Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
putokaz1

#34301 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

KatarinaKosaca wrote:
putokaz1 wrote:Ljudi koliko sam ja shvatio NS je prvi put negdje pobjedila
U Centru i Novom Sarajevu, uvjerljivo
Prekasno trebalo su načelnika dobit prije dvije godine tu i sad bi sve pomeli
drug_profi

#34302 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

palermo wrote:
Edit: a da ipak ne osatnem dužan na ono hinjski, moja priča o ovome je počela sa ovim postom
drug_profi wrote:
Podrzavam i svaku, pa i neprincipijelnu matematicku koaliciju da se SDA ukloni gdje god je to moguce.
HDZ se mora uzeti i to niko normalan u ovoj situaciji nece zamjeriti, samo to su sve lisice i treba se paziti da se ne ostane nagu*en.
Pošto me pominjete.
SDA je izigrala sve i jedan dogovor do sada, unazadila nas je gdje je stigla. Činjenica je da je NS dobila glasove u područjima gdje su Bošnjaci večina, što znači da ti Bošnjaci (i ostali iz tog izbornog područja) neće SDA u vlasti. Hrvati u H kantonima hoće HDZ.
Ako želimo pratiti tu želju glasača, ona se proteže i dalje na više nivoe, pa je u skladu sa tim željama izbaciti SDA i iz federalne i državne vlasti.
Za to vam treba HDZ, a SNSD se mozda moze zaobici. Podrska federalne vlasti je kljucna za uspjeh kantonalne vlasti.

Sasvim drugo je pitanje da li se sa HDZ moze postici sporazum oko zajednickih ciljeva. To ne bih tvrdio napamet.
Oni ce vjerovatno trazlti od svakog svog partnera novi izborni zakon, izborne jedinice, i sl.

A druga je opcija ostanite konstuktivna opozicija i dokazite ono sto vecina misli o vama.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#34303 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Velkoski »

Peticija da se Ilijaš, Hadžići, Vogošća i Ilidža odvoje od KS :sad: :lol:
putokaz1

#34304 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Velkoski wrote:Peticija da se Ilijaš, Hadžići, Vogošća i Ilidža odvoje od KS :sad: :lol:
A Trnovo :D :D :D :D :D :D :D
alphonse kauders

#34305 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by alphonse kauders »

Velkoski wrote:Peticija da se Ilijaš, Hadžići, Vogošća i Ilidža odvoje od KS :sad: :lol:
I Dobroševići, Reljevo, Briješće, Sokolje itd. od Novog grada... :lol: :lol:
shbc

#34306 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by shbc »

Pa jednostavnije napraviti kanton od Centra i Novog Sarajeva :mrgreen:
Last edited by shbc on 12/10/2018 13:59, edited 2 times in total.
Heller

#34307 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Heller »

alphonse kauders wrote:
Neka opasna diskriminacija isstoćnijih i najistoćnijih Bošnjaka.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#34308 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

putokaz1 wrote:
KatarinaKosaca wrote:
U Centru i Novom Sarajevu, uvjerljivo
Prekasno trebalo su načelnika dobit prije dvije godine tu i sad bi sve pomeli
nije prekasno. Meni se ovaj put step by step svidja. Zato i jesam protiv ovih sto se iznebuha pojave za visoke politicke funkcije i hoce zavrsiti posao za mjesec dana. Ozbiljnog posla nema za kratko vrijeme. SBIH je za kratko vrijeme zavladala i zavrsila kako je zavrsila. Ovaj put mi je nekako siguran i stabilan.
The 51st State

#34309 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by The 51st State »

alphonse kauders wrote:
pustite se te seljacke price, nisu krivi stanovnici tih prigradskih naselja sto im je sda bacala mrvice, a ranije bili skroz marginalizovani, neka ih i neka druga vlast pripazi vidio bi koliko su "sda".
shbc

#34310 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by shbc »

The 51st State wrote:
alphonse kauders wrote:
pustite se te seljacke price, nisu krivi stanovnici tih prigradskih naselja sto im je sda bacala mrvice, a ranije bili skroz marginalizovani, neka ih i neka druga vlast pripazi vidio bi koliko su "sda".
Vala nije ih ni imao ko drugi pripaziti. Ja se ne sjecam vlade bez SDA :mrgreen:
Heller

#34311 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Heller »

The 51st State wrote:
alphonse kauders wrote:
Nek im i SDP obeća da će legalizovat te objekte. :thumbup:
KatarinaKosaca

#34312 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

Stanovnici tih seoskih naselja nemaju cesto kanalizaciju, kombi nikad ne znaju kad ce imati, zive u nelegaliziranim kucama. Nije mi jasno sta im daje SDA pa ih glasaju masovno?
The 51st State

#34313 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by The 51st State »

malo skola, malo ambulanta, malo asfalt, daj sta das opcija, jeftino ali zeleni se jedini sjete tako neceg.
Kikibombona

#34314 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

palermo wrote:
Kikibombona wrote:
Jedini vezivni faktor je da su glasaci Nase stranke pristalice Bosne i Hercegovine.
...

A u Mostaru je danas predivan i sunčan dan.......Mislim, Kiki, napisao si traktat o nečemu što ja znam i ne sporim, ali to uopšte nije pitanje, pitanje je da li se može apriori odbaciti SDA a prihvatiti HDZ.

A sa moje tačke gledišta stvari bi tada ovako stajale, SDA je dobila povjerenje gotovo polvine bošnjačkog biračkog tijela ( barem onog što je izašla na izbore.......apriroi odbacujući SDA a prihvatajući HDZ, tvoja poruka je ova, mi nećemo sa vama ni po koju cijenu, vi smrdite, fuj, fuj, fuj, kužni ste, fuj, fuj, fuj.........a HDZ, pa dobro ni njega ne volimo, ali možemo mi sa njima sjediti u istij prostoriji, ne ćuhnu oni baš toliko....haj pretprićemo i tako to.....onaj ko ne vidi da bi percepcija Naše stranke bila ovakva je ili politički nepsimen ili je nedobronamjeran......

I kad sam već uzeo pisati, da i ovo kažem........po meni su tri opcije koja NS ima :

1. Ostati opozicija i u međuvremenu jačati stranačku infrastrukturu i upliv u hrvatsko i srpsko glasačko tijelo....to je dug i spor proces, ali možda vrijedi pokušati. Naravno, postoji rizik da se prepoznaju kao vječita stranka opozicije....ali rizika svugdje ima

2. Odbaciti unaprijed zadate sektaške teme i ostaviti mogućnost koaliranja i sa SDA i sa HDZ, naravno postavljajući unaprijed svoje uslove (ovo je ono o čemu Hizo piše)....jeste postoji rizik da ih SDA nadigra, ali ako si spoban i vješt, zašto ti njih ne bi nadigrao....ili makar odigrao neriješeno ( to bi već bila pobjeda)

3. Treća opcoija je opredijeliti se da ostaneš regionalan (kantonalna) stranka koja će obitavatoi na područjima gdje je bošnjačka većina, unaprijed prihvatajući ograničene domete svoga utjecaja.I ovo je sasvim legitimno.....i onda ima smisla odbacivati SDA na kantonalnom nivou i tako to, jer si se unaprijed opredijelio da je to tvoja zona utjecaja
Morao sam ti tako napisati. Rekao si: 'ako je tako, NS je bosnjacka...'. NS nije bosnjacka stranka.

NS je bosnasko-hercegovacka stranka. NS djeluje na prostoru gdje vecina stanovnistva Bosnu i Hercegovinu dozivljava kao svoju domovinu.

E sad, na tom prostoru NS vodi bitku za glasove sa etno-vjerskim strankama (SDA i derivati) i sa nacionalistickom ljevicom (SDP i derivati). NS kaze da nece sa SDA. Mogu birati.

Na nivou Federacije ne mogu birati. Ako Hrvati na vlast dovedu HDZ, tu se nista ne moze. Sa njima bi morali koalirati. NS bi zeljela da umjesto HDZ-a bude neko drugi, ali se u tome ne pitaju skoro nista. Jednako tako, NS mora prihvatiti koaliranje sa SDS ili SNSD, koga vec Srbi izaberu. Realnost tako izgleda. Sve ostalo su price za malu djecu.

1. Prekrizi

2. Glasaci NS ne zele koaliranje sa SDA. Glas za NS je glas protiv SDA. Prekrizi.

3. Prekrizi

Srpske i hrvatske stranke su nuzno zlo - nema alternative. SDA se moze izbjeci.

NS nikada nece imati vecinu. Njihov maksimalan domet u Federaciji je 10-15% glasova. Toliko liberali maksimalno mogu uzeti. Za vlast, NS treba jaku ljevicu.
cadburry

#34315 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cadburry »

Kvalitet zivota u tim prigradskim naseljima gdje SDA razvaljuje je na nivou neke africke zemlje.
KatarinaKosaca

#34316 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

cadburry wrote:Kvalitet zivota u tim prigradskim naseljima gdje SDA razvaljuje je na nivou neke africke zemlje.
valjda im je opet bolje nego u selima sa kojih su dosli. Drugo objasnjenje nemam za muce bez fasada nelegalne, septicke jame i nikakav prijevoz
palermo

#34317 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

Kikibombona wrote: Morao sam ti tako napisati. Rekao si: 'ako je tako, NS je bosnjacka...'. NS nije bosnjacka stranka.

NS je bosnasko-hercegovacka stranka. NS djeluje na prostoru gdje vecina stanovnistva Bosnu i Hercegovinu dozivljava kao svoju domovinu.

E sad, na tom prostoru NS vodi bitku za glasove sa etno-vjerskim strankama (SDA i derivati) i sa nacionalistickom ljevicom (SDP i derivati). NS kaze da nece sa SDA. Mogu birati.

Na nivou Federacije ne mogu birati. Ako Hrvati na vlast dovedu HDZ, tu se nista ne moze. Sa njima bi morali koalirati. NS bi zeljela da umjesto HDZ-a bude neko drugi, ali se u tome ne pitaju skoro nista. Jednako tako, NS mora prihvatiti koaliranje sa SDS ili SNSD, koga vec Srbi izaberu. Realnost tako izgleda. Sve ostalo su price za malu djecu.

1. Prekrizi

2. Glasaci NS ne zele koaliranje sa SDA. Glas za NS je glas protiv SDA. Prekrizi.

3. Prekrizi

NS nikada nece imati vecinu. Njihov maksimalan domet u Federaciji je 10-15% glasova. Toliko liberali maksimalno mogu uzeti. Za vlast, NS treba jaku ljevicu.
Dakle, sukladno ilitiga shodno ovome što si ti napisao NS nije bosanskohercegovačka stranka nego je stranka ljudi koji žive na područjima koja se u žargonu zove bođnjačka područja. I ne samo da nije bosanskohercegovačka stranka,. opet da ne bude zabune sukladno iliti shodno tome što si ti napisao, nema ni namjeru biti. Jer u startu priznaje da to ne može.

Ako je to tako,a ti kažeš da je to tako, to je onda samo još jedan od onoih brojnih lokalnih projekata koji u startu zaboravljaju i Bosnu i Hercegovinu kao i sve one koji žive na područjima gdje, po tvojim riječima, NS, prirodom stvari, ne može imati uspjeha.

I da te citiram, sve ostalo su samo priče za malu djecu
Ja_Ja

#34318 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ja_Ja »

Pojedicni umaraju tezom da opozicija ne moze nista da napravi. Pa pogledajte rezultate predhodne vlasti. Pogledajte aktivnosti NS u kantonu SA, ili federalnom parlamentu. Pa sam Gratz je u parlamentu uradio gotovo isto kao i svi ostali zajedno. Najbitnije njegovi zakoni su prolazili. Konstruktivna opozicija se moze i mora biti. Kod nas se usirilo razmisljanje da ako si opozicija sve sto treba da radis jeste da sjedis, ubires platu i kritikujes. Sto je pogresno razmisljanje i sto je NS veoma kvalitetno opovrgla u tekucem mandatu. Ako niko ne prilaze zakone i NS ako bude u opoziciji treba da nastavi da to radi, ako neko drugi bez obzira ko bio predlozi zakon koji je dobar, pozitivan, vodi kratkorocnom ili dugorocnom boljitku gradjana NS treba to da podrzi. To je prava opozicija a ne ovo sto gledamo od raznoraznih uhljeba.

Image
kmirsad

#34319 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Nisi mi vjerovao kad sam ti to govorio... zasukali su rukave... i eto... a jesu narodu i dokurčili ovi krpelji...nedovoljno, ali dokurčili... :D
Nero Histrion

#34320 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Nero Histrion »

Gospodine Pedja, pretpostavljam da pratite sta se pise na ovoj temi pa Vas molim da radite na uvdjenju elektronskog glasanja i vanrednih izbora u ovoj vukoje*ini od drzave kako bi se stalo u kraj kradji glasova i nekaznjenoj vladavini korumpiranih i nepozeljnih koji su se pretplatili na dozivotno vodjenje ovog jadnog naroda. Hvala.
Last edited by Nero Histrion on 12/10/2018 15:21, edited 1 time in total.
putokaz1

#34321 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Odličan rezultat i u TK i u USK ,ZDK...itd
Ali mogućnost dogovora
NS SDP DF G...(oops nema GS,ostala mi navika od prijeizbora) i SDA Derivata SBB SBIH te NOVOG BLOKA (BIVŠI SDA) je mala jek su iz tog bloka gori kriminalci od SDA
SimkeA

#34322 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by SimkeA »

Ja_Ja wrote:Pojedicni umaraju tezom da opozicija ne moze nista da napravi. Pa pogledajte rezultate predhodne vlasti. Pogledajte aktivnosti NS u kantonu SA, ili federalnom parlamentu. Pa sam Gratz je u parlamentu uradio gotovo isto kao i svi ostali zajedno. Najbitnije njegovi zakoni su prolazili. Konstruktivna opozicija se moze i mora biti. Kod nas se usirilo razmisljanje da ako si opozicija sve sto treba da radis jeste da sjedis, ubires platu i kritikujes. Sto je pogresno razmisljanje i sto je NS veoma kvalitetno opovrgla u tekucem mandatu. Ako niko ne prilaze zakone i NS ako bude u opoziciji treba da nastavi da to radi, ako neko drugi bez obzira ko bio predlozi zakon koji je dobar, pozitivan, vodi kratkorocnom ili dugorocnom boljitku gradjana NS treba to da podrzi. To je prava opozicija a ne ovo sto gledamo od raznoraznih uhljeba.
:thumbup:
Zanimljivo je da su bas na ovom forumu prozivali Gratza jer je glasao za kontroverznizakon o radu (nakon usvajanja nj. amandmana) i to mu stavljali kao veliki minus. Medjutim taj zakon se nije pokazao lose u primjeni. Niti je doslo do masovnih otpustanja niti narusavanja prava ni propasti drzave niti bilo cega slicnog. Tacno je jedino da zaposleni u administraciji i javnim preduzecima ne mogu tuziti firme tako lako.

Dennisov angazman u parlamentu FBiH je bio veoma konstruktivan.
Kikibombona

#34323 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

palermo wrote:
Kikibombona wrote: Morao sam ti tako napisati. Rekao si: 'ako je tako, NS je bosnjacka...'. NS nije bosnjacka stranka.

1. Prekrizi

3. Prekrizi

Dakle, sukladno ilitiga shodno ovome što si ti napisao NS nije bosanskohercegovačka stranka nego je stranka ljudi koji žive na područjima koja se u žargonu zove bođnjačka područja. I ne samo da nije bosanskohercegovačka stranka,. opet da ne bude zabune sukladno iliti shodno tome što si ti napisao, nema ni namjeru biti. Jer u startu priznaje da to ne može.

Ako je to tako,a ti kažeš da je to tako, to je onda samo još jedan od onoih brojnih lokalnih projekata koji u startu zaboravljaju i Bosnu i Hercegovinu kao i sve one koji žive na područjima gdje, po tvojim riječima, NS, prirodom stvari, ne može imati uspjeha.

I da te citiram, sve ostalo su samo priče za malu djecu
Nasa stranka nema podrsku ljudi koji su protiv Bosne i Hercegovine. Nase stranke ima tamo gdje ima Bosne i Hercegovine. Gdje je nema - nema ni NS.

Sta tu nije jasno?

Stvari su opstepoznate.
cyprus

#34324 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

Kikibombona wrote:Nasa stranka nema podrsku ljudi koji su protiv Bosne i Hercegovine. Nase stranke ima tamo gdje ima Bosne i Hercegovine. Gdje je nema - nema ni NS.

Sta tu nije jasno?

Stvari su opstepoznate.
Doduše, ovo je dobro rečeno... Oni koji prigovaraju Našoj stranci što djeluje samo u područjima gdje su Bošnjaci većina, prvi bi poletili da je pljuju kada bi uspjela privući neki značajniji broj ljudi iz Širokog ili Laktaša... Takvi su ih pljuvali kad su koalirali sa Krsmanovićem... Takvi pljuju recimo i SDP zbog Vojina...

Ideja multietničke i istinski građanske Bosne i Hercegovine je kosmopolitska i civilizacijska ideja, koja nažalost nema prolaz među većinom bosanskohercegovačkih Srba i Hrvata, kao ni među dobrim dijelom Bošnjaka... Zbog toga je djelovanje stranaka koje se vode takvim idejama uglavnom ograničeno na urbana područja u dijelovima države sa bošnjačkom većinom, gdje također živi i značajan broj pripadnika Ostalih... Ja bih volio da je drugačije, živim za dan kada će biti drugačije (nadam se da ću ga dočekati), i volio bih da se stranke poput NS-a i SDP-a jače angažuju po tom pitanju, čak žrtvujući i dio bošnjačkih glasova, ali dotad se nemojmo praviti ludi i postavljati glupa pitanja...
Last edited by cyprus on 12/10/2018 16:16, edited 1 time in total.
kluz franjo

#34325 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

palermo wrote:...
A u Mostaru je danas predivan i sunčan dan.......
Svi se raspisali o uspjesima NS u SA, TZ, itd.
Ali ja bih ovdje istakao jedan mali, minijaturni podatak, koji se bez obzira na njegovu kvantitavnu neznatnost, meni čini ogromnim i možda nekim tračkom nade.
U izbornoj jedinici "Grad Mostar" je kantonalna lista NS osvojila tek nešto manje od 3% (trenutno 2,72%). Da su Mostar i njegovi građani te sreće, pa da imaju izbore za gradsko vijeće, NS bi imala dobre šanse da participira u istom.
Ali nije to podatak koji sam želio istaći.
Iako ne znam Mostar, po rezultatima na biračkim mjestima se može vidjeti da je kantonalna lista NS glasove dobijala u različitim mikro-sredinama.
I u onima gdje se većinski i nadmoćno glasalo za Čovića i HDZ, a i u onima gdje se većinski i nadmoćno glasalo za SDA.

3% izašlih (ili 1,5% ukupnog broja upisanih) birača, ne znači puno.
Ali činjenica da je to ostvareno u jednoj ostrašćenoj kampanji "lova na narodne izdajnike" i činjenica da se tih 3% nalaze i na jednoj i na drugoj obali prelijepe Neretve, meni se učinilo vrijednim spominjanja.
Locked