Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kakavdanakneiskustvu wrote:koliko ja znam parking stavlja kandže,makaze kako li se to vec zove,ili izmjesta paukom ako je vozilo na mjestu koje neko mjesecno plaća
Po zakonu vozilo smije biti izmjesteno samo ako je parkirano tako da ometa saobracaj u kretanju,a ni u kojem slucaju ako je vozilo parkirano na mjesto predvidjeno za to iako je ono rezervisano ili slicno. U tom slucaju cak ni policija ne moze kaznu napisati, nego se mora napraviti zapisnik i taj slucaj ide na sud... Uglavnom komplikacija, a sto se tice kandzi i one su nezakonite i ako se dodje do suda i tu se dobija.
Kakav crni zapisnik? Ko ga pravi? Policija, jok. Parking servis jok.
Znaci svi koji placaju mjesecni parking su budale jer mozes parkirati gdje hoces, bez da ces platiti kaznu.
I ja placam rtv tax-u a ne gledam/slusam javni servis. I onaj sto prikljuci struju kupi sat, plati ga pa ga pokloni elektroprivredi itd. Nije sto zeli tako, nego sto je jednostavno tako.
Tako stvari stoje, masa stvari je neuredjeno, a ono i sto je uredjeno uglavnom se sprovodi na slabijima.[/quote]
rtv taksa se plaća zbog posjedovanja radio ili tv aparata,ne zbog gledanja javnog servisa
e sad ce strucnjaci obiljeziti manje-vise sve povrsine po gradu i sve ce ici u sistem vinjeta
pa ko ujagmi mjesto ujagmi
tako da cemo imati isti nered samo ce JP Parkinzi imati vise para
Samo da se zahvalim cijenjenim sugradjanima koji su fino odgojili djecu a koja su porazbijala podna stakla oko Kamenog spavaca.
Pretpostavljam da su djeca jer odrasli moraju bit poremeceni da to rade
Throttle wrote:Samo da se zahvalim cijenjenim sugradjanima koji su fino odgojili djecu a koja su porazbijala podna stakla oko Kamenog spavaca.
Kamion Albe je odradio to.
Šta je sa gradskom? Krolj je rekao da će krajem 5. mjeseca otvoriti?
al ne kontam sto je grad kupovao vozilo ako postoji JP kojem je to osnovni opis posla(mislim kontam razloge ali je budalastina)
i ne bi me cudilo da ne prodje odluka pa da svi i dalje parkirano gdje nam je chuni cejf
Onaj trg je svejedno bezvezno odrađen i na sve to odvratno zapušten da bi najbolje bilo sve sravniti sa zemljom i napraviti nešto drugo.
Gledam i onu jadnu fontanicu, ne da već odavno nema vode nego je u poluraspadajućem stanju.
Stvarno imamo najružniji centar grada.
Baš da vidimo šta će biti sa onim baštama i ko će sjediti na plus šezdeset stepeni kad krene isparavati iz asfalta. Samo ne znam koliko im još treba da ih naprave, ono stoji već preko mjesec dana i ništa se ne mjenja. Ne znam šta čekaju, možda da prođe ljeto?
macchiato wrote:Onaj trg je svejedno bezvezno odrađen i na sve to odvratno zapušten da bi najbolje bilo sve sravniti sa zemljom i napraviti nešto drugo.
Gledam i onu jadnu fontanicu, ne da već odavno nema vode nego je u poluraspadajućem stanju.
Stvarno imamo najružniji centar grada.
Baš da vidimo šta će biti sa onim baštama i ko će sjediti na plus šezdeset stepeni kad krene isparavati iz asfalta. Samo ne znam koliko im još treba da ih naprave, ono stoji već preko mjesec dana i ništa se ne mjenja. Ne znam šta čekaju, možda da prođe ljeto?
Mnogo je nejasnoća oko samih parkinga u Zenici, pauka, kandze i slicnih stvari.
Generalno sistem rada sa paukom je nezakonit na nacin na koji oni to rade, tj radili.
Ukoliko je vozilo izmjesteno u krug nije zakonski tražiti odredjeni iznos pa onda dobijas vozilo nazad. Nesto sto bi bilo normalnije je uplatnica/prekršajni nalog i vozi auto, neplaćanje povlači tuzbu i sta sve ide s tim. Ovako se ne razlikuje njihov sistem poslovanja od poslovanja Zutog iz Viteza. Generalno JP Parkinzi ne bi trebali moci sami odlucivati o izmjestanju vozila, nikako bez policijskog sluzbenika sa zapisnikom. Al eto malo se furaju na US i nasu nezainteresovanost tom problematikom.
Dalje trotoari nisu parking mjesta, parkiras li na trotoaru uredno mozes dobiti kaznu, ukoliko je trotoar obiljezen kao nesto na cemu JP zaradjuje novac automatski si imun na tu vrstu kazni. Konkretno parking duzinom kineskog i parking kod sinagoge.
Usput da pohvalim sugrađane, neki dan sam imao malu nezgodu sa automobilom i cekajuci policiju, uredno postavio trokut, barem pet sest njih, ako ne i vise, je stalo ili prislo upitati da li mogu ikako pomoci.
Haman u ponedjeljak jelde? I ja se iznenadih jer sam vidio da je neko zapravo stavio trokutić, a i koliko sam vidio nije bilo puno materijalne štete na autima.
Throttle wrote:Samo da se zahvalim cijenjenim sugradjanima koji su fino odgojili djecu a koja su porazbijala podna stakla oko Kamenog spavaca.
Nije kamion Albe. Neki dan prolazim tuda i 3 djecaka i 2 djevojcice uzrasta oko 5 godina, svako od niih po kocku kaldrme i takmice se ko ce vise razbiti valjda. Zastanem i kazem da to sto rade nije lijepo i da ih policija moze kazniti za to... Iz Frede se dere babo da jebe i mene i policiju i da pustim djecu na miru... Pozelih se pobiti, ali produzih svojim putem... Ne vrijedi, pa hajd. Okrenem se kod Vienne ondje, djeca cini mi se jos energicnije onom kaldrmom ubise staklo...
Nije kamion Albe. Neki dan prolazim tuda i 3 djecaka i 2 djevojcice uzrasta oko 5 godina, svako od niih po kocku kaldrme i takmice se ko ce vise razbiti valjda. Zastanem i kazem da to sto rade nije lijepo i da ih policija moze kazniti za to... Iz Frede se dere babo da jebe i mene i policiju i da pustim djecu na miru... Pozelih se pobiti, ali produzih svojim putem... Ne vrijedi, pa hajd. Okrenem se kod Vienne ondje, djeca cini mi se jos energicnije onom kaldrmom ubise staklo...
Pa sto im prvu patrolu nisi poslao pa da vide ko bi koga ebo, kad se prave pametni
Zabranio bih ovim roditeljima da s djecom hodaju navecer fkt. Nemas mira od tuđe djecurlije jbt, neku noc se dijete natovarilo na nekakvu sirenu sat vremena, stari nista, noc poslije pod nogama mi puzi nekakva curica, odzvanja samo plač djece i galama...
Il ga kontrolisi il ga nemoj ni izvodit, nije djetetu interesantno na kafi sjedit 3 sata...
Kafa u Staroj se pije samo kada zubato sunce sija, mart, april i nekada oktobar i novembar. Ljeti se dole ne ide
Mada, kako je T caffe zatvoren, nikako i ne idem
A Kameni spavac, sada ga djeca 'zavrsavaju'. Nema od onoga nista vise...
N.N. wrote:Kafa u Staroj se pije samo kada zubato sunce sija, mart, april i nekada oktobar i novembar. Ljeti se dole ne ide
Mada, kako je T caffe zatvoren, nikako i ne idem
A Kameni spavac, sada ga djeca 'zavrsavaju'. Nema od onoga nista vise...
kameni spavac je glup sam po sebi. centralni gradski trg su stavili u sluzbu spomenika. na trgovima naravno ima mjesta za spomenike, ali trg ne moze biti u sluzbi spomenika. jbg, nije memorijalni centar. prostor je ranije bio uredjen i samo je bilo potrebno renoviranje, a nikako prekompozicija, posebno ne na onakav nacin. felsavi spomenik od stakla, jbt, ko sofersajba, klupe bez naslona, bez hladovine, ostra kaldrma po kojoj se ne moze hodati, podna rasvjeta, taman da zaslijepi prolaznika da se polomi preko onih djelova gdje nema stepenica, fontana koja je toliko odvratna da o njoj ne treba pricati.
Haman u ponedjeljak jelde? I ja se iznenadih jer sam vidio da je neko zapravo stavio trokutić, a i koliko sam vidio nije bilo puno materijalne štete na autima.
Nisam taj, ja sam imao nezgodu u srijedu, lik vozio paralelno sa mnom i pozelio da se prestroji u moju desnu traku pa me izgurao skroz a ja bjezeci da ne ostvarimo kontakt otisao pa malo vozio po ivicnjaku. On naravno pobjegao.
Ljudi moji kakva je ono splacina od konstrukcije na trgu koji je dovoljno grdan da mu ne treba jos i ono..?
Razumio bi da je nesto konstruisano lijepo oku ali kada onako grdan trg jos nagrdis vise
Nisam protiv baste u skladu sa 2019 godini i modernim rjesenjima ali splacina kao stala ma daj nemoj zafrkavati.
Sto se tice kamenog spavaca izgleda da je on pusten sada definitivno na milost i nemilost bez ikakvog odrzavanja. Ok sve ali da sela po 3000 ljudi tipa Bileca, Gacko drze urednim i sredjenim centar grada a da kod nas to izgleda onako, nije mi jasno pa da se naglavu nasadim.
Jos sa druge strane dzamiju nacionalni spomenik nagrdili trajno sa necim sto bi trebao biti islamski kompleks...sada je to napusteno dotrajalo nezavrseno gradiliste koje sluzi kao parking..