Svaka prva džuma u mjesecu
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Throttle
#34376 Re: Zeničani
Sad će sergija u džamiji za kompleks, nemoj tako
-
clio_dci120
#34377 Re: Zeničani
Dolazi Bake po danasnju sergiju
Evo Dzimi idi se zahvali Baketu sto te uvrstio u jednog od 100 000.
Causals, jesi li odmorio dlanove da mozes euforicno pljeskati?
- Warashii
#34378 Re: Zeničani
Na zalost nisam uspio da zapamtim a o slikanju da ne pricamThrottle wrote:Nadam se da imaš tablice. Ja planiram sebi nabavit kameru u auto zbog takvih likova
Pa sljedeca investicija definitivno kakav "dash cam" previse je indijanaca.
Sto je najgore da sam izašao vise sa ceste i pokupio stup rasvjete ili kakav prometni znak ja bi bio kriv.
Tako da lekcija za ubuduce, ne izbjegavati kontakt.
-
Throttle
#34379 Re: Zeničani
Ma čovjek impulsivno okrene volan a često to vodi u branik, stub i slično. A stoka samo ode.
Ima po ibeju tih kamerica od 20KM pa naviše, bitno je da se mogu pročitat tablice i da koliko-toliko vidi noću
Ima po ibeju tih kamerica od 20KM pa naviše, bitno je da se mogu pročitat tablice i da koliko-toliko vidi noću
- Warashii
#34380 Re: Zeničani
To sam i ja cijelo vrijeme radio, kocio i bjezao u desno, najgore od svega sto smo se približavali kruznom pa je i on usporavao pa je bjezanje bas bilo otežano.
Ma nista bez te kamere, gledao sam Garmin kamere sa jos nekim opcijama, fenomelanlna stvar. Ima opcija da se aktivira sama kada se desi neki udar a auto parkirano, nedavno je jedan poznanik tako imao tu Garmin kameru i nekad kasno navecer na parkingu neko ga zakacio i pobjegao, sutra dan kada je dosao vidi stetu, pregleda zapis, sve dokumentovano. Nazvao policiju i rijesili sve u sat vremena.
Ma nista bez te kamere, gledao sam Garmin kamere sa jos nekim opcijama, fenomelanlna stvar. Ima opcija da se aktivira sama kada se desi neki udar a auto parkirano, nedavno je jedan poznanik tako imao tu Garmin kameru i nekad kasno navecer na parkingu neko ga zakacio i pobjegao, sutra dan kada je dosao vidi stetu, pregleda zapis, sve dokumentovano. Nazvao policiju i rijesili sve u sat vremena.
-
Throttle
#34381 Re: Zeničani
Većina kamera to ima, ako ima senzor ima baterijicu koja drzi otprilike do 15 minuta snimka pa ako bude neki udar upali se i snima neko vrijeme
- Warashii
#34382 Re: Zeničani
E to nisam znao, kako god vrijedi je imati u autu 
-
clio_dci120
#34383 Re: Zeničani
https://www.zenicablog.com/novalic-u-ze ... eHpOzp3xuM
Opet prica o raspodjeli javnih prihoda...Ali sto ne kazu gdje se vise PDV-a uplati, u propaloj Zenici ili u Sarajevu? Sad bi udarali i ovim sredstvima na novu vladu.Nije prosao niski udarac oko poskupljenja plina, a i sad im muka sto je toliki buđžet KS.
Neka se oni pobrinu da urede oblast naplate kazni od Mitala na ime zagadjenja, pa neka onda se prihvate ovih drugih stvari.....
Opet prica o raspodjeli javnih prihoda...Ali sto ne kazu gdje se vise PDV-a uplati, u propaloj Zenici ili u Sarajevu? Sad bi udarali i ovim sredstvima na novu vladu.Nije prosao niski udarac oko poskupljenja plina, a i sad im muka sto je toliki buđžet KS.
Neka se oni pobrinu da urede oblast naplate kazni od Mitala na ime zagadjenja, pa neka onda se prihvate ovih drugih stvari.....
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#34384 Re: Zeničani
Koliko se radi i koliko gine za 600 maraka bolje da me nije zaposlio, jebo mu federalni projekat za zapošljavanje porijeklo.clio_dci120 wrote:Dolazi Bake po danasnju sergiju![]()
-
Nivelacija
#34385 Re: Zeničani
Propao si ti i tvoja stranka i onaj ko ti dopusta da pises ovdje i lijecis komplekse. Imas temu Sarajevo i bori se za svoj grad i budzet na stetu propale Zenice a nas pusti na miru.clio_dci120 wrote:https://www.zenicablog.com/novalic-u-ze ... eHpOzp3xuM
-
smartXL
#34386 Re: Zeničani
Bili su u posjeti ZDK, a ne gradskoj upravi, tako da je odnos snaga KS vs ZDK.
Ne možeš poredit grad Zenici i grad Sarajevo, ni po kojem osnovu.
Ne možeš poredit grad Zenici i grad Sarajevo, ni po kojem osnovu.
-
Nivelacija
#34387 Re: Zeničani
Prije nekih 2-3 mjeseca sam pisao post gore negdje samo da ga ovdje prekopiram..
TK I ZDK ZAJEDNO 800 000 stanovnika
Broj zaposlenih 185 000 vecina u realnom sektoru
BUDZET zajedno TK i ZDK 750 miliona KM
KS 400 000 stanovnika
Broj zaposlenih 120 000
Budzet 1 milijarda.
Zasto i kako ovo?
Zato sto se 400 000 stanovnika racuna X2 koefijent tj kanton Sarajevo ima na papirima 800 000 stanovnika.
Broj zaposlenih nije 120 000 nego x2 tj 240 000 iako oni ne postoje nigdje osim na papiru obracuna raspodjele sredstava.
Znaci sva privreda ZDK i TK radi za koefcijent 2 Sarajeva.
Je li posteno ovo feudalno izrabljivanje Zenickog i Tuzlanskog kantona?
Do kada Kanton Sarajevo misli biti najveci svjetski parazit?
TK I ZDK ZAJEDNO 800 000 stanovnika
Broj zaposlenih 185 000 vecina u realnom sektoru
BUDZET zajedno TK i ZDK 750 miliona KM
KS 400 000 stanovnika
Broj zaposlenih 120 000
Budzet 1 milijarda.
Zasto i kako ovo?
Zato sto se 400 000 stanovnika racuna X2 koefijent tj kanton Sarajevo ima na papirima 800 000 stanovnika.
Broj zaposlenih nije 120 000 nego x2 tj 240 000 iako oni ne postoje nigdje osim na papiru obracuna raspodjele sredstava.
Znaci sva privreda ZDK i TK radi za koefcijent 2 Sarajeva.
Je li posteno ovo feudalno izrabljivanje Zenickog i Tuzlanskog kantona?
Do kada Kanton Sarajevo misli biti najveci svjetski parazit?
-
clio_dci120
#34388 Re: Zeničani
Dobro, Smart je upravu, trebao sam napisati KS vs ZDK, priznam kad pogrijesim 
Nivelacija, upratio sam tvoje pljuvanje po novoj vladi KS, sto li pises na toj temi kad nisi iz Sa? Btw, sto pises i ovdje kada nisi iz Zenice? Pa sine dragi PDV se u Sarajevu uplati koliko u cijelom ZDK, da ne govorim doprinosa na plate, zdravstveno osiguranje i ostalih poreza ...
Btw, Zenica je moj grad i uvijek ce biti, ali ospem se kad krene prica Zenica radi Sarajevo gradi, bla,bla,bla...ljubite stope Tesnjacima.
Pogotovo u ovome slučaju se radi o politickom pitanju, sto nisi to potezali dok su imali vlast u KS, nego bas sada? Ponovo kanton ima funkciju prcvarnice minder politike
Nivelacija, upratio sam tvoje pljuvanje po novoj vladi KS, sto li pises na toj temi kad nisi iz Sa? Btw, sto pises i ovdje kada nisi iz Zenice? Pa sine dragi PDV se u Sarajevu uplati koliko u cijelom ZDK, da ne govorim doprinosa na plate, zdravstveno osiguranje i ostalih poreza ...
Btw, Zenica je moj grad i uvijek ce biti, ali ospem se kad krene prica Zenica radi Sarajevo gradi, bla,bla,bla...ljubite stope Tesnjacima.
Pogotovo u ovome slučaju se radi o politickom pitanju, sto nisi to potezali dok su imali vlast u KS, nego bas sada? Ponovo kanton ima funkciju prcvarnice minder politike
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#34389 Re: Zeničani
U Tesnju su jebaci koji oplodjuju firme 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#34391 Re: Zeničani
A uza i sira rodbina oplodjivaca po institucijama u Sarajevu. Ne radi niko u "bosanskom Hong Kongu", bas se pitam zasto 
- Sanjarko
#34392 Re: Zeničani
_BataZiv_0809 wrote:U Tesnju su jebaci koji oplodjuju firme
Tako se kaze. Nema druge rijeci za opisati to. Ali je sega prava, sto jest, jest.
-
clio_dci120
#34393 Re: Zeničani
To bas i nije tacno...inace navedi neki konkretan primjer. Uglavnom su svi u Tesnju._BataZiv_0809 wrote:A uza i sira rodbina oplodjivaca po institucijama u Sarajevu. Ne radi niko u "bosanskom Hong Kongu", bas se pitam zasto
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#34394 Re: Zeničani
Sefica kabineta premijera FBiH.clio_dci120 wrote:To bas i nije tacno...inace navedi neki konkretan primjer. Uglavnom su svi u Tesnju._BataZiv_0809 wrote:A uza i sira rodbina oplodjivaca po institucijama u Sarajevu. Ne radi niko u "bosanskom Hong Kongu", bas se pitam zasto
-
clio_dci120
#34395 Re: Zeničani
Pa dobro, ali u vrh glave imas tri covjeka, na ostale kojih i nije bas malen broj. Tesanj je jedan od rijetkih gradova u koji se vecina studenata vrati nakon studiranja. Dok 90 posto nasih ima neki provincijski kompleks da je mjera uspjeha ostati u Sa, pa makar se zivjelo na hljebu i pasteti ...
E sad druga su stvar place koje jesu mizerluk teski, sto opet ne moze osporiti da su 100 puta aktivniji od nas, koji smo cekali da sam dragi Bog ozivi zeljezaru, a dobili tesko kanceronogeno sranje na kvadrat. Ma svako ima svoja gledišta i misljena....
E sad druga su stvar place koje jesu mizerluk teski, sto opet ne moze osporiti da su 100 puta aktivniji od nas, koji smo cekali da sam dragi Bog ozivi zeljezaru, a dobili tesko kanceronogeno sranje na kvadrat. Ma svako ima svoja gledišta i misljena....
-
clio_dci120
#34396 Re: Zeničani
Btw, uvijek kada udjem u samoposlugu, cim mi ruka poleti za nekim AS proizvodom, odmah mi se ukaze Emina Tufekcic...
Kupim Jamnicu radije ... 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#34397 Re: Zeničani
Joj kume al i ti nasjedas na lafinu
Koliko uopste jedna bosanska varos od par hiljada stanovnika treba visokoobrazovanog kadra?
Ja sve Tesnjaka sto znam u Sarajevu su i na budzetu, a vjeruj znam ih deset puta tri najmanje.
Ne ostaje se u Sarajevu samo radi provincijskih kompleksa, ali haj nije tema...
Sta ta Emina uopste radi u AS-u?
Ja sve Tesnjaka sto znam u Sarajevu su i na budzetu, a vjeruj znam ih deset puta tri najmanje.
-
kakavdanakneiskustvu
-
clio_dci120
#34399 Re: Zeničani
_BataZiv_0809 wrote:Joj kume al i ti nasjedas na lafinuKoliko uopste jedna bosanska varos od par hiljada stanovnika treba visokoobrazovanog kadra?
A znam ih i ja vjeruj, amidza mi uposljava blizu 400 tesnjaka.
Nemam pojma, valjda nesto za radne odnose. Ako to radi profesorica njemačkog i ne čudi me "korporativna kultura" prema radnicima.
-
clio_dci120
#34400 Re: Zeničani
Prolazim maloprije bulevarom pored one nove zgrade kod kruznog kod Drvenog mosta i gledam kako su bas duboko iskopali neki kanalic preko cijele duzine ceste. Bas pofino auto upadne.
Zar nije bio neki nacin da su neke cijeve postavili na odredjenim mjestima i da kroz te cijevi razvlace kablove i sl.?
Bas zalosno pogledati da raskopavaju cestu obnovljenu prije par godina i to vise nikad nece biti isto kada zakrpe...
Zar nije bio neki nacin da su neke cijeve postavili na odredjenim mjestima i da kroz te cijevi razvlace kablove i sl.?
Bas zalosno pogledati da raskopavaju cestu obnovljenu prije par godina i to vise nikad nece biti isto kada zakrpe...