Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
245
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
283
51%

Total votes: 558

House

#34326 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

Image

'ta će originsi, odiseje i valhale.
Veigar

#34327 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Veigar »

House wrote: 12/11/2020 10:55 Image

'ta će originsi, odiseje i valhale.
Meni je taj black flag bezveze skroz, nakon Ezio trilogije i Altaira i Conora zaokružena je ta priča. Black flag sam deinstalirao nakon prve bitke na moru.
ferratilis

#34328 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

aditon wrote: 12/11/2020 09:33 ja pratim inače ovaj kanal, gledao sam recenziju jučer...lik je baš isfrustriran...mislim da i pretjeruje u mnogim stvarima, ali isto tako se i slažem u nekim stvarima s njim...što se tiče dužine igre, nevezano za AC serijal, ja volim kad igre traju duže, naravno kad govorimo o igrama na koje se navučem...pa TW3 sam igrao 190 sati i opet na kraju mi žao što sam završio...meni se još igralo ali realno igru sam očistio od-do. Isto i AC Origins i Odyssey, ovaj prvi oko 90 sati a drugi preko 170 sati gameplaya...i uživao sam u obje igre. Vallhalu ću igrati prije ili kasnije, kad dođe na red :)
Jest da malo pretjeruje, ali za vecinu stvari je u pravu. Mene kod Valhalle privlaci prica jer volim taj historijski period pa cu je vjerovatno odigrati do kraja. Origins sam s uzivanjem odigrao, u to vrijeme je to bila nova formula, Bayek je poslije Ezia najbolji lik u serijalu, Egipat naravno prelijep plus sto su imali Grke i Rimljane, Cezara i Kleopatru itd. Cak mislim da sam zavrsio 100%. Meni je Origins najbolji AC poslije legendarne dvojke. Odyssey sam kupio kad je izasla, igrao donekle i ostavio. Skoro sam probao nastaviti gdje sam stao jer je save sacuvan u cloudu, nisam se mogao natjerati. Jednostavno me smorilo ponavljati jedno te isto, a u medjuvremenu sam igrao toliko kvalitetnih cRPG-a da su standardi porasli.
Tabakmalac

#34329 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

Prve bitke na moru? Ja Black Flag izbrisao nakon prve trailing misije u gradu nakon prvih par minuta. :lol:
Samo Desmondovu sagu i dan danas igram kad mi je ćejf. Ovo ostalo ni pogledao, niti me zanima iskreno.
Veigar

#34330 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Veigar »

ferratilis wrote: 12/11/2020 11:16
aditon wrote: 12/11/2020 09:33 ja pratim inače ovaj kanal, gledao sam recenziju jučer...lik je baš isfrustriran...mislim da i pretjeruje u mnogim stvarima, ali isto tako se i slažem u nekim stvarima s njim...što se tiče dužine igre, nevezano za AC serijal, ja volim kad igre traju duže, naravno kad govorimo o igrama na koje se navučem...pa TW3 sam igrao 190 sati i opet na kraju mi žao što sam završio...meni se još igralo ali realno igru sam očistio od-do. Isto i AC Origins i Odyssey, ovaj prvi oko 90 sati a drugi preko 170 sati gameplaya...i uživao sam u obje igre. Vallhalu ću igrati prije ili kasnije, kad dođe na red :)
Jest da malo pretjeruje, ali za vecinu stvari je u pravu. Mene kod Valhalle privlaci prica jer volim taj historijski period pa cu je vjerovatno odigrati do kraja. Origins sam s uzivanjem odigrao, u to vrijeme je to bila nova formula, Bayek je poslije Ezia najbolji lik u serijalu, Egipat naravno prelijep plus sto su imali Grke i Rimljane, Cezara i Kleopatru itd. Cak mislim da sam zavrsio 100%. Meni je Origins najbolji AC poslije legendarne dvojke. Odyssey sam kupio kad je izasla, igrao donekle i ostavio. Skoro sam probao nastaviti gdje sam stao jer je save sacuvan u cloudu, nisam se mogao natjerati. Jednostavno me smorilo ponavljati jedno te isto, a u medjuvremenu sam igrao toliko kvalitetnih cRPG-a da su standardi porasli.
Ja sam na primjer Origins odigrao samo jednom, Odyssey sam odigrao barem 5 puta. :)
ferratilis

#34331 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Veigar wrote: 12/11/2020 11:23
Ja sam na primjer Origins odigrao samo jednom, Odyssey sam odigrao barem 5 puta. :)
Sta ti se toliko svidjelo u Odyssey sto nije u Origins?
arnes_king

#34332 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

Vidim po netu vecini raje je Odyssey bolji od Origins. Origins sam zavrsio, Odyssey nisam jos stigao zavrsiti ali planiram. Meni su bas slicne i OK su ali u Odyssey je combat sistem nenormalno glup i nisam vidio igru da moras stotinu puta udarit protivnika a njih dodje 20 na tebe a tebe ubiju sa 2-4 udarca, bez obzira, na stats, skillove i opremu....

Sto se tice velicine, ne volim bas preogromne igre osim ako mi nisu bas vrhunske, tako da se AC znam zastitit kad odigram odredjeni broj sati i onda idem samo na glavne misije.
Veigar

#34333 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Veigar »

ferratilis wrote: 12/11/2020 11:43
Veigar wrote: 12/11/2020 11:23

Sta ti se toliko svidjelo u Odyssey sto nije u Origins?
Prvi put sam igrao kao asassin, drugi put kao fighter, treći put kao archer, četvrti i peti put pravio kombinacije. :)

edit:
Najteže je bilo igraati kao archer. Još kad uzmeš da mije FPS bio 25 baš sam se kao archer namučio.
ferratilis

#34334 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Mene je Odyssey smorio jer su se trudili da naprave sto vecu igru, ali tu pritom zanemarili gomilu sitnica koje su Origins cinile odlicnim. Doduse, Ubisoft Montreal je poznat po detaljima u svojim igrama, a Odyssey je razvijao drugi Ubisoftov studio. Meni je Odyssey bio downgrade, i po gameplayu i po atmosferi. Da ne spominjem koliki je smor bio mercenary sistem/lov na kultiste.

Kome su bitni sitni detalji u igrama, ovo je dobar video za pogledati
arnes_king

#34335 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

Ma meni su toliko slicne igre da ako odigras jednu mozes komotno naredne 2 preskociti :lol: Mislio sam da ce ova Valhalla biti drugacija i bolja ali ovo sto sam vidio mi opet sve izgleda isto uz sitne promjene, tako da cu zavrsiti odyssey a valhallu preskociti vjerovatno.
Veigar

#34336 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Veigar »

ferratilis wrote: 12/11/2020 11:57 Mene je Odyssey smorio jer su se trudili da naprave sto vecu igru, ali tu pritom zanemarili gomilu sitnica koje su Origins cinile odlicnim. Doduse, Ubisoft Montreal je poznat po detaljima u svojim igrama, a Odyssey je razvijao drugi Ubisoftov studio. Meni je Odyssey bio downgrade, i po gameplayu i po atmosferi. Da ne spominjem koliki je smor bio mercenary sistem/lov na kultiste.

Šta ja znam meni su te misije gdje ganjaš te likove po mapi baš bile zabavne, pa onda ono otkrivanje dokaza i detalja da bi otkrio sledeću metu, pa onda borbe u areni kako bi zadnjeg lika ulovio jer je član tajne organizacije (borbe u areni nisam ni pokušao u originsu na primjer, jer mi je ona prva borba koju si morao u onom jednom questu odigrati bila totalno bezveze). nekako taj sistem borbe je po meni bio upgrade u odnosu na origins. Mislim dobar je i origins i dvaput sam ga pokušao ponovo odigrati ali uvijek završim sa uninstalom jednostavno me ne drži. Sad razmišljam da ponovo odyssey odigram nakon Skyrim Special editiona.

edit:
a muzika mi je vrh u odiseji u originsu je ono OK.
Last edited by Veigar on 12/11/2020 12:09, edited 1 time in total.
DonieBrasco

#34337 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Concord wrote: 12/11/2020 09:25
DonieBrasco wrote: 12/11/2020 01:01 Valjda nece Far Cry 6 biti promasaj. :skoljka:
Jesi li igrao New Dawn, kako ti se cini?
Nisam igrao, ali sudeci po ovome sto sam gledao na youtube manje mi se sviđa od FC 5 i 4.

Nekako je prešareno.
ferratilis

#34338 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Sto se tice muzike, vec 10 godina koriste jednu te istu temu, samo prave varijacije :D

Veigar

#34339 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Veigar »

I ti detalji koji su nabrojani ja ih svejedno nisam vidio jer sam igrao na najmanjoj rezoluciji bez ikakvih posebnih efekata.
arnes_king

#34340 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

Veigar wrote: 12/11/2020 12:08
ferratilis wrote: 12/11/2020 11:57 Mene je Odyssey smorio jer su se trudili da naprave sto vecu igru, ali tu pritom zanemarili gomilu sitnica koje su Origins cinile odlicnim. Doduse, Ubisoft Montreal je poznat po detaljima u svojim igrama, a Odyssey je razvijao drugi Ubisoftov studio. Meni je Odyssey bio downgrade, i po gameplayu i po atmosferi. Da ne spominjem koliki je smor bio mercenary sistem/lov na kultiste.

https://www.youtube.com/watch?v=DuwHsaQU2Bg
Šta ja znam meni su te misije gdje ganjaš te likove po mapi baš bile zabavne, pa onda ono otkrivanje dokaza i detalja da bi otkrio sledeću metu, pa onda borbe u areni kako bi zadnjeg lika ulovio jer je član tajne organizacije (borbe u areni nisam ni pokušao u originsu na primjer, jer mi je ona prva borba koju si morao u onom jednom questu odigrati bila totalno bezveze). nekako taj sistem borbe je po meni bio upgrade u odnosu na origins. Mislim dobar je i origins i dvaput sam ga pokušao ponovo odigrati ali uvijek završim sa uninstalom jednostavno me ne drži. Sad razmišljam da ponovo odyssey odigram nakon Skyrim Special editiona.

edit:
a muzika mi je vrh u odiseji u originsu je ono OK.
Meni je bas borba najgori dio Odyssey i jedina stvar koja mi bas smeta. Jedna od rijetkih igara koje moram igrati na easy i opet protivnici ko spuzve.
Veigar

#34341 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Veigar »

Nekako mi je u odiseji ostalvjeno više mogućnosti kako ću kreirati svoj karakter dok mi u originsu onaj sistem skilova je bio totalno neprirodan. Iako moram priznati više različitih skilova je bilo originsu ali mene je možda više privuklo upravo to što nema previše varijacija u odiseji. Onda recimo komande za skilove su mi mnogo prirodnije bile u odiseji nego u originsu ili recimo komande za skakanje, vješanje, itd u originsu sam slomio prste u odiseju je sve teklo ko po loju. Priča je bolja u originsu čak šta više odiseja kao da nije assasins igra na koje smo navikli, baš zato što je drugačija mi se svidjela. Uglavnom obje su dobre samo je meni eto odisjea ipak igrivija od originsa. :D
shalla

#34342 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by shalla »

Šta preporučujete od komplet AC serijala da odigram?
Koja je najbolja, najzanimljivija?
Veigar

#34343 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Veigar »

shalla wrote: 12/11/2020 12:51 Šta preporučujete od komplet AC serijala da odigram?
Desmond serijal obavezno, preskoči slobodno black flag, unity i rouge, pa onda odigraj origins, odisjeu i valhalu.

U Desmond serijalu imaš: AC 1 (radnja se dešava u današnjem izraelu), AC 2 (italija tačnije firenca), AC brotherhood (italija Rim), AC revelations (Osmansko carstvo Istanbul) i AC 3 (USA Boston ja mislim da je radnja se dešava tokom brobe za nezavisnost USA).
geralt

#34344 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by geralt »

shalla wrote: 12/11/2020 12:51 Šta preporučujete od komplet AC serijala da odigram?
Zavisi koja te geografska lokacija najvise zanima. Meni je licno najdraza dvojka i renesansna Italija. Ako hoces da pratis pricu od pocetka, pocni s kecom, iako su ga nastavci u mnogo cemu nadmasili. Ja bih preskocio Revelations, trojku, Rogue i Unity. Syndicate mi je dobar iako ga mnogi pljuju, Origins je isto dobar, Odiseju i Valhalu nisam igrao.

Ove kasnije igre su napravljene tako da ne moras pratiti radnju iz prethodnih igara da bi skontao sta se desava, tako da mozes preskociti one koje ti ne izgledaju interesantno. Pogledaj svakako gameplay klipove na Youtube-u prije nego sto pocnes bilo koju.
_coRey_

#34345 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by _coRey_ »

kao sto sam i ocekivao Godfall prosjek mrtvi koji ce biti zaboravljen za sedmicu
House

#34346 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

Image

:D
Last edited by House on 12/11/2020 14:31, edited 1 time in total.
Averus

#34347 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Meni je AC3 toliko los bio, da sam od njega odustao, a isto tako zbog njega nisam vise ni igrao AC

Altair&Ezio :thumbup:
Veigar

#34348 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Veigar »

Averus wrote: 12/11/2020 14:31 Meni je AC3 toliko los bio, da sam od njega odustao, a isto tako zbog njega nisam vise ni igrao AC

Altair&Ezio :thumbup:
moro sam ga završit samo radi desmondove priče na kraju. :)

Meni su najbolji revelations i prvi dio AC-a bili, obje sam igrao više puta. :)
Sveti Koilije

#34349 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Sveti Koilije »

Ja sam ugrabio Odyssey za Xbox na nekom popustu. Valjda me zarazio ovaj hype oko Valhalle pa haj reko odoh stari odigrati :D Nisam AC igrao od keca i dvice a ni njih nisam prešao do kraja iskreno. Nedavno sam probao Black Flag na kompu igrati ali poslije pola sata je bilo uklanjanje, jednostavno mi nije legla nikako.
Ovdje sam do sam upucao nekih 10-ak sati. Prvo sam se isfurao kad je poslije jedno 6 čuka uletio cut scene da igra počinje :lol: Do sad nije loše, vizualno izgleda lijepo, mapa je baš povelika, priča solidno zanimljiva mada meni voice acting ne leži baš uvijek. Za borbe je tačno ovo što su neki govorili, neke likove baš moraš spamat napadima da crknu. Smiješno mi je bilo kako me onaj prvi mercenary prati gdje god da se pojavim i bježao sam koliko me noge nose dok se nisam digao par levela i nabavio neko koplje da ubadam a da on nije blizu da meni šteti :D Sve u svemu, obećava za sad a hoće li dosaditi kako budem igrao vidjet ćemo.
Veigar

#34350 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Veigar »

Sveti Koilije wrote: 12/11/2020 14:50 Ja sam ugrabio Odyssey za Xbox na nekom popustu. Valjda me zarazio ovaj hype oko Valhalle pa haj reko odoh stari odigrati :D Nisam AC igrao od keca i dvice a ni njih nisam prešao do kraja iskreno. Nedavno sam probao Black Flag na kompu igrati ali poslije pola sata je bilo uklanjanje, jednostavno mi nije legla nikako.
Ovdje sam do sam upucao nekih 10-ak sati. Prvo sam se isfurao kad je poslije jedno 6 čuka uletio cut scene da igra počinje :lol: Do sad nije loše, vizualno izgleda lijepo, mapa je baš povelika, priča solidno zanimljiva mada meni voice acting ne leži baš uvijek. Za borbe je tačno ovo što su neki govorili, neke likove baš moraš spamat napadima da crknu. Smiješno mi je bilo kako me onaj prvi mercenary prati gdje god da se pojavim i bježao sam koliko me noge nose dok se nisam digao par levela i nabavio neko koplje da ubadam a da on nije blizu da meni šteti :D Sve u svemu, obećava za sad a hoće li dosaditi kako budem igrao vidjet ćemo.
Što se tiče tih mercenarija ja im uvijek priđem odzada sa stealth napadom skinem im više ili barem pola HP-a i onda ih dovršim borbom. Poenta je što oni pretežno jesu jači od tebe al ti si brži. ;)

Nadam se da si počeo da igraš kao žena a ne muškarac, prvi puta da mi se igra više sviđa kad igram kao žena a ne muškarac. Voicover je kod nje mnogo bolje odrađen. ;)
Post Reply