što imenjaku u životu treba jeste da njegovu profitabilnu porodičnu firmu preuzme neka druga dinastija...
Zato se očekuje da Izetbegović ovoga puta primijeni doktrinu vlastitog oca i predloži nešto sasvim neoriginalno. Znakovito obavještenje da će delegati na Konvenciji imati pravo demokratski izabrati još (po)nekog kandidata za Predsjedništvo BiH neodoljivo nas je podsjetilo na slavne dane Izetbegovića seniora i šokantni izbor Sulejmana Tihića za stranačkog suverena. I sve se to događa nakon što su i vrapci na Poljinama skontali da bi kandidatura jedne žene njenom čovjeku osigurala bračnu i političku stabilnost. Stoga se u majstorici između tri pika i dame mudrije kladiti na damu. A i gender je senzibilno.
- JThomas
#34461 Re: SDA-All about
fahro će se kandidovati u svakom slučaju, on nema ni struja ni rezervnog kandidata.
- Banksy
#34462 Re: SDA-All about
Bude li Seka, neće. Ide Adisa, a njemu Vc.
-
sahara1428
#34463 Re: SDA-All about
Nikada ne zaboraviti potencijal ovakvih manifestacija, šta su Medonja, Zeko i slični Mesiji uradili za snagu i jedinstvo, prepoznao je to i stranački portal...
https://faktor.ba/vijest/sve-spremno-za ... a-292397#2Sve spremno za popularnu koridu: Stižu bikovi šampioni, traži se protivnik za Mesija
- Alighieri
#34464 Re: SDA-All about
Neka Čevaljanovića, ljudima samo hljeba i igara.
Navikli na podanički sistem, njima i plata od 300KM predstavlja pravednost.
Navikli na podanički sistem, njima i plata od 300KM predstavlja pravednost.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#34465 Re: SDA-All about
nekako mi sda djeluje da je u knockdownu i da su i oni uvjereni da mogu izgubiti bitku za predsjedništvo. jedina osoba koja može pobijediti, u ovom trenutku je sebija izetbegović. ne znam zašto, ali ljudi je stvarno vole i ubijeđen sam da bi ona pomela radončića.
- Better Man
#34466 Re: SDA-All about
Ko voli tu aždahu. Pa ona bi doživjela debakl teški na izborima.malakh wrote:nekako mi sda djeluje da je u knockdownu i da su i oni uvjereni da mogu izgubiti bitku za predsjedništvo. jedina osoba koja može pobijediti, u ovom trenutku je sebija izetbegović. ne znam zašto, ali ljudi je stvarno vole i ubijeđen sam da bi ona pomela radončića.
- JThomas
#34467 Re: SDA-All about
ja mogu biti kandidat sda i pobijedio bih.
- Haris.ba
#34468 Re: SDA-All about
Vrhunski je odrađeno sa lažnom Sebijinom kandidaturom. Vrhunski marketinški potez. A odakle je krenulo? Samo pogledati ko je prvi pustio u javnost tu ideju.JThomas wrote:ja mogu biti kandidat sda i pobijedio bih.
Helem, nije istina da je zagarantovana pobjeda SDA. Nije Fahro Silajdžić, ali nije nemoguće. Zavisi od ostalih kandidata. Prošle izbore ga je koštao Sefer i Suljagić.
-
putokaz1
#34469 Re: SDA-All about
Sebija ima šansi
Fahro nema
Komšić,Faletar,Sefer, Šepić,Jerlagić,Bećirević ide na Mlin Kandodatkinji SDA
Fahro nema
Komšić,Faletar,Sefer, Šepić,Jerlagić,Bećirević ide na Mlin Kandodatkinji SDA
- JThomas
#34470 Re: SDA-All about
pa uvijek će biti neki sefer i suljagić. ako ne bude srediće oni da bude.
- ultima_palabra
#34471 Re: SDA-All about
Može i Fahro himself to biti.
- JThomas
#34472 Re: SDA-All about
fahro na drugom mjestu garantuje sda kandidata na prvom. pa makar ja bio sda kandidat. u ovoj fazi, ne mislim da to svjesno radi, mislim da bar iz neutažive sujete i kompleksa želi pobijediti. ali neće pobijediti.
-
putokaz1
#34473 Re: SDA-All about
Ali Fahraon sada nemože biti drugi već Peti
- Tito_i_Partija
#34474 Re: SDA-All about
Mislis da im ovo skorasnje frakturisanje nece nimalo naskodit'? Ja mislim da hoce.JThomas wrote:sasvim dovoljno za ostanak na vlasti. sa ovakvom konkurencijom i previše, mogli bi i smanjiti broj uhljeba i primalaca doznaka i opet ostati.
- kamberovica polje
#34475 Re: SDA-All about
Pa naveo ti je...Političare stalno treba smjenjivati, non stop. Onog trenutka kad ne budu sigurni u idući mandat počet će raditi i nešto drugo umjesto pljačkanja.Banksy wrote:SDA smo apsolvirali. Ponudi mi je jedan dobar razlog zbog kojeg bih trebala zaokružiti ove lažove, prevarante, sjecikese, profitere, huškače, iznad pobrojane.drugi profil wrote:
Sve se slažem, ali smjenjivanje mora biti nastavljeno. SDA nije bila dio vlasti samo jedan period od godinu i po. Znači oni su ubijeđeni i sigurni da ne mogu pasti, tako da se i ne moraju posebno truditi da osvoje glasove.
Malo rat, malo grobnice, slika neke zamisljene ceste i to je to.
Svi su bolji od elementarne kriminalne nepogode zvane SDA uopće je nebitno jesu li lopovi kad nisu veći lopovi od SDA niti je bitno što su nesposobni. SDA je RAK koji je
zauvijek uništio budućnost ove zemlje i to pod besramnom maskom lažnog patriotizma uz pomoć mentslnih i moralnih invalida.