Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#34426 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

Hakiz wrote: 24/09/2025 12:13 Prije 70, 100 godina, su se ljudi, doktori, zaražavali bolestima da bi testirali vakcine koje razvijaju. Na primjer, polio vakcina.

Da vide šta se danas o vakcinama misli, sigurno bi se zapitali jesu li bili glupi. Rizikovali zdravlje i živote, i sebe i porodica, za svijet sa ovakvim ljudima.

Ništa mi ne zaslužujemo.

Prošlo je 70 miliona godina od asteroida koji je ubio sve životinje veće od kunića.

Vrijeme je za reprizu.
ne samo to, nego su i vlastitu djecu prvo vakcinisali. a polio je jedna grozna bolest koju su ljudi očito zaboravili i olako je uzimaju zdravo za gotovo. i ono što je najgore, neće toliko pogoditi odrasle koliko će pogoditi djecu zbog "informiranih odluka" njihovih debilnih roditelja.
A breakthrough occurred in 1949, when poliovirus was successfully cultivated in human tissue by John Enders, Thomas Weller and Frederick Robbins at Boston Children’s Hospital. Their pioneering work was recognized with the 1954 Nobel Prize.

Not long afterwards, in the early 1950s, the first successful vaccine was created by US physician Jonas Salk. Salk tested his experimental killed-virus vaccine on himself and his family in 1953, and a year later on 1.6 million children in Canada, Finland and the USA.
danas bi ga nazvali soroševcem, fanatikom i zvali socijalnu službu da mu uzme djecu.

i pripadnikom antife, jakako.
Chmoljo

#34427 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

a možemo malo i doktorskoj etici, kako kolega gore reče, samo su tu zbog para
Salk was committed to equitable access to his vaccine, and understood that elimination efforts would not work without universal low- or no-cost vaccination.

Six pharmaceutical companies were licensed to produce IPV, and Salk did not profit from sharing the formulation or production processes.

In a 1955 interview, when asked who owned the patent for IPV, he replied: “Well, the people, I would say. There is no patent. Could you patent the sun?”
al jah, on je jedan od rijetkih...
dulekrele

#34428 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dulekrele »

Chmoljo wrote: 24/09/2025 11:44
Truba wrote: 24/09/2025 11:35

imamo ovu dr nauka u firmi mlada zenska otisla na cijepljenje pitala
sta je unutra...bla bla
garantirate li mi da se necu zaraziti ako se cijepim...bla bla ne
ako je doktorica medicinskih nauka neka zapali svoju diplomu odmah. ili bar reci gdje radi da joj ne odemo slučajno.
I vi njemu ista vjerujete :lol:
amidzazeher

#34429 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by amidzazeher »

Nesto kontam koliko je lik napaljen na Nobelovu nagradu za mir, šta bi tek radio da nije? Ili su ove sve njegove izvale i blebetanje samo paravan za neke druge stvari? Ja ne mogu da se pomirim sa cinjenicom da je predsjednik najjace ekonomije i vojne sile ovako glup i debilan.
Šta se sve provodi na terenu od svih ovih njegovih laprdanja? Dokle se došlo sa carinama, zidom…
escobar__

#34430 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by escobar__ »

Ma Boga pitaj čime je orangutan ucijenjen kad se ovako blamira unaokolo na svakodnevnoj osnovi i srozava SAD kad god zine.

Očajni pokušaji skretanja pažnje na druge stvari.
Edin H.

#34431 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Edin H. »

Chmoljo wrote: 24/09/2025 12:08
drug_profi wrote: 24/09/2025 12:05
Truba wrote: 24/09/2025 11:43 kad nemaš argumente

osjećam se prevareno
levati su ispali u pravu ovaj put
djeca nam se smiju
Argumenti nikog od avaxa nisu ni u sta ubijedili. To je gubljenje vremena.
Srećom je Covid mutirao u manje smrtonosne oblike i danas ih ima 4-5 varijanti koje su sve uglavnom na nivou prehlade ili slabije gripe. Što ne znači da se neće opet izopačiti.
Mene je jedan prijatelj koji je čak iz farmaceutske struke, a nije se vakcinisao protiv covida, na kraju zatrpavao nalazima nekih nuspojava vakcine koje su dosta ozbiljne.
Pa onda ga pitam dobro, koliko je to u procentima. Ispadose promili, ali jeste veliki broj slucajeva.
Pa jeste veliki broj slucajeva jer su milijarde vakcinisane. Da nisu vakcinisane, mozda bi imao toliko smrti od covida više, što je priznaćeš ipak ozbiljnija nuspojava od upale srčanog mišića.
ali će brufen maznuti bez problema.
Samo neka nije Paracetamol - Trump objasnio :oops:

A skonto je bio i kako ubiti virus Covida :izet:
jeza u ledja

#34432 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Trumpe, salji trupe u Tijeksas, pliz! :oops:
zilog

#34433 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zilog »

Chmoljo

#34434 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

jeza u ledja wrote: 24/09/2025 15:48 Trumpe, salji trupe u Tijeksas, pliz! :oops:
Tjeksas, jer je kratko e.

:D
Crvene_brigade

#34435 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Crvene_brigade »

Nakon sramotnih optužbi za govornicom UN-a: Londonski gradonačelnik uzvratio Trumpu - "Ti si mizogini rasist, seksist i islamofob!"
Upitan da komentira napade američkog predsjednika, Khan je izjavio: "Mislim da je predsjednik Trump pokazao da je rasist, da je seksist, da je mizogin i da je islamofob."

Nastavio je rekavši da bi se javnost trebala "zapitati što je to s ovim muslimanskim gradonačelnikom koji vodi liberalan, multikulturalan, progresivan i uspješan grad, zbog čega se čini da živim besplatno u glavi Donalda Trumpa.

Opširnije na: https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/43 ... mofob.html
alijagoro

#34436 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by alijagoro »

Trump opet prijeti abcu,kaze prosli put uzeo 16 miliona od tuzbe,sad bi mogo uzeti jos vise
MAha

#34437 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MAha »

Da je neko rekao da ce amerika imati ovakvog predsjednika cisto bih se nasmijao. Kakav strmoglav usa u svemu. Potpuni gubitak kredibiliteta i ugleda. Hej za sano godinu dana. Nevjerovatno.
neraaaa

#34438 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by neraaaa »

MAha wrote: 24/09/2025 17:39 Da je neko rekao da ce amerika imati ovakvog predsjednika cisto bih se nasmijao. Kakav strmoglav usa u svemu. Potpuni gubitak kredibiliteta i ugleda. Hej za sano godinu dana. Nevjerovatno.
Birali su, nek uživaju.

“Demokrate licemjerne, demokrate genocidaši, Trump je mirotvorac, Trump će popraviti ekonomiju,…”

E neka ih sada popravlja kad su glupi :izet:
jeza u ledja

#34439 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Chmoljo wrote: 24/09/2025 16:28
jeza u ledja wrote: 24/09/2025 15:48 Trumpe, salji trupe u Tijeksas, pliz! :oops:
Tjeksas, jer je kratko e.

E jjebiga.

Chmoljo

#34440 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

MAha wrote: 24/09/2025 17:39 Da je neko rekao da ce amerika imati ovakvog predsjednika cisto bih se nasmijao. Kakav strmoglav usa u svemu. Potpuni gubitak kredibiliteta i ugleda. Hej za sano godinu dana. Nevjerovatno.
Zablida je da je ovo sve za godinu dana. Krenulo je to mnogo ranije sa raznim pravcima, samo je trump to sve samo objedinio u jedan Maga glas, i to jos u prvom mandatu. Ovo je samo kulminacija, a najbolji nacin za gasenje ovakvih kretenskih svjetonazora je da se pokusaju sami dokazati.

Sada imamo situaciju da grupiji sami sebe lazu da bi odrzali privid da se nisu zajebali i da nije to to o cemu su mastali.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#34441 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

drug_profi wrote: 24/09/2025 12:05
Truba wrote: 24/09/2025 11:43 kad nemaš argumente

osjećam se prevareno
levati su ispali u pravu ovaj put
djeca nam se smiju
Argumenti nikog od avaxa nisu ni u sta ubijedili. To je gubljenje vremena.
Srećom je Covid mutirao u manje smrtonosne oblike i danas ih ima 4-5 varijanti koje su sve uglavnom na nivou prehlade ili slabije gripe. Što ne znači da se neće opet izopačiti.
Mene je jedan prijatelj koji je čak iz farmaceutske struke, a nije se vakcinisao protiv covida, na kraju zatrpavao nalazima nekih nuspojava vakcine koje su dosta ozbiljne.
Pa onda ga pitam dobro, koliko je to u procentima. Ispadose promili, ali jeste veliki broj slucajeva.
Pa jeste veliki broj slucajeva jer su milijarde vakcinisane. Da nisu vakcinisane, mozda bi imao toliko smrti od covida više, što je priznaćeš ipak ozbiljnija nuspojava od upale srčanog mišića.
Nikavog vaksera nisam slusao nemam vremena nit me zanima to...vise ti znas teoretcara zavjere nego ja...ja ih znam 0

Gledam zdravorazumski

Zelio sam u makarsku i da sam zasticen
Na kraju su svi isli u makarsku i svi su se zarazili bez obzira cepio se ili ne
Jos me 2 dana boljela ruka a nevakcnisane nije...bonus za levate

Prijetili su i slagali...svi su mogi putovat a sve je postalo zastajelo napadom na ukrajinu
drug_profi

#34442 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

:mrgreen:
Edin H.

#34443 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Edin H. »

Reći da Trump nije dobar za Ameriku je kao kada bi neko tvrdio da Dodik nije dobar za RS :oops:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#34444 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

provodi realty show dok se on i njegovi bogate, ucjenjuje drzave zarad golf terena i hotela. Nije on glup nimalo, vec bezobrazno pohlepan i korumpiran. Ko i vecina politicara al on je prekuco. To su one seoske varalice koje su na divljem zapadu prodavale razne eliksire za snagu, zdravlje, impotentnost itd itd... podsjeti me na pjesmu i video dvojice legendi.

ovo je amerika danas...
Maliodmene

#34445 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Maliodmene »

Kad smo kod vakcin u porodici samo brat nije bio vakcinisan, svi okej prosli, temperature 37.2, samo on fasovo tesku upalu pluca jer nije vjerovo u to.
ultima_palabra

#34446 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Mora se znati timeline... prva vakcina je odobrena u novembru 20, pocelo se vakcinisati nekad januar 21, mart-april su postale malo vise dostupne, tamo do juna-jula se vec vakcinisao svako ko je htio. Dva jaca vala zaraze (u Bosni) su bila oktobar-novembar 20 i mart-april 21, dakle kasno su dosle vakcine da bi to sprijecile. Ali su ipak dale ljudima relativan komfor da mogu to ljeto provesti manje-vise normalno.

U decembru 21 dolazi omikron, agresivnija ali i blaza varijanta koja je pojela sve druge u kratkom periodu i zarazila vecinu populacije i stvorila neki opsti imunitet i kod vakcinisanih i nevakcinisanih. Problem je bio sto su vlade zapadnih zemalja pocele uvoditi restrikcijske mjere i traziti potvrde tamo negdje krajem 21, kada se vec vidjelo da omikron zarazava sve i stvara prirodni imunitet. Ranije to nisu mogli uvoditi jer su cekali da 70-80% bude vakcinisano, i to kasno uvodjenje mandata za vakcine je izazvalo otpor jer nije korespondiralo sa stanjem na terenu, odnosno vakcine su postale passe bas u tom trenutku kad su se stekli nekakvi uslovi za uvodjenje mandata i restrikcija.
alijagoro

#34447 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by alijagoro »

Kad bi se moglo vrijeme vratiti,ja se nebi vakciniso,ionako je korona stala s pocetkom rata u Ukrajini
Optimus09

#34448 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Optimus09 »

Radim u domu za starije osobe i znam koliko je ljudi umrlo u odnosu na prije i kakve su muke imali.
Vakcinisao se tri puta i uspio nagovoriti majku.
banjaluka078

#34449 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by banjaluka078 »

Ja poslije moje upale pluća i mjesec dana bolovanja, plus dva-tri mjeseca užasa od post-kovida, nisam ni sekunde razmišljala hoću li primiti vakcinu. Naročito kad sam vidjela da neki ljudi imaju re-infekciju.

Poslije toga sam opet bila pozitivna, smijurija, sredila svu baštu za sjetvu za tih 7 dana izolacije. Možda imunitet od vakcine, možda od preležane, možda kombinacija, nije me zanimalo.

Korona nije nestala s ratom u Ukrajini, evo imamo pozitivnu u familiji. Dakle, ima je. Testira se ko je pametan i ko hoće da mu firma odbije samo 10 umjesto 30% od plate za vrijeme bolovanja.
dale cooper

#34450 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

Kada bi pakao postojao posebno mjesto u njemu bi zauzimali ovi antivakseri pametolozi. Koliko mi se ljudi zgadilo što u stvarnom svijetu što ovdje na forumu zbog toga i opšteg idiotluka, ignorantnosti i sebičnosti koju su redovito iskazivali. Kad se malo bolje razmisli zato i jesu savršeno glasačko tijelo Donalda Trumpa.
Post Reply