SDP

Liberalism

#34451 Re: SDP

Post by Liberalism »

ultima_palabra wrote:Jel ti živiš na Kamčatki? Kakve veze ima sadašnje lijevo krilo SDA koje se odaziva na ime SDP, sa SKBiH?

Dok ti ovdje vodiš ideološke ratove, Bakir i Zlatko smišljaju sljedeći zajednički tal.
Veza je u tome sto ste vi vasi roditelji i vasi rodjaci i komsije prije 20 godina napravili gresku od koje danas svi ispastamo.

Sto je najzalosnije ti isti politicki nepismeni građani, radnici i seljaci danas kude SDP za sve lose sto se desilo u Bosni i Hercegovini. A pored toga sto je zalosno, jadno je da jadnije ne moze biti da danas ti isti ljudi kude vlast SDP-a po tome jesu li oni sta uradili ili nisu uradili za svog mandata, a upravo rad i drzava im nije bila bitna kad su glasali za SDA i doveli do svega ovog sto se danas desava u ovoj drzavi.

Mislim da je sad jasnija moja poruka da su ovi koji pljuju po SDP klasicni licemjeri i da im je bolje da umjesto toga pitaju svoje roditelje zbog cega su oni dali glas SDA, SDS I HDZ prije 22 godine kada su to bili ljudi bez ikakvih kompetencija i znanja a svoj zivot proveli po zatvorima. Pitajte ih da li su oni stvarno vjerovali da ce im bivsi zatvorenici omoguciti da jedu zlatnim kasikama ili su bas svjesno glasali tako da danas u Bosni ljudi zive najjadnijim mogucim zivotom u Evropi.
Banksy

#34452 Re: SDP

Post by Banksy »

kamen spoticanja wrote: Belaj je sto je taj semafor jedino za sto su se crveni mogli uhvatiti u toj predizbornoj kampanji...i dodje potpredsjednik federacije i otvori semafor
I onda nakon 10 tak dana ga ukloni opstinska administracija jer je tako bilo planirano regulacionim planom o izgradnji glavne gradske magistrale u zenici
:lol:
wolf07

#34453 Re: SDP

Post by wolf07 »

Znate li vi iz SDP-a i okruzenja i jednu recenicu formirati a da ne pomenete zlatne kasike koje su btw vasa izmisljotina. I kad smo kod zatvora, nije isto Alijino lezanje u zatvoru zbog ideoloskih razloga i Krajisnikovo zbog privrednog kriminala. Dok je Tito vodio SFRJ prica o zatvaranju zbog ideoloskih razloga je isticana kao nesto pozitivno u njegovoj biografiji, a kad on nekog zatvori zbog istih razloga onda je to OK i takve ljude treba pribijati na stub srama.
Banksy

#34454 Re: SDP

Post by Banksy »

Liberalism wrote: Mislim da je sad jasnija moja poruka da su ovi koji pljuju po SDP klasicni licemjeri i da im je bolje da umjesto toga pitaju svoje roditelje zbog cega su oni dali glas SDA, SDS I HDZ prije 22 godine kada su to bili ljudi bez ikakvih kompetencija i znanja a svoj zivot proveli po zatvorima. Pitajte ih da li su oni stvarno vjerovali da ce im bivsi zatvorenici omoguciti da jedu zlatnim kasikama ili su bas svjesno glasali tako da danas u Bosni ljudi zive najjadnijim mogucim zivotom u Evropi.
Kakve veze ima ko je za koga glasao, kad se na kraju ispostavilo da je sve vrijeme u pitanju bilo jedno te isto?
ultima_palabra

#34455 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Liberalism wrote:
ultima_palabra wrote:Jel ti živiš na Kamčatki? Kakve veze ima sadašnje lijevo krilo SDA koje se odaziva na ime SDP, sa SKBiH?

Dok ti ovdje vodiš ideološke ratove, Bakir i Zlatko smišljaju sljedeći zajednički tal.
Veza je u tome sto ste vi vasi roditelji i vasi rodjaci i komsije prije 20 godina napravili gresku od koje danas svi ispastamo.

Sto je najzalosnije ti isti politicki nepismeni građani, radnici i seljaci danas kude SDP za sve lose sto se desilo u Bosni i Hercegovini. A pored toga sto je zalosno, jadno je da jadnije ne moze biti da danas ti isti ljudi kude vlast SDP-a po tome jesu li oni sta uradili ili nisu uradili za svog mandata, a upravo rad i drzava im nije bila bitna kad su glasali za SDA i doveli do svega ovog sto se danas desava u ovoj drzavi.

Mislim da je sad jasnija moja poruka da su ovi koji pljuju po SDP klasicni licemjeri i da im je bolje da umjesto toga pitaju svoje roditelje zbog cega su oni dali glas SDA, SDS I HDZ prije 22 godine kada su to bili ljudi bez ikakvih kompetencija i znanja a svoj zivot proveli po zatvorima. Pitajte ih da li su oni stvarno vjerovali da ce im bivsi zatvorenici omoguciti da jedu zlatnim kasikama ili su bas svjesno glasali tako da danas u Bosni ljudi zive najjadnijim mogucim zivotom u Evropi.
Govoriš kao da je Bosna laboratorij bez ikakve veze sa vanjskim svijetom.

Da je SK ostao na vlasti ne bi bilo srpske agresije i genocida? U kojoj je ono Milošević bio stranci? Da li bi Duraković i još par patriotski orijentisanih mogli iznijeti četverogodišnji rat pored svih prosrpskih i projugoslovenskih faktora u SK? Da li bismo danas živjeli u Srboslaviji?

Smiješno da moram ovakve stvari objašnjavati.
wolf07

#34456 Re: SDP

Post by wolf07 »

Bivsi SKJ je po direktivi Beograda progutao Pozderca, Dz.Bijedic i njegovo stradanje je pod velikim upitnikom, Azem Vlasi je zaglavio robiju jer je u jednom trenutku poceo vise vjerovati svojim ocima nego parolama BG huskaca, itd., itd.... i sad ja treba da vjerujem da je SK BiH mogao da nas sacuva! To je ona prica o zavadjanju naroda putem nacionalnih stranaka. Naravno da se narodi nisu mogli zavadjati pod SK jer je to u manjoj ili vecoj mjeri bila ekspozitura srpske politike.
Liberalism

#34457 Re: SDP

Post by Liberalism »

wolf07 wrote:Znate li vi iz SDP-a i okruzenja i jednu recenicu formirati a da ne pomenete zlatne kasike koje su btw vasa izmisljotina. I kad smo kod zatvora, nije isto Alijino lezanje u zatvoru zbog ideoloskih razloga i Krajisnikovo zbog privrednog kriminala. Dok je Tito vodio SFRJ prica o zatvaranju zbog ideoloskih razloga je isticana kao nesto pozitivno u njegovoj biografiji, a kad on nekog zatvori zbog istih razloga onda je to OK i takve ljude treba pribijati na stub srama.
Jeli tako Bosnjaci misle da im je otac osudjen zbog ideoloskih razloga?

Znaju li Bosnjaci da je njihov otac osudjen kao clan teroristicke grupe koja je imala za namjeru rusenje postojeceg poretka i uspostavljanje islamske drzave na tlu Bosne i Hercegovine, a sve u dogovoru sa izvjesnim centrima u inostranstvu kao sto je Iranska revolucionarna garda ciji su clanovi planirani da se uvezu u Bosnu kako bi Bosna krenula stopama islamske revolucije u Iranu.

Volio bi da vi dragi Bosnjaci danas javno ponovo ponovite iste zahtjeve svog oca, ali da vas pritom napomenem da je upravo takve ovih dana Obama stavio na listu za odstrjel, a nesto nevjerujem da bi SIPA postupila suprotno nalogu koji bi im bio poslan od strane FBI.
Liberalism

#34458 Re: SDP

Post by Liberalism »

wolf07 wrote:Bivsi SKJ je po direktivi Beograda progutao Pozderca, Dz.Bijedic i njegovo stradanje je pod velikim upitnikom, Azem Vlasi je zaglavio robiju jer je u jednom trenutku poceo vise vjerovati svojim ocima nego parolama BG huskaca, itd., itd.... i sad ja treba da vjerujem da je SK BiH mogao da nas sacuva! To je ona prica o zavadjanju naroda putem nacionalnih stranaka. Naravno da se narodi nisu mogli zavadjati pod SK jer je to u manjoj ili vecoj mjeri bila ekspozitura srpske politike.
nemoj vjerovati, a i nemas potrebe jer se vjeruje nekom buducem a ne proslom dogadjaju.

Alija vas je spasio, evo ne moze vam biti bolje nego sto vam je sada. Samo ne znam sto kukate i sto palite drzavne zgrade koje su vam komunisti i ini okupatori izgradili.
wolf07

#34459 Re: SDP

Post by wolf07 »

Liberalism wrote:
wolf07 wrote:Bivsi SKJ je po direktivi Beograda progutao Pozderca, Dz.Bijedic i njegovo stradanje je pod velikim upitnikom, Azem Vlasi je zaglavio robiju jer je u jednom trenutku poceo vise vjerovati svojim ocima nego parolama BG huskaca, itd., itd.... i sad ja treba da vjerujem da je SK BiH mogao da nas sacuva! To je ona prica o zavadjanju naroda putem nacionalnih stranaka. Naravno da se narodi nisu mogli zavadjati pod SK jer je to u manjoj ili vecoj mjeri bila ekspozitura srpske politike.
nemoj vjerovati, a i nemas potrebe jer se vjeruje nekom buducem a ne proslom dogadjaju.

Alija vas je spasio, evo ne moze vam biti bolje nego sto vam je sada. Samo ne znam sto kukate i sto palite drzavne zgrade koje su vam komunisti i ini okupatori izgradili.
Zna svaka budala ko je palio i ko je stao iza onih koji su palili! A te bajke o Aliji teroristi moze pricati samo zagrizeni boljsevik. Svako ko se makar ocesao o pravo u svom zivotu jasno je k'o bijeli dan koliko je ta optuznica iz 1983.g. bila "tanka". To ce ti danas svaki malo objektivniji bivsi komunista kazati. Osim toga, Alija je bio zatvaran i neposredno nakon 2.Svj.rata, da li je i tada htio da uveze teroriste? I kad smo vec kod terorizma koji je ono politicar sa podrucja bivse Juge bio osudjen u tzv. "Bombaskom procesu" i otkud bas to ime za taj sudski proces?
Rizvan

#34460 Re: SDP

Post by Rizvan »

Objektivitet wrote:
Ima li neko informaciju koliko je bilo u federaciji nezaposlenih 2010, a koliko ih ima danas?
Posljedni relevantni podaci su za maj ove godine:
Broj nezaposlenih Broj zaposlenih

386.801 443.155
Maj 2010:
nezaposleni zaposleni
355.604 424.008
Zanimljivo je ovoliko povečanje radno sposobnog stanovništva u četiri godine, broj nezaposlenih za 31 000, zaposlenih za 19 000.
Banksy

#34461 Re: SDP

Post by Banksy »

Liberalism wrote: Jeli tako Bosnjaci misle da im je otac osudjen zbog ideoloskih razloga?

Znaju li Bosnjaci da je njihov otac osudjen kao clan teroristicke grupe koja je imala za namjeru rusenje postojeceg poretka i uspostavljanje islamske drzave na tlu Bosne i Hercegovine, a sve u dogovoru sa izvjesnim centrima u inostranstvu kao sto je Iranska revolucionarna garda ciji su clanovi planirani da se uvezu u Bosnu kako bi Bosna krenula stopama islamske revolucije u Iranu.

Volio bi da vi dragi Bosnjaci danas javno ponovo ponovite iste zahtjeve svog oca, ali da vas pritom napomenem da je upravo takve ovih dana Obama stavio na listu za odstrjel, a nesto nevjerujem da bi SIPA postupila suprotno nalogu koji bi im bio poslan od strane FBI.
I dođe taj ''otac terorističke grupe islamske države'' 1992. i svojom voljom i izborom za potpredsjednika državne vlade postavi dotad anonimnog kompjuteraša iz računarskog centra SDP-a.

Kako su nekad neke porodice, za svaki slučaj, slale jednog sina u partizane, a drugog u četnike/ustaše, tako se praksa nastavi do dana današnjeg - jedan u SDA, drugi u SDP, otac i majka u SDA, djeca u UNDP i kod Sorosa.

Sve vrijeme je to bilo jedno te isto, od početka - 20 izabranih banditskih familija brutalnih kleptomana i seoskih sjecikesa.
Liberalism

#34462 Re: SDP

Post by Liberalism »

Banksy wrote:
Liberalism wrote: Jeli tako Bosnjaci misle da im je otac osudjen zbog ideoloskih razloga?

I dođe taj ''otac terorističke grupe islamske države'' 1992. i svojom voljom i izborom za potpredsjednika državne vlade postavi dotad anonimnog kompjuteraša iz računarskog centra SDP-a.

Kako su nekad neke porodice, za svaki slučaj, slale jednog sina u partizane, a drugog u četnike/ustaše, tako se praksa nastavi do dana današnjeg - jedan u SDA, drugi u SDP, otac i majka u SDA, djeca u UNDP i kod Sorosa.

Sve vrijeme je to bilo jedno te isto, od početka - 20 izabranih banditskih familija brutalnih kleptomana i seoskih sjecikesa.
Prvo nije dosao 1992. vec 1990.

Kad je dosao sve je komuniste istjerao, pogotovo ako ime nije odgovaralo.

Tek kad je dosao zor guzici tamo negdje 1992 godine, ponovo je potegao za sdp kadrovima al naravno sve u cilju da se zamaskiraju prave namjere i zelje koje su i danas tako snazne kao i daleke 1992 godine. Naravno zahvaljujući nepismenim stanovnicima i istrebljenim građanima.
vee-jay

#34463 Re: SDP

Post by vee-jay »

Rizvan wrote:
Objektivitet wrote:
Ima li neko informaciju koliko je bilo u federaciji nezaposlenih 2010, a koliko ih ima danas?

386.801 443.155
Maj 2010:
nezaposleni zaposleni
355.604 424.008
Zanimljivo je ovoliko povečanje radno sposobnog stanovništva u četiri godine, broj nezaposlenih za 31 000, zaposlenih za 19 000.
jel' ovo dobro ili lose?
wolf07

#34464 Re: SDP

Post by wolf07 »

Jest, bas se sjecam tog progona komunista iz 1990.g. u mom gradu. Jadnici su izbacivani iz stanova, ponistavane su im diplome, otimana im kola i vikendice, a bilo je i uzimanja zena, djece, televizora... Jbt, stvarno treba biti obraz-djon i nekome pricati o otimanju kojecega, tjeranju s posla i sl. a istovremeno navijati za komuniste!!! Pa jesi li ti ikad cuo sta su oni radili 1945.g. (ne mislim samo na tjeranje ustasa i cetnika).
Ridjobrki

#34465 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

wolf07 wrote:Jest, bas se sjecam tog progona komunista iz 1990.g. u mom gradu. Jadnici su izbacivani iz stanova, ponistavane su im diplome, otimana im kola i vikendice, a bilo je i uzimanja zena, djece, televizora....
:lol: :lol: :lol:

@liberalism: I nakon ovoga svega ti mene želiš uvjeriti da trebam glasati za SDP??? Pa nisam vilen da podržavam te Alijine skutonoše koji se za vlast ponizno podaju Alijinom sinu kroz kojekakve neprirodno bludne koalicije. :-) :-) :-)

S druge strane, razumijem ja tebe... Nije ni meni bilo lako gledati tu koaliciju ali nekako sam to prebolio i nije baš previše posljedica ostavilo na mene. Jes' SDP-u puk'o kredibilitet ali Bože moj, umrijeće i Lagumdžija jednom, povratiće se to... Sjedi, bolan, popij kafu i okani se pravdanja nečeg što ni hidroakumulacije na Drini prepuštene Dodiku ne mogu oprati. Nije da te plaća neko da pišeš nebuloze...
vincent_vega

#34466 Re: SDP

Post by vincent_vega »

wolf07 wrote:Jest, bas se sjecam tog progona komunista iz 1990.g. u mom gradu. Jadnici su izbacivani iz stanova, ponistavane su im diplome, otimana im kola i vikendice, a bilo je i uzimanja zena, djece, televizora... Jbt, stvarno treba biti obraz-djon i nekome pricati o otimanju kojecega, tjeranju s posla i sl. a istovremeno navijati za komuniste!!! Pa jesi li ti ikad cuo sta su oni radili 1945.g. (ne mislim samo na tjeranje ustasa i cetnika).
zato su balije, ustaše i četnici kasnije došli i pokupili sve kasnije...jednostavno...
Banksy

#34467 Re: SDP

Post by Banksy »

Liberalism wrote:

Tek kad je dosao zor guzici tamo negdje 1992 godine, ponovo je potegao za sdp kadrovima al naravno sve u cilju da se zamaskiraju prave namjere i zelje koje su i danas tako snazne kao i daleke 1992 godine. Naravno zahvaljujući nepismenim stanovnicima i istrebljenim građanima.
Govorim o njegovom izboru potpredsjednika vlade.

Kad je došao, komunisti su se samo presvukli. I sad stranka vri bivšim drugovima, nemoj da ih prebrojavamo.

Nije bio nikakav ''zor guzici'', već izbor slobodnom voljom. Ake je stanovništvo bilo glupo i ''nepismeno'', tim prije nije bilo razloga da se bilo šta ''zamaskira''.
Ridjobrki

#34468 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

Vid' ovo.

http://www.klix.ba/forum/statistika-kaz ... .html-f=11

Ojebemtidan kad ezdepe u vlast uniđe... I bračne vrijednosti uništiše uz ove materijalne. :sad:
Liberalism

#34469 Re: SDP

Post by Liberalism »

Banksy wrote:
Liberalism wrote:

Govorim o njegovom izboru potpredsjednika vlade.

Kad je došao, komunisti su se samo presvukli. I sad stranka vri bivšim drugovima, nemoj da ih prebrojavamo.

Nije bio nikakav ''zor guzici'', već izbor slobodnom voljom. Ake je stanovništvo bilo glupo i ''nepismeno'', tim prije nije bilo razloga da se bilo šta ''zamaskira''.
Sta li ce Aliji komunisti kad je upravo na ime borbe protiv komunista dobio podrsku iz Irana. Jel to mislis da je otisao u Iran i rekao eto mi se zajedno sa komunistima borimo protiv cetnika, ako znamo da je koju godinu ranije isao i molio da Bosnu dodje revolucionarna garda...
Liberalism

#34470 Re: SDP

Post by Liberalism »

Ridjobrki wrote:
wolf07 wrote:Jest, bas se sjecam tog progona komunista iz 1990.g. u mom gradu. Jadnici su izbacivani iz stanova, ponistavane su im diplome, otimana im kola i vikendice, a bilo je i uzimanja zena, djece, televizora....
:lol: :lol: :lol:

@liberalism: I nakon ovoga svega ti mene želiš uvjeriti da trebam glasati za SDP??? Pa nisam vilen da podržavam te Alijine skutonoše koji se za vlast ponizno podaju Alijinom sinu kroz kojekakve neprirodno bludne koalicije. :-) :-) :-)

S druge strane, razumijem ja tebe... Nije ni meni bilo lako gledati tu koaliciju ali nekako sam to prebolio i nije baš previše posljedica ostavilo na mene. Jes' SDP-u puk'o kredibilitet ali Bože moj, umrijeće i Lagumdžija jednom, povratiće se to... Sjedi, bolan, popij kafu i okani se pravdanja nečeg što ni hidroakumulacije na Drini prepuštene Dodiku ne mogu oprati. Nije da te plaća neko da pišeš nebuloze...
Nikog ja ne zelim ni u sta uvjeravati.

Zelim da vam u lice kazem koliko ste licemjerni i koliko veze nemate sa politikom.

Kao sad vam kriterij jeli neka stranka nesto uradila, a prije 20 godina ste stranku koja je napravila najveci napredak u svijetu skinuli sa vlasti samo zato sto ste povjerovali da bi u islamskoj drzavi zivili bolje te da je ce vam svi problemi biti rjeseni kada protjerate srbe sa funkcija u preduzecima i vlastima.

I sad kad je takva politika od Bosne napravila goru drzavu od kurdistana (njih bar Obama podrzava), vi kao dosli tobe i od politicara trazite nake' rezultate.
Rizvan

#34471 Re: SDP

Post by Rizvan »

vee-jay wrote:
Rizvan wrote:
Objektivitet wrote:

386.801 443.155
Maj 2010:
nezaposleni zaposleni
355.604 424.008
jel' ovo dobro ili lose?
Pozitivno je povećanje broja zaposlenih, ali i to je većim dijelom odraz porasta broja ukupnog radno sposobnog stanovništva za 50 000. Ono što je negativno je nezaposlenost koja je više rasla. Tako da danas imamo još negativniji srazmjer između onih koji su zaposleni i onih koji traže posao, nego 2010.

Nas jedino može spasiti emigracija. Kao što su Romuni i Bugari u prošloj deceniji masovno odlazili u Italiju i Španiju, ili Poljaci u Njemačku i VB, i tako se riješili ogromne nezaposlenosti u vlastitim državama. Tako i nama treba par država koje bi apsorbirale stotinjak hiljada naših radnika, jer jedino tako možemo suzbiti ovoliku nezaposlenost. Priče o poljoprivredi, turizmu i malim preduzećima, ne piju vodu, jer mi jednostavno nemamo infrastrukturu da u sljedećih 10-20 godina ostvarimo 150-200 000 novih radnih mjesta.
Ridjobrki

#34472 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

Liberalism wrote: vi kao dosli tobe i od politicara trazite nake' rezultate.
Jebiga, kad sam glasao za SDP ja sam naivno vjerovao da će oni imati te rezultate. Oni znali obećat', ja bio naivan pa vjerovao... I sad mi ti kažeš da ne bih trebao od njih ništa očekivati?

E pa hvala ti 'prijatelju', gdje si bio da mi to kažeš na vrijeme? Gdje si bio da mi fino kažeš - hej, bolan Brko, nema ni od ovih nekog hajra ali nisu Alijini i imaju neke nejasne veze sa Titom? Sad mi kažeš da od SDP-a ne trebam tražiti rezultate???

Još mu ja licemjeran što sam mislio da će SDP nešto promijeniti i što tvrdim da nisu ništa bolji od SDA!

Idi od mene, nedrugaru jedan. :sad:
zippoo87

#34473 Re: SDP

Post by zippoo87 »

a gori ste vi sto se palite na gluposti ovog gore
jbte frajer jos zivi u osamdesetim godinama a sada 2014. :P
mi hocemo bolju buducnost a njemu problem kakva je proslost bila
Ridjobrki

#34474 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

zippoo87 wrote:a gori ste vi sto se palite na gluposti ovog gore
jbte frajer jos zivi u osamdesetim godinama a sada 2014. :P
mi hocemo bolju buducnost a njemu problem kakva je proslost bila
Ma zabavno mi malo 'vako koju konstruktivnu progovorit'. :D :D :D

I nije frajer u osamdesetim, da živi u osamdesetim čuo bi za Miloševića i SANU i još neke pojmove. Ovako izgleda konta da je narod od partije i Jugoslavije bježao jer mu je bilo dosadno na partijskim sastancima i dojeo mu se Crvenkin Munchmallow.
Liberalism

#34475 Re: SDP

Post by Liberalism »

Ridjobrki wrote:
Liberalism wrote: vi kao dosli tobe i od politicara trazite nake' rezultate.
Jebiga, kad sam glasao za SDP ja sam naivno vjerovao da će oni imati te rezultate. Oni znali obećat', ja bio naivan pa vjerovao... I sad mi ti kažeš da ne bih trebao od njih ništa očekivati?

E pa hvala ti 'prijatelju', gdje si bio da mi to kažeš na vrijeme? Gdje si bio da mi fino kažeš - hej, bolan Brko, nema ni od ovih nekog hajra ali nisu Alijini i imaju neke nejasne veze sa Titom? Sad mi kažeš da od SDP-a ne trebam tražiti rezultate???

Još mu ja licemjeran što sam mislio da će SDP nešto promijeniti i što tvrdim da nisu ništa bolji od SDA!

Idi od mene, nedrugaru jedan. :sad:
Ja ne govorim o SDP-u vec o vama stanovnicima Bosne. Kakvi ste ko ljudi i kako donosite politicke odluke.

Ako neko ne zeli da vidi, niko mu ziv nemoze pomoci da progleda. Neko je glasao za SDP zasto sto je vjerovao da ce oni (ko kakvi super ljudi) za 4 godine ispraviti sve zive nepravde u zemlji, napraviti narod pametnim, vrijednim, postenim te da ce svi zaradjivati vise sjedeci kuci nego u Njemackoj za masini. Sada kada vidi da je ta osoba bila naivna (kako sto su mu roditelji bili naivni 1990), on ce opet kriviti SDP a ne sebe sto ima takav mozak koji je povodljiv ko kakva domaca zivotinja. Ovo ne govorim tebi licno vec generalno.

Kako u 4 godine ta osoba nija bila u stanju popraviti svoj licni polozaj (a kako bi i bila kad uzmemo u obzir njene sposobnosti i mogucnosti), ona ce uvijek zbog svog bijednog polozaja u drustvu prije okriviti SDP ili neku drugu stranku nego sebe, svoje roditelje i prijatelje koji su u stvarnom zivotu najodgovorniji za njegov polozaj u drustvu.

I sada mnogi ovde da bi opravdali svoju jadnu nesposobnost, naravno da ce u svojoj amigduli stvoriti konstrukciju da je za njegov prazan novcanik kriv Zlatko Lagumdzija a ne njegova licna nesposobnost... i tako dalje i tako redom.

Podjsecate me na one beskucnike po americi. Po cijeli dan ispod mosta i u kakvim ulicicama citaju NYT i .ebu sve zivo Obami sto im nije odgovorio na molbu da im nadje posao u Bijeloj kuci..
Post Reply