FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

skenderija04

#34301 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Munir i Sandro vade kestenje iz vatre :D

Ako je tako, pusti ih da igraji. Koji kurac Pedro trosi uzaludne minute ovoj djeci. Iniesta je da ga se upita sta mu smeta. Busquets je potpuno van forme.

Alves je uzasan.
Vamzemoljac

#34302 Re: FC Barcelona

Post by Vamzemoljac »

@Amar- Nema potrebe da komentarišeš individualno igrače jer nije do njih već do trenera.Po tvom ispade svi su rang kantonalne,gledaj malo ozbiljnije fudbal ,mani se dječijih priča i zapažanja.
studeni76

#34303 Re: FC Barcelona

Post by studeni76 »

+ golman je u formi kao kada je branio za reprezentaciju, čista 0... bolje nije ni moglo, šta će biti kad nalete na potentniji napad :-)
p206

#34304 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

u ekipi moraju igrati sva 4: Mascherano, Busquets, Francuz i Pique (samo zbog visine) da bi odbrana ličila na nešto, kako će ih rasporediti nije bitno, samo da su tu... ovako se ne može protiv jačih, još Ibrahimović nije igrao...
LSD

#34305 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

sad je valjda svima jasno da Barca nema šta tražiti ove godine u LP ;-)

PSG je ocigledno jaca i bolja ekipa, što su i pokazali veceras...Cavani nije uspio zabiti neke kontre, zato je rezultat samo jedan razlike
faraon_s_krilima

#34306 Re: FC Barcelona

Post by faraon_s_krilima »

skenderija04 wrote:Munir i Sandro vade kestenje iz vatre :D

Ako je tako, pusti ih da igraji. Koji kurac Pedro trosi uzaludne minute ovoj djeci. Iniesta je da ga se upita sta mu smeta. Busquets je potpuno van forme.

Alves je uzasan.
Mislim da su Sandro i Munir puno efektivniji kada ulaze u 2 pol., tesko da bi ista napravili da igraju od pocetka.

Za Iniestu se slazem, Alba mi je bio najgori al' me Iniesta najvise razocarao ne samo veceras nego usvim tekmama. Ispade stari Xavi puno bolji jbt.
sumirprimus

#34307 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

p206 wrote:u ekipi moraju igrati sva 4: Mascherano, Busquets, Francuz i Pique (samo zbog visine) da bi odbrana ličila na nešto, kako će ih rasporediti nije bitno, samo da su tu... ovako se ne može protiv jačih, još Ibrahimović nije igrao...
A jebemu sta sam ja rek o.pike i zuti,a ispred maska i biskvit....ako osigurac ispadne ima popravni....
sumirprimus

#34308 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

LSD wrote:sad je valjda svima jasno da Barca nema šta tražiti ove godine u LP ;-)

PSG je ocigledno jaca i bolja ekipa, što su i pokazali veceras...Cavani nije uspio zabiti neke kontre, zato je rezultat samo jedan razlike
Pa nisu bili toliko losi....pretjerujete...
5 0 5

#34309 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

studeni76 wrote:+ golman je u formi kao kada je branio za reprezentaciju, čista 0... bolje nije ni moglo, šta će biti kad nalete na potentniji napad :-)
pa golmanu je ovo tek druga utakmica ove sezone. ako cemo po formi, on uopste nije trebao braniti veceras. ali.
skenderija04

#34310 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:sad je valjda svima jasno da Barca nema šta tražiti ove godine u LP ;-)

Ma dobro, necemo sad dramu praviti zbogjednog poraza. Svake godine puknu jednu u grupnoj fazi. Celtic,Ajax, oni Rusi...

Ovdje je ocigledno da LE nema muda kao sto je na pocetku izgledalo. Samo Pique trpi strogocu . Iniesta je tanak da tanji ne moze biti. Busquets je van forme. Pedro tri godine nije postene tekme odigrao i Alves...Pa ono je strasno. I na kraju ga vadi a nema adekvatnu zamjenu i improvizuje sa Mascheranom. Naravno, lako je Bartru i Montoyu na tribinama ostaviti.
Vamzemoljac

#34311 Re: FC Barcelona

Post by Vamzemoljac »

Ne da su bili loši već su bili očajni.Posmatrajte igru u cjelini,način igre ,nebitno što su dali 2 gola.Da su bar napadali na rizik svi ho-ruk što se kaže pa da se nekako i opravda ona promaja u odbrani,a ovako....
5 0 5

#34312 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

sumirprimus wrote: Pa nisu bili toliko losi....pretjerujete...
s pozitivne strane, messi je dobar, neymarinho sve bolji, a messijev gol je bio pravi bombon. :)
channel10

#34313 Re: FC Barcelona

Post by channel10 »

Crvena Tifoza wrote:
channel10 wrote:Odigrali su na nivou. A nivo je dosta nizi u odnosu na proslu sezonu. Vec sam rekao da ce ih neko raskovati u LP, mada danas nisu raskovani, ali su primili cijela 3 gola. Igrali su protiv malo jace ekipe, a od PSG-a u Evropi ima jos barem 6-7 jacih.

Sve mi se cini da ce ova sezona biti prosjek prosjeka. Ne mogu da vjerujem da neko moze imati ovakave igrace u napadu, a da ne moze nista sa njima.
PSG malo jača ekipa? Nabroj tih 6-7 jačih ekipa od PSG u Evropi. Pogledaj imena koja su u PSG. Kad čovjek ovo čita dobiješ utisak da je PSG na nivou nekog drugoligaša iz Francuske.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Celzi, Bajern, Arsenal,Juventus,ATM,RM pa I City,Dortmund bi tresli ovakav PSG. Slabo je ovo I za osvajanje Primere, a uspjeh ce biti ako udju u cetvrtfinale LP-a.
BHF_Manijak

#34314 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

Ter Stegenov jeste drugi gol, ali ne kontam sto vam je za ostale ba kriv?! :-) Kod prvog odbrana kriva, odnosno covjek na Luisu, kod treceg preostar centarsut, malo je na svijetu golmana koji bi na onu loptu krenuli. Neuer, Cech i mozda jos 1-2...
sumirprimus

#34315 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

5 0 5 wrote:
sumirprimus wrote: Pa nisu bili toliko losi....pretjerujete...
s pozitivne strane, messi je dobar, neymarinho sve bolji, a messijev gol je bio pravi bombon. :)
Halid igra ko nikad....sad je kompletan.prije je bio skrt,sad...respekt...jos kad dodje zubi....
LSD

#34316 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:

Ma dobro, necemo sad dramu praviti zbogjednog poraza. Svake godine puknu jednu u grupnoj fazi. Celtic,Ajax, oni Rusi...

Ovdje je ocigledno da LE nema muda kao sto je na pocetku izgledalo. Samo Pique trpi strogocu . Iniesta je tanak da tanji ne moze biti. Busquets je van forme. Pedro tri godine nije postene tekme odigrao i Alves...Pa ono je strasno. I na kraju ga vadi a nema adekvatnu zamjenu i improvizuje sa Mascheranom. Naravno, lako je Bartru i Montoyu na tribinama ostaviti.
ma proci ce oni grupu, vjerovatno kao drugi....ali nema Barcu snagu da se nozi sa iole ozbiljnijim timovima....jedno je lupati Granadu ili Levante, a drugo je igrati protiv ozbiljnog PSG koji im veceras ocita lekcije iz fudbala

Iniesta dno od forme, Busquets isto, Alvesa odavno ne zanima ozbiljan fudbal, Mascheranu fali cenata za stopera, citava odbrana je smiješna po starom dobrom obicaju

sve u svemu, jedna lošina kojoj se ne nazire kraj

i da, Xavi je gigant i dalje :thumbup: stara kuka igra i povezuje redove.
5 0 5

#34317 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

messi

Image
Crvena Tifoza

#34318 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

channel10 wrote:
Crvena Tifoza wrote:
channel10 wrote:Odigrali su na nivou. A nivo je dosta nizi u odnosu na proslu sezonu. Vec sam rekao da ce ih neko raskovati u LP, mada danas nisu raskovani, ali su primili cijela 3 gola. Igrali su protiv malo jace ekipe, a od PSG-a u Evropi ima jos barem 6-7 jacih.

Sve mi se cini da ce ova sezona biti prosjek prosjeka. Ne mogu da vjerujem da neko moze imati ovakave igrace u napadu, a da ne moze nista sa njima.
PSG malo jača ekipa? Nabroj tih 6-7 jačih ekipa od PSG u Evropi. Pogledaj imena koja su u PSG. Kad čovjek ovo čita dobiješ utisak da je PSG na nivou nekog drugoligaša iz Francuske.

Celzi, Bajern, Arsenal,Juventus,ATM,RM pa I City,Dortmund bi tresli ovakav PSG. Slabo je ovo I za osvajanje Primere, a uspjeh ce biti ako udju u cetvrtfinale LP-a.
Arsenal? Juventus? Zajebavaš. Nisi ih onda gledao ove sezone.

sumirprimus

#34319 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

Ha jebte ko da opisujete ekipu iz prve federalne.....
Ovaj isti psg ce zijanit na kamp nou....i bit na kraju iza barse...
A buiskvit ce ko i maska imat odlicnu sezonu....boljih nema....
PravimHaos

#34320 Re: FC Barcelona

Post by PravimHaos »

A šta drugo očekivati sa zadnjom linijom u kojoj ti igra propali bek koji bi u nekom drugoligaškom klubu bio nekome zamjena,pretplaćeni pušać,štoper koji zapravo i nije štoper nego DMF ali biva forsiran na toj poziciji iz meni nepoznatih razloga.

Večeras smo vidjeli da ove španske poluekipe koje se samo naguze nisu nikakvo mjerilo učinkovitosti odbrane.

Svaka iole napadački ozbiljnija ekipa će napuniti ovu Barcelonu i ako nešto Enrique ne poduzme sumnjam da će dalje od 1/8.
nKrkan

#34321 Re: FC Barcelona

Post by nKrkan »

link golova ?
LSD

#34322 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

sumirprimus wrote:Ha jebte ko da opisujete ekipu iz prve federalne.....
Ovaj isti psg ce zijanit na kamp nou....i bit na kraju iza barse...
A buiskvit ce ko i maska imat odlicnu sezonu....boljih nema....
hoce , ali u Q ;-)

PSG je veceras igrao bez glavnih igraca (Zlatan, Thiago Silva i Lavezzi) i opet rutinski išamarao Barcu...sa njima u stastavu ce ih isprskati na Campu

samo promašaji Cavania i par intervencija Ter Stegena su spasili Barcu petarde ;-)
Amar_Chulle_Custic

#34323 Re: FC Barcelona

Post by Amar_Chulle_Custic »

@vanzemoljac, ne sjećam se da sam te pitao za mišljenje. Iznio sam svoje, ostavi ga na miru.

Ontopic:
Skenderija, slažem se s tobom, očito je da Luis nema muda kao što smo pretpostavljali. Žalosno je što nakon tri trenera još uvijek se ne može slomiti stara navika. Mislim, najteže mi pada kad ovdje pročitam skrvnarenje tikatake, kada se dovodi u kontekst s sadašnjom igrom. Neću reći da su bili katastrofalni, nisu, ljudi su igrali i nadigrao ih je pošteno PSG...ali definitivno je da ako se ne nađe backup plan mi nemam šta tražiti u kasnijim fazama.
Vamzemoljac

#34324 Re: FC Barcelona

Post by Vamzemoljac »

Pa kažem mani se fudbala kada se ne razumiješ dijete.
skenderija04

#34325 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Amar_Chulle_Custic wrote:@vanzemoljac, ne sjećam se da sam te pitao za mišljenje. Iznio sam svoje, ostavi ga na miru.

Ontopic:
Skenderija, slažem se s tobom, očito je da Luis nema muda kao što smo pretpostavljali. Žalosno je što nakon tri trenera još uvijek se ne može slomiti stara navika. Mislim, najteže mi pada kad ovdje pročitam skrvnarenje tikatake, kada se dovodi u kontekst s sadašnjom igrom. Neću reći da su bili katastrofalni, nisu, ljudi su igrali i nadigrao ih je pošteno PSG...ali definitivno je da ako se ne nađe backup plan mi nemam šta tražiti u kasnijim fazama.
Vidi, prije pocetka sezone ja sam se upravo i bojao tog pocetka. Novi trener,puno novih igraca, Messi je nakon mundijala bio nepoznanica, Suarez kaznjen... Ispalo je bolje nego sto sam ocekivao. Mene nervira druga stvar. Kada je LE krenuo, pricalo se da je zahtjevan trener koji ne gleda imena vec samo trenutnu formu. Prva jaca utakmica i krije se iza imena. Pa zar Munir nije u boljoj formi od Pedra? Zar Mascherano nije u boljoj formi od Busquetsa? Ima stopera, zasto ga ne stavi na Busijevo mjesto, a ovoga neka malo odmori.Iniesta? Na lijevoj strani on i Neymar. Djeluje da jedan drugom smmetaju. Neymar ide prema unutra, Alba uz liniju a gdje ide Iniesta?Par detalja da se uslika ali dres suh . Alves? Prvi gol dolazi zbog njegove gluposti, pokusaj driblanja na 20 metara. Treci gol na njegovu stranu a njega nema u kadru. Na kraju ga mijenja. A Montoya ni na klupi. Zasto? Zar je toliko losiji da ne moze biti ni rezerva?

Nemam nista protiv poraza, ljudi bili bolji, cestitam i zdravo. Brine me nacin na koji LE tretira igrace. Golmani: Ako ti je Bravo golman, neka brani Bravo. ter Stegen znaci brani LS. Niti momak moze biti spreman ako ne brani, niti je posteno izlagati ga u najjacem takmicenju. Danas ga krive a objektivno najmanje je kriv. Stoperi? Stalno novi stoperski par. Ok, treba uigrati i nema diskusije ali na pocetku je rekao da Mascherana ne vidi kao stopera. Sad ispade da je prvi. Desni bek. Alves, Montoya i Douglas. Montoyi se vec posrao u usta. U Malagi i u Parizu ni na klupu. Pa sto si ga lagao ljetos? Rekao je da Montoya nije na prodaju. A sada nije ni za klupe!!! U sredini Busquets i Iniesta igraju na ime. Odlicni su to igraci, vrhunski, ali ako ime nije vazno vec trening i teren, onda su Mascherano i Xavi u prednosti. Napad: Pedro je ostao i ne zna sta ce s njim.

To su stvari koje i smetaju, jebes poraz.
Post Reply