Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
hzsa22

#34376 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by hzsa22 »

_Reds_ wrote:Koliko ja vidim dobili su mandat.

Mada iksreno ovaj sistem je nepravedan.

https://staatsrecht.honikel.de/en/sitzz ... 2&p10=2633

Upravu si, mada vjerovatno ce do kraja izgubiti ovo mjesto kad se ukljuce dijaspora i dkp. Ovo mjesto im drzi trenutno 40 glasova razlike
denis.istok

#34377 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by denis.istok »

hzsa22 wrote:
_Reds_ wrote:Koliko ja vidim dobili su mandat.

Mada iksreno ovaj sistem je nepravedan.

https://staatsrecht.honikel.de/en/sitzz ... 2&p10=2633

Upravu si, mada vjerovatno ce do kraja izgubiti ovo mjesto kad se ukljuce dijaspora i dkp. Ovo mjesto im drzi trenutno 40 glasova razlike
Tacnije 125 glasova razlike. A oko 1700 je bilo u totalu prosli put.
_Reds_

#34378 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _Reds_ »

Ovdje fale i glasovi mislim mobilnih timova, tj. onih bolesnih i starih ljudi, ne znam koliko je toga bilo.
video

#34379 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by video »

Tesko.
Prevaga glasovi postom
Dabogda
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#34380 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Jedva cekam da vidim kako ce :

- istaknute borce za ljudska prava
- istaknute borce za prava seksualnih manjina
- lidere borbe protiv mijesanja religije u politicka odlucivanja
- istaknute ljekare , arhitekte i umjetnike
- moralne vertikale drustva , principijelne i odgovorne gradjane
- deklarisane antifasiste
- najvece protivnike korupcije
- ogorcene borce protiv nepotizma i stela

ministrima i ministarkama imenovati Elmedin Konakovic.
MUNAFIK

#34381 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MUNAFIK »

Najveca sreca NS je sto ima Dinu Konakovica nna svojoj strani... Mozete se vi sprdat koliko hocete ali lik je sposoban i zna i sa narodom i sa politicarima.

Najveca sansa NS da udje u vlast u KS je DINO KONAKOVIC... Realno samo takav 'lik' moze okupit neku koaliciju sa ovim strankama koje su na raspolaganju.
drug_profi

#34382 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Za obracun sa bandom moras nabaviti revolverasa. Pa poslije uspostavljaj sudove...
xoklix

#34383 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by xoklix »

Iritantno postaje forsiranje priče o seksualnim manjinama, fašistima i antifašistima,vjeronauci u školi ,a konkretne opipljive stvari ko j...
Pandakonda

#34384 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pandakonda »

xoklix wrote:Iritantno postaje forsiranje priče o seksualnim manjinama, fašistima i antifašistima,vjeronauci u školi ,a konkretne opipljive stvari ko j...
Jbg, svako se češe gdje ga svrbi :D
kluz franjo

#34385 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

drug_profi wrote:Za obracun sa bandom moras nabaviti revolverasa. Pa poslije uspostavljaj sudove...
Kao klinac obožavao sam edicije "Vajat Erp" i "Dok Holidej".
Ako me sjećanje dobro služi, u opisu Divljeg zapada 19. vijeka "liberali" i "progresivci" bi prvi nastradali.
Imajući to u vidu, izbornu volju naših sugrađana bih procjenio u kontekstu Divljeg zapada sa kraja 19. vijeka.
U tom scenariju je onda bolje da se "progresivci" sklone u stranu, dok "dobri" i "loši" revolveraši ne "podvuku svoje račune".
Hakiz

#34386 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

xoklix wrote:Iritantno postaje forsiranje priče o seksualnim manjinama, fašistima i antifašistima,vjeronauci u školi ,a konkretne opipljive stvari ko j...
I to su opipljive stvari. Šta ti misliš ko si pa je samo tvoja muka važna, a muke ostalih nisu?
kluz franjo

#34387 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Ne mogu se ignorisati pokušaji da se Konaković i NiP predstave kao spasioci KS, a i Naše stranke.
Interesantno.
Šta mogu Konaković i zastupnici NiP u kantonalnoj skupštini ponuditi po pitanju Obrazovanja?
Izuzimajući Vedrana Jakupovića, samo gomilu DIF-ovskih i travničkih diploma, magisterija i doktorata (negdje sam pročitao da je Mekić u međuvremenu doktorirao na DIF-u)
Šta mogu ponuditi u smislu profesionalizacije i depolitizacije javne službe i javnih institucija?
Do prije 8 mjeseci su i Konaković i Okerić i Mekić i ruke dizali i potpisivali imenovanja raznih Hubijara, Hadžića i Muzura koje danas pljuju.
Šta mogu ponuditi u sprječavanju izbornih manipulacija?
2016. na lokalnim izborima je u N. Gradu bilo 9,2% nevažećih listića.
2018. na općim je za kantonalne liste bilo 6,8% nevažećih listića.
Dakle, 2016. dok je Dino bio u SDA više se "kralo", a manje "drečilo", 2018. se bez Dine manje "krade", a više "dreči".

Ako Dino i NiP stvarno žele
1. promjenu sistema,
2. opstanak u političkom životu i
3. osvetu prema SDA,

neka se fino "ušutari" i prihvati sve prijedloge NS i SDP.

A ako samo želi da politički preživi... siguran sam da ima Sarajlićev i Ćesirov broj telefona.
kmirsad

#34388 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Dakle budali je jasno da su izbori fingirani. Treba biti podobro retardiran pa to ne vidjeti...SDP, NS, DF su brutalno, otvoreno i kriminalno pokradeni.

Nije meni čudo za SDA, PDA, SBB, NiP... šta su uradili sa izbora... šta drugo očekivati od škorpije nego da te ugrize ako joj pružiš priliku...
U genima je to škorpijama...,mora...
Čudi me naš narod, da škorpiju, po ko zna puta meče u njedra.... iako je ga svaki puta ujede.i taj ujed svaki puta narod jedva preživi... valjda se navuklo to, ko đanki na heroin... ne more bez igle pa Bog.....
Znate onu basnu o škorpiji i žabi... kad je škorpija uspjela prevariti i ubijediti žabu da je prenese preko rijeke na drugu obalu...
Zaklela se životom žabi da je neće ugrist...luda žaba povjerovala...
Razlika je jedina... što je ta basna imala hepi end... pa su žabi prekračene muke ponavljanja iste greške...
A škorpija... uradila je samo ono što je morala i za šta je predodređena.
sabina1

#34389 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Pitanje identiteta je izuzetno vazno , mnogo vaznije od etno-religijske retorike sukoba kojom smo zasuti od 1996 radi sto jednostavnije manipulacije.

Kada je Pedja 2008 ili 2010 kao predstavnik izuzetno beznacajne stranke u politickom smislu tada ovdje pisao da svaki identitet ima pravo na afirmaciju i postovanje , pravo na uspjeh bez obzira na pol , dob , porijeklo , seksualnost , zasto sada dolazi do razlike ?

Zasto danas , 10 godina poslije , Nasa stranka sklapa dogovor za DOKAZANIM PROTIVNICIMA identiteta ,pojedinacima obucenih na Poljinama koje predvode Zahiragic i ostali ? Zasto ?

Radi vlasti.

Kakve promjene , kakvi bakraci , kakvo crno postovanje izbora i predstavljanja onih koji su ih birali...
KB9

#34390 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KB9 »

sabina1 wrote:
Pitanje identiteta je izuzetno vazno , mnogo vaznije od etno-religijske retorike sukoba kojom smo zasuti od 1996 radi sto jednostavnije manipulacije.

Kada je Pedja 2008 ili 2010 kao predstavnik izuzetno beznacajne stranke u politickom smislu tada ovdje pisao da svaki identitet ima pravo na afirmaciju i postovanje , pravo na uspjeh bez obzira na pol , dob , porijeklo , seksualnost , zasto sada dolazi do razlike ?

Zasto danas , 10 godina poslije , Nasa stranka sklapa dogovor za DOKAZANIM PROTIVNICIMA identiteta ,pojedinacima obucenih na Poljinama koje predvode Zahiragic i ostali ? Zasto ?

Radi vlasti.

Kakve promjene , kakvi bakraci , kakvo crno postovanje izbora i predstavljanja onih koji su ih birali...
dokle si dogurala u stranci? cijene li tvoju forumsku borbu?
MUNAFIK

#34391 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MUNAFIK »

kluz franjo wrote:Ne mogu se ignorisati pokušaji da se Konaković i NiP predstave kao spasioci KS, a i Naše stranke.
Interesantno.
Šta mogu Konaković i zastupnici NiP u kantonalnoj skupštini ponuditi po pitanju Obrazovanja?
Izuzimajući Vedrana Jakupovića, samo gomilu DIF-ovskih i travničkih diploma, magisterija i doktorata (negdje sam pročitao da je Mekić u međuvremenu doktorirao na DIF-u)
Šta mogu ponuditi u smislu profesionalizacije i depolitizacije javne službe i javnih institucija?
Do prije 8 mjeseci su i Konaković i Okerić i Mekić i ruke dizali i potpisivali imenovanja raznih Hubijara, Hadžića i Muzura koje danas pljuju.
Šta mogu ponuditi u sprječavanju izbornih manipulacija?
2016. na lokalnim izborima je u N. Gradu bilo 9,2% nevažećih listića.
2018. na općim je za kantonalne liste bilo 6,8% nevažećih listića.
Dakle, 2016. dok je Dino bio u SDA više se "kralo", a manje "drečilo", 2018. se bez Dine manje "krade", a više "dreči".

Ako Dino i NiP stvarno žele
1. promjenu sistema,
2. opstanak u političkom životu i
3. osvetu prema SDA,

neka se fino "ušutari" i prihvati sve prijedloge NS i SDP.

A ako samo želi da politički preživi... siguran sam da ima Sarajlićev i Ćesirov broj telefona.
Eno svi glupi i nesposobni, samo u NS... A sto se tice imenovanja nekakvih Hubijara itd... To su politicki dogovori a koliko znam evo konkretno sam Dino se od samog pocetka nije slagao da Hubijar vodi bilo šta... Ali negdje dobijes negdje izgubis... To je politika ne mozes na svakom koraku sve blokirat, negdje popuatis pa.onda u procesima se ocistis HUBIJARA itd... Sto je Dino i radio...

Vi bi sad da NS sa ovim rezultatom, AKO UDJE U VLAST, upravlja kao da ima 100%... Radi takvih stavova, tih "principa" i takvog pametovanja ovdje se ljevica i ne moze nikad ujediniti... Svi misle da su najpametniji i da su oni eto najbitniji... Ovdje u prici se pametuje o nekakvim konkretnim problemima a u realnosti se bave bolesnim egotripovima i marginalnim stvarima...
cvrčak_na_hedonizmu

#34392 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

sabina1 wrote:

Radi vlasti.

Sabina, pitanje opstanka, bioloskog, je vaznije. Jer ovo ode u hendek, ali bas sve. Treba pokusati zaustaviti kola koja su krenula nizbrdo. To se ne moze uraditi iz opozicije, to se ne moze uraditi bez profila tipa Konakovica. Da nije bilo Kifle, imam osjecaj, imali bi grandioznu kradju na djelu. Vjerujem da je i sada bila, ali u znatno manjem obliku, barem u KS.

Mislim da je dosta bilo bavljenja "trivijalnim temama" ( znam, nije trivijalna tema, ali...) red bi bio da se neko pozabavi kantonom i egzistencijalnim problemima, za pocetak.

Dolazi do razlike jer sve vise ljudi bjezi iz zemlje sa tendencijom jos veceg iseljavanja. Dolazi do razlike da se mora nesto uraditi, barem pokusati i preuzeti odgovornost. Nemas pojma ko je sve glasao za NS na ovim izborima. Prvi ja liberala ocima nisam vidio, niti se slazem sa tom pricom, a uredno glasam za NS, jer ne vidim bolju opciju. Moj kum, odnosno ja sam njemu kum isto glasao za NS, a sa liberalima se nije susreo na putu.

Dosta je konformizma, hajmo malo konkretno.

Obrazovana, pametna, vjerujem i situirana, ali ne vidis sta se desava oko tebe. Pitanja koja se bave identitetom i pravima Lbgt zajednice su potpuno nebitna dok se sve oko nas raspada, ali doslovno.

Hocel neko pokusati promijeniti nesto, to je pravo pitanje. Idealnih nema, niti ce ih ikada biti. Uvijek ce neko naci neku manu, uvijek ce biti nezadovoljnih.

Izbaciti SDA iz vlasti, promijeniti stvari u kantonu ili barem pokusati, izaci iz vlasti ako se to ne moze uraditi.

Ili je bolje cekati dok pola zemlje ne zavrsi po bijelom svijetu, tada nece biti svrhe mijenjati bilo sta.

Samo realno, ako mozes, sagledaj stvari.
kmirsad

#34393 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

sabina1 wrote:

Radi vlasti.

@sabina... gdje si došla do informacija da NS sklapa dogovore sa Zahiragićem i ostalim obučenim na Poljinama... i ja pratim medije i mreže i nisam došao do takvih informacija...
Također , ne vidim nigdje razlike u stavovima vezanim za identitet. Moj nacionalni identitet, osječajni i deklarisani je Bosanac, dakle Ostali.... očekujem da se NS bori i za moj nacionalni identitet,da me uvrste u Ustav koji me trenutno segregira kao što je Jevreje u nacističkoj Njemačkoj i daju mi građanska prava koja mi pripadaju...ako me izdaju... onda nisu zaslužili moje povjerenje... nemam ništa protiv ni svih ostalih identiteta, ali želim da se meni prizna moj ... nacionalni idetitet.
Molim čmolju da ponovo otključa temu o antisemitskom, fašističko, nacističkom Ustavu BiH-
video

#34394 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by video »

Ako NS bude samo insistirala na svojim stavovima i ako bude cekala klimu gdje ce se samo njihovi stavovi providiti, sto znaci vecina (recimo KS) onda moze komotno sad da se ugasi jer se to u ovoj sredini nikada nece desiti!
Ponavljam, imamo neverovatnu priliku da se nesto konacno uradi ovdje, i nikakve sujete, arogancija, qrci palci NE TREBA biti prepreka tome.
Inace, bojim se da se ova prilika nece vide gotovo pa nikad desiti.
I da, sta kae sabina, ukinuti Bosanski jezik :shock:
kmirsad

#34395 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Tako je... ne treba ženiti suru u poodmakloj trudnoči, treba oženiti onu koja tek makice trudna...
sabina1

#34396 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Sabina, pitanje opstanka, bioloskog, je vaznije. Jer ovo ode u hendek, ali bas sve. Treba pokusati zaustaviti kola koja su krenula nizbrdo. To se ne moze uraditi iz opozicije, to se ne moze uraditi bez profila tipa Konakovica. Da nije bilo Kifle, imam osjecaj, imali bi grandioznu kradju na djelu. Vjerujem da je i sada bila, ali u znatno manjem obliku, barem u KS.

Mislim da je dosta bilo bavljenja "trivijalnim temama" ( znam, nije trivijalna tema, ali...) red bi bio da se neko pozabavi kantonom i egzistencijalnim problemima, za pocetak.

Dolazi do razlike jer sve vise ljudi bjezi iz zemlje sa tendencijom jos veceg iseljavanja. Dolazi do razlike da se mora nesto uraditi, barem pokusati i preuzeti odgovornost. Nemas pojma ko je sve glasao za NS na ovim izborima. Prvi ja liberala ocima nisam vidio, niti se slazem sa tom pricom, a uredno glasam za NS, jer ne vidim bolju opciju. Moj kum, odnosno ja sam njemu kum isto glasao za NS, a sa liberalima se nije susreo na putu.

Dosta je konformizma, hajmo malo konkretno.

Obrazovana, pametna, vjerujem i situirana, ali ne vidis sta se desava oko tebe. Pitanja koja se bave identitetom i pravima Lbgt zajednice su potpuno nebitna dok se sve oko nas raspada, ali doslovno.

Hocel neko pokusati promijeniti nesto, to je pravo pitanje. Idealnih nema, niti ce ih ikada biti. Uvijek ce neko naci neku manu, uvijek ce biti nezadovoljnih.

Izbaciti SDA iz vlasti, promijeniti stvari u kantonu ili barem pokusati, izaci iz vlasti ako se to ne moze uraditi.

Ili je bolje cekati dok pola zemlje ne zavrsi po bijelom svijetu, tada nece biti svrhe mijenjati bilo sta.

Samo realno, ako mozes, sagledaj stvari.
Potpuno se slazem da je pitanje rodnog ili nekog drugog identiteta potpuno nebitno s obzirom na stanje drustva.
Stanje u drustvu je uzasno , alarmantno.
Iskljucivi krivac za alarmantno stanje u Sarajevu je SDA.
Covjek koji je predvodio SDA zadnje 4 godine u Sarajevu i koji je u njihovo ime donosio sve odluke je Elmedin Konakovic alias Dino Konakovic.

Dakle tacno je da se NS u Sarajevu treba baviti pitanjima komunalne privrede , pravednijom i efikasnijom raspodjelom budzetskih prihoda , mora se izboriti za maksimalnu transparentnost u javnim nabavkama , raskrinkati sva muljanja u tim procesima na kojima su se brojni obogatili i bogate , mora zabraniti urbicid i devijaciju fizickog izgleda glavnog grada na racun brze i neumjerene gradnje trznih centara i stanova krupnog kapitala , mora uvesti RED u kom je vladavina prava JEDNAKA.
Ali za sve ali sve ovo je u ranijih 1000 dana bio odgovoran Dino Konakovic i Stranka demokratske akcije u saradnji sa BOSS , BPS , SBB , SZBIH , Strankom penzionera , Srdicem i Stojnicima u Sarajevu.

To sto je Dino USPIO navesti 20.000 ljudi da on nije SDA je zaista problem tih ljudi.
Mene mnogo vise brine sto rukovodstvo Nase stranke ZNA DA ON JESTE SDA (iako nije formalno) ali i dalje gura tu koaliciju , zapravo neformalno je gura gotovo dvije godine.
Dakle SVJESNO ZRTVUJU gradjane kojima je promjena nuzna , glasace i sve ono sto se od njih ocekuje da bi bili vlast.
Jedina ali jedina zvanicna odbrana od te koalicije je uporno Pedjino mantranje kako on nece u koaliciju sa SDA.
Znamo mi cvrcak kako NS nece sa SDA , to ne treba ponavljati , NS je nastala kao odgovor na SDA , NS je jasno 2016 rekla da nece sa SDA.
Ipak evo hoce...
Dino superman , joker , konstruktivan....khm, khm .da ne upotrebljavam teze rijeci jer ste mi dali kompliment da sam pametna i obrazovana a stituirana jesam UPRKOS drustvu koje je formirala SDA na osnovu mukotrpnog i teskog rada.

Bas me zanima sta ce Pedja reci Tariku Havericu kog kvazihodze "izopstavaju" da se moze sahraniti po islamskim propisima , sta ce Pedja reci tom divnom covjeku kad Dino proglasi Fortu za ministra ?
Da nije sve pitanje identiteta ?

Da je lagao i da su nas lagali oko principijelnosti i brige za drustvo , to ni njemu ni nama nece reci.
Vaznija je briga za vlast.
Konacno.
Lijep pozdrav cvrcak.
Jako mi je zao sto vi u savezu sa Konakovicem vidite sansu za bioloski opstanak.
zippoo87 wrote:
sabina1 wrote:
Gore napisano je zipoo ujedno i vama odgovor na ono sto sam ostala duzna da vam odgovorim.

PS primjeti li iko da unutar SDP- a nema nikakve polemike oko koalicije sa Konakovicem ? Kod njih moze ali bas sve.
shbc

#34397 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by shbc »

Je li stvarno mislis da ce u narednih 20 godina postojati mogucnost da se napravi vlast bez nekoga poput Konakovica, na bilo kojem nivou?
The 51st State

#34398 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by The 51st State »

Dakle koalicija je zdgovorena haman, cim binasi dipli suplju u kontru...
insomnia78

#34399 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by insomnia78 »

U Fr je procenat nevazecih listica u drugom krugu predsjednickih izbora bio 12%
Heller

#34400 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Heller »

insomnia78 wrote:U Fr je procenat nevazecih listica u drugom krugu predsjednickih izbora bio 12%
Taman koliko crncuga i arapa ima. Coincidence i think not.
Locked