SDP

condy

#34251 Re: SDP

Post by condy »

drugi profil wrote:Kako rekoh kvazi ovoiono A hajd sad odgovori sebi kako promijeniti sistem

...s mobilnog...
Ti misliš da je izlazak na izbore ključ za rješenje tog pitanja :D

To je najveći izazov za BiH već 20 i više godina, na koji nema odgovora.

Po meni jedino EU integracije su spas za ovu državu.
Ko to ne vidi je idot.
drug_profi

#34252 Re: SDP

Post by drug_profi »

A de genije reci kako mislis uci u tu uniju? Neko ce drugi za nas obaviti prljav posao. Sadasnjim blastodrscima EU nije interes. Oni su svi Sanaderi.

...s mobilnog...
Banksy

#34253 Re: SDP

Post by Banksy »

Ljudi su razočarani u politiku, stranke i političare. Misle da su gotovo svi jednaki, da nema dobrih i loših političara. A, to je jako loše, jer nisu svi političari isti niti su sve stranke i pojedinci loši.

Neko namjerno pravi taj privid "istosti" da bi zadržao status quo, podgrijava tu apatiju osigurava nižu izlaznost na izborima koja garantira da ostaje ovako stanje.

Najgore što se može desiti jeste da glasači pomisle kako su svi kandidati isti i uopće ne izađu na izbore,

- Najlošije bi bilo da se zbog ovolikog broja kandidata, a kod Bošnjaka ih ima veliki broj, mnogi odluče da uopće ne izađu na izbore.

To onda otvara mogućnost da stranačke glasačke mašinerije, koje disciplinovano izlaze na izbore, o svemu odlučuju. Onda imate u vlasti stranačke delegate, a demokratija nije vladavina stranaka. Jer, i onaj koji ne izađe na izbore on je donio političku odluku i podržao zadržavanje ovakvog stanja.

lasta2

#34254 Re: SDP

Post by lasta2 »

a šta ćemo sa sabranim delima predraga kurteša?

2007

Image

2013

Image
kamen spoticanja

#34255 Re: SDP

Post by kamen spoticanja »

Prijatelj sam s Slobodanom Popovicem na fb...kako covjek rastavlja na proste faktore bivse partijske drugare :shock:
Banksy

#34256 Re: SDP

Post by Banksy »

kamen spoticanja wrote:Prijatelj sam s Slobodanom Popovicem na fb...kako covjek rastavlja na proste faktore bivse partijske drugare :shock:
Vala, ako nije dosad, ne mora ni ubuduće.
Ne bi trebao pretjerivati. U protivnom, srmdi na osvetoljubivost, zakašnjelu pamet i licemjerje.
zeleni xy

#34257 Re: SDP

Post by zeleni xy »

Pored toga što je poznat kao kleptoman, mister 10 %, ovaj Lipovača je i kreten na kvadrat

Pogledajte ovo: http://www.biscani.net/video-hamdiju-li ... i-hadzica/

A onda odgovor od lika kojeg naziva ekselencijom, e neka ti je šukno kretenu: http://www.biscani.net/dodik-ne-prihvat ... -lipovaca/
Banksy

#34258 Re: SDP

Post by Banksy »

zeleni xy wrote:Pored toga što je poznat kao kleptoman, mister 10 %, ovaj Lipovača je i kreten na kvadrat

Pogledajte ovo: http://www.biscani.net/video-hamdiju-li ... i-hadzica/

A onda odgovor od lika kojeg naziva ekselencijom, e neka ti je šukno kretenu: http://www.biscani.net/dodik-ne-prihvat ... -lipovaca/
Odličan ...
Control panel

#34259 Re: SDP

Post by Control panel »

rdjavom kurcu i dlake smetaju
rahmanjin

#34260 Re: SDP

Post by rahmanjin »

izjava Besime Boric da treba skratiti porodiljsko odsustvo je uzas. Pa ima li iko normalan u toj stranci, znaju li sta znaci "socijaldemokratska" u nazivu ??? Umjesto da se vise ne povladjuje ovom divljem kapitalizmu, feudalizmu , ne znam ni ja vise sta je ovo kod nas, oni predlazu ovu idiotariju???
JedanMova

#34261 Re: SDP

Post by JedanMova »

Nego sta nam vele iz Autocesta FBiH, ureda Premijera FBiH i drzavnog Ministarstva komunikacija i transporta...
Najsavremeniji i sve naj naj naj tunel u regionu... Valjda su od svih naj naj epiteta zaboravili reci i da j vjerovatno i najskuplji, samo stobi to vjerovatno na nevidjeno bilo blize istini od svega drugog nabrojanog.

Koji morbidi...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#34262 Re: SDP

Post by JoseMujica »

već odavno....socijaldemokratija u Ojropi je mrtva...ostale su stranke koje još guslaju nekadašnju solidnu bazu ali se u praksi radi o praznim ideološkim ljuskama koje guraju najbrutalniji Laissez-faire kapitalizam

evo pogledajte i ove domače pseudoljevičare...vrhunac njihovog ljevljenja je da se bacaju kostima mrtvih partizana koji bi ih iste sekunde postreljali da ima boga i uskrsnuča
sigh

#34263 Re: SDP

Post by sigh »

rahmanjin wrote:izjava Besime Boric da treba skratiti porodiljsko odsustvo je uzas. Pa ima li iko normalan u toj stranci, znaju li sta znaci "socijaldemokratska" u nazivu ??? Umjesto da se vise ne povladjuje ovom divljem kapitalizmu, feudalizmu , ne znam ni ja vise sta je ovo kod nas, oni predlazu ovu idiotariju???
De ne valjaj gluposti, gomila zapadnih zemalja sa kracim trajanjem odsustva i sad kao kod nas bi to bila idiotarija. Stekni osjecaj za mjesto u kojem zivis :roll:
rahmanjin

#34264 Re: SDP

Post by rahmanjin »

sigh wrote:
rahmanjin wrote:izjava Besime Boric da treba skratiti porodiljsko odsustvo je uzas. Pa ima li iko normalan u toj stranci, znaju li sta znaci "socijaldemokratska" u nazivu ??? Umjesto da se vise ne povladjuje ovom divljem kapitalizmu, feudalizmu , ne znam ni ja vise sta je ovo kod nas, oni predlazu ovu idiotariju???
De ne valjaj gluposti, gomila zapadnih zemalja sa kracim trajanjem odsustva i sad kao kod nas bi to bila idiotarija. Stekni osjecaj za mjesto u kojem zivis :roll:
Prvo nauci se normalno komunicirati to valjanje gluposti ostavi za kuce. Drugo, malo pogledaj sta znaci socijaldemokratija. Trece, mi imamo jako nizak natalitet i jos da se smanjuje porodiljsko. Cetvrto, malo ti pogledaj koliko porodiljsko odsustvo imaju uredjene socijalne zemlje tipa Svedske.
Znaci, u svemu treba da krenemo od najgoreg da kopiramo divlji kapitalizam, pa dokle?
sigh

#34265 Re: SDP

Post by sigh »

rahmanjin wrote:
sigh wrote:
Prvo nauci se normalno komunicirati to valjanje gluposti ostavi za kuce. Drugo, malo pogledaj sta znaci socijaldemokratija. Trece, mi imamo jako nizak natalitet i jos da se smanjuje porodiljsko. Cetvrto, malo ti pogledaj koliko porodiljsko odsustvo imaju uredjene socijalne zemlje tipa Svedske.
Znaci, u svemu treba da krenemo od najgoreg da kopiramo divlji kapitalizam, pa dokle?
Uredjene zemlje tipa Norveska, Francuska, Belgija, Kanada imaju krace porodiljsko odsustvo od nas. Drugo pokazi mi neku kredibilnu studiju koja pokazuje negativan uticaj skracenog porodiljskog odsustva u zemljama sa niskim natalitetom pa cemo onda pricati o tome. Pa bas socijaldemokratija ali u uvjetima nase drzave ali zato treba vec malo bolje poznavati odnose u istoj. Jao opet preosjetljivi, na glupost se mora ukazati. :wink:
wolf07

#34266 Re: SDP

Post by wolf07 »

Dobro neko rece, kad bi sad mrtvi partizani-komunisti ustali iz groba i kad bi im neko pokazao ko se kiti njihovim perjem, glaba tu pricu o ideji ljevice i sl. pobili bi ih k'o zeceve. Vise je stete toj ljevici nanio Zlatko Lagumdzija nego SDA, HDZ i SDS zajedno!
drug_profi

#34267 Re: SDP

Post by drug_profi »

wolf07 wrote:Dobro neko rece, kad bi sad mrtvi partizani-komunisti ustali iz groba i kad bi im neko pokazao ko se kiti njihovim perjem, glaba tu pricu o ideji ljevice i sl. pobili bi ih k'o zeceve. Vise je stete toj ljevici nanio Zlatko Lagumdzija nego SDA, HDZ i SDS zajedno!
Ne sekiraj se, ne bi mi napravili razliku.
Pobili bi vas sve ko zeceve... :mrgreen:
Salim se. Mi bi to pedagoski... :D
wolf07

#34268 Re: SDP

Post by wolf07 »

drugi profil wrote:
wolf07 wrote:Dobro neko rece, kad bi sad mrtvi partizani-komunisti ustali iz groba i kad bi im neko pokazao ko se kiti njihovim perjem, glaba tu pricu o ideji ljevice i sl. pobili bi ih k'o zeceve. Vise je stete toj ljevici nanio Zlatko Lagumdzija nego SDA, HDZ i SDS zajedno!

A to si i ti partizan! Jbt, sad opet imamo i Valtera i laznog Valtera...
Skijaš

#34269 Re: SDP

Post by Skijaš »

http://www.biscani.net/video-hamdiju-li ... i-hadzica/

"Mile nemoj da me osramotiš."

Jeb'o ti Mile mater.

Ključna prepreka većoj ulozi međunarodne zajednice u rješavanju bosanskohercegovačke "rahat patnje" su upravo ovakvi likovi koji su u jako bliskim odnosima sa otvorenim neprijateljima države. Amerikanci mogu prekinuti kontakte sa pavijanom iz Laktaše, ali Amerikanci neće, niti od njih treba očekivati, da se aktivnije uključe u jačanje države sve dok Milorad Dodik valja Lagumdžiji, Tihiću i ostatku ekipe koja se navodno zalaže za jačanje države.

Hoćete Dodikov zakon o JMBG ? Hoćete Dodikov zakon o popisu ? Hoćete Dodikov zakon o prebivalištu ? Eto vam Dodik, jeb'o vas on.
drug_profi

#34270 Re: SDP

Post by drug_profi »

wolf07 wrote:
drugi profil wrote:

A to si i ti partizan! Jbt, sad opet imamo i Valtera i laznog Valtera...
Ma nisam, ali bih bio... :D necu djedove iznevjerit, jel... a ovo i jeste sve za govnjive motke. Ne bi se niko ogrijesio.
wolf07

#34271 Re: SDP

Post by wolf07 »

Skijaš wrote:http://www.biscani.net/video-hamdiju-li ... i-hadzica/

"Mile nemoj da me osramotiš."

Jeb'o ti Mile mater.

Ključna prepreka većoj ulozi međunarodne zajednice u rješavanju bosanskohercegovačke "rahat patnje" su upravo ovakvi likovi koji su u jako bliskim odnosima sa otvorenim neprijateljima države. Amerikanci mogu prekinuti kontakte sa pavijanom iz Laktaše, ali Amerikanci neće, niti od njih treba očekivati, da se aktivnije uključe u jačanje države sve dok Milorad Dodik valja Lagumdžiji, Tihiću i ostatku ekipe koja se navodno zalaže za jačanje države.

Hoćete Dodikov zakon o JMBG ? Hoćete Dodikov zakon o popisu ? Hoćete Dodikov zakon o prebivalištu ? Eto vam Dodik, jeb'o vas on.
Neka mu ga je zakrh'o Dodik!!! E to je taj podanicki mentalitet koji treba iskorijeniti!
wolf07

#34272 Re: SDP

Post by wolf07 »

drugi profil wrote:Ma nisam, ali bih bio... :D necu djedove iznevjerit, jel... a ovo i jeste sve za govnjive motke. Ne bi se niko ogrijesio.
Znaci i ti bi za dedom, hajde ima nas dvojica!!! BTW, nikad nisam dao glas SDP-u ovakav kakav je, ali partizani su druga prica.
rahmanjin

#34273 Re: SDP

Post by rahmanjin »

sigh wrote:
rahmanjin wrote:
sigh wrote:
Uredjene zemlje tipa Norveska, Francuska, Belgija, Kanada imaju krace porodiljsko odsustvo od nas. Drugo pokazi mi neku kredibilnu studiju koja pokazuje negativan uticaj skracenog porodiljskog odsustva u zemljama sa niskim natalitetom pa cemo onda pricati o tome. Pa bas socijaldemokratija ali u uvjetima nase drzave ali zato treba vec malo bolje poznavati odnose u istoj. Jao opet preosjetljivi, na glupost se mora ukazati. :wink:
Ziv ti bio tako pametan malo se obrazuj i procitaj o tom porodiljskom odsustvu i odmoru u tim bas navedenim a i durgim zemljama Evrope pa onda pricaj.
Better Man

#34274 Re: SDP

Post by Better Man »

Za bebu do prve godine života je najbolje da doji majčino mlijeko i time je jasno sve rečeno o skračenom odsustvu. Samo idioti i teški izrabljivači žena mogu im skratiti porodiljsko odsustvo.
kamen spoticanja

#34275 Re: SDP

Post by kamen spoticanja »

Bezbeli ovo moze na temu o sdp-u pa da prijavim sa je onaj tunel ko nova godina
Al je zato asfalt ko makadam...rasturen bez dana korištenja
Post Reply