Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Haris.ba wrote:Što će ga olešit? Pa zato nam i jeste ovako što mislimo da je olešit rješenje.
Samo su trebali uputiti poreznu da vidi ima li keša u autu i odakle stanovi. Možeš i milion vozat u autu ali sa poreznim prijavama. Nema porezne prijave - pare se oduzimaju dok se ne utvrdi odakle. Isto sa stanovima. Ali, onda mnoge stvari ne bi mogle. Ovako malo pritvora, malo prekršajne kazne, pišu da su nešta uradili, plata ide, penzija se čeka....
Bravo.
Od olešivanja ti sa ovima haharima nemaš ništa. Jebe se njega. Il ga udario il ne udario. Njemu isto. Al kad mu uzmes automobile, novac, stanove...to je gore od bilo kakve masnice i prebijenih bubrega.
Upravo tako. Ako zaista ima (ali sumnjam) 20K u autu, nisu sigurno legalne jer ili su iz nezakonitog posla, ili su bez racuna i placenih poreza.
A onda porijeklo imovine.... pa ko ti zivi u stanovima? Imaju li ugovore? Porez itd...
meni izgleda ko klasicni vozac nekog supka od politicara. svakako ima materijala da porezna ispita doticnog,a da policija usput testira nove pendreke,cizme...
made_in_sarajevo wrote:meni izgleda ko klasicni vozac nekog supka od politicara. svakako ima materijala da porezna ispita doticnog,a da policija usput testira nove pendreke,cizme...
Zapitala sam se sta je mislio pod tim sto je vise puta ponavljao "ja sam vam kolega".
Haris.ba wrote:Što će ga olešit? Pa zato nam i jeste ovako što mislimo da je olešit rješenje.
Samo su trebali uputiti poreznu da vidi ima li keša u autu i odakle stanovi. Možeš i milion vozat u autu ali sa poreznim prijavama. Nema porezne prijave - pare se oduzimaju dok se ne utvrdi odakle. Isto sa stanovima. Ali, onda mnoge stvari ne bi mogle. Ovako malo pritvora, malo prekršajne kazne, pišu da su nešta uradili, plata ide, penzija se čeka....
Vozim ja auto, u šlajpeku mi milja maraka - zaustavi me policija.
Da li treba da im se pravdam odakle mi milja maraka?!
Naravno, nije isto milja i 20 milja maraka, ali pretpostavljam da nije ni na drotu da odlučuje ako nema zakonsko uporište, zar ne?
Naravno, nije isto milja i 20 milja maraka, ali pretpostavljam da nije ni na drotu da odlučuje ako nema zakonsko uporište, zar ne?
Ne mora milja. Ali, može više od 2000 KM. Jer to je mnogo više od prosječne mjesečne plate i porezna je granica za porez na poklon. Naravno da ne treba policija ništa. Već, samo zapisati (sa serijskim brojevima) i poslati poreznoj. Onda te porezna pozove. Mene je zvala za mnogo manje iznose. Da vidiš država kako funkcioniše kada hoće. U marku te pretresu.
Ned071 wrote:Jos jedan branitelj posjetitelja Nagibove buregdzinice... Zvao ne znam koliko puta, slao slike, niko nista... Pa bolan njima zagrade ulaz u bazu iza crkve pa ne pisu kazne, o cemu pricamo... Gdje je patrola, gdje je preventiva... Sta da me zbo neko, i tad bi rekli nije njihov rejon? Gomila neradnika i guzovana su postali...
Jebem ja sve onome ko parkira ovako, da se razumijemo. Ne mozes se zaliti, ako nisi prijavio. Prijavi i onda se zali!
Ne mora milja. Ali, može više od 2000 KM. Jer to je mnogo više od prosječne mjesečne plate i porezna je granica za porez na poklon. Naravno da ne treba policija ništa. Već, samo zapisati (sa serijskim brojevima) i poslati poreznoj. Onda te porezna pozove. Mene je zvala za mnogo manje iznose. Da vidiš država kako funkcioniše kada hoće. U marku te pretresu.
made_in_sarajevo wrote:meni izgleda ko klasicni vozac nekog supka od politicara. svakako ima materijala da porezna ispita doticnog,a da policija usput testira nove pendreke,cizme...
Zapitala sam se sta je mislio pod tim sto je vise puta ponavljao "ja sam vam kolega".
Jimmy McNulty wrote:Zatvorski policajac u KPZ Zenica.
Sa 20 milja u autu se vozika pijan? Zanimljivo. I još govori kako ide na smjednu. A što ne pustiše da nazove šefa pred kamerama? Mislim da svi znamo odgovor.
Neko je napisao na FB da radi u KP Domu valjda ga znaju.
BadBoy wrote:A zašto naš narod uvijek misli da je batina ultimativno rješenje za apsolutno sve probleme?
Nije ali sa babunima kojima je princip ponasanja isti tj mentalitet "znas ko sam ja" jedino je objektivno privremeno rjesenje da se stavi pod nadzor divljanje.
muha_sa wrote:Jebem ja demokratiju i onog Žaka Klajna koji suspendova specijalce a današnjoj policiji ruke sveza
Trebali su ga pred kamerama olešit--za primjer drugim kabadahijama kojih je pun grad
Suspendovao jer je doticni stari pedofilski gad i jer je uhvacen na djelu,sve ostalo je namontirano.
Svezao je ruke policiji a da je IPTF proveo zamisao da svi likovi u policiji koji su se zatekli kad se rat zavrsio budu suspendovani,sve bi drugacije moza bilo.Bilo je isplanirano da se nijedna faca sa ratnim statusom ne moze primiti da radi. Aliiii lafo nije bilo dovoljno ljudi morao se naci kompromis.Zato jos nisu otisle stare face koje sve pogresno uce omladince i sto ih uce da se uvezuju sa olosem i kriminalcima.Zato nema napretka u sigurnosti
BadBoy wrote:A zašto naš narod uvijek misli da je batina ultimativno rješenje za apsolutno sve probleme?
Ni slucajno
Al onakvim kabadahijama koji se nako prema policiji ponašaju jedino rješenje je noge polomit
Barem ti muha znaš koliko je i ona milicija tukla jalijaše pa se nikad ni jedan od njih nije opametio. Pa Dino Bijeli je na tuči sa milicijom i izgradio ime. Batinjanje nikada nije imalo efekta osim zadovoljštine koju pruži tim policajcima koji se na nekome privremeno iskale. Jedino rješenje je ovo što je Haris.ba napisao iznad.
Ni slucajno
Al onakvim kabadahijama koji se nako prema policiji ponašaju jedino rješenje je noge polomit
Barem ti muha znaš koliko je i ona milicija tukla jalijaše pa se nikad ni jedan od njih nije opametio. Pa Dino Bijeli je na tuči sa milicijom i izgradio ime. Batinjanje nikada nije imalo efekta osim zadovoljštine koju pruži tim policajcima koji se na nekome privremeno iskale. Jedino rješenje je ovo što je Haris.ba napisao iznad.
Jel živ
Ne znam šta da kažem--onaj me video sabah zorom sjebo onako bahato ponašanje ne kontam
vjeshalica wrote:
Nije ali sa babunima kojima je princip ponasanja isti tj mentalitet "znas ko sam ja" jedino je objektivno privremeno rjesenje da se stavi pod nadzor divljanje.
100%
muha_sa wrote:
Prvo olešit pa onda sve to što si pobrojo
Naviknu se na batine, vise se radi o prevenciji tj da mangupi u pokusaju u startu odustanu od pravljenja belaja jer poprilicno dobro boli dok se ne naviknes na batine..
BadBoy wrote:
muha_sa wrote:
Ni slucajno
Tacnije, rekao je "jyjaa sssmaam vvwammn kollgegaa"