SDA-All about

Banksy

#34426 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Naravno da znam. Jesu, naravno, da su mogli izbjeći SDA, ptice na grani to znaju. Odgovor, zapravo izgovor, je bio, dobro pamtim. 'Moglo bi se to, ali nije baš pametno praviti vlast bez većinske bošnjačke stranke'. Od riječi do riječi. Drugim riječima, opoziciona sitnež im je ispostavila prevelike fakture.
Ali da se ne vraćamo u prošlost.

Danas, 2018. ili apstinencija ili direktno SDA, bez posrednika.

edit: ili, ako se ima neki privatan interes, za nekoga od onih propalica iznad, poštujem.
Roccohljup

#34427 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

na zalost, sadašnji sistem je takav da bez obzira ako neko drugi dbije dovoljno glasova da formira vlast, stranke poput SDA i HDZ ce i dalje biti dovoljno mocne a samim tim i bitn da se pitaju ili da se moraju ukljuciti u vlast. Cak kad bi se to kojim cudom i izbjeglo, opet ce handrenje biti kao opozicija u parlamentima, i onda s eopet ponavlja sjaši kurta da uzjaše murta....a nama sve isto.
Dozer

#34428 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Vala, ja interes nemam nikakav, a za SDA ni mrtav. Nisam nikad, dok sam bio mladji i naivniji, a pogotovo necu sad.

To je lagano kopanje jame samom sebi i svojoj djeci. Neka, hvala. Ti, naravno, bujrum. Ja bih samo volio cuti zasto SDA i sta je to sto oni nude za bolje sutra...?

- Nova radna mjesta? Opet u Njemackoj ili ce ovaj put uvrstiti i neke nove drzave za eksport domace radne snage...?
- Nove kilometre autoputa koje ce izgraditi od ovih najnovijih akciza? Cek'... a gdje su kilometri iz trenutnog mandata, kao i pare od akciza iz istog perioda...?
- Nova socijalna davanja? Wow! Ne znam samo kako ce to organizovati kad nisu isplatili jos ni stara...
- Povecanje penzija? Yeaaaah! Penzici krecu u obilazak svijeta, po ugledu na svoje vrsnjake iz Njemacke, SveCke, USA...
- Sredice obrazovni sistem, pa da konacno i nasa djeca iz osvovnih i srednjih skola izlaze pismena i spremna za rad i zivot? Hoce, kako da nece...jedino ako Allah umijesa svoje prste da to sredi...
- Smanjice namete na i od plata, kako bi privredi bar malo olaksali disanje...? Jasta ce... Samo sto nisu. Kako ce tek onda namiriti kompletan nepotisticki budzetarijat, socijale, itd....
- Pojednostavice administrativne procedure vezane za ekonomiju? Ha-Ha...
- Povecace podsticaje domacoj privredi? Da...vec su krenuli, ali malo zapinju na stepenicama...
- Zastitice domacu proizvodnju? Hoce... Cim se odreknu talova s uvoznim lobijima...
- Pocece uvoziti umjesto sto izvoze iole strucne medicinske kadrove? Kako da nece... Pa, zar ima neko strucniji, pametniji i sposobniji od S(DA)eke...

Itd. itd. itd.

Dakle - sta nam to nudi SDA, pa da se glasa za njihA?
Ravnopravnost Bosnjaka u vlasti? To je vec definisao Dayton. SDA je tu visak.
Slobodu vjeroispovijesti? I to je definisao Dayton, pa je i tu SDA visak.
Jos zaposljavanja na budzet da se obezbijede za sljedece izbore? Ovo 100% da.
Jos nebuloznih troskova za sve i svasta, a sustinski nista? I ovo 100% da.

Mislim...dozovite se, ljudi dragi...
Ako neko za 28 godina vlasti nije bio sposoban od jednog komadica zemlje napraviti Eldorado za svoje gradjane, taj je ili totalno nesposoban, ili totalno otudjen od tog naroda, ili totalni kriminogeni kleptoman.
U nasem, tj. SDA slucaju, imamo kompletan paket sve 3 stavke.
Last edited by Dozer on 12/04/2018 12:41, edited 2 times in total.
Roccohljup

#34429 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

Možda je to ona Alfonsova strategija, da što prije propadnemo :D :D :D
Banksy

#34430 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Džaba nabrajaš. Pitanje nije šta nudi SDA, već šta nude oni koji žele da ih smjene. Stranački, zakucani glasovi su sigurni, borba će biti za one 'lutajuće'.

Ja ponovo apstiniram. Ili Naša stranka, budu li to jaki kandidati i nastup u cijeloj BiH.
Dozer

#34431 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Sta znaci "jaki kandidati"? Moze li neko malo detaljnije pojasnjenje?
Sta ili kakav treba da bude neko da bi se glasalo za njega?
The BEN10

#34432 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

Dozer wrote:
Banksy wrote: Pa smjenili smo je istom, pa se pokazala još gorom (SDP).
Nisam njihov fan (iako svakako veci nego za SDA & ENV Co.), ali treba biti realan - SDP je, uslovno receno, osvojio vlast na opstim izborima. Na lokalnim nije, i to je ona pogubna kombinacija za svakoga, bez obzira o kome se radilo, a ko osvoji "gornje" bez "donjih" nivoa vlasti. Naprosto je nemoguce sprovesti u djelo bilo sta sve dok se nema i gornja i donja vlast, a pogotvoo donja, jer na njoj se implementiraju stvari.
Da li to znači da bi da je SDP imao svoje pipke i na lokalnom nivou imali više afera Rudnap i Reket? Ozbiljnije pljačke diljem javnog sektora, poput pljački BHT-a i EP kroz brojne besmislene tendere namijenjenih izvlačenju novca? Možda bi imali i više pijanih zvaničnika koji bješe sa mjesta udesa kojeg su skrivili?
Dozer

#34433 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Ne. To vjerovatno znaci da bi SDA imala manje mogucnosti i prostora za sve isto, i gore i vise od toga.
drug_profi

#34434 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Banksy wrote:Džaba nabrajaš. Pitanje nije šta nudi SDA, već šta nude oni koji žele da ih smjene. Stranački, zakucani glasovi su sigurni, borba će biti za one 'lutajuće'.

Ja ponovo apstiniram. Ili Naša stranka, budu li to jaki kandidati i nastup u cijeloj BiH.
banksy evo da ti u oči kažem da je to glupost najveća.
Nedostatak tvoje hrabrosti i odgovornosti.
ja prihvatam da mogu pogriješiti u izboru i prihvatam i odgovornost, ali makar znam da sam pokušao.
Ti i slični, svkomloncupoklopci, znate sve ali nećete ništa...
Better Man

#34435 Re: SDA-All about

Post by Better Man »

Upravo tako. Upravo su apstinenti među najodgovornijim što nam mafija i krimnalci vladaju državom.
Ned071

#34436 Re: SDA-All about

Post by Ned071 »

Banksy wrote:Džaba nabrajaš. Pitanje nije šta nudi SDA, već šta nude oni koji žele da ih smjene. Stranački, zakucani glasovi su sigurni, borba će biti za one 'lutajuće'.

evo ti je, mozda, bektas odgovorio...

A Enver Kazaz, kao ni Dino Mustafić, Danis Tanović i mnogi drugi javni pregalnici jednostavni ne mogu dobaciti dalje od tog prežvakavanja tuđe pameti i njenog svođenja na plitke parole kojima se podilazi horizontu očekivanja frustrirane publike. Ili možda mogu, ali ne žele, jer su svjesni da se ozbiljno mišljenje prodaje teže od palamuđenja. Dok kupe aplauze svojih sljedbenika za nekakvu etičnost, oni ustvari sve dublje tonu u glib supstancijalne neetičnosti, jer upravo oni svojim djelovanjem okoštavaju tu frustriranost svoje publike i pretvaraju je u nemisleće stado kojem je uvijek neko drugi kriv za vlastita nezadovoljstva. Dimenziju licemjerja pojačava to što se među njihovim sljedbenicima uglavnom nalaze oni koji su, poput Kazaza, Mustafića, Tanovića..., i sami uhljebljeni na nekakve budžetske jasle ili na sinekure do kojih svojim znanjem i domašajem ne bi došli ni u jugoslovenskoj epohi, na koju se po pravilu referiraju kao na bolju od današnjice, niti u razvijenim zemljama Zapada.

http://bportal.ba/epidemija-nerealnih-ambicija/
Dozer

#34437 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Totalna glupost... Mustafic, recimo, rezira po cijelom svijetu i politika ga, realno, ni ne zanima (pre)vise. Pokusao, vidio da ne moze sa stokom, i razgulio svojim poslom. Pametan.

Kazaz je tu gdje jeste, a ne znam koliko i njega vise sve ovo zanima dalje od nekakvog analiziranja.

Tanovica sve ovo zapravo nikad nije ni interesovalo. Tu je gdje je, ne cuje se i ne vidi, i ocigledno ganja svoj posao. On nikad nije ni bio za politiku.
putokaz1

#34438 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

PDA demokratija PDA narod zna u Jedinstvu PDA je snaga
Definitivno SDA gubi više od 10 000 glasova na TK u samim Bnaovićima će omjer biti 8000 PDA(Kuko) 2000 SDA 1000 ostali
Kladanj i Sapna su takođe kukini oko 5000-6000 glasova ode iz SDA
JThomas

#34439 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/zolj-oc ... /180412107

sve je rečeno ko zna čitati. na ljeto imamo treću verziju ko je kriv. samo stranka nikad nije, uvijek su tu "odmetnuti", "neposlušni" a stranka je čista. ovaj put će biti - evo poteći će samo dok se kiflinih riješimo...
Banksy

#34440 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Ned071 wrote:

evo ti je, mozda, bektas odgovorio...

http://bportal.ba/epidemija-nerealnih-ambicija/
Dijelom tačno, ali svašta, nevezano, nadrobljeno.
Alighieri

#34441 Re: SDA-All about

Post by Alighieri »

Zar ima neka stranka koja nudi nesto? Ja konkretno sada brzinski iz glave znam 20tak osoba koji su u zelenih mnogo godina a nisu nigdje prispjeli.

U nas narod sta nudi stranka. Kakve planove inslicne supljake.

Kod nas se pravi skola ogromna u prigradskom naselju te ulaz u grad ima cetiri godine (skola) da bi sada u izbornoj to islo brzo. I narod kao narod ce zahvaliti stranci umjesto da ukljuci mozak i shvati da je to napravljeno od njegovog novca. Sta zna narod, eto skole za buduce karijeriste na birou.
sahara1428

#34442 Re: SDA-All about

Post by sahara1428 »

Don Corleone, kum, tata, tetak, suprug, najveći Srbin u Bošnjaka, ministar sa najviše resora, mandata i duuuugim rokom trajanja, vladar "neba, vode, tla" i još štošta, a zapravo obični stranački potrčko koji se prodao, ovakvom moralnom i svakom drugom dnu nema rivala niti će ikada biti...

Image

Dozer

#34443 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

SDA vec godinama, iz izbora u izbore, gubi u prosjeku oko 5% glasova.
Ove godine mislim da ce odjednom zglajzati oko 30% u odnosu na prosle opste izbore, ako ne i vise. Zivi bili pa vidjeli.

A za to se mogu zahvaliti samo sebi samima, tj. Bakiru, Sebiji, Zukicu i ostaloj kolovodecoj klapi i njihovim obecanjima od kojih nisu ispunili bukvalno ni jedno jedino.
Last edited by Dozer on 16/04/2018 13:21, edited 1 time in total.
putokaz1

#34444 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

SDP kaže pomest ćemo SDA
Nzblok kaže Pobjediti ćemo SDA
Čak i Kifla kaže poslat ćemo SDA na Smezljište
Hoće VRAGA
SDA će opet pobjediti ,ako ne pobjedi na Izborima,pobjediti će poslije u vrijeme kupovine Papaka i Transfera ja tebi ti meni fotelju
sahara1428

#34445 Re: SDA-All about

Post by sahara1428 »

putokaz1 wrote:SDP kaže pomest ćemo SDA
Nzblok kaže Pobjediti ćemo SDA
Čak i Kifla kaže poslat ćemo SDA na Smezljište
Hoće VRAGA
SDA će opet pobjediti ,ako ne pobjedi na Izborima,pobjediti će poslije u vrijeme kupovine Papaka i Transfera ja tebi ti meni fotelju
Don Čedo misli drugačije, kad misli u penziju :-) :-) :-) doduše i poslije mora štiti leđa sinovima koje je ostavio u "amanet" Kantonu
STAV: Može li ljevica, ovakva kakva je danas, smijeniti SDA na izborima?

LUKIĆ: Iako nikoga ne treba zanemariti, ta ujedinjena ljevica nama nije ozbiljan rival na izborima. Kako sada stvari stoje, od tog njihovog ujedinjenja nema ništa. Možda se to promijeni, ali zasad je tako. Bit će nekog koaliranja, ali je fokus kod njih na pojedinačnim izdvajanjima. Svi imaju posebne zahtjeve i, da bi amortizovali doživljaj u javnosti, priča se o nekakvom zajedničkom nastupu, o listama. To dokazuje da ne postoji snaga koja može ozbiljno ugroziti SDA na izborima. Oni će, naravno, polučiti nekakav rezultat jer ovdje teško da neko može sam imati apsolutnu većinu, i to je sve što će moći uraditi.
putokaz1

#34446 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Tačno
Istina SDA bi trebala oslabiti bar malo
Ali nema jasne Opozicije
SDP DF GS NS ASDA LBH NZBLOK NBL SINP PDA SBB SBIH BPS BOSS .......Previše stranaka koje bi mogle preći praga
Dosta ujednačena situacija
Očekuje se blagi pad SDA
Lukavac 4000 manje
Banovići 8000 manje
Sapna Kladanj 1000-2000 manje
Tuzla 2000-4000 manje
Ali niko neće direktno profitirati samo PDA TK što dođe na isto
na TK neće više bit ni NRSBZ niti SBIH niti BPS,možda se SBIH provuče ako su Opstali u Živinicama,Kladnju ,dok ni SBB nije siguran
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#34447 Re: SDA-All about

Post by Truba »

narod zn0 da to nije više ona alijina stranka iako je mali sinčić njoj na čelu

ali je jasno da nema alternative

i odatle ova pat pozicija
fosna2014

#34448 Re: SDA-All about

Post by fosna2014 »

SDA je otisao u zaborav. Stranka bez ikakvog plana i cilja. Stranka za uhljebljene.
JThomas

#34449 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

sasvim dovoljno za ostanak na vlasti. sa ovakvom konkurencijom i previše, mogli bi i smanjiti broj uhljeba i primalaca doznaka i opet ostati.
Dozer

#34450 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Jos kad se na to dodaju mafijaska pozadina i povezanost, prijetnje, itd., voila...
Post Reply