'ta će originsi, odiseje i valhale.
Moderator: Benq

Jest da malo pretjeruje, ali za vecinu stvari je u pravu. Mene kod Valhalle privlaci prica jer volim taj historijski period pa cu je vjerovatno odigrati do kraja. Origins sam s uzivanjem odigrao, u to vrijeme je to bila nova formula, Bayek je poslije Ezia najbolji lik u serijalu, Egipat naravno prelijep plus sto su imali Grke i Rimljane, Cezara i Kleopatru itd. Cak mislim da sam zavrsio 100%. Meni je Origins najbolji AC poslije legendarne dvojke. Odyssey sam kupio kad je izasla, igrao donekle i ostavio. Skoro sam probao nastaviti gdje sam stao jer je save sacuvan u cloudu, nisam se mogao natjerati. Jednostavno me smorilo ponavljati jedno te isto, a u medjuvremenu sam igrao toliko kvalitetnih cRPG-a da su standardi porasli.aditon wrote: ↑12/11/2020 09:33 ja pratim inače ovaj kanal, gledao sam recenziju jučer...lik je baš isfrustriran...mislim da i pretjeruje u mnogim stvarima, ali isto tako se i slažem u nekim stvarima s njim...što se tiče dužine igre, nevezano za AC serijal, ja volim kad igre traju duže, naravno kad govorimo o igrama na koje se navučem...pa TW3 sam igrao 190 sati i opet na kraju mi žao što sam završio...meni se još igralo ali realno igru sam očistio od-do. Isto i AC Origins i Odyssey, ovaj prvi oko 90 sati a drugi preko 170 sati gameplaya...i uživao sam u obje igre. Vallhalu ću igrati prije ili kasnije, kad dođe na red![]()
Ja sam na primjer Origins odigrao samo jednom, Odyssey sam odigrao barem 5 puta.ferratilis wrote: ↑12/11/2020 11:16Jest da malo pretjeruje, ali za vecinu stvari je u pravu. Mene kod Valhalle privlaci prica jer volim taj historijski period pa cu je vjerovatno odigrati do kraja. Origins sam s uzivanjem odigrao, u to vrijeme je to bila nova formula, Bayek je poslije Ezia najbolji lik u serijalu, Egipat naravno prelijep plus sto su imali Grke i Rimljane, Cezara i Kleopatru itd. Cak mislim da sam zavrsio 100%. Meni je Origins najbolji AC poslije legendarne dvojke. Odyssey sam kupio kad je izasla, igrao donekle i ostavio. Skoro sam probao nastaviti gdje sam stao jer je save sacuvan u cloudu, nisam se mogao natjerati. Jednostavno me smorilo ponavljati jedno te isto, a u medjuvremenu sam igrao toliko kvalitetnih cRPG-a da su standardi porasli.aditon wrote: ↑12/11/2020 09:33 ja pratim inače ovaj kanal, gledao sam recenziju jučer...lik je baš isfrustriran...mislim da i pretjeruje u mnogim stvarima, ali isto tako se i slažem u nekim stvarima s njim...što se tiče dužine igre, nevezano za AC serijal, ja volim kad igre traju duže, naravno kad govorimo o igrama na koje se navučem...pa TW3 sam igrao 190 sati i opet na kraju mi žao što sam završio...meni se još igralo ali realno igru sam očistio od-do. Isto i AC Origins i Odyssey, ovaj prvi oko 90 sati a drugi preko 170 sati gameplaya...i uživao sam u obje igre. Vallhalu ću igrati prije ili kasnije, kad dođe na red![]()
Sta ti se toliko svidjelo u Odyssey sto nije u Origins?Veigar wrote: ↑12/11/2020 11:23Ja sam na primjer Origins odigrao samo jednom, Odyssey sam odigrao barem 5 puta.ferratilis wrote: ↑12/11/2020 11:16Jest da malo pretjeruje, ali za vecinu stvari je u pravu. Mene kod Valhalle privlaci prica jer volim taj historijski period pa cu je vjerovatno odigrati do kraja. Origins sam s uzivanjem odigrao, u to vrijeme je to bila nova formula, Bayek je poslije Ezia najbolji lik u serijalu, Egipat naravno prelijep plus sto su imali Grke i Rimljane, Cezara i Kleopatru itd. Cak mislim da sam zavrsio 100%. Meni je Origins najbolji AC poslije legendarne dvojke. Odyssey sam kupio kad je izasla, igrao donekle i ostavio. Skoro sam probao nastaviti gdje sam stao jer je save sacuvan u cloudu, nisam se mogao natjerati. Jednostavno me smorilo ponavljati jedno te isto, a u medjuvremenu sam igrao toliko kvalitetnih cRPG-a da su standardi porasli.aditon wrote: ↑12/11/2020 09:33 ja pratim inače ovaj kanal, gledao sam recenziju jučer...lik je baš isfrustriran...mislim da i pretjeruje u mnogim stvarima, ali isto tako se i slažem u nekim stvarima s njim...što se tiče dužine igre, nevezano za AC serijal, ja volim kad igre traju duže, naravno kad govorimo o igrama na koje se navučem...pa TW3 sam igrao 190 sati i opet na kraju mi žao što sam završio...meni se još igralo ali realno igru sam očistio od-do. Isto i AC Origins i Odyssey, ovaj prvi oko 90 sati a drugi preko 170 sati gameplaya...i uživao sam u obje igre. Vallhalu ću igrati prije ili kasnije, kad dođe na red![]()
![]()
Prvi put sam igrao kao asassin, drugi put kao fighter, treći put kao archer, četvrti i peti put pravio kombinacije.ferratilis wrote: ↑12/11/2020 11:43Sta ti se toliko svidjelo u Odyssey sto nije u Origins?Veigar wrote: ↑12/11/2020 11:23Ja sam na primjer Origins odigrao samo jednom, Odyssey sam odigrao barem 5 puta.ferratilis wrote: ↑12/11/2020 11:16
Jest da malo pretjeruje, ali za vecinu stvari je u pravu. Mene kod Valhalle privlaci prica jer volim taj historijski period pa cu je vjerovatno odigrati do kraja. Origins sam s uzivanjem odigrao, u to vrijeme je to bila nova formula, Bayek je poslije Ezia najbolji lik u serijalu, Egipat naravno prelijep plus sto su imali Grke i Rimljane, Cezara i Kleopatru itd. Cak mislim da sam zavrsio 100%. Meni je Origins najbolji AC poslije legendarne dvojke. Odyssey sam kupio kad je izasla, igrao donekle i ostavio. Skoro sam probao nastaviti gdje sam stao jer je save sacuvan u cloudu, nisam se mogao natjerati. Jednostavno me smorilo ponavljati jedno te isto, a u medjuvremenu sam igrao toliko kvalitetnih cRPG-a da su standardi porasli.![]()
Šta ja znam meni su te misije gdje ganjaš te likove po mapi baš bile zabavne, pa onda ono otkrivanje dokaza i detalja da bi otkrio sledeću metu, pa onda borbe u areni kako bi zadnjeg lika ulovio jer je član tajne organizacije (borbe u areni nisam ni pokušao u originsu na primjer, jer mi je ona prva borba koju si morao u onom jednom questu odigrati bila totalno bezveze). nekako taj sistem borbe je po meni bio upgrade u odnosu na origins. Mislim dobar je i origins i dvaput sam ga pokušao ponovo odigrati ali uvijek završim sa uninstalom jednostavno me ne drži. Sad razmišljam da ponovo odyssey odigram nakon Skyrim Special editiona.ferratilis wrote: ↑12/11/2020 11:57 Mene je Odyssey smorio jer su se trudili da naprave sto vecu igru, ali tu pritom zanemarili gomilu sitnica koje su Origins cinile odlicnim. Doduse, Ubisoft Montreal je poznat po detaljima u svojim igrama, a Odyssey je razvijao drugi Ubisoftov studio. Meni je Odyssey bio downgrade, i po gameplayu i po atmosferi. Da ne spominjem koliki je smor bio mercenary sistem/lov na kultiste.
Kome su bitni sitni detalji u igrama, ovo je dobar video za pogledati
Meni je bas borba najgori dio Odyssey i jedina stvar koja mi bas smeta. Jedna od rijetkih igara koje moram igrati na easy i opet protivnici ko spuzve.Veigar wrote: ↑12/11/2020 12:08Šta ja znam meni su te misije gdje ganjaš te likove po mapi baš bile zabavne, pa onda ono otkrivanje dokaza i detalja da bi otkrio sledeću metu, pa onda borbe u areni kako bi zadnjeg lika ulovio jer je član tajne organizacije (borbe u areni nisam ni pokušao u originsu na primjer, jer mi je ona prva borba koju si morao u onom jednom questu odigrati bila totalno bezveze). nekako taj sistem borbe je po meni bio upgrade u odnosu na origins. Mislim dobar je i origins i dvaput sam ga pokušao ponovo odigrati ali uvijek završim sa uninstalom jednostavno me ne drži. Sad razmišljam da ponovo odyssey odigram nakon Skyrim Special editiona.ferratilis wrote: ↑12/11/2020 11:57 Mene je Odyssey smorio jer su se trudili da naprave sto vecu igru, ali tu pritom zanemarili gomilu sitnica koje su Origins cinile odlicnim. Doduse, Ubisoft Montreal je poznat po detaljima u svojim igrama, a Odyssey je razvijao drugi Ubisoftov studio. Meni je Odyssey bio downgrade, i po gameplayu i po atmosferi. Da ne spominjem koliki je smor bio mercenary sistem/lov na kultiste.
Kome su bitni sitni detalji u igrama, ovo je dobar video za pogledati
https://www.youtube.com/watch?v=DuwHsaQU2Bg
edit:
a muzika mi je vrh u odiseji u originsu je ono OK.
Desmond serijal obavezno, preskoči slobodno black flag, unity i rouge, pa onda odigraj origins, odisjeu i valhalu.
Zavisi koja te geografska lokacija najvise zanima. Meni je licno najdraza dvojka i renesansna Italija. Ako hoces da pratis pricu od pocetka, pocni s kecom, iako su ga nastavci u mnogo cemu nadmasili. Ja bih preskocio Revelations, trojku, Rogue i Unity. Syndicate mi je dobar iako ga mnogi pljuju, Origins je isto dobar, Odiseju i Valhalu nisam igrao.

Što se tiče tih mercenarija ja im uvijek priđem odzada sa stealth napadom skinem im više ili barem pola HP-a i onda ih dovršim borbom. Poenta je što oni pretežno jesu jači od tebe al ti si brži.Sveti Koilije wrote: ↑12/11/2020 14:50 Ja sam ugrabio Odyssey za Xbox na nekom popustu. Valjda me zarazio ovaj hype oko Valhalle pa haj reko odoh stari odigratiNisam AC igrao od keca i dvice a ni njih nisam prešao do kraja iskreno. Nedavno sam probao Black Flag na kompu igrati ali poslije pola sata je bilo uklanjanje, jednostavno mi nije legla nikako.
Ovdje sam do sam upucao nekih 10-ak sati. Prvo sam se isfurao kad je poslije jedno 6 čuka uletio cut scene da igra počinjeDo sad nije loše, vizualno izgleda lijepo, mapa je baš povelika, priča solidno zanimljiva mada meni voice acting ne leži baš uvijek. Za borbe je tačno ovo što su neki govorili, neke likove baš moraš spamat napadima da crknu. Smiješno mi je bilo kako me onaj prvi mercenary prati gdje god da se pojavim i bježao sam koliko me noge nose dok se nisam digao par levela i nabavio neko koplje da ubadam a da on nije blizu da meni šteti
Sve u svemu, obećava za sad a hoće li dosaditi kako budem igrao vidjet ćemo.