Aj da i razumiješ nekako da čovjek nema, ali lik je faktički imao tri radna mjesta, plus mu i žena ima dobro radno mjesto i opet se upustiš u prljave radnje, radi novca. A još i vjernik, moram se eto opet nasmijati na to.
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
macchiato
#34326 Re: Zeničani
Najbolje što se ovaj Ćerim smatra velikim vjernikom. Koja ironija.
Aj da i razumiješ nekako da čovjek nema, ali lik je faktički imao tri radna mjesta, plus mu i žena ima dobro radno mjesto i opet se upustiš u prljave radnje, radi novca. A još i vjernik, moram se eto opet nasmijati na to.
-
Throttle
#34327 Re: Zeničani
Džematlija, vazda sa ulemom. I na kraju se spustis na niske grane
-
kakavdanakneiskustvu
#34328 Re: Zeničani
macchiato wrote:Najbolje što se ovaj Ćerim smatra velikim vjernikom. Koja ironija.![]()
Osuđen je na dvije i po godine zatvora ali je žalba uvažena jer, dok je uzimao novac, nije bio svjestan šta radi. A korupcija, prema presudi drugostepenog, Kantonalnog suda u Zenici, u BiH nije otežavajuća okolnost!
Kantonalni sud uvažava žalbu koju su na presudu uložili Ćerim i njegova zastupnica i predmet vraća na ponovno suđenje. Vijeće je prihvatilo navode žalbe u kojima se tvrdi da nije jasno da li je učinilac bio svjestan da iskorištava svoj službeni položaj! Ahmed Ćerim, po odluci Kantonalnog suda nije znao šta radi!
država za pojedince
-
kakavdanakneiskustvu
#34329 Re: Zeničani
Throttle wrote:Džematlija, vazda sa ulemom. I na kraju se spustis na niske grane
isplatilo mu se to
-
Throttle
#34330 Re: Zeničani
Treba smislit način da ne znaš šta radiš a klepaš lovu 
-
channel10
#34331 Re: Zeničani
Kod nas su haman svi lopovi.
Neki dan cujem kako se moze izbjeci placanje kazne kad stave one kandze na auto. Oni kandze koje stave na gumu u toku dana, moraju skinuti u 22h. Tako izbjegnes placanje kazne, a dobijes dzabni parking cijeli dan
. Jebem ti nakaradnu drzavu..
Neki dan cujem kako se moze izbjeci placanje kazne kad stave one kandze na auto. Oni kandze koje stave na gumu u toku dana, moraju skinuti u 22h. Tako izbjegnes placanje kazne, a dobijes dzabni parking cijeli dan
-
Throttle
#34332 Re: Zeničani
Bila je priča i da je kažnjavanje od strane Parkinga nezakonito al niko nije mrdnuo prstom zbog tog 
-
kakavdanakneiskustvu
#34333 Re: Zeničani
Throttle wrote:Treba smislit način da ne znaš šta radiš a klepaš lovu
zamisli ti izgovora,ne znam ko se uopće usudio podici optuznicu protiv takvog uvazenog clana SDA
-
channel10
#34334 Re: Zeničani
Ocito je neko mrdnuo jer vise ne ostavljaju kandze preko noci. Znaci moraju skinuti u 22h. I nikom nista. Lik imao cijeli dan dzabni parking, a recimo, neko drugi ga placa. Policija ne moze nista, a ni oni.Throttle wrote:Bila je priča i da je kažnjavanje od strane Parkinga nezakonito al niko nije mrdnuo prstom zbog tog
Ni to nije u redu i nije mi jasno kako to uopste moze tako.
-
veliki_ah
#34335 Re: Zeničani
Čak bolje ako ti stave kandžu, prevencija od krađe auta 
-
kakavdanakneiskustvu
#34336 Re: Zeničani
koliko ja znam parking stavlja kandže,makaze kako li se to vec zove,ili izmjesta paukom ako je vozilo na mjestu koje neko mjesecno plaća
- Casual's
#34337 Re: Zeničani
Pa može jer su do sada svaku marku od toga nezakonito naplatili. Bitno je da su stavili na kamenom aparat za placanje, a parkiras na blatochannel10 wrote:Ocito je neko mrdnuo jer vise ne ostavljaju kandze preko noci. Znaci moraju skinuti u 22h. I nikom nista. Lik imao cijeli dan dzabni parking, a recimo, neko drugi ga placa. Policija ne moze nista, a ni oni.Throttle wrote:Bila je priča i da je kažnjavanje od strane Parkinga nezakonito al niko nije mrdnuo prstom zbog tog
-
channel10
#34338 Re: Zeničani
Da, ali jos uvijek nema pauka pa ne mogu auto izmjestiti.kakavdanakneiskustvu wrote:koliko ja znam parking stavlja kandže,makaze kako li se to vec zove,ili izmjesta paukom ako je vozilo na mjestu koje neko mjesecno plaća
-
channel10
#34339 Re: Zeničani
Da , ali kako moze tako? Ti placas parking mjesto, a ja dodjem i parkiram i libo me taki. Ti dodjes i samo mozes sjest i plakat. Gdje je to normalno?Casual's wrote:Pa može jer su do sada svaku marku od toga nezakonito naplatili. Bitno je da su stavili na kamenom aparat za placanje, a parkiras na blatochannel10 wrote:Ocito je neko mrdnuo jer vise ne ostavljaju kandze preko noci. Znaci moraju skinuti u 22h. I nikom nista. Lik imao cijeli dan dzabni parking, a recimo, neko drugi ga placa. Policija ne moze nista, a ni oni.Throttle wrote:Bila je priča i da je kažnjavanje od strane Parkinga nezakonito al niko nije mrdnuo prstom zbog tog
Kako uopste policija nije zaduzena za to jer jedina ona moze sankcionisati? Koliko znam, policija ima mogucnost i da sankcionise nepravilno parkiranje (zauzimanje dva mjesta), a ni to ne rade.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#34340 Re: Zeničani
Imas parking nemas auto 
-
kakavdanakneiskustvu
#34341 Re: Zeničani
channel10 wrote:Da, ali jos uvijek nema pauka pa ne mogu auto izmjestiti.kakavdanakneiskustvu wrote:koliko ja znam parking stavlja kandže,makaze kako li se to vec zove,ili izmjesta paukom ako je vozilo na mjestu koje neko mjesecno plaća
moguce,nisam upoznat s time
-
jasmind
#34342 Re: Zeničani
Pa zar nisu nedavno nabavili novi pauk.
-
channel10
#34343 Re: Zeničani
Jesu, ali nije jos " u pogonu". Trebali su tri nabaviti, a ne samo jedan.
- Distortion
#34344 Re: Zeničani
Jesul dobili taj atest ili sta vec da mogu pauka staviti u pogon ili je i tu nesto zapelo? Previse se razvuklo...u gradu Zenici da ovoliko vremena ne postoji pauk vozilo je strasno...
Znam covjeka kojem su stavili kandzu na tocak i nedavno je dobio presudu na sudu zato sto mu je stavljenja kandza na tocak. To je nezakonito i sud je to potvrdio.
Meni su jednom stavili, zakasnio ja par minuta, zadrzao se u MUP-u(onaj parking kod Elektrodistribucije). Napao ih ja sto mi stavljanju kandzu i skinuli su, ja platio 4 KM dnevnu i tako rijesio. Isao sam na foru sto imam R mjesto koje mjesecno placam a i vidi se fino naljepnica da placam.
Znam covjeka kojem su stavili kandzu na tocak i nedavno je dobio presudu na sudu zato sto mu je stavljenja kandza na tocak. To je nezakonito i sud je to potvrdio.
Meni su jednom stavili, zakasnio ja par minuta, zadrzao se u MUP-u(onaj parking kod Elektrodistribucije). Napao ih ja sto mi stavljanju kandzu i skinuli su, ja platio 4 KM dnevnu i tako rijesio. Isao sam na foru sto imam R mjesto koje mjesecno placam a i vidi se fino naljepnica da placam.
-
channel10
#34345 Re: Zeničani
Ako je nezakonito, onda nezakonito uzimaju pare za mjesecni parking bilo gdje u Zenici jer ne mogu sankcionisati ove sto vrse prekrsaje parkiranjem na rezervisano mjesto!
-
sale07
#34346 Re: Zeničani
Po zakonu vozilo smije biti izmjesteno samo ako je parkirano tako da ometa saobracaj u kretanju,a ni u kojem slucaju ako je vozilo parkirano na mjesto predvidjeno za to iako je ono rezervisano ili slicno. U tom slucaju cak ni policija ne moze kaznu napisati, nego se mora napraviti zapisnik i taj slucaj ide na sud... Uglavnom komplikacija, a sto se tice kandzi i one su nezakonite i ako se dodje do suda i tu se dobija.kakavdanakneiskustvu wrote:koliko ja znam parking stavlja kandže,makaze kako li se to vec zove,ili izmjesta paukom ako je vozilo na mjestu koje neko mjesecno plaća
-
channel10
#34347 Re: Zeničani
Kakav crni zapisnik? Ko ga pravi? Policija, jok. Parking servis jok.sale07 wrote:Po zakonu vozilo smije biti izmjesteno samo ako je parkirano tako da ometa saobracaj u kretanju,a ni u kojem slucaju ako je vozilo parkirano na mjesto predvidjeno za to iako je ono rezervisano ili slicno. U tom slucaju cak ni policija ne moze kaznu napisati, nego se mora napraviti zapisnik i taj slucaj ide na sud... Uglavnom komplikacija, a sto se tice kandzi i one su nezakonite i ako se dodje do suda i tu se dobija.kakavdanakneiskustvu wrote:koliko ja znam parking stavlja kandže,makaze kako li se to vec zove,ili izmjesta paukom ako je vozilo na mjestu koje neko mjesecno plaća
Znaci svi koji placaju mjesecni parking su budale jer mozes parkirati gdje hoces, bez da ces platiti kaznu.
-
Ci-Nick
#34348 Re: Zeničani
Stanujem u Radakovu, ispred zgrade parking na koji može stati 70 do 80 automobila.
Parkiraju stanari, parkiraju radnici VIK-a, parkiraju radnici Komgrada, parkiraju nepoznati ljudi koji tu ostave automobil i onda se više njih odveze jednim automobilom dalje.
Parkira ko stigne a radnim danom u 8 sati ujutro nema slobodnog mjesta.
I šta da se radi, parking je javni i to je sasvim ispravno.
Mene nerviraju te rezervacije po gradu jer se radi o javnim površinama, javnim parkinzima koji su napravljeni parama svih poreskih obveznika i zašto bi nekog čekalo prazno mjesto čitav dan.
Napravi privatni parking pa radi s njim šta god želiš.
Normalno je da imaš mjesečnu ili godišnju parkirnu kartu za neku ulicu ili zonu i da tu parkiraš na mjestu koje je slobodno ali ne da te čeka parkirno mjesto čitav dan a ja da ne mogu stati ni na 5 minuta da kupim hljeb.
Parkiraju stanari, parkiraju radnici VIK-a, parkiraju radnici Komgrada, parkiraju nepoznati ljudi koji tu ostave automobil i onda se više njih odveze jednim automobilom dalje.
Parkira ko stigne a radnim danom u 8 sati ujutro nema slobodnog mjesta.
I šta da se radi, parking je javni i to je sasvim ispravno.
Mene nerviraju te rezervacije po gradu jer se radi o javnim površinama, javnim parkinzima koji su napravljeni parama svih poreskih obveznika i zašto bi nekog čekalo prazno mjesto čitav dan.
Napravi privatni parking pa radi s njim šta god želiš.
Normalno je da imaš mjesečnu ili godišnju parkirnu kartu za neku ulicu ili zonu i da tu parkiraš na mjestu koje je slobodno ali ne da te čeka parkirno mjesto čitav dan a ja da ne mogu stati ni na 5 minuta da kupim hljeb.
-
sale07
#34349 Re: Zeničani
channel10 wrote:Kakav crni zapisnik? Ko ga pravi? Policija, jok. Parking servis jok.sale07 wrote:Po zakonu vozilo smije biti izmjesteno samo ako je parkirano tako da ometa saobracaj u kretanju,a ni u kojem slucaju ako je vozilo parkirano na mjesto predvidjeno za to iako je ono rezervisano ili slicno. U tom slucaju cak ni policija ne moze kaznu napisati, nego se mora napraviti zapisnik i taj slucaj ide na sud... Uglavnom komplikacija, a sto se tice kandzi i one su nezakonite i ako se dodje do suda i tu se dobija.kakavdanakneiskustvu wrote:koliko ja znam parking stavlja kandže,makaze kako li se to vec zove,ili izmjesta paukom ako je vozilo na mjestu koje neko mjesecno plaća
Znaci svi koji placaju mjesecni parking su budale jer mozes parkirati gdje hoces, bez da ces platiti kaznu.
I ja placam rtv tax-u a ne gledam/slusam javni servis. I onaj sto prikljuci struju kupi sat, plati ga pa ga pokloni elektroprivredi itd. Nije sto zeli tako, nego sto je jednostavno tako.
Tako stvari stoje, masa stvari je neuredjeno, a ono i sto je uredjeno uglavnom se sprovodi na slabijima.
-
kakavdanakneiskustvu
#34350 Re: Zeničani
sale07 wrote:Po zakonu vozilo smije biti izmjesteno samo ako je parkirano tako da ometa saobracaj u kretanju,a ni u kojem slucaju ako je vozilo parkirano na mjesto predvidjeno za to iako je ono rezervisano ili slicno. U tom slucaju cak ni policija ne moze kaznu napisati, nego se mora napraviti zapisnik i taj slucaj ide na sud... Uglavnom komplikacija, a sto se tice kandzi i one su nezakonite i ako se dodje do suda i tu se dobija.kakavdanakneiskustvu wrote:koliko ja znam parking stavlja kandže,makaze kako li se to vec zove,ili izmjesta paukom ako je vozilo na mjestu koje neko mjesecno plaća
hm,ne bih bas rekao da je tako,koji klinac neko plaća mjesto za parking kad nekog ko je parkirao na njegovo mjesto niko ne moze kazniti