Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

LongDong

#34426 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by LongDong »

Ateista wrote: 28/12/2022 15:04 Kazem euro, opstina, vijece, kancelarija, cak nikad necu reci ni ured VP vec kancelarija VP. Ne koristim i cak ni ne znam hrvatske mjesece, ako neko kaze ozujak ne znam koji je to mjesec dok ne provjerim, ali mi je nekako blizi izraz zrak nego vazduh. Reci cu ugao a ne kut, ali moram priznati da mi je trokut postao uobicajen u odnosu na trougao, pogotovo ako govorimo o priboru za crtanje. :D
isti sam takav... naravno da mi je grah a ne pasulj ili mrkva ne šargarepa... a isto tako paradajz a ne rajčica, bijeli luk/češnjak ili jaja ću ispržiti u tavi a ne u tignju

Šta mi je još interesantno uglavnom svi kažemo evropa al kad je novčanica u pitanju uvijek je euro al evro mi je baš nekako lomljenje jezika
Ateista

#34427 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Ateista »

LongDong wrote: 30/12/2022 11:47
Ateista wrote: 28/12/2022 15:04 Kazem euro, opstina, vijece, kancelarija, cak nikad necu reci ni ured VP vec kancelarija VP. Ne koristim i cak ni ne znam hrvatske mjesece, ako neko kaze ozujak ne znam koji je to mjesec dok ne provjerim, ali mi je nekako blizi izraz zrak nego vazduh. Reci cu ugao a ne kut, ali moram priznati da mi je trokut postao uobicajen u odnosu na trougao, pogotovo ako govorimo o priboru za crtanje. :D
isti sam takav... naravno da mi je grah a ne pasulj ili mrkva ne šargarepa... a isto tako paradajz a ne rajčica, bijeli luk/češnjak ili jaja ću ispržiti u tavi a ne u tignju

Šta mi je još interesantno uglavnom svi kažemo evropa al kad je novčanica u pitanju uvijek je euro al evro mi je baš nekako lomljenje jezika
To za grah, mrkvu i tavu je dobar primjer razlika u odnosu na srpski. :thumbup:
Da, kazem i ja evropa ali evro bas ne ide, mozda bi bilo logicnije da ako se kaze evropa daje evro, a sko je europa ds je euro, ali dzaba kad ne ide, kao i ugao a trokut umjesto trougao. :D
oldtajmer

#34428 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by oldtajmer »

odakle je krenuo ovaj trend da muskarci nose kratke i utegnute hlace,juce prolazim pored jednog frizeraja za brude i cini mi se svi unutra tako obuceni :D
moonca

#34429 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moonca »

..od 'parade'.. :oops:
Vam

#34430 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Vam »

moonca wrote: 30/12/2022 13:27 ..od 'parade'.. :oops:
:lol: :thumbup:
oldtajmer

#34431 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by oldtajmer »

koja parada :?
Hakiz

#34432 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Hakiz »

oldtajmer wrote: 30/12/2022 14:53 koja parada :?
Kako koja?

Pa, ponosa.
SmokingMan

#34433 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by SmokingMan »

Što ću ja uopšte na ovom forumu? :novine:
Jack Be Nimble

#34434 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Jack Be Nimble »

I ja napokon uzeo uske. Ponekada moram petom desne spustiti nogavicu dole jer su uske. Tako isto i za drugu nogavicu. Neki dan otkrio, tu gdje je usko vise nemam dlaka. Koda sam se brijao od koljena do clanka na vanjskom dijelu noge :-)

A nije do parade, idem na parade od 2012.
moonca

#34435 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moonca »

:lol: depilacija.. za 'curice'..
a jel ih perete nakon svakog noshenja.aa :-)
nepass1

#34436 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by nepass1 »

Farmerke se 14 dana nose pa pranje :sax:
Digla_da_kreci

#34437 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Digla_da_kreci »

Farmerke se ne peru. :sax:

:D
no_sikiriki

#34438 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by no_sikiriki »

Ma par puta godišnje. :mrgreen:
Vam

#34439 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Vam »

Samo malo provjetris :lol:
mali_balon

#34440 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mali_balon »

Nije popularna stvar ali ostao sam zbunjen
Sad u crvenoj jabuci na kasi, znaci dolazim iz pravca kako se i ide tj ne dolazim od prvaca izlaznih vrata....i prodjem prvu kasu dolazim na drugu prazna i treca je prazna, kako spustam korpu lik prilazi iz pravca vrata , znaci kontra pravac kako se dolazi na kase nekih 2m od kase, stariji sa zenom i cerkom i mrtav hladan kaze ali mi smo krenuli na tu kasu, da ponovim znacei kaze "mi smo krenuli na tu kasu", ne da sam ostao zbunjen nego sam izgubio pojam o vremenu i prostoru u kojem se nalazim, lik mrtav hladan ja kontam zajebaje se....ali vidim i kasirka zbunjena
Reko pa eto ta kasa koju ste prosli vam je slobodna, reko ko prvi djevojc njegova djevojka....kasirka se cudi i smije se.....

Pomozite mi shvatim percepciju svijeta ovog lika....u kojem univerzumu on zivi......a mozda nisam ni je u pravu, mozda je on u pravu
malocvijece

#34441 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by malocvijece »

Bezobrazluk. Navikao da prolazi.
Imala sam sličan slučaj na punom parkingu kod bolnice kad sam ja uredno čekala da jedna porodica uđe u auto, izađu s parking mjesta i krenula da se parkiram. Neki lik za kojeg znam da se kasnije pojavio, jer sam ga vidjela da je tad ušao na parking, je pokušao da uleti prije mene. Ja fino se parkiram a lik meni kaže: pa uzela si koje mjesto. Kako rekoh to kad sam ja čekala ovdje. Kaže znam ja one ljude što su se isparkirali. Rekli su meni da mogu na njihovo mjesto 😆 Kao da sam se parkirala u privatnu avliju, a ne na javni parking koji se plaća.
moonca

#34442 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moonca »

m_id=18568677 wrote:31/12/2022 13:08 ne da sam ostao zbunjen nego sam izgubio pojam o vremenu i prostoru u kojem se nalazim,
. . :-) e, da che mali ovako primiti k srcu.. :lol:
mali_balon

#34443 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mali_balon »

@moonca :kiss:
Najezih se i zatitra mi nesta dole
mali_balon

#34444 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mali_balon »

malocvijece wrote: 31/12/2022 13:29 Bezobrazluk. Navikao da prolazi.
Imala sam sličan slučaj na punom parkingu kod bolnice kad sam ja uredno čekala da jedna porodica uđe u auto, izađu s parking mjesta i krenula da se parkiram. Neki lik za kojeg znam da se kasnije pojavio, jer sam ga vidjela da je tad ušao na parking, je pokušao da uleti prije mene. Ja fino se parkiram a lik meni kaže: pa uzela si koje mjesto. Kako rekoh to kad sam ja čekala ovdje. Kaže znam ja one ljude što su se isparkirali. Rekli su meni da mogu na njihovo mjesto 😆 Kao da sam se parkirala u privatnu avliju, a ne na javni parking koji se plaća.
To je filozofija svijet se okrece oko mene
moonca

#34445 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moonca »

mali_balon wrote: 31/12/2022 13:59 @moonca :kiss:
Najezih se i zatitra mi nesta dole
:thumbup: tako.. taj si :wink:
Bodkin

#34446 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Bodkin »

muha_sa wrote: 28/12/2022 15:49
Nek govori kako god ko hoce i želi--al se napinjat da govoriš kako nikad govorio nisi je više nego smiješno :D
Hajd ured, kancelarija, opština i te neke izraze koji ne paraju uši--al sad nazor ekavicu pricat nigdje veze :-) više gledam Novu s nego Novu bih i nikad za nikad mi uši ne para njihova ekavica--lijepo ih slušat--al kad pocne papak s Romanije il papak sa Bistrika nazor ekavicu pricat dodje mi da povracam :lol:
Sam bi sebi bio smiješan da sad pocnem pricat mogAo umjesto mogo kako cjeli život govorim-jest da nije ispravno al me popusti živ bio--za mene je mogo, išo, hodo, šeto, zezo se itd :D nek ubacuje A ko god hoce i to je ispravno al ja jok :lol:
Odrastao u Sa i nikad nisam govorio mogo i doso. Vise ono kao da se proguta a.
Mislim ne kontam opsesiju da gledam kako drugi pricaju, kad su otisli, sta jedu i rade. Njihov zivot

Radio sam u zagrebu neko vrijeme i zivio gore u nakon nekog vremena automatski pocnes neke rijeci ubacivati ili imas drugaciji izgovor. To je normalno kad svi oko tebe tako pricaju
Bodkin

#34447 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Bodkin »

LongDong wrote: 30/12/2022 11:47

Haha tacno sto posto :D
tramvajtrojka

#34448 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by tramvajtrojka »

mali_balon wrote: 31/12/2022 13:08 Nije popularna stvar ali ostao sam zbunjen
Sad u crvenoj jabuci na kasi, znaci dolazim iz pravca kako se i ide tj ne dolazim od prvaca izlaznih vrata....i prodjem prvu kasu dolazim na drugu prazna i treca je prazna, kako spustam korpu lik prilazi iz pravca vrata , znaci kontra pravac kako se dolazi na kase nekih 2m od kase, stariji sa zenom i cerkom i mrtav hladan kaze ali mi smo krenuli na tu kasu, da ponovim znacei kaze "mi smo krenuli na tu kasu", ne da sam ostao zbunjen nego sam izgubio pojam o vremenu i prostoru u kojem se nalazim, lik mrtav hladan ja kontam zajebaje se....ali vidim i kasirka zbunjena
Reko pa eto ta kasa koju ste prosli vam je slobodna, reko ko prvi djevojc njegova djevojka....kasirka se cudi i smije se.....

Pomozite mi shvatim percepciju svijeta ovog lika....u kojem univerzumu on zivi......a mozda nisam ni je u pravu, mozda je on u pravu
zato lijepa samousluzna kasa 90% tih debila je strah da pridju takvoj kasi misle zajebace sta uvijek prazne budu , ljepota otici u BBI, crvenu jabuku i mercator u lozionickoj na te kase uvijek se izbjegne guzva jer je bosnju strah tih kasa :mrgreen: :mrgreen:

steta sto ih nema u svakoj vecoj prodavnici ne bih morao cekati u redovima
Snake Eyes

#34449 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Snake Eyes »

mali_balon wrote: 31/12/2022 13:08 Nije popularna stvar ali ostao sam zbunjen

Pusten iz Jagomira za novu godinu.
moonca

#34450 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moonca »

wrote: 31/12/2022 18:45 ljepota otici u BBI, crvenu jabuku i mercator u lozionickoj na te kase
:oops: chini mi se. da su nabrojana mjesta i najskuplja(elitna).. :wink: 🤭
Post Reply