SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Thorgerson

#34276 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

Haris.ba wrote:Što će ga olešit? Pa zato nam i jeste ovako što mislimo da je olešit rješenje.

Samo su trebali uputiti poreznu da vidi ima li keša u autu i odakle stanovi. Možeš i milion vozat u autu ali sa poreznim prijavama. Nema porezne prijave - pare se oduzimaju dok se ne utvrdi odakle. Isto sa stanovima. Ali, onda mnoge stvari ne bi mogle. Ovako malo pritvora, malo prekršajne kazne, pišu da su nešta uradili, plata ide, penzija se čeka....
:thumbup:

Bravo.

Od olešivanja ti sa ovima haharima nemaš ništa. Jebe se njega. Il ga udario il ne udario. Njemu isto. Al kad mu uzmes automobile, novac, stanove...to je gore od bilo kakve masnice i prebijenih bubrega.
drug_profi

#34277 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Upravo tako. Ako zaista ima (ali sumnjam) 20K u autu, nisu sigurno legalne jer ili su iz nezakonitog posla, ili su bez racuna i placenih poreza.
A onda porijeklo imovine.... pa ko ti zivi u stanovima? Imaju li ugovore? Porez itd...
made_in_sarajevo

#34278 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by made_in_sarajevo »

meni izgleda ko klasicni vozac nekog supka od politicara. svakako ima materijala da porezna ispita doticnog,a da policija usput testira nove pendreke,cizme... :mrgreen:
dobar osjecaj

#34279 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dobar osjecaj »

made_in_sarajevo wrote:meni izgleda ko klasicni vozac nekog supka od politicara. svakako ima materijala da porezna ispita doticnog,a da policija usput testira nove pendreke,cizme... :mrgreen:
Zapitala sam se sta je mislio pod tim sto je vise puta ponavljao "ja sam vam kolega".
Naslovnica

#34280 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Haris.ba wrote:Što će ga olešit? Pa zato nam i jeste ovako što mislimo da je olešit rješenje.

Samo su trebali uputiti poreznu da vidi ima li keša u autu i odakle stanovi. Možeš i milion vozat u autu ali sa poreznim prijavama. Nema porezne prijave - pare se oduzimaju dok se ne utvrdi odakle. Isto sa stanovima. Ali, onda mnoge stvari ne bi mogle. Ovako malo pritvora, malo prekršajne kazne, pišu da su nešta uradili, plata ide, penzija se čeka....
Vozim ja auto, u šlajpeku mi milja maraka - zaustavi me policija.
Da li treba da im se pravdam odakle mi milja maraka?!
:roll:
Naravno, nije isto milja i 20 milja maraka, ali pretpostavljam da nije ni na drotu da odlučuje ako nema zakonsko uporište, zar ne?
Haris.ba

#34281 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

Naslovnica wrote:

Naravno, nije isto milja i 20 milja maraka, ali pretpostavljam da nije ni na drotu da odlučuje ako nema zakonsko uporište, zar ne?
Ne mora milja. Ali, može više od 2000 KM. Jer to je mnogo više od prosječne mjesečne plate i porezna je granica za porez na poklon. Naravno da ne treba policija ništa. Već, samo zapisati (sa serijskim brojevima) i poslati poreznoj. Onda te porezna pozove. Mene je zvala za mnogo manje iznose. Da vidiš država kako funkcioniše kada hoće. U marku te pretresu.
seoBIH

#34282 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by seoBIH »

Ned071 wrote:Jos jedan branitelj posjetitelja Nagibove buregdzinice... Zvao ne znam koliko puta, slao slike, niko nista... Pa bolan njima zagrade ulaz u bazu iza crkve pa ne pisu kazne, o cemu pricamo... Gdje je patrola, gdje je preventiva... Sta da me zbo neko, i tad bi rekli nije njihov rejon? Gomila neradnika i guzovana su postali...
Jebem ja sve onome ko parkira ovako, da se razumijemo. Ne mozes se zaliti, ako nisi prijavio. Prijavi i onda se zali!
muha_sa

#34283 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

Prvo olešit pa onda sve to što si pobrojo
Naslovnica

#34284 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Haris.ba wrote:
Naslovnica wrote:

Ne mora milja. Ali, može više od 2000 KM. Jer to je mnogo više od prosječne mjesečne plate i porezna je granica za porez na poklon. Naravno da ne treba policija ništa. Već, samo zapisati (sa serijskim brojevima) i poslati poreznoj. Onda te porezna pozove. Mene je zvala za mnogo manje iznose. Da vidiš država kako funkcioniše kada hoće. U marku te pretresu.
Zar nije taj porez na poklone iznad 5000 KM?!
Haris.ba

#34285 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

Naslovnica wrote:Zar nije taj porez na poklone iznad 5000 KM?!
Jeste u KS. U TK je 2000KM.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#34286 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Jimmy McNulty »

dobar osjecaj wrote:
made_in_sarajevo wrote:meni izgleda ko klasicni vozac nekog supka od politicara. svakako ima materijala da porezna ispita doticnog,a da policija usput testira nove pendreke,cizme... :mrgreen:
Zapitala sam se sta je mislio pod tim sto je vise puta ponavljao "ja sam vam kolega".
Zatvorski policajac u KPZ Zenica.
Haris.ba

#34287 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

Jimmy McNulty wrote:Zatvorski policajac u KPZ Zenica.
Sa 20 milja u autu se vozika pijan? Zanimljivo. I još govori kako ide na smjednu. A što ne pustiše da nazove šefa pred kamerama? Mislim da svi znamo odgovor.
BadBoy

#34288 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

A zašto naš narod uvijek misli da je batina ultimativno rješenje za apsolutno sve probleme?
vjeshalica

#34289 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

dobar osjecaj wrote:
Neko je napisao na FB da radi u KP Domu valjda ga znaju.
vjeshalica

#34290 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

BadBoy wrote:A zašto naš narod uvijek misli da je batina ultimativno rješenje za apsolutno sve probleme?
Nije ali sa babunima kojima je princip ponasanja isti tj mentalitet "znas ko sam ja" jedino je objektivno privremeno rjesenje da se stavi pod nadzor divljanje.
muha_sa

#34291 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

BadBoy wrote:A zašto naš narod uvijek misli da je batina ultimativno rješenje za apsolutno sve probleme?
Ni slucajno :-)
Al onakvim kabadahijama koji se nako prema policiji ponašaju jedino rješenje je noge polomit
vjeshalica

#34292 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

muha_sa wrote:Jebem ja demokratiju i onog Žaka Klajna koji suspendova specijalce a današnjoj policiji ruke sveza :-)

Trebali su ga pred kamerama olešit--za primjer drugim kabadahijama kojih je pun grad :-)
Suspendovao jer je doticni stari pedofilski gad i jer je uhvacen na djelu,sve ostalo je namontirano.
Svezao je ruke policiji a da je IPTF proveo zamisao da svi likovi u policiji koji su se zatekli kad se rat zavrsio budu suspendovani,sve bi drugacije moza bilo.Bilo je isplanirano da se nijedna faca sa ratnim statusom ne moze primiti da radi. Aliiii lafo nije bilo dovoljno ljudi morao se naci kompromis.Zato jos nisu otisle stare face koje sve pogresno uce omladince i sto ih uce da se uvezuju sa olosem i kriminalcima.Zato nema napretka u sigurnosti
BadBoy

#34293 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

muha_sa wrote:
Al onakvim kabadahijama koji se nako prema policiji ponašaju jedino rješenje je noge polomit
Barem ti muha znaš koliko je i ona milicija tukla jalijaše pa se nikad ni jedan od njih nije opametio. Pa Dino Bijeli je na tuči sa milicijom i izgradio ime. Batinjanje nikada nije imalo efekta osim zadovoljštine koju pruži tim policajcima koji se na nekome privremeno iskale. Jedino rješenje je ovo što je Haris.ba napisao iznad.
muha_sa

#34294 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

BadBoy wrote:
muha_sa wrote:
Barem ti muha znaš koliko je i ona milicija tukla jalijaše pa se nikad ni jedan od njih nije opametio. Pa Dino Bijeli je na tuči sa milicijom i izgradio ime. Batinjanje nikada nije imalo efekta osim zadovoljštine koju pruži tim policajcima koji se na nekome privremeno iskale. Jedino rješenje je ovo što je Haris.ba napisao iznad.
Jel živ :?

Ne znam šta da kažem--onaj me video sabah zorom sjebo :-) onako bahato ponašanje ne kontam :-)
sole2mio

#34295 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sole2mio »

vjeshalica wrote: Nije ali sa babunima kojima je princip ponasanja isti tj mentalitet "znas ko sam ja" jedino je objektivno privremeno rjesenje da se stavi pod nadzor divljanje.
100%
muha_sa wrote: Prvo olešit pa onda sve to što si pobrojo
:thumbup:
alipasijaner

#34296 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by alipasijaner »

Naviknu se na batine, vise se radi o prevenciji tj da mangupi u pokusaju u startu odustanu od pravljenja belaja jer poprilicno dobro boli dok se ne naviknes na batine..
BadBoy wrote:
muha_sa wrote:
BadBoy

#34297 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

muha_sa wrote: Jel živ :?

Ne znam šta da kažem--onaj me video sabah zorom sjebo :-) onako bahato ponašanje ne kontam :-)
A jest eno ga hoda po Mejdanu jači nego ikad :D
Thorgerson

#34298 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

dobar osjecaj wrote:
Tacnije, rekao je "jyjaa sssmaam vvwammn kollgegaa"
espn

#34299 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by espn »

Jedna osoba povrijeđena, pet vozila oštećeno u tučnjavi navijača Zrinjskog i Željezničara

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /190925142

Snimak iz zraka: Pogledajte privođenje navijača na autoputu kod Sarajeva

https://www.klix.ba/sport/snimak-iz-zra ... /190925144
noviclan

#34300 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

Ja koliko sam skontao da su ih nasi zakamenovali prije utakmice obzirom da klix uvijek kazni dva-tri sata sa vijestima
Post Reply