Otprilike u mjestu kontakta tek pocinje puna nekako ima i znak u blizini,losa procjena vjerovatnozateznistub wrote:Koliko vidim po slikama, preticanje po punoj. Žao mi djeteta
Za njih je bilo dozvoljeno ali za ove iz suprotnog nije

Otprilike u mjestu kontakta tek pocinje puna nekako ima i znak u blizini,losa procjena vjerovatnozateznistub wrote:Koliko vidim po slikama, preticanje po punoj. Žao mi djeteta

Nije bilo dovoljno...kad pretices, moras i vratiti u svoju traku prije kraja isprekidane...jurcanje, nepažnja...ko zna šta sve ne...vjeshalica wrote:Otprilike u mjestu kontakta tek pocinje puna nekako ima i znak u blizini,losa procjena vjerovatnozateznistub wrote:Koliko vidim po slikama, preticanje po punoj. Žao mi djeteta
splinter wrote:
Kao i jedan dio puta prema Trnovu al ne znam sad tačno koji je dio, nisam prošao godinama, a znam da je katastrofa.
johnnykola wrote:Ono malo godina što vozim upravo te dionice i bez nekog naročitog poznavanja kad neko spomene hajdemo tamo hoće mi doći zlo. Posebno Trnovo i Srednje. Sve u nekom hladu i vodi. Ali ovo mi uvijek bilo lajt, ali istina je, jedno je na prvu kad pogledaš cestu, a šta još može utjecati na nju ne obraćam pažnju, a trebamo svi.
Cholina_Lokica wrote:Po slikama zadnji dio netaknut, jadna beba haman pa nije bila zavezana u sjedalici
Adekvatna auto sjedalica, koja je pravilno postavljena spasava zivot... Samo sto kod nas vecina ih ne koristi nikako, niti veze djecu niti ikoji klinac, vazda najpametnijiemmir1 wrote:Cholina_Lokica wrote:Po slikama zadnji dio netaknut, jadna beba haman pa nije bila zavezana u sjedalici
Nikakav pojas malu bebu ne može spasiti pri ovakvom udesu
Ovdje se ne pretice bez obzira na isprekidanu linijuvjeshalica wrote:Otprilike u mjestu kontakta tek pocinje puna nekako ima i znak u blizini,losa procjena vjerovatnozateznistub wrote:Koliko vidim po slikama, preticanje po punoj. Žao mi djeteta
A zasto??muha_sa wrote:Ovdje se ne pretice bez obzira na isprekidanu linijuvjeshalica wrote:Otprilike u mjestu kontakta tek pocinje puna nekako ima i znak u blizini,losa procjena vjerovatnozateznistub wrote:Koliko vidim po slikama, preticanje po punoj. Žao mi djeteta
![]()
Žali bože života![]()
![]()
Nebitnoskafiskafsnjak wrote: A zasto??
Prestizao sam x puta, bez problema.
Prestizem kada sam 100% siguran...necu prestizati nekoga ko vozi 80kmh ili vise...ali ako pegla , zasto ne ?
Druga je stvar sto ljudi lose procjene situaciju i svoj auto

Pocela je na isprekidanoj...vjerovatno udes bio na punoj...zdruzdjo wrote:Ma dajte ljudi ba. Preticanje na punoj ko kuca. I to je garant bilo ono "ma moze se preteci" a sigurno je bilo 3-4 auta u koloni. Pa je bilo: haj' ovog cu, pa cu i ovog kad sam vec ovog a onda cu i ovu dvojicu kad vec imam zalet. 10-tine puta sam vidio takva ponasanja pri preticanjima.
Ne tvrdim nego onako logicna postavka situacije.
Ovakvim stvarima najcesce kumuje nepoznavanje vlastitog auta i njegovih mogucnosti/nemogucnosti.
Zar nije ovdje ogranicenje 60?skafiskafsnjak wrote:A zasto??muha_sa wrote: Ovdje se ne pretice bez obzira na isprekidanu liniju![]()
Žali bože života![]()
![]()
Prestizem kada sam 100% siguran...necu prestizati nekoga ko vozi 80kmh ili vise...ali ako pegla , zasto ne ?
Nemam pojmashe+ wrote:Zar nije ovdje ogranicenje 60?skafiskafsnjak wrote:A zasto??muha_sa wrote: Ovdje se ne pretice bez obzira na isprekidanu liniju![]()
Žali bože života![]()
![]()
Takodjer, plus sto ja na sveopcu zalost striktno postujem ogranicenja i svako malo se stvori kolonica iza mene pa gledam da stanem na prosirenjima da ne bi nekom palo na pamet da nas sedmero odjednom pretice.alipasijaner wrote:Najvise mi se gadi voziti na putu Sarajevo - Mostar jer tu bolidi ne bi da te preteknu vec bi da te preskoce ako je ikako moguce..
Vecina to radi, a ja sam jedna od tih sto pegla po ogranicenjima.skafiskafsnjak wrote:Nemam pojmashe+ wrote:
Zar nije ovdje ogranicenje 60?slabo se drzim ogranicenja... 10-20 preko vecinom idem