Pa nemoj tako kiki...mozda covjek samo priznaje ono sto vijesummeta piseKikibombona wrote:ISIL trpi batine u Haski a ti kazes da razvaljuju. Eto ko laze.cbrt wrote:Bože koliko si bezobrazan,,,pa uhvatio sam te u laži mali milion puta ovde i sad ja da se posipam pepelom a ti eto kao da tražiš dokaze...![]()
https://twitter.com/Avashin/status/492330397577928705
Potvrdjeno je iz xy izvora da su posteno pozubili juzno od Kamislija od SAA i YPG.
U Kobaniju isto tako dobijaju po njusci
Na jugu se raznose iz ocaja. Predaja i povlacenje nisu opcija. Kurdi ce ih morati silom potisnuti iz grada. Tako ce i biti, bez ikakve sumnje.![]()
Sirija
-
joe_black
#34326 Re: Sirija
-
cbrt
#34327 Re: Sirija
Tipičan ti, daješ mi link sa tvitom nekog nebitnog kurdskog tviteraša od 24. Jula prošle godine, lupiš smajli i kažeš "eto ko laže"!?Kikibombona wrote:ISIL trpi batine u Haski a ti kazes da razvaljuju. Eto ko laze.cbrt wrote:Bože koliko si bezobrazan,,,pa uhvatio sam te u laži mali milion puta ovde i sad ja da se posipam pepelom a ti eto kao da tražiš dokaze...![]()
https://twitter.com/Avashin/status/492330397577928705
Potvrdjeno je iz xy izvora da su posteno pozubili juzno od Kamislija od SAA i YPG.
U Kobaniju isto tako dobijaju po njusci
Na jugu se raznose iz ocaja. Predaja i povlacenje nisu opcija. Kurdi ce ih morati silom potisnuti iz grada. Tako ce i biti, bez ikakve sumnje.![]()
Kad mu pogledaš najnovije tvitove nigde ne pominje ovo što ti pričaš...Kod Kamišlija su bili u ofanzivi (ISIS) i ovi su (kURDI) nešto vratili i može se reće da je ISIS tu fasovao ali to je i unešeno u mapu...daleko su oni od Tell Hamisa i on uopšte nije odsečen. Tvrdiš kako je mapa zastarela a ona je od juče. Ako imaš bolju daj da je vidimo, nemoj je skrivati. Kobani nema veze s ovom mapom.
- Klavikula
#34328 Re: Sirija
u posljednjih mjesec dana SAA i Kurdi napreduju juzno od Kamislija. ne znam odakle ti to da ih IS lupa? IS posljednje sto je uzeo je kasarna 121. artiljerijskog puka.
-
cbrt
#34329 Re: Sirija
Ma samo mi je krivo da čitam gluposti tipa nalupale ih Pešmerge i kako će SAA da se spoji sa Deir ez Zorom i slično...prejak je ISIS tamo gore da bi to uopše bilo moguće (u tom smislu shvati ono razbija)...Za tu kasarnu su par puta objavljivali kako je povraćena ili na putu da bude vraćena pa ništa. Isis drži predgrađe Hasake i odatle ih kao oni izbacuju ali se ovi opet vrate (tipa objave kako su ih izbacili a posle par dana borbe se opet tu vode a isti je izvor informisanja)...Za Sinđar isto, nalupaju ih Pešmerge a ovi dovuku pojačanje pa nalupaju malo njih i mi čitamo samo jednu stranu, ispade da ti neki superheroji čuda čine...ISIS je prvi napao Kamišli sad ovi vraćaju izgubljeno u kontraofanzivi...Mislim, kada bi čitali samo Kurde ispalo bi kako je samo pitanje dana, sata kada će Isis biti potučen do nogu a daleko smo od toga...
- Kikibombona
#34330 Re: Sirija
Evo Cbrt
http://www.hawarnews.com/english/index. ... id=6:manet
Ima koliko hoces linkova.... Dakle, ISIL ne razvaljuje vec je pobrao zube u Kamisliju. To je ono sto si ti slagao. Rekao si ISIL razvaljuje.
Ima koliko hoces linkova.... Dakle, ISIL ne razvaljuje vec je pobrao zube u Kamisliju. To je ono sto si ti slagao. Rekao si ISIL razvaljuje.
- DuckZz
-
solar7
#34332 Re: Sirija
I ptice na grani znaju kako kurdi razvaljuju uz pomoc alijanse.Kad bi ovi prestali sa bombardovanjem ne bi puno sanse dao kurdima a plus tu je Iranska siitsks vojska.Dakle vojska il brigade i onda ovi razvaljuju.Isil nema sanse da uptrebi neku jacu artiljeriju kad ih ovi odmah avionima razlupaju dok ovi imaju.Zaklucak.Amerika lupa i rastura a ne kurdi
-
solar7
#34333 Re: Sirija
I ptice na grani znaju kako kurdi razvaljuju uz pomoc alijanse.Kad bi ovi prestali sa bombardovanjem ne bi puno sanse dao kurdima a plus tu je Iranska siitsks vojska.Dakle vojska il brigade i onda ovi razvaljuju.Isil nema sanse da uptrebi neku jacu artiljeriju kad ih ovi odmah avionima razlupaju dok ovi imaju.Zaklucak.Amerika lupa i rastura a ne kurdi
- Kikibombona
#34334 Re: Sirija
Solar
A na koji nacin je ISIL stekao prednost u odnosu na Kurde. Otkud im oruzje, lova i ostala logistika? Palo sa neba?
http://www.hawarnews.com/english/index. ... s&Itemid=2
To je planina na jugu o kojoj je neki dan govorio Kalavikula. Ovaj put ce YPG snage iz Kobanija biti povezane direktno sa brdom na jugo-istoku grada.
YPG je u ovom trenutku blizu pobjede. Mada ne sumnjam da ce Bagdadi poslati jos boraca da ostave kosti u Kobaniju. Nekako im se ne gubi u ovom gradu.
A na koji nacin je ISIL stekao prednost u odnosu na Kurde. Otkud im oruzje, lova i ostala logistika? Palo sa neba?
http://www.hawarnews.com/english/index. ... s&Itemid=2
To je planina na jugu o kojoj je neki dan govorio Kalavikula. Ovaj put ce YPG snage iz Kobanija biti povezane direktno sa brdom na jugo-istoku grada.
YPG je u ovom trenutku blizu pobjede. Mada ne sumnjam da ce Bagdadi poslati jos boraca da ostave kosti u Kobaniju. Nekako im se ne gubi u ovom gradu.
- Klavikula
#34335 Re: Sirija

najtacnije mapa od svih dostupnih.
- Kikibombona
#34336 Re: Sirija
Gledaj crnog islamskog hilafeta.........
Kako velika drzava, mali Kobani se u njoj uopste ne vidi....
Tamo je gore u srcu hilafeta, duboko u raljama zla....
Gradic 3km sa 2km (otrpilike).......
Opstaje i junacki se brani na tom mikro prostoru od mega mocnog islamskog hilafeta koji je ime grada promijenio u Ain el islam.
Zuljala ih ta mala tackica u srcu hilafeta, a na kraju ce ih progutati.
Opstaje i junacki se brani na tom mikro prostoru od mega mocnog islamskog hilafeta koji je ime grada promijenio u Ain el islam.
- Point.
#34337 Re: Sirija
Odlicna prilika da se ovaj crni kalifat natopi napalm bombama i posalje djevicama sve i jednog bradatog, glupog kozojeba.
- Challenger__
#34338 Re: Sirija
Nema ništa od toga. Ne da svoj hilafet halifa Bendžamin N. i njegovi podanici iz američkog Kongresa.Point. wrote:Odlicna prilika da se ovaj crni kalifat natopi napalm bombama i posalje djevicama sve i jednog bradatog, glupog kozojeba.
-
cbrt
#34339 Re: Sirija
Pošto trenutno imam živaca ajd ovako:Kikibombona wrote:Evo Cbrt
a) Vest je od 25. decembra, znači stara je 10 dana (ti pominješ neka dešavanja nakon one moje mape za koju kažeš kako je zastarela)
b) U vestima u vezi Kamišloa bukvalno piše ovo
To je ono što ja pričam, izgubili jedno selo pa ga onda povratili nazad (znači nemaju oni inicijativu nego se brane)YPG Press Centre continued, providing the following information about an attack launched against the ISIS gangs in Til Hemis; "YPG/YPJ fighters yesterday evening carried out an operation against the village of the Ebu Quseyb which had been captured by the gang groups as result of a comprehensive attack on 22 December, when 4 YPG/J fighters had been martyred."
Seven members of the gangs were killed and three vehicles of theirs were destroyed as YPG/J fighters initially targeted the gang groups on the road between Til Hemis and the Ebu Quseyb village. 12 other members of the ISIS were killed in clashes that broke out following the attack by Protection Units.
Hand-to-hand fighting in Ebu Quseyb lasted till early morning and resulted in the liberation of the village and a strategic hill. 18 ISIS members were killed in the fighting and bodies of the 12 were seized by YPG/YPJ forces who also captured large quantities of ammunition belonging to the gangs.
A total of 37 gang members were killed in the operation.
c) Citiraš YPG pres centar, bolje da si citirao SANU ili ti ja mogu dati nekakve druge propagandne izvore (rebeli recimo oboriše do sada preko 1000 aviona pa ih opet bombarduju i sl.)
Moja poenta: Kurdi ne razvaljuju, povratili su planinu Sinđar ali su posle dobili i oni (vidiš da niko više ne pominje sam gradić koji je pod kontrolom ISIS-a još uvek niti spominju više ofanzivu na tom pravcu)...tu ako se nešto bude dešavalo to jedino može da napravi ISIS nekim iznenadnim napadom (kao što su pokušali prema Kamišliju pa očito prsli)...
- svjedok_007
#34340 Re: Sirija
realnocbrt wrote:Pošto trenutno imam živaca ajd ovako:Kikibombona wrote:Evo Cbrt
a) Vest je od 25. decembra, znači stara je 10 dana (ti pominješ neka dešavanja nakon one moje mape za koju kažeš kako je zastarela)
b) U vestima u vezi Kamišloa bukvalno piše ovoTo je ono što ja pričam, izgubili jedno selo pa ga onda povratili nazad (znači nemaju oni inicijativu nego se brane)YPG Press Centre continued, providing the following information about an attack launched against the ISIS gangs in Til Hemis; "YPG/YPJ fighters yesterday evening carried out an operation against the village of the Ebu Quseyb which had been captured by the gang groups as result of a comprehensive attack on 22 December, when 4 YPG/J fighters had been martyred."
Seven members of the gangs were killed and three vehicles of theirs were destroyed as YPG/J fighters initially targeted the gang groups on the road between Til Hemis and the Ebu Quseyb village. 12 other members of the ISIS were killed in clashes that broke out following the attack by Protection Units.
Hand-to-hand fighting in Ebu Quseyb lasted till early morning and resulted in the liberation of the village and a strategic hill. 18 ISIS members were killed in the fighting and bodies of the 12 were seized by YPG/YPJ forces who also captured large quantities of ammunition belonging to the gangs.
A total of 37 gang members were killed in the operation.
c) Citiraš YPG pres centar, bolje da si citirao SANU ili ti ja mogu dati nekakve druge propagandne izvore (rebeli recimo oboriše do sada preko 1000 aviona pa ih opet bombarduju i sl.)
Moja poenta: Kurdi ne razvaljuju, povratili su planinu Sinđar ali su posle dobili i oni (vidiš da niko više ne pominje sam gradić koji je pod kontrolom ISIS-a još uvek niti spominju više ofanzivu na tom pravcu)...tu ako se nešto bude dešavalo to jedino može da napravi ISIS nekim iznenadnim napadom (kao što su pokušali prema Kamišliju pa očito prsli)...
-
2604570
#34341 Re: Sirija
I sta bude kad se probudis? Da samo jednu sedmicu prestanu vojni udari na IS "herojskih" kurda nebi bilo na ovim mapama.Kikibombona wrote:Gledaj crnog islamskog hilafeta.........
Lako je biti junak kad ti avijacija cisti ispred tebe. Vidjeli smo prije zracnih udara koalicije kako je IS bukvalno meo "herojske" kurde.
- Kikibombona
#34342 Re: Sirija
A vidis li da je Kobani mala tackica u srcu hilafeta?
Ni ne vide se na mapi Sirije i Iraka.
Kurdi imaju herojsko srce i pomoc americke avijacije
Sabijeni su u gradicu 3km duzine i 2km sirine
ISIL je u prednosti zato sto protivnik nema nijednu otvorenu logisticku rutu
ISIL ima neuporedivo vecu borbenu moc, neuporedivo vise vojnika i oruzja
Imaju znacajne prihode od nafte, finansijski su itekako osigurani
Manbij, Bab, Jarabulus, Tel Abjed, Raka, Mosul i vecina drugih gradova hilafeta su direktno povezani sa ISIL teroristima u Kobaniju, odakle im neprestano stizu pojacanja u ljudstvu i tehnici
Manijacki su zagrizli Kobani, grizu kao nigdje u Siriji
Obustavili su ofanzivna djelovanja na vecini lokacija u Siriji i ofanzivni potencijal usmjerili na ovaj mali gradic
Izveli su desetine samoubilackih napada (i nastavljaju svakodnevno), grad su sravnili sa zemljom, udaraju cime stignu
Promijenili su i ime grada sto je jasan pokazatelj koliko zele zauzeti grad
ISIL je u prednosti, americka avijacija je samo donekle izbalansirala odnos snaga.... prevaga je kurdska odlucnost i herojsko srce. Branila je americka avijacija mnoge gradove u Iraku pa su opet pali u ruke ISILa. Mnogo veci gradovi od Kobanija su pali. Pametnom dosta.
Ni ne vide se na mapi Sirije i Iraka.
Kurdi imaju herojsko srce i pomoc americke avijacije
Sabijeni su u gradicu 3km duzine i 2km sirine
ISIL je u prednosti zato sto protivnik nema nijednu otvorenu logisticku rutu
ISIL ima neuporedivo vecu borbenu moc, neuporedivo vise vojnika i oruzja
Imaju znacajne prihode od nafte, finansijski su itekako osigurani
Manbij, Bab, Jarabulus, Tel Abjed, Raka, Mosul i vecina drugih gradova hilafeta su direktno povezani sa ISIL teroristima u Kobaniju, odakle im neprestano stizu pojacanja u ljudstvu i tehnici
Manijacki su zagrizli Kobani, grizu kao nigdje u Siriji
Obustavili su ofanzivna djelovanja na vecini lokacija u Siriji i ofanzivni potencijal usmjerili na ovaj mali gradic
Izveli su desetine samoubilackih napada (i nastavljaju svakodnevno), grad su sravnili sa zemljom, udaraju cime stignu
Promijenili su i ime grada sto je jasan pokazatelj koliko zele zauzeti grad
ISIL je u prednosti, americka avijacija je samo donekle izbalansirala odnos snaga.... prevaga je kurdska odlucnost i herojsko srce. Branila je americka avijacija mnoge gradove u Iraku pa su opet pali u ruke ISILa. Mnogo veci gradovi od Kobanija su pali. Pametnom dosta.
-
2604570
#34343 Re: Sirija
U ovom ratu niko nije odlucniji od IS-a. Sto se tice hrabrosti smijesno je poredit nekog sa borcima IS-a. Gledajuci sve ove snimke po Youtube primjetio sam da IS-ovi vojnici ne nose niti sljemove niti pancirke(99% njih), znaci oni ne mare dali ce biti ubijeni za razliku od kurda koji su oklopljeni kao kornjace. Drugo je to sto cemo to komentirat kao ludost, fanatizam, barbarizam itd. ali nikada ne moze biti hrabriji onaj koji se boji smrti od onoga koji se iste ne boji pa cak je i prizeljkuje.Kikibombona wrote: ISIL je u prednosti, americka avijacija je samo donekle izbalansirala odnos snaga.... prevaga je kurdska odlucnost i herojsko srce. Branila je americka avijacija mnoge gradove u Iraku pa su opet pali u ruke ISILa. Mnogo veci gradovi od Kobanija su pali. Pametnom dosta.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#34344 Re: Sirija
teroristi pkk i ostale podružnice da su tako hrabri i moćni napravili bi nešto više protiv turske osim atentata i terora koji siju decenijma a posle bi mogli i na iran da krenu pa da ujedine teritorije sa iračkim kurdistanom i proglase državu
usa i cionisti bi ih zdušno podržali u tome i pola evrposke unije
umjesto toga oni se "herojski" bore protiv druge terorističke grupe i odbranu nekih sela i gradića proglašavaju sudbinskim a zaustavljanje napredovanja na par dana konačnom pobjedom
nije to vidjelo vojske i organizacije a kamoli države niti teroristi pkk i podružnice niti teroristi isil-a
u pitanju je borba dvije suprostavljene i nepomirljive ideologije čiji se interesi i terirorije u sadašnjem stanju na terenu poklapaju i preklapaju pa je i ovakav žestoki sukob bio neizbježan
usa i cionisti bi ih zdušno podržali u tome i pola evrposke unije
umjesto toga oni se "herojski" bore protiv druge terorističke grupe i odbranu nekih sela i gradića proglašavaju sudbinskim a zaustavljanje napredovanja na par dana konačnom pobjedom
nije to vidjelo vojske i organizacije a kamoli države niti teroristi pkk i podružnice niti teroristi isil-a
u pitanju je borba dvije suprostavljene i nepomirljive ideologije čiji se interesi i terirorije u sadašnjem stanju na terenu poklapaju i preklapaju pa je i ovakav žestoki sukob bio neizbježan
- Klavikula
#34345 Re: Sirija
opet sukobi medju pobunjenicima u Guti.
- shibonja
#34346 Re: Sirija
Flames of War
Plameni rata, sa prevodom za one koje interesuje:
Plameni rata, sa prevodom za one koje interesuje:
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#34347 Re: Sirija
ISilovci su stvorenja bez mozga i kao rakvi samo rade ono za šta su programirani ZLO.2604570 wrote:U ovom ratu niko nije odlucniji od IS-a. Sto se tice hrabrosti smijesno je poredit nekog sa borcima IS-a. Gledajuci sve ove snimke po Youtube primjetio sam da IS-ovi vojnici ne nose niti sljemove niti pancirke(99% njih), znaci oni ne mare dali ce biti ubijeni za razliku od kurda koji su oklopljeni kao kornjace. Drugo je to sto cemo to komentirat kao ludost, fanatizam, barbarizam itd. ali nikada ne moze biti hrabriji onaj koji se boji smrti od onoga koji se iste ne boji pa cak je i prizeljkuje.Kikibombona wrote: ISIL je u prednosti, americka avijacija je samo donekle izbalansirala odnos snaga.... prevaga je kurdska odlucnost i herojsko srce. Branila je americka avijacija mnoge gradove u Iraku pa su opet pali u ruke ISILa. Mnogo veci gradovi od Kobanija su pali. Pametnom dosta.
- husein_kapetan
#34348 Re: Sirija
Nevjerovatna izjava bivšeg Ministra Vanjskih Poslova Francuske Roland Dumas-a(datira iz 2013). Ne znam zašto moji italijanski prijatelji sada odlučuju plasirati ovo.. a možda nije ni previše čudno..
Naime (ukratko) ovaj dole navodi , dvije godine prije početka bilo kakvog "sukoba" ili kako neki ovdje vole reći "spontane revolucije potlačenih" na jednom svom sastanku sa britanskim zvaničnicima, ovi ga oficijelno obavještavaju o "pripremama i obuci osoblja za napad na siriju". Odbivši (tada) njihovu ponudu o partecipaciji, upitavši ih zbog čega ta vrsta "angažmana" .. glatko su mu (bez uvijanja) odgovorili da u dogovoru sa prvim ministrom izraela pokušavaju stvoriti "povoljno okruženje" za ove. Pošto to Assadova Sirija nije .. time i ovaj "tretman "
Eksplicitno nema dalje..
Ne želim gurati prst u ranu (otvorenu) ovdašnjim poklonicima lika i djela sirijskih i inih revolucionara na tlu Sirije ali ova dokumentovana "blasfemija", i "kaljanje" svijetlih tekovina onog rata nekako se previše dobro uklapaju u kontekst i fakte (isto tako podrobno dokumentovane) dabi bilo ko iole razuman mogao i trebao sumnjati u pertinentnost iskaza
Naime (ukratko) ovaj dole navodi , dvije godine prije početka bilo kakvog "sukoba" ili kako neki ovdje vole reći "spontane revolucije potlačenih" na jednom svom sastanku sa britanskim zvaničnicima, ovi ga oficijelno obavještavaju o "pripremama i obuci osoblja za napad na siriju". Odbivši (tada) njihovu ponudu o partecipaciji, upitavši ih zbog čega ta vrsta "angažmana" .. glatko su mu (bez uvijanja) odgovorili da u dogovoru sa prvim ministrom izraela pokušavaju stvoriti "povoljno okruženje" za ove. Pošto to Assadova Sirija nije .. time i ovaj "tretman "
Eksplicitno nema dalje..
Ne želim gurati prst u ranu (otvorenu) ovdašnjim poklonicima lika i djela sirijskih i inih revolucionara na tlu Sirije ali ova dokumentovana "blasfemija", i "kaljanje" svijetlih tekovina onog rata nekako se previše dobro uklapaju u kontekst i fakte (isto tako podrobno dokumentovane) dabi bilo ko iole razuman mogao i trebao sumnjati u pertinentnost iskaza
- Challenger__
#34349 Re: Sirija
- Da ne bude da samo ekstremne ublehe ruše inovjerničke bogomolje i groblja. To rade i tzv. "rebeli":

LINK
_____
Umjereni, radikalni, ekstremni, tri etikete na jednom te istom proizvodu, jednoj te istoj psihopatologiji.

Dispatch: Syria rebels 'burned down churches and destroyed Christian graves'
When insurgents stormed Kessab, they posted pictures of themselves protecting ancient churches. But a visit to the Syrian town tells a different story.
_____
Umjereni, radikalni, ekstremni, tri etikete na jednom te istom proizvodu, jednoj te istoj psihopatologiji.
- husein_kapetan
#34350 Re: Sirija
Nego..
nešto nikako da raztahbirim.. dali u ovom zadnjem (neuspjelom!!) pokušaju oslobađanja onog pilota i ko se tu našao, učestvovaše samo jordanci ili i oni britanci poslati da love onog "jihadi johna"? šturo mi ovo nešto..
nešto nikako da raztahbirim.. dali u ovom zadnjem (neuspjelom!!) pokušaju oslobađanja onog pilota i ko se tu našao, učestvovaše samo jordanci ili i oni britanci poslati da love onog "jihadi johna"? šturo mi ovo nešto..