Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
insomnia78

#34401 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by insomnia78 »

Heller wrote:
insomnia78 wrote:U Fr je procenat nevazecih listica u drugom krugu predsjednickih izbora bio 12%
Taman koliko crncuga i arapa ima. Coincidence i think not.
Glupost. Crnci i Arapi mahom ni ne izlaze na izbore niti su nesto plaho politicki aktivni. Ovi sto su izasli su i izasli da bi glasali protiv LP
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#34402 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pici »

drug_profi wrote:Za obracun sa bandom moras nabaviti revolverasa. Pa poslije uspostavljaj sudove...
:thumbup:
Heller

#34403 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Heller »

insomnia78 wrote:
Heller wrote:
insomnia78 wrote:U Fr je procenat nevazecih listica u drugom krugu predsjednickih izbora bio 12%
Glupost. Crnci i Arapi mahom ni ne izlaze na izbore niti su nesto plaho politicki aktivni. Ovi sto su izasli su i izasli da bi glasali protiv LP
Ma zajbavam se. Nego simptomaticno je da u Trnovu koje je najnepismenije u drzavi i totalno SDA (sad nije slučajnost) je takođe mjesto sa ubjedljivo najmanje nevažećih, ispod 0,5%
iz zadnje klupe

#34404 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by iz zadnje klupe »

Posto znam da Pedja s vremena na vrijeme cita ovu temu, ja cu mu ovo najiskrenije reci, ako zeli dobro stranci, saslusace me:

Najbolja stvar koja se desila Nasoj stranci je debakl na TK, jedan od nosioca za Federalnu skupstinu ima "oraha" u dzepu glede ratne logistiike, da je prosao, eto prvog preletaca, drugi u TK za skupstinu, bivsi Kukin covjek, bio prvo u SDA, pa DF, pa onda presao u NS, da su ta dvojica prosla, cak i da su iz najiskrenijih pobuda u vrhu NS, mogli su napraviti takav lom za reputaciju NS od koje se stranka nikad ne bi oporavila

Ne znate koliko ste sretni
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#34405 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pici »

iz zadnje klupe wrote:Posto znam da Pedja s vremena na vrijeme cita ovu temu, ja cu mu ovo najiskrenije reci, ako zeli dobro stranci, saslusace me:

Najbolja stvar koja se desila Nasoj stranci je debakl na TK, jedan od nosioca za Federalnu skupstinu ima "oraha" u dzepu glede ratne logistiike, da je prosao, eto prvog preletaca, drugi u TK za skupstinu, bivsi Kukin covjek, bio prvo u SDA, pa DF, pa onda presao u NS, da su ta dvojica prosla, cak i da su iz najiskrenijih pobuda u vrhu NS, mogli su napraviti takav lom za reputaciju NS od koje se stranka nikad ne bi oporavila

Ne znate koliko ste sretni
da ti preletaci su opasni... DF je potopilo prvo koaliranje sa SDA i HDZ a zatim ti preletaci koji su poslije uspostave koalicije SDA-HDZ-SBB prevagnuli za glasove u parlamentima... mislim da NS ce nesto slicno dozivjeti ako vec ne dozivljava... cuj predje iz tri stranke i das mu poziciju na listi... stan u red
statixx

#34406 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by statixx »

Da nije doslo do izlaska Kifle, vjerovatno bi sad SDA i SBB sada imali 16-17 mandata. Kakva god vlast da se formira, meni je drago da se ovo desilo. Iako se sustinski ne mijenja mnogo.

Ako SDA formira vlast bez NiP-a, bar cemo imati agresiviniju opoziciju koja ukazuje na kriminalne sheme SDA i zna izvesti ljude na ulicu. Zanimljivo bi bilo i posmatrati ponasanje ljevice u tom slucaju.
A_A_AKCIJA

#34407 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by A_A_AKCIJA »

video wrote:Ako NS bude samo insistirala na svojim stavovima i ako bude cekala klimu gdje ce se samo njihovi stavovi providiti, sto znaci vecina (recimo KS) onda moze komotno sad da se ugasi jer se to u ovoj sredini nikada nece desiti!
Ponavljam, imamo neverovatnu priliku da se nesto konacno uradi ovdje, i nikakve sujete, arogancija, qrci palci NE TREBA biti prepreka tome.
Inace, bojim se da se ova prilika nece vide gotovo pa nikad desiti.
I da, sta kae sabina, ukinuti Bosanski jezik :shock:
To su likovi koji citiraju Mandelu, vole Rosu Parks, sikiraju se zbog prava first nations u Kanadi i USA zbog naftovoda, ali kada podržiš djecu u Konjević polju da uče bosanski jezik, strijeljaju te pogledom jer si nacionalista.

Kada staneš u odbranu svog naroda, koji je status naroda ponovo dobio tek 1974, prvi put ponovo u 20. vijeku, vratio ime jezika prije par decenija, poslije nekih 100 godina pauze, i na kraju preživio genocid, e to nemoj. To su teške teme iz prošlosti, pa haj da ih ostavimo negdje u podrumu. Spomenik vikićevim specijalcima je nacionalizam, a zahvaljujući njemu živiš u gradu koji je raj demokratije u odnosu na ostatak Balkana.

Svi odreda se bore za prava LGBT zajednice i njihovo pravo na brak što je normalno i sam podržavam, a da se neko našali da muslimani mogu imati 4 žene, e tu je već zavratove. Hiljade izbjeglica ti hoda po gradu, ti sažaljevaš cuke.

U suštini, nikakvi liberali, samo pomodni social justice warriors koji opipaju puls šta je moderno da se brani i onda zauzmu stav.

Zbog ovakvih sam bivši glasač NS. I da, Tarik Haverić ne može biti sahranjen na muslimanskom groblju, jer nije musliman. Ako ostavi u oporuci da mu se klanja dženaza, nema nikakvih problema. Al, daBogda, šćeri, njemu su za sve loše unazad 100ikusur godina u ovoj državi krivi muslimani, a Bošnjake ne može prevaliti preko usta, nikako.

Sreća, vjetrovi se mijenjaju, pa je NS danas manje ovo gore nego prije godinu dana.
Pandakonda

#34408 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pandakonda »

Kada je Sabina rekla da želi ukinuti Bosanski jezik ?
furlan

#34409 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by furlan »

Heller wrote:
Ma oni su aktivni u domicilnom podrucju. :-)
shake69

#34410 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by shake69 »

Naša stranka (NS): Federalni parlament

Sabina Ćudić, Nasiha Pozder, Mirsad Čamdžić, Amela Kuskunović, Sanela Klarić i Želimir Bukarić (ukupno šest mandata) Golemo! :thumbup:
Hakiz

#34411 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

sabina1 wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote: ...
Potpuno se slazem da je pitanje rodnog ili nekog drugog identiteta potpuno nebitno s obzirom na stanje drustva.
A pitanje rodnog identiteta je sastavni dio stanja društva.

https://en.wikipedia.org/wiki/Brandon_Teena
kmirsad

#34412 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Pandakonda wrote:Kada je Sabina rekla da želi ukinuti Bosanski jezik ?
Ma laŽi moj panakonda lokalnoh spletkaroša... ne nasjedaj... kome vjeruješ.... spletkarošima ili svojim očima... liči li ti Sabina na nekogfa ko bi to rekao... prvi bi je PEDJA NABIO NOGOM U DUPE...
kmirsad

#34413 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

pici wrote:
da ti preletaci su opasni... DF je potopilo prvo koaliranje sa SDA i HDZ a zatim ti preletaci koji su poslije uspostave koalicije SDA-HDZ-SBB prevagnuli za glasove u parlamentima... mislim da NS ce nesto slicno dozivjeti ako vec ne dozivljava... cuj predje iz tri stranke i das mu poziciju na listi... stan u red
:thumbup:
kmirsad

#34414 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

shake69 wrote:Naša stranka (NS): Federalni parlament

Sabina Ćudić, Nasiha Pozder, Mirsad Čamdžić, Amela Kuskunović, Sanela Klarić i Želimir Bukarić (ukupno šest mandata) Golemo! :thumbup:
6... :shock: :-D :-D :-D :-D :-D Rekoh li ja... prerasla NS iz male marginalne stranke u srednju.... ali vrlo važnu... postavljat će svoje uslove...a partizanski joj moral... pa zamisli...
Eto... može i bez Gratza...nema nezamjenljivih... Ipak ... hvala mu...i neka mu sretno...
Dennis Gratz
2 sati ·
Drage kolegice i kolege, članice i članovi Naše stranke, naši simpatizeri i simpatizerke, građanke i građani BiH,

čestitam od srca na fantastičnom, istorijskom izbornom rezultatu.

U kakvim god odnosima ja lično bio s određenim ljudima iz rukovodstva, to nipošto ne umanjuje moj ponos, radost i zadovoljstvo zbog odrađenog posla i nagrade koja je uslijedila za kontinuirano, desetogodišnje bavljenje politikom na transparentan, produktivan i častan način.

Za koji dan će novi sazivi zakonodavnih tijela u zemlji biti potvrđeni, zakletve položene, i mukotrpan rad za bolju BiH nastavljen.

U želji da "osiguram" nastavak našeg dobrog rada u federalnom Parlamentu, te iskoristim ovu priliku da se oprostim od političkog angažmana i zahvalim svima koji su mi u proteklih deset godina bili potpora, opomena, pouka i kritika, za kraj želim podijeliti nekoliko savjeta i preporuka koje će, nadam se, olakšati svim novoizabranim predstavnicima NS (ali i onima iz drugih stranaka,koji žele ispoštovati podršku koju su dobili i svoju mandat odraditi vrijedno i kvalitetno) vršenje nove funkcije...

Dakle...

1. Na prvoj, konstituirajućoj sjednici svoga zakonodavnog tijela, dobićeš Poslovnik o radu. Nauči ga. I uvijek ga nosi sa sobom na sjednice.

2. Ne ustručavaj se posavjetovati sa službama svoga doma. Tamo sjede ljudi koji itekako znaju i vole svoj posao. Budi ljubazan i susretljiv. Traži pomoć. Ako oni vide da želiš raditi, i da to što radiš jeste dobro, dobićeš je napretek. Bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaš.

3. Kod izbora radnih tijela (komisije, odbori), imaš određenu fleksibilnost, mada njihov broj diktira izborni rezultat, tj. broj osvojenih mandata. Traži da budeš član/ica u onim tijela koja se bave stvarima u tvom političkom interesu i fokusu (i u koordinaciji sa rukovodstvom stranke, naravno). Iako ćeš nakon određenog vremena shvatiti da je veliki broj njih samo „reda radi“, svejedno se može dosta napraviti kroz njih. Ako ništa, dobićeš dobre ideje za zakonske inicijative i/ili zastupnička pitanja.

4. Ako si dobro prošao na izborima, traži mjesto u zakonodavnoj komisiji i/ili komisiji za imenovanja. To su dva najvažnija radna tijela. U prvoj ćeš uvijek imati informacije šta vlada planira staviti na dnevni red, u kojoj formi, i sa kojim izmjenama (ljudi iz ministarstava vole mijenjati stvari „u zadnjih 5 minuta“). U drugoj možeš uticati na izbor bilo koga bilo gdje, iz nadležnosti Parlamenta – pod uslovom da te ne preglasaju. Ali i u tom slučaju – tvoje mjesto tamo je dosta uticajno. Vidjet ćeš.

5. Poslanička, ili zastupnička pitanja su tvoja vizit karta za medije. Poslanički sat u kojima ih možeš postavljati je na početku prve redovne sjednice svakog mjeseca. Tada su svi mediji prisutni, i prate šta ćeš i kako govoriti. PRIPREMI SE.

6. S predstavnicima medija (novinari, kamermani) – od kojih su velika većina vrhunski profesionalci – budi uljudan i korektan. Ako ti traže izjavu/intervju, nikada, ali nikada ne odbijaj. Ako nisi spreman, zamoli za 10-20 minuta da se pripremiš.

7. Ako loše govoriš javno, ili ne znaš šta da kažeš, bolje da ne govoriš ništa. Zamoli da ti se pitanja pošalju pismeno. Kupi vrijeme. Konsultuj se sa strankom, stručnjacima. I nikada nemoj zaboraviti odgovoriti na ista.

8. Općenito što se medija tiče – obavještavaj ih o svome što smatraš važnim. Bez obzira o tvom mišljenju o njima. Ili njihovom mišljenju o tebi.

9. Drži se dogovora koje si napravio sa svojim kolegama/icama, iz vlastite, i drugih političkih opcija. Da se drugi mogu osloniti na tebe, da tvoja riječ znači nešto – u politici je to neprocjenjiv kapital.

10. Slušaj šta govore šefovi klubova. Za vrijeme sjednice, van nje, u parlamentarnom restoranu, na kafi. Uspostavi dobre odnose s njima, bez obzira da li se radi o predstavnicima vlasti ili opozicije.

11. Ako vas je više zastupnika/ica, dogovorite se šta će ko raditi; ko će biti šef/ica kluba, ko će o kojoj temi na koji način djelovati itd. Nemoj nikada zapostavljati svoga stranačkog kolegu u zastupničkoj klupi. I nemoj da ti bilo ko drugi bude važniji od nje/njega.

12. Šef/ica kluba je osoba koja organizira rad stranke na samoj sjednici, po uputama i odlukama organa rukovodstva. Vrlo je važno da isti/ista sa centralom stranke i odgovarajućem službama pripremi okvirni plan djelovanja za neki jednogodišnji period, recimo između datuma usvajanja budžeta.

13. Vrlo brzo ćeš naučiti razliku između rada u parlamentarnoj sali, i van nje. Navikni se da su to dva svijeta. Biće ti puno lakše.

14. Nauči, u prvoj godini svoga mandata makar, kako se pišu zakonske inicijative. Ako nemaš od koga da naučiš (recimo, iz vlastite stranke), zamoli službe svoga doma da ti pomognu, primjerice, prosljeđivanjem odgovarajućih urneka.

15. Ne koristi mobitel za vrijeme rada u sali (osim za potrebe same sjednice). Ružno je. I mediji/gosti, predstavnici vlade, interesnih grupa, međunarodnih institucija i NGO... vide sve.

16. Ne čitaj ništa s mobitela. Vjeruj mi. Bude katastrofa.

17. Ako nisi u Parlamentarnoj skupštini BiH, zaboravi na laptop. Nema mjesta, nema utičnica za struju, nezgrapno je i onemogućava ti pravljenje bilježaka itd. Ako već moraš, koristi mobitel.

18. Razgovaraj s građanima. Na ulici, putem televizije, radija, mobitela, telefona, emaila, socijalnih medija, kroz posjete nevladnim organizacijama, putem sastanaka sa interesnim grupama ili ekipama za lobiranje, na kafama sa pojedincima koji jednostavno vole politiku ili nemaju šta pametnije raditi, ukratko, sa svakim ko pokaže interes da razgovara s tobom. Sve što sam napravio u protekle četiri godine, najviše je bio proizvod neprestane komunikacije s građanima.

Mislim da se isplatilo.

Hvala, i sretno!
shake69

#34415 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by shake69 »

Grande Muhamed! :thumbup:
ragib

#34416 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ragib »

najbolje bi bilo da bake promjeni naziv SDA stranke u npr. CDA kako bi olaksao koalicionim partnerima da njega prihvate, jer i njima bi tako odgovaralo da ne idu sa puno stranaka i sa malim SDA.
video

#34417 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by video »

Bravo Muhamede, svaka cast.Tako se to radi :thumbup:
Steta sto je napustio stranku.
sarlo

#34418 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sarlo »

sabina1 wrote: Jako mi je zao sto vi u savezu sa Konakovicem vidite sansu za bioloski opstanak.
zippoo87 wrote:
sabina1 wrote:
Gore napisano je zipoo ujedno i vama odgovor na ono sto sam ostala duzna da vam odgovorim.

PS primjeti li iko da unutar SDP- a nema nikakve polemike oko koalicije sa Konakovicem ? Kod njih moze ali bas sve.
Bizon je dobio mandat.
Nasa stranka ostaje u opoziciji.
Vase zelje su se ostvarile.
_Reds_

#34419 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _Reds_ »

Heller wrote: Taman koliko crncuga i arapa ima. Coincidence i think not.
Glupost. Crnci i Arapi mahom ni ne izlaze na izbore niti su nesto plaho politicki aktivni. Ovi sto su izasli su i izasli da bi glasali protiv LP[/quote]
Ma zajbavam se. Nego simptomaticno je da u Trnovu koje je najnepismenije u drzavi i totalno SDA (sad nije slučajnost) je takođe mjesto sa ubjedljivo najmanje nevažećih, ispod 0,5%[/quote]

Prvo tamo NIP evo gledam ima vise nego u ostatku Kantona Sarajevo.

Drugo, nemoj da se lazemo kad nije 0.5, nego iznad 5%.
Heller

#34420 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Heller »

_Reds_ wrote:

Izvinjavam se to sam vidio na forumu a nisam provjerio :thumbup:
denis.istok

#34421 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by denis.istok »

sarlo wrote: Jako mi je zao sto vi u savezu sa Konakovicem vidite sansu za bioloski opstanak.
zippoo87 wrote:
sabina1 wrote:
Gore napisano je zipoo ujedno i vama odgovor na ono sto sam ostala duzna da vam odgovorim.

Bizon je dobio mandat.
Nasa stranka ostaje u opoziciji.
Vase zelje su se ostvarile.
Bizon nek uzme kokice i gleda show. Koliko glasova ce dobiti.iz dijaspore postom i DKP. Kazu 6 glasova razlika??
zippoo87

#34422 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

bezveze mi se dopisivati ovako sa sabinom a moram :D

iz svih tvojih postova,ja mogu iscitati nesto o tebi a onako ugrubo...mogu zakljuciti da ti nisi ni malo pragmaticna,da nisi u zivotu rjesavala puno problema i da nisi bas mudra,ne znas balansirati i ispipavati puls i nadmudrivati se
kod tebe ako nije crno,onda je bijelo,ako nije dobro ,onda je lose a ovako zauzimanje strane u politici ne postoji,takodjer ne postoje ni ultimatumi ...na kraju krajeva,u zivotu se sve svodi na dogovor...

ja tebe razumijem i jedino u tome podrzavam,da Kifla nije mogao preko noci postati "drugi covjek" a SDA ga odgojila i pruzila mu sve sto ima u zivotu
ali Kifla je trenutno sredstvo do cilja i treba ga koristiti...Kifla razmislja isto ovako i konta da je NS sredstvo do cilja i rasta njegove stranke ali i jedni i drugi ce biti na testu...vidjeti cemo koje ce zakone odmah usvojiti i hoce li ikakve
Evo sada je Kifla bio u Face to Face kod Senada...i on sebi sada dize cijenu i otvoreno koketira sa NS
to je normalno,sada ide malo ispipavanje protivnika,opipavanje pulsa i flertovanja...sve je to taktika i tako se to i radi

meni samo nisu jasni tvoji utopijski pogledi i statovi...pa ti te svoje stavove koje imas,ne bi mogla progurati ni u svom haustoru u zgradi u kojoj zivis ili u mahali a kamoli na vecem uzorku
ono sto ti mislis da je politika i ono sto je stvarno politika su dva razlicita svijeta...tebi je mozda bolje da je prestanes pratiti a NS ce svakako prezivjeti bez jednog glasa
_Reds_

#34423 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _Reds_ »

Heller wrote:
_Reds_ wrote:

O tome ti govorim, uzimamo stvari zdravo za gotovo.

Ne znam jesi li ikad radio na brojanju glasova, ja nisma ove izbore, ali jesam nekad prije.

Ako je stranke delegirale zaista svoje ljude kao posmatarace, nemoguce je krasti.

Eh drugo je to sto svi varaju u smislu, daj da mjenjaju, ti meni ovo mjesto, ja tebi ovo mjesto.

Trece u tim malim sredinama, ljudi glasaju za svoje ljude. Evo gledam to Trnovo, tamo ni Semir Efendic nema najvise glasova. Ilijas je jos jaci po takvom glasanju. I jos nesto u vezi toga, nisu tamo najpismeniji, ali na glasanje dede i nane idu sa unucima i slicno.

Evo FGR se prave da znaju, a grantujem ti da vecina ne zna. Evo javi se na pp, gdje cu ti poslati par screenshootva gdje jedan od ljudi koji vodi jednu od OO SDPa u Sarajevu, ne zna ni koliko njegova izborna jednica daje mandata, ni kako se mandati biraju. A pri tome je kandidat.

Eno onaj mali sisha kod Hadzibajrica davno slavo, jer ni njemu matematika nije jaca strana.

I četvrto, posebna su priča ovi anarhisti ili kako li vec, koji glasaju sa Mesija, SabitaizTarcina i razno razne druge likove. Garantujem da ih bar 2 posto. Ti zive upravo u ovim urbanim sredinama.
denis.istok wrote:
Bizon nek uzme kokice i gleda show. Koliko glasova ce dobiti.iz dijaspore postom i DKP. Kazu 6 glasova razlika??
Ma kad malo skontam, svjedno ti je ko ce taj uzeti, citiraj me za mjesec, i vidjeces da ce DF sa SDA. Pa DF se za proteklih 5 godina nije mogao oko nicega dogoviriti sa SDP-om da se dogovori i sa jos 4-5 stranaka.
Heller

#34424 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Heller »

_Reds_ wrote:
Heller wrote:
_Reds_ wrote:

O tome ti govorim, uzimamo stvari zdravo za gotovo.

Ne znam jesi li ikad radio na brojanju glasova, ja nisma ove izbore, ali jesam nekad prije.

Ako je stranke delegirale zaista svoje ljude kao posmatarace, nemoguce je krasti.

Eh drugo je to sto svi varaju u smislu, daj da mjenjaju, ti meni ovo mjesto, ja tebi ovo mjesto.

Trece u tim malim sredinama, ljudi glasaju za svoje ljude. Evo gledam to Trnovo, tamo ni Semir Efendic nema najvise glasova. Ilijas je jos jaci po takvom glasanju. I jos nesto u vezi toga, nisu tamo najpismeniji, ali na glasanje dede i nane idu sa unucima i slicno.

Evo FGR se prave da znaju, a grantujem ti da vecina ne zna. Evo javi se na pp, gdje cu ti poslati par screenshootva gdje jedan od ljudi koji vodi jednu od OO SDPa u Sarajevu, ne zna ni koliko njegova izborna jednica daje mandata, ni kako se mandati biraju. A pri tome je kandidat.

Eno onaj mali sisha kod Hadzibajrica davno slavo, jer ni njemu matematika nije jaca strana.

I četvrto, posebna su priča ovi anarhisti ili kako li vec, koji glasaju sa Mesija, SabitaizTarcina i razno razne druge likove. Garantujem da ih bar 2 posto. Ti zive upravo u ovim urbanim sredinama.
Nisam dvaput sam bio u izbornom stabu :mrgreen: Bio je onaj kandidat za načelnika neke opštine u Sarajevu sto ne zna gdje mu opština počinje NS/NG ja mislim :lol:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#34425 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

shake69 wrote:Naša stranka (NS): Federalni parlament

zao mi je sto nije usao Tarik Jazic. Odlican mlad kandidat.
Locked