Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

cyprus

#34326 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by cyprus »

draganbl wrote:Možda ja nisam ispratio komentare predstavnika HDZ-a na odluku CIK-a, ali prema onome što mogu da pročitam na internetu, rekao bih da ni HDZ nije u potpunosti zadovoljan odlukom CIKA-a da se izbor delegata vrši na osnovu popisa iz 2013. Iz tekstova koje sam uspio da pronađem, zaključio sam da je Čović prilično uzdržan u komentarisanju ove odluke i da se najviše poziva na činjenicu da Ustavni sud treba da donese odluku po apelaciji Bojane Krišto.

Da li neko može da postavi validnu informaciju kakav je stav HDZ-a prema odluci CIK-a, tj. da li su barem oni zadovoljni takvom odlukom?
Pa ako sam ja dobro razumio, HDZ-u ne odgovara to što je ostao princip 1+1+1, što znači da će u klubu Hrvata gotovo sigurno ostati 5 ne-HDZ-ovskih delegata... Nek se nekako zalomi i šesti, onda se odluke mogu donositi i mimo njihove volje...
draganbl

#34327 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by draganbl »

cyprus wrote:
draganbl wrote:Možda ja nisam ispratio komentare predstavnika HDZ-a na odluku CIK-a, ali prema onome što mogu da pročitam na internetu, rekao bih da ni HDZ nije u potpunosti zadovoljan odlukom CIKA-a da se izbor delegata vrši na osnovu popisa iz 2013. Iz tekstova koje sam uspio da pronađem, zaključio sam da je Čović prilično uzdržan u komentarisanju ove odluke i da se najviše poziva na činjenicu da Ustavni sud treba da donese odluku po apelaciji Bojane Krišto.

Da li neko može da postavi validnu informaciju kakav je stav HDZ-a prema odluci CIK-a, tj. da li su barem oni zadovoljni takvom odlukom?
Pa ako sam ja dobro razumio, HDZ-u ne odgovara to što je ostao princip 1+1+1, što znači da će u klubu Hrvata gotovo sigurno ostati 5 ne-HDZ-ovskih delegata... Nek se nekako zalomi i šesti, onda se odluke mogu donositi i mimo njihove volje...
Pa možda je i najpravednije ono rješenje kojim niko nije zadovoljan.
General War

#34328 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by General War »

draganbl wrote:
cyprus wrote:

Pa možda je i najpravednije ono rješenje kojim niko nije zadovoljan.
Takav je i Dejton, pa ti vidi...nije pijaca, al8 doce i PC na red pa cemo vidjeti kako bi to trebalo sve u konacnici izgledati.
Mirza007

#34329 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mirza007 »

Ma sta nam rece nobelovac! Nije HDZ zadovoljan odluom CIK-a?
Fala mu dje nam oci otvori, ne bi znali bez njega.
A pride i genijalna konstatacija da su najbolje odluke one kojima niko nije zadovoljan. Kakav zakon,kakvi bakraci. Treba odluke donositi po ovom principu i mirna Bosna.
problemnatravunu

#34330 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by problemnatravunu »

Kolinda wrote:
spreca wrote:
Better Man wrote:
Šta očekuješ od ustaških novina.
ali sta je previse previse je ....u svemu treba imati granicu pa i u laganju i sirenju dezinformacija
Nisu ustaške, nego su hadezeovske, ipak je HDZ jak u Hrvatskoj, tako da je to neko mainstream mišljenje prisutno u većini medija tamo, recimo, HTV je bez premca postao hadezeovsko-proustaški medij , međutim slične konstrikcije se cuju i u vijestima ostala dva velika Hr nacionalna emitera RTL i Nova TV!
Glede riječi ŽUPANIJA, ima presuda Ustavnog suda BiH da je izraz neustavan i da ga treba prestati koristiti (kanton je ispravno!), ali znamo vec kako to ide sa odlukama Ustavnog suda kod nas :run:
E još da si ugurao nekako "fašistički" obavio bi svoju misiju. :lol:[/quote]
Nikakvu ja misiju ne obavljam, samo imam oči , uši i mozak, i lijepo sam odgojen bez desničarskih nebuloza, pa kome se svidja..... molim lijepo
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#34331 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by parappa »

Kolinda

#34332 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Taj deda je toliko relevantan da ga i uža obitelj više ne uzima za ozbiljno. :run:
Postavi što misli Lajčak npr. također bivši visoki predstavnik, aktivan političar, ministar vanjskih poslova Slovačke, a ne neki deda koji u mirovini uzme koju tisućicu eura da lobira za stare drugove...
Benjo34

#34333 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Benjo34 »

Kolinda wrote:
Taj deda je toliko relevantan da ga i uža obitelj više ne uzima za ozbiljno. :run:
Postavi što misli Lajčak npr. također bivši visoki predstavnik, aktivan političar, ministar vanjskih poslova Slovačke, a ne neki deda koji u mirovini uzme koju tisućicu eura da lobira za stare drugove...
Bitnije je misljenje ovog lika na zapadu nego Lajcakovo sigurno. O Paddijevom statusu u Britaniji samim tim i u clanicama NATOa da ne govorim. Il Hafise mislis da je Europi bitnije sta kaze neki Njemac sto je ovaj cikica il Lajcak? Bice treci, bit, in sha Allah :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#34334 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

jeBeno je kad jedna desetina drzi jednu trecinu... porastu apetiti...by pici
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#34335 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by parappa »

Kolinda wrote:
necu o tome koliko je relevantan za ovu temu. ugledan je politicar u njemackoj bez obzira sto vise nije aktivan.
postavio sam vijest jer pase ovdje...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#34336 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

On je "bošnjačke političke lidere" optužio da, kroz proces izbora delegata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, žele da dovrše proces majorizacije Hrvata i Srba u Federaciji BiH, nakon čega bi, kako kaže, na red došli i Srbi iz entiteta RS.

"Mi im tako nešto nikada nećemo dozvoliti i zato nas ne žele na vlasti u državnim institucijama. Sve što u ovom trenutku mogu da im poručim jeste da se urazume i da poštuju Ustav BiH i zakone jer na naše drugačije odgovore neće dugo čekati", zaključio je Košarac.
ev severna braČa brane južnu :mrgreen:
spreca

#34337 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Benjo34 wrote:
Kolinda wrote:
Bitnije je misljenje ovog lika na zapadu nego Lajcakovo sigurno. O Paddijevom statusu u Britaniji samim tim i u clanicama NATOa da ne govorim. Il Hafise mislis da je Europi bitnije sta kaze neki Njemac sto je ovaj cikica il Lajcak? Bice treci, bit, in sha Allah :lol:
Ma jok...vaznije je sta kaze Kobilinda ili guzlati Plenki
Better Man

#34338 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Better Man »

parappa wrote:
Kolinda wrote:
necu o tome koliko je relevantan za ovu temu. ugledan je politicar u njemackoj bez obzira sto vise nije aktivan.
postavio sam vijest jer pase ovdje...
Schililing je sve rekao kako jeste. Nemoj mi spominjati Lajčaka, koji je radio protiv države za mandata VP ovdje.
emric

Post by emric »

Bošnjak kojem nije jasno da je borba za državu BiH trajan proces, ne može se ni nadati da ima državu. Kad smo je odbranili, to nije bio kraj posla nego početak. Raditi se na tome mora aktivno kao na fabričkoj traci.

Đikani sa istoka i zapada nikad neće prestati da nam podmeću noge, toga moramo biti svjesni da bismo djelovali ispravno.
video

#34340 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by video »

KOLAPS ZDRAVSTVA
HDZ-ovac vodi općinu u BiH, rodilište u Hrvatskoj i radi u dva doma zdravlja

https://www.index.hr/vijesti/clanak/hdz ... 51277.aspx
Sto ti je pravi adz-ovac, radi ko superman :D
tandmand

#34341 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by tandmand »

Snijeg pade
na behar, na voce
neka ljubi
ko god koga hoce

Ako nece
nek' se ne namece
od nameta
nema salameta

Image
spreca

#34342 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

video wrote:
KOLAPS ZDRAVSTVA
HDZ-ovac vodi općinu u BiH, rodilište u Hrvatskoj i radi u dva doma zdravlja

https://www.index.hr/vijesti/clanak/hdz ... 51277.aspx
Sto ti je pravi adz-ovac, radi ko superman :D
Juce nadjoh i pogledah ovaj snimak...groza......nekako mi je naj iskreniji bio direktor UKC Tuzla ali onaj iz Mostara 16:38 je nevjerovatan......pa ono ne treba suditi nego maljem odmah ubiti....tipicni skutorski sibicar...ne jebe nikog zivog radi sta hoce
detroit-mercy

#34343 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by detroit-mercy »

tandmand wrote:Snijeg pade
na behar, na voce
neka ljubi
ko god koga hoce

Ako nece
nek' se ne namece
od nameta
nema salameta

Image
Jel ovo Kolindica poslala blagdansku cestitku iz stolnog :mrgreen:
Ili kako UZPovci vide Mostar :mrgreen: .
spreca

#34344 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

To su mokre zelje shibicara
Sanjarko

#34345 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Sanjarko »

spreca wrote: U katolickom kalendaru praznika cini i se da Nova godina se ne vodi kao praznik
Ma neznam za to. Ali poglu da Novak kao Jevrej proziva neke Muslimane koji neslave Novu godinu ovu od Isusovog raspeca i smrti mjerenu.
spreca

#34346 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Vizionar 1985 wrote:
spreca wrote: U katolickom kalendaru praznika cini i se da Nova godina se ne vodi kao praznik
Ma neznam za to. Ali poglu da Novak kao Jevrej proziva neke Muslimane koji neslave Novu godinu ovu od Isusovog raspeca i smrti mjerenu.
Novak je do podne hrvat popodne Jevresj a sledeci dan BH katolik itd....neki prevrtit :mrgreen: ...kriza ga neka hvata :mrgreen:
Sanjarko

#34347 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Sanjarko »

tandmand wrote:Nova godina i gregorijanski kalendar više ima veze sa naukom nego sa vjerom.
Po savjetu njemačkog astronoma Christophera Claviusa (Christoph Schlüssel) (1538. – 1612.) i napuljskog fizičara i astronoma Alojzija Liliusa (Luigi Lilio Ghiraldi) (1520. – 1576.), papa Grgur XIII. (1502. – 1585.) je 24. veljače 1582. objavio reformu do tada postojećeg julijanskog kalendara papinskom bulom Inter Gravissimas nazvanom po prvim dvjema riječima teksta.
Ima sa naukom naravno. Cezar je prvi reformu uradio ovog Solarnog kalendara, a Gregorije drugu ali mjeri se od smrti Isusa i njegova raspeca. Pa mnogi radi toga neslave ovu novu godinu niti primjenjuju ovaj kalendar.

Ali idalje ovaj kalendar za Tropskom, Solarnom, Suncevom godinom kasni 3 i vise dana ako se nevaram svako nesjecam se koliko godina. Mozda 400 ako se sjecam dobro.

Dok moj mjeri tacno Tropsku, Solarnu, Suncevu godinu u bobu i jednostavan je pravo iako ima 14 mjeseci.

Ali to nije tema niti sam radi toga reagovao. Reagovao sam na prozivanje sto neki ljudi neslave Novu godinu a on samo prozvao Muslimane a on kao Jevrej i Jevreji je isto tako mnogi neslave, kao i druge kulture, religije itd.
Sanjarko

#34348 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Sanjarko »

spreca wrote: Novak je do podne hrvat popodne Jevresj a sledeci dan BH katolik itd....neki prevrtit :mrgreen: ...kriza ga neka hvata :mrgreen:
Glupa mu sala bila. Kao on se solidarise sa Jevrejima pa je Jevrej. Zbog presude Finci.
General War

#34349 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by General War »

Turistička agencija iz Hrvatske zamijenila džamije u Mostaru crkvama

Image

Image

Koji je qurac ovim ljudima :?
Benjo34

#34350 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Benjo34 »

Vizionar 1985 wrote:
spreca wrote: Novak je do podne hrvat popodne Jevresj a sledeci dan BH katolik itd....neki prevrtit :mrgreen: ...kriza ga neka hvata :mrgreen:
Glupa mu sala bila. Kao on se solidarise sa Jevrejima pa je Jevrej. Zbog presude Finci.
Srpska posla :D
Post Reply