Čisto da sebe pojasnim, razumijem ako ti se ne priča.Mister Yes wrote:@daddy-kool
Bojim se da nisi razumio o čemu pričam. Ja sigurno nisam razumio ovaj tvoj odgovor i kakve on veze ima sa ovim o čemu ja pričam. Posebno ovaj zadnji dio. Ali pošto se ne razumijemo ne vidim svrhe dalje da se mučimo.
Koliko sam ja tebe razumio, ti si ekstrapolirao težnje muslimana Bošnjaka u BiH na osnovu tvojih poznanika selafija. To generalizovanje Bošnjaka vjernika na osnovu dva ekstremna podatka (outlieri) nije bilo korektno, i na takav isti način si mogao generalizovati bilo šta drugo. (npr da su Nijemci nacisti i imaju nacističke težnje ili sl)
Pripisao si zamišljene ekstremne i isključive političke ciljeve muslimanima vjernicima na osnovu tvoje predstave bazirane na malom uzorku. Problem je da taj tvoj uzorak ne bi smio biti mali pošto ti ipak živiš ovdje i sigurno poznaješ mnogo Bošnjaka muslimana, razgovaraš sa ljudima i znaš šta razmišljaju. Otud moj zaključak da mi muslimani Bošnjaci imamo veliki problem u percepciji i da to treba ispravljati, te da politika kod Bošnjaka nije dobro artikulisana.
Moj cilj kao Bošnjaka muslimana jeste cjelovita BiH sa svim njenim građanima, narodima i konfesijama, prosperitetna, mirna i uključena u evroatlanske organizacije. Takođe smatram da je građansko uređenje države put u pravom smjeru i da bi to obezbijedilo veći nivo pravde i bogatije društvo.