seln wrote:To kao kad bi neko iz Nigerije rekao Svicarcima "kako vas je lijepo citati dok se patite"Kolinda wrote:Kako vas je lijepo čitati dok kmečite![]()
![]()
![]()
![]()
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- BHCluster
#34301 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- mO k3
#34302 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
BHCluster wrote:seln wrote:To kao kad bi neko iz Nigerije rekao Svicarcima "kako vas je lijepo citati dok se patite"Kolinda wrote:Kako vas je lijepo čitati dok kmečite![]()
![]()
![]()
![]()
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#34303 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Maraschino wrote:ja novina i sranjaSramna odluka Sarajevske županije
vecernji list
U žurbi da izbace Stranku demokratske akcije iz Vlade Sarajevske županije, otpadnici iz ove stranke, te “građanske” stranke koje vjeruju da ih je upravo SDA na izborima masovno pokrala, zaboravile su jednu stvar - Hrvate, piše Večernji list BiH. U novoj Vladi, koja bi trebala biti potvrđena rekordno brzo, i to 26. prosinca, predložen je samo jedan Hrvat, ali koji je, po tvrdnjama SDP-ovca Damira Nikšića, odustao od te kandidature. Sjednica se “simbolično” održava na drugi dan Božića, odnosno na Svetog Stjepana koji je također neradni dan.
ah taj veČernjak to ti je HDZ novina a poskok ispostava u ercegbos... pardoM susednoj DRZAVI
- tandmand
#34304 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Posledice majorizacije se osete i u susednoj državi, tako da jedna osoba mora raditi 4 posla.
GINEKOLOG Živko Matuško voditelj je rodilišta u Metkoviću, radi u ginekološkoj ambulanti u Metkoviću, a istovremeno je u susjednoj BiH načelnik Općine Neum, radi u Domu zdravlja Neum i predsjednik je Općinskog odbora HDZ-a BiH.
Pokušali smo doznati kako uspijeva obavljati posao na četiri radna mjesta. Na stranicama DZ-a Metković piše da dr. Matuško odrađuje svakodnevne smjene u njihovoj ginekološkoj ordinaciji. Danas je u jutarnjoj smjeni pa smo ga nazvali, no na telefon nam se nitko nije javio. Potom smo nazvali Općinu Neum, a javila nam se njihova zaposlenica i rekla da je Matuško upravo izašao
- Maraschino
#34305 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Treba otici do Zavoda za zaposljavanje pa vidjeti koliko ''ugrozenih'' ceka na posao.tandmand wrote:Posledice majorizacije se osete i u susednoj državi, tako da jedna osoba mora raditi 4 posla.
GINEKOLOG Živko Matuško voditelj je rodilišta u Metkoviću, radi u ginekološkoj ambulanti u Metkoviću, a istovremeno je u susjednoj BiH načelnik Općine Neum, radi u Domu zdravlja Neum i predsjednik je Općinskog odbora HDZ-a BiH.
Pokušali smo doznati kako uspijeva obavljati posao na četiri radna mjesta. Na stranicama DZ-a Metković piše da dr. Matuško odrađuje svakodnevne smjene u njihovoj ginekološkoj ordinaciji. Danas je u jutarnjoj smjeni pa smo ga nazvali, no na telefon nam se nitko nije javio. Potom smo nazvali Općinu Neum, a javila nam se njihova zaposlenica i rekla da je Matuško upravo izašao
- MarshalDodik
#34306 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ima barem destak prikladnih tema gdje ovo mogu postaviti, ali hajde neka bude ovdje.
Skladao sam jednu brzinsku pjesmicu za naseg Dragana i postizborno stanje, pa ako ovi stihovi barem jednom forumasu makar malo pomjeri musculus risorius ja zadovoljan
Pjesmu mozete recitovati, ali i pjevusiti na ovu muziku
Tekst
Bol boluje lijepi Dragan
nek boluje kad je kvaran
U rijeku je on dirnuo
korito joj promijenio
Lijecili ga svi ljekari
i europski kupleraji
Ali Dragan cezne vene
zbog fotelje izgubljene
Refren:
Ne pomazu Srbi Covke iz kantona Livanjskoga
a ni sreza Grmeckoga
Ne pomazu Srbi Covke iz Glamoca i Grahova
lijek mu je
kazu Ere
politika Miletova
Reis je Kavaz pomoc htio
uzalud se on trudio
da Dragana on velica
al' po hutbama se drugo prica
Refren
Sut ne placi Covke brate
porucuje drug mu Bake
Taj je izbor manje bitan
ti ces opet biti pitan
Refren
Skladao sam jednu brzinsku pjesmicu za naseg Dragana i postizborno stanje, pa ako ovi stihovi barem jednom forumasu makar malo pomjeri musculus risorius ja zadovoljan
Pjesmu mozete recitovati, ali i pjevusiti na ovu muziku
Tekst
Bol boluje lijepi Dragan
nek boluje kad je kvaran
U rijeku je on dirnuo
korito joj promijenio
Lijecili ga svi ljekari
i europski kupleraji
Ali Dragan cezne vene
zbog fotelje izgubljene
Refren:
Ne pomazu Srbi Covke iz kantona Livanjskoga
a ni sreza Grmeckoga
Ne pomazu Srbi Covke iz Glamoca i Grahova
lijek mu je
kazu Ere
politika Miletova
Reis je Kavaz pomoc htio
uzalud se on trudio
da Dragana on velica
al' po hutbama se drugo prica
Refren
Sut ne placi Covke brate
porucuje drug mu Bake
Taj je izbor manje bitan
ti ces opet biti pitan
Refren
-
Novak20
#34307 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Vjerovatno fotomontaža ili neki drugi vid za.ebancije na koji velikosrpska politika neće reagovati.
https://avaz.ba/zabava/zanimljivosti/44 ... ovu-godinu

- Sanjarko
#34308 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa ima pravo da je neslavi ako nece jer ima i za Muslimane druga nova godina. Ova je po Isusu a kalendar od Pape Gregorijana.
Mjeri se od smrti Isusa a uredio je kalendar Cezar uz pomoc naucnika tada a Papa Gregorijan reformisao da ne kasni za Solarnom godinom ali idalje kasni i neprecizan je kalendar i nije jednostavan kao moj koji je najprecizniji i najjednostavniji kalendar po meni.
U Sunita se mjeri od Hidzre dok kod Shiita nesjecam se odkad. Imaju i drugi Muslimani svoje kalendare i nove godine.
Mjeri se od smrti Isusa a uredio je kalendar Cezar uz pomoc naucnika tada a Papa Gregorijan reformisao da ne kasni za Solarnom godinom ali idalje kasni i neprecizan je kalendar i nije jednostavan kao moj koji je najprecizniji i najjednostavniji kalendar po meni.
U Sunita se mjeri od Hidzre dok kod Shiita nesjecam se odkad. Imaju i drugi Muslimani svoje kalendare i nove godine.
- Sanjarko
#34309 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Imaju i Jevreji svoj kalendar i novu godinu i oni neslave ovu novu godinu koja je po Isusovoj smrti mjerena, od Isusove smrti. I Jevreji kao i Muslimani mnogi to grijehom smatraju. Jer u Krscana vecine po njima je Isus bog i sin boziji.
Hindusi, Kinezi, potomci Maja imaju isto svoju novu godinu i svoje kalendare.
Hindusi, Kinezi, potomci Maja imaju isto svoju novu godinu i svoje kalendare.
- spreca
#34310 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Fotojebaza......a da ima onih koji ne slave ima i to je njihovo pravo ali ovo je fotomontazaNovak20 wrote:Vjerovatno fotomontaža ili neki drugi vid za.ebancije na koji velikosrpska politika neće reagovati.
- spreca
#34311 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
U katolickom kalendaru praznika cini i se da Nova godina se ne vodi kao praznikVizionar 1985 wrote:Pa ima pravo da je neslavi ako nece jer ima i za Muslimane druga nova godina. Ova je po Isusu a kalendar od Pape Gregorijana.
-
detroit-mercy
#34312 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
A ti jedva docekao da pokazes kako se anamo sa njima ne moze zivjetiNovak20 wrote:Vjerovatno fotomontaža ili neki drugi vid za.ebancije na koji velikosrpska politika neće reagovati.
A koliko se ne slavi, vidjeti ces za Novu u RajvuSa kao i u svim objektima gdje se organizuje docek nove.
Banalna stvar ali si poletio pred rudu da podebljas argument
- tandmand
#34313 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nova godina i gregorijanski kalendar više ima veze sa naukom nego sa vjerom.
Po savjetu njemačkog astronoma Christophera Claviusa (Christoph Schlüssel) (1538. – 1612.) i napuljskog fizičara i astronoma Alojzija Liliusa (Luigi Lilio Ghiraldi) (1520. – 1576.), papa Grgur XIII. (1502. – 1585.) je 24. veljače 1582. objavio reformu do tada postojećeg julijanskog kalendara papinskom bulom Inter Gravissimas nazvanom po prvim dvjema riječima teksta.
- General War
#34314 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Dok Ljubić donosi Deklaraciju protiv BiH, kćerka Lucija postala bh. ambasadorica?!
osna i Hercegovina nije lišena brojnih apsurda. Tako je jedino u Bosni i Hercegovini moguće biti ambasador ove države, a onda završiti kao diplomata susjedne države u Europskom parlamentu, pa čak i učestvovati u diplomatskoj agresiji protiv države svojeg porijekla (slučaj Željane Zovko, op. a.).
Piše: Faruk Vele
Samo je u BiH moguće biti predsjedavajući Predsjedništva BiH (slučaj Dragana Čovića i Milorada Dodika) i otvoreno podržavati susjedne države, njihove projekte, te lobirati protiv interesa svoje ili čak negirati cijelu državu (slučaj čelnika SNSD-a).
Bivši ministar zdravstva BiH
A šta reći na primjeru Bože Ljubića? Taj navodno majorizirani bivši državni ministar zdravstva (od 1994. do 1996.), prometa i veza (od 2006.do 2009.), te federalni ministar (od 1996. do 2000.), delegat Doma naroda BiH, i šta sve ne, potaknuo je ovih dana iz Zagreba cijelu hajku na institucije države BiH, prijeteći posredno institucijama Europske unije i NATO-a, čija je Hrvatska članica.
Naime, Ljubić je na čelu Odbora Sabora Hrvatske za Hrvate izvan Hrvatske, gdje je predlažio Deklaraciju koja je u osnovi usmjerena protiv države BiH i njezino discipliniranje.
Štaviše, Ljubić u Saboru RH otvoreno ustaje protiv presude Haškog tribunala u slučaju „Prlić i ostali“ i njezinog priznavanja u Zagrebu, što je predložio SDP, jer će se, kako kaže, time potvrditi da je Hrvatska zaista izvršila agresiju na BiH!
No, težak položaj Hrvata u Sarajevu nije omeo doktora Ljubića da zaposli dvije kćerke u državnim institucijama!?
Dok kćerka Spomenka radi u Regulatornoj agenciji za komunikacije BiH (RAK), njegova druga kćerka Lucija je, paradoksalno, dan uoči glasanja o Deklaraciji u sjedištu Ministarstva vanjskih poslova BiH obavila završni razgovor pred odlazak u Strazbur, i to kao ambasadorica BiH u Misiji naše zemlje pri Vijeću Europe!!!
Lucija - karijerna diplomatkinja BiH
Lucija Ljubić-Lepine je dugogodišnja karijerna diplomatkinja BiH. Do sada je bila u Misiji BiH pri NATO-u, u Misiji BiH pri EU, u Misiji BiH pri UN-u u Ženevi, te u Misiji BiH pri Vijeću Europe, gdje ponovo ide – kao ambasadorica! Svojevremeno su mediji pisali kako je slupala i službeni automobil bh. države u Ženevi.
Ne sporeći, naravno, pravo Lucije Ljubića da obavlja dužnosti na koje je imenovana u svojoj zemlji, ovim je, zapravo, demaskirana cijela hipokrizija Bože Ljubića, te razotkrivena notorna namjera HDZ-a Hrvatske i BiH da koristeći samo kao povod izbor Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH - započnu završni čin ratnih planova čiji je konačni cilj etnički razbijena BiH.
Tako to ide, protiv ove države najviše ustaju oni kojima je najviše dala
osna i Hercegovina nije lišena brojnih apsurda. Tako je jedino u Bosni i Hercegovini moguće biti ambasador ove države, a onda završiti kao diplomata susjedne države u Europskom parlamentu, pa čak i učestvovati u diplomatskoj agresiji protiv države svojeg porijekla (slučaj Željane Zovko, op. a.).
Piše: Faruk Vele
Samo je u BiH moguće biti predsjedavajući Predsjedništva BiH (slučaj Dragana Čovića i Milorada Dodika) i otvoreno podržavati susjedne države, njihove projekte, te lobirati protiv interesa svoje ili čak negirati cijelu državu (slučaj čelnika SNSD-a).
Bivši ministar zdravstva BiH
A šta reći na primjeru Bože Ljubića? Taj navodno majorizirani bivši državni ministar zdravstva (od 1994. do 1996.), prometa i veza (od 2006.do 2009.), te federalni ministar (od 1996. do 2000.), delegat Doma naroda BiH, i šta sve ne, potaknuo je ovih dana iz Zagreba cijelu hajku na institucije države BiH, prijeteći posredno institucijama Europske unije i NATO-a, čija je Hrvatska članica.
Naime, Ljubić je na čelu Odbora Sabora Hrvatske za Hrvate izvan Hrvatske, gdje je predlažio Deklaraciju koja je u osnovi usmjerena protiv države BiH i njezino discipliniranje.
Štaviše, Ljubić u Saboru RH otvoreno ustaje protiv presude Haškog tribunala u slučaju „Prlić i ostali“ i njezinog priznavanja u Zagrebu, što je predložio SDP, jer će se, kako kaže, time potvrditi da je Hrvatska zaista izvršila agresiju na BiH!
No, težak položaj Hrvata u Sarajevu nije omeo doktora Ljubića da zaposli dvije kćerke u državnim institucijama!?
Dok kćerka Spomenka radi u Regulatornoj agenciji za komunikacije BiH (RAK), njegova druga kćerka Lucija je, paradoksalno, dan uoči glasanja o Deklaraciji u sjedištu Ministarstva vanjskih poslova BiH obavila završni razgovor pred odlazak u Strazbur, i to kao ambasadorica BiH u Misiji naše zemlje pri Vijeću Europe!!!
Lucija - karijerna diplomatkinja BiH
Lucija Ljubić-Lepine je dugogodišnja karijerna diplomatkinja BiH. Do sada je bila u Misiji BiH pri NATO-u, u Misiji BiH pri EU, u Misiji BiH pri UN-u u Ženevi, te u Misiji BiH pri Vijeću Europe, gdje ponovo ide – kao ambasadorica! Svojevremeno su mediji pisali kako je slupala i službeni automobil bh. države u Ženevi.
Ne sporeći, naravno, pravo Lucije Ljubića da obavlja dužnosti na koje je imenovana u svojoj zemlji, ovim je, zapravo, demaskirana cijela hipokrizija Bože Ljubića, te razotkrivena notorna namjera HDZ-a Hrvatske i BiH da koristeći samo kao povod izbor Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH - započnu završni čin ratnih planova čiji je konačni cilj etnički razbijena BiH.
Tako to ide, protiv ove države najviše ustaju oni kojima je najviše dala
- GandalfSivi
#34315 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
To ti je dzemat na hrvatskom. A zamisli koje bi kmecanje bilo kad bi mi poceli kantone dzematima zvati...BHCluster wrote:Sta je "županija"?tandmand wrote:Očigledan primjer majorizacije: Bošnjaci rade na drugi dan Božića
Sramna odluka Sarajevske županije
vecernji list
U žurbi da izbace Stranku demokratske akcije iz Vlade Sarajevske županije, otpadnici iz ove stranke, te “građanske” stranke koje vjeruju da ih je upravo SDA na izborima masovno pokrala, zaboravile su jednu stvar - Hrvate, piše Večernji list BiH. U novoj Vladi, koja bi trebala biti potvrđena rekordno brzo, i to 26. prosinca, predložen je samo jedan Hrvat, ali koji je, po tvrdnjama SDP-ovca Damira Nikšića, odustao od te kandidature. Sjednica se “simbolično” održava na drugi dan Božića, odnosno na Svetog Stjepana koji je također neradni dan.
- mO k3
#34316 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
@gandalf hahhah dobar srednjo bosanski Džemat
Ili ...
Ili ...
- BHCluster
#34317 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ovi vjerski hajvanizmi mi idu zesche na neku stvar, slavio ne slavio liba me neja stvar samo ovo trebao je staviti na svoju kucu tj privatni posjed a ne ovako. A izgleda pravila idu kad mogu krizevi po brdima moze i ovo.Novak20 wrote:Vjerovatno fotomontaža ili neki drugi vid za.ebancije na koji velikosrpska politika neće reagovati.
-
The 51st State
#34318 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Oca mi, baner levitira.
-
detroit-mercy
#34319 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Imaju zice, uvecaj slikuThe 51st State wrote:Oca mi, baner levitira.
-
detroit-mercy
#34320 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ma nije problem u tome, nego sto se sve mora prekopirati iz RvackemO k3 wrote:@gandalf hahhah dobar srednjo bosanski Džemat![]()
Ili ...
Ne moze nista iz svoje glave smislit
-
The 51st State
#34321 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Udesno mi suhveli, a Ako je autenticno frajko iskoristio dostignuca modernog marketinga da izrazi svoje misljenjedetroit-mercy wrote:Imaju zice, uvecaj slikuThe 51st State wrote:Oca mi, baner levitira..
- General War
#34322 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ljubić za N1: Sve što radim, radim kao patriot BiH i hrvatski rodoljub
ožo Ljubić, poslanik u Saboru Hrvatske i predsjednik Glavnog odbora HNS-a u BiH kazao je za N1 da ima utisak da ljudi u Sarajevu imaju pogrešan dojam o njemu.
"Htio sam ovdje da se predstavim, ko je Božo Ljubić. Karijeru medicinsku napravio u Sarajevu, operirao i liječio tisuće pacijenata. 1992. godine bio direktor Ortopedske klinike u Sarajevu, bez kilovata struje i bez vode smo liječili pacijente uspješno. Prvi ministar zdravstva FBiH, 1994. posjetio bihaćku bolnicu kada su srpske snage bile 400 metara od nje. Upućivao sam apel za spas Srebrenice, ulazio u Sarajevo kao komandos, prolazio aerodrom više puta. Postavio temelje zdravstva, ispregovarao novac za Koridor 5C, završio karijeru kao predsjedatelj Zastupničkog doma BiH".Napravi se konstrukt u izjavama, onda se polemizira. Želio sam doći kod vas. Sve ovo što radim, radim kao patriot BiH, ovo je moja prva domovina i kao hrvatski rodoljub. Zalažem se za zemlju gdje će tri konstitutivna naroda biti jednaka, da se hrvatska pozicija izjednači sa druga dva naroda", poručio je.
"Ako je to moj jedini grijeh, spreman sam se pred Svevišnjim pojaviti bez ispovijedi", poručio je Ljubić.
I dalje stoji iza stava da je Željko Komšić nelegitiman član Predsjedništva BiH, i da se to lako može dokazati ulaskom na rezultate izbora i pogledom u mjesta gdje je dobio najviše glasova.
"To nije samo moje mišljenje. To je mišljenje svih objektivnih analitičara. Komšić je izabran za poziciju člana Predsjedništva većinom glasova Bošnjaka. Nikada nisam problem Komšića gledao personalno. Nikada nisam sumnjao ni propitivao njegovo hrvatstvo", naveo je u Danu uživa.
On kaže da predstavnici tri konstitutivna naroda moraju voditi zemlju zajedički.
"Mi možemo gledati to u skladu sa duhom Ustava, a podrazumijeva da član Predsjedništva ima izborni legitimitet. Nije bitno nacionalno opredjeljenje. Slovo Dejtona, članak 5 Ustava BiH, ukoliko jedan od tri člana bude preglasan, onda ulaže priziv svom klubu u Domu naroda. Ta odredba članove Predsjedništva priznaje kao predstavnike Srba, Hrvata i Bošnjaka", kazao je.
"Skoro sam zasjenio Sejdića i Fincija sa svojom apelacijom. U BiH su se 97 posto građana izjasnili kao Srbi, Hrvati i Bošnjaci. Racionalno je gledati da interesi konstitutivnih naroda budu primarno regulirani, da se dozvoli kadidovanje svakog građanina. U BiH manjine niko ne spominje. Zovu ih ostali. Sukobi u BiH koji se vode, ne vode se između manjina, vode se na pitanju konstitutivnih naroda. Prvo to moramo riješiti, pa onda pitanja manjina", kazao je Ljubić za N1.
Istakao je da legitimitet predstavlja stvar za odlučivanje.
"Za nas je bitan Ustav BiH kakav god da jeste. Bitne su presude najvišeg suda", kazao je.
"Reći ću vam šta sam Zubaku rekao kada se vratio iz Dejtona. Sjeli smo u Holiday Innu, i rekao mi je šta je dogovoreno tu. Rekao sam mu 'ako ta država ikad profunkcionira spalit ću sve svoje diplome jer bi to značilo da nisam ništa naučio", rekao je, dodavši: "Evo danas živimo".
Istakao je i to da je Klub Hrvata u Domu naroda PSBiH ponudio rješenje Izbornog zakona - na koji su Bošnjaci uložili povredu vitalnog nacionalnog interesa, koji nije ustanovljen.
Uskoro kompletno gostovanje iz Dana uživo.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.

- Better Man
#34323 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ako si patriota BiH kao što tvrdiš, a znamo da nisi, onda pozovi svog zeta da se vrati u BiH i preda nadležnom sudu i da mu se sudi za ratne zločine za koje je optužen i neka dokaže nevinost, ako misli da nije kriv.
- draganbl
#34324 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Možda ja nisam ispratio komentare predstavnika HDZ-a na odluku CIK-a, ali prema onome što mogu da pročitam na internetu, rekao bih da ni HDZ nije u potpunosti zadovoljan odlukom CIKA-a da se izbor delegata vrši na osnovu popisa iz 2013. Iz tekstova koje sam uspio da pronađem, zaključio sam da je Čović prilično uzdržan u komentarisanju ove odluke i da se najviše poziva na činjenicu da Ustavni sud treba da donese odluku po apelaciji Bojane Krišto.
Da li neko može da postavi validnu informaciju kakav je stav HDZ-a prema odluci CIK-a, tj. da li su barem oni zadovoljni takvom odlukom?
Da li neko može da postavi validnu informaciju kakav je stav HDZ-a prema odluci CIK-a, tj. da li su barem oni zadovoljni takvom odlukom?
- GandalfSivi
#34325 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa moraju se malo zaliti da ne bude ofirno. Kompletna poenta price je da li ce iz "pro-bosanskih" kantona biti 5 ili 6 Hrvata u Domu naroda (ako ih je 6, HDZ ne moze nista blokirati). CIK donese odluku sa kojom ce biti 5 Hrvata iz ovih gore navedenih kantona, a HDZ se kao zali jer se moglo izbaciti Gorazde, pa bi ih bilo cetvero, ali bukvalno nikakve razlike tu nema...draganbl wrote:Možda ja nisam ispratio komentare predstavnika HDZ-a na odluku CIK-a, ali prema onome što mogu da pročitam na internetu, rekao bih da ni HDZ nije u potpunosti zadovoljan odlukom CIKA-a da se izbor delegata vrši na osnovu popisa iz 2013. Iz tekstova koje sam uspio da pronađem, zaključio sam da je Čović prilično uzdržan u komentarisanju ove odluke i da se najviše poziva na činjenicu da Ustavni sud treba da donese odluku po apelaciji Bojane Krišto.