Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
mirzadelibasic

#34251 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mirzadelibasic »

DrugaGimnazija wrote:
Po jedinom validnom nacinu racunanja, NS ce imati 5, a SDA 10 zastupnika.

Jedino otvoreno pitanje je da li ce DF imati 3, a Boss 1 ili ce obje stranke imati po 2. Ovo bi moglo biti neizvjesno do zadnjeg glasa.
Čekamo i budući da se prebrojava Novi Grad u kojem BOSS dominira, znači da će mandat biti oduzet DF-u.
Last edited by mirzadelibasic on 12/10/2018 09:17, edited 1 time in total.
Banksy

#34252 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Challenger_ wrote:
Banksy wrote:baš
https://hr.wikipedia.org/wiki/Katedrala ... u_Sarajevu

negdje na potezu soukbunar-vrbanja-SCC
Puke RK fantazije. Turski defteri iz predosmanskog perioda (prija pada Jajca) u današnjem sarajevskom polju i okolini niisu naveli niti trag postojanja katolika, niti ih je bilo u prvom popisu stanovništva neposredno po padu Bosne.
Tek u Kreševu i kod Visokog.
Sve lijepo publikovano u "Analima orijentalnog instituta".
:-)

Kad stignem...
madner

#34253 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by madner »

Moguce je izbaciti hdz i sda, ali to zahtjeva planiranje prije izbora. To nije uradjeno, dakle kantoni su domet.
jefff

#34254 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jefff »

Kada je NS odbacila mogucnost koalicije sa SDA?
hizo ramidovic

#34255 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by hizo ramidovic »

jefff wrote:Kada je NS odbacila mogucnost koalicije sa SDA?
jucer je njihov predsjednik odbacio bilo kakvu mogucnost koalicije sa sda (bilo na n1)...
pemanapemani

#34256 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

hizo ramidovic wrote:moje misljenje je da je ns napavila zajeb odbacivanjem unaprijed bilo kakve koalicije sa sda.
ako zele da nesto promjene u ovom gradu onda to mogu daleko lakse kao pozicija. sda trenutno nema puno opcija za ostanak u vlasti (kao imperativ) te je ns u toj eventualnoj koaliciji mogli da bira i uzme sto im srcu drago te da se prihvate posla i rade ono sto obecavaju.

ovako, koaliranje sa ostalim ce ici daleko teze (mala bara a puno krokodila). osim toga, sa tzv. ljevicom se nisu mogli dogovoriti ni u predizborno vrijeme oko zajednickog nastupa a kamoli sada kad je na stolu konkretan "kolac" i to najveci u drzavi.

mislim da je ovo bio prelomni trenutak. kao opozicija (ako to ostanu) njihov rast otprilike je dostigao maximum.
zele li se omasoviti, nesto promijeniti, konkretno uraditi i pojacati svoj uticaj onda moraju uci u vlast.
Sve bi to bilo super da u ovih 25 godina postoji barem jedna stranka koja je poslije koalicije sa SDA ostvarila bolji rezultat.
SBiH, SDP, DF, SBB...

Oni su opstruirali SDP kada je isti bio nositelj vlasti, a oni drugi partner i na kraju mandata se predstavili kao žestoka opozicija, iako su imali pola vlasti u FBiH.
Sada su onom sirotom Juski na pleća stavili da je kriv što nije izgrađeno metar autoputa.

NS bi samljeli i zatrli im svaki trag.

Ne znam ko bi poslije takve koalicije glasao za NS. Posebno zato što je to stranka koja nema baš široku bazu u BiH.
hizo ramidovic

#34257 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by hizo ramidovic »

pemanapemani wrote: Sve bi to bilo super da u ovih 25 godina postoji barem jedna stranka koja je poslije koalicije sa SDA ostvarila bolji rezultat.
SBiH, SDP, DF, SBB...
Oni su opstruirali SDP kada je isti bio nositelj vlasti, a oni drugi partner i na kraju mandata se predstavili kao žestoka opozicija, iako su imali pola vlasti u FBiH.
Sada su onom sirotom Juski na pleća stavili da je kriv što nije izgrađeno metar autoputa.
Ne znam ko bi poslije takve koalicije glasao za NS. Posebno zato što je to stranka koja nema baš široku bazu u BiH.
do sada je sda imala luksuz da bira koalicione partnere, sad vec nemaju.
ako bi ev. doslo do raskola i ns odlucila da izadje iz te koalicije to bi ujedno bio kraj i za sda.
zato i kazem da bi u ovoj koaliciji ns imala izuzetno povoljan polozaj i odlicnu pregovaracku poziciju da uzmu sta zele. to bi ujedno znacilo da bi mogli puno toga, konkretnog i dobrog, uraditi za 4 godine pa sigurno ne bi izgubili birace
u "lijevoj" varijanti to nece biti ni blizu tako povoljno...
alphonse kauders

#34258 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by alphonse kauders »

hizo ramidovic wrote:
jefff wrote:Kada je NS odbacila mogucnost koalicije sa SDA?
jucer je njihov predsjednik odbacio bilo kakvu mogucnost koalicije sa sda (bilo na n1)...
Dao je intervju ove godine i baš super stvar rekao o civilizacijskom jazu između NS i SDA (recimo kada pomisliš na lika poput Harisa Zahiragića, odmah ti je jasno o čemu čovjek priča):
Nikako ne bismo razmišljali o recimo SDA i ja sam to već na prošlim izborima rekao. Između nas i nekih stranaka postoji civilizacijski jaz koji je nemoguće premostiti. Ljudi koji su glasali za mustafe busuladžiće i slične pojave - dajem samo kao ilustraciju - sasvim sigurno nisu ljudi sa kojima bi smo formirali vlast.
Naši primarni partneri, kao što sam rekao mnogo puta do sada, jesu stranke ljevice SDP i DF..."
drug_profi

#34259 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Ljudi koji su dali glas NS ne žele SDA u vlasti više ni minute.
Ista stvar je bila i sa SDP ili DF. Navučeni na tanak led.
Sa tom bandom nema saradnje.
hizo ramidovic

#34260 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by hizo ramidovic »

SDP je je birvaktile koalirao sa HSP-om
samo kazem, podsjecanja radi...
pemanapemani

#34261 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

hizo ramidovic wrote:
pemanapemani wrote: Sve bi to bilo super da u ovih 25 godina postoji barem jedna stranka koja je poslije koalicije sa SDA ostvarila bolji rezultat.
SBiH, SDP, DF, SBB...
do sada je sda imala luksuz da bira koalicione partnere, sad vec nemaju.
ako bi ev. doslo do raskola i ns odlucila da izadje iz te koalicije to bi ujedno bio kraj i za sda.
zato i kazem da bi u ovoj koaliciji ns imala izuzetno povoljan polozaj i odlicnu pregovaracku poziciju da uzmu sta zele. to bi ujedno znacilo da bi mogli puno toga, konkretnog i dobrog, uraditi za 4 godine pa sigurno ne bi izgubili birace
u "lijevoj" varijanti to nece biti ni blizu tako povoljno...
Pa i sa SDP je bilo isto. Činilo se da je SDA potučena i da će morati slušati šta kaže SDP, pa smo vidjeli kako su prošli.

SDP vlada je uradila gigantski posao kada se uporedi sa prošlom SDA vladom, pa vidimo kako je prošao SDP na prošlim izborima, a kako je prošla SDA na ovim.

Mogu staviti ruku u vatru da ne postoji nijedan glasač NS koji bi im oprostio ulazak u koaliciju sa SDA, bukvalno nijedan.
Sve stranke imaju kriminalce unutar svojih redova, ali SDA je kriminalna organizacija koja unutar svojih redova ima nekolicinu ljudi koji nisu kriminalci.
pemanapemani

#34262 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

hizo ramidovic wrote:SDP je je birvaktile koalirao sa HSP-om
Neusporedivo.
SDP imao skoro 300 hiljada glasova, a HSP 10 hiljada i morali slušati sve što im se kaže.

Kada takav omjer bude u korist NS, onda neka idu u koaliciju sa SDA. :)
madner

#34263 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by madner »

Skontali svi da su bili one term stand. :D
hizo ramidovic

#34264 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by hizo ramidovic »

pemanapemani wrote:
Pa i sa SDP je bilo isto. Činilo se da je SDA potučena i da će morati slušati šta kaže SDP, pa smo vidjeli kako su prošli.

SDP vlada je uradila gigantski posao kada se uporedi sa prošlom SDA vladom, pa vidimo kako je prošao SDP na prošlim izborima, a kako je prošla SDA na ovim.

Mogu staviti ruku u vatru da ne postoji nijedan glasač NS koji bi im oprostio ulazak u koaliciju sa SDA, bukvalno nijedan.
Sve stranke imaju kriminalce unutar svojih redova, ali SDA je kriminalna organizacija koja unutar svojih redova ima nekolicinu ljudi koji nisu kriminalci.
mislim da ta koalicija sa sda nije razlog loseg rezultata sdp-a. ima na njihovoj temi puno vise o ovome...

vec rekoh, okolnosti su sada drugacije, barem u ks. postoji nacin da se sve ispregovara, dogovori i onda na posao.
hizo ramidovic

#34265 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by hizo ramidovic »

pemanapemani wrote:
hizo ramidovic wrote:SDP je je birvaktile koalirao sa HSP-om
Neusporedivo.
SDP imao skoro 300 hiljada glasova, a HSP 10 hiljada i morali slušati sve što im se kaže.

Kada takav omjer bude u korist NS, onda neka idu u koaliciju sa SDA. :)
nebitan je broj glasova vec mogucnost opstanka u vlasti...u ovoj varijanti, bez ns nema ni sda u vlasti
Nivelacija

#34266 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Nivelacija »

Svaki dan Kojovic ponovi da nema teoretske sanse da udju sa SDA jer nece sa nacionalistickim strankama koje su odgovorne za ovo stanje a ovdje ovaj SDA-ovac uporan i uporan.

Pa nije Kojovic glup zna da odmah moze ugasiti stranku ako bilo sta pokusa sa SDA, to mu se ne prasta.
hizo ramidovic

#34267 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by hizo ramidovic »

Nivelacija wrote:Svaki dan Kojovic ponovi da nema teoretske sanse da udju sa SDA jer nece sa nacionalistickim strankama koje su odgovorne za ovo stanje a ovdje ovaj SDA-ovac uporan i uporan.

Pa nije Kojovic glup zna da odmah moze ugasiti stranku ako bilo sta pokusa sa SDA, to mu se ne prasta.
velis, ja sda-ovac?
cestitam na pronicljivosti i vidovitosti...
Pandakonda

#34268 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pandakonda »

julisiz es grant wrote:Koliko će NS po sadašnjim rezultatima imati poslanika u Parlamentu FBiH i Parlamentarnoj skupštini BiH?
6 FBiH, 2 BiH
statixx

#34269 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by statixx »

Realno i Kifla preuzima rizik ako udje u koaliciju sa tri stranke ljevice, ili dvije + SBB.
mrjasmin

#34270 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mrjasmin »

statixx wrote:Realno i Kifla preuzima rizik ako udje u koaliciju sa tri stranke ljevice, ili dvije + SBB.

Nasa stranka nije ljevica nego liberalna stranka.
madner

#34271 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by madner »

statixx wrote:Realno i Kifla preuzima rizik ako udje u koaliciju sa tri stranke ljevice, ili dvije + SBB.
Ono sto je odlicno jeste sto sve stranke te koalicije imaju pritisak da naprave rezultat, a imaju malo drugacije biracko tjelo.
statixx

#34272 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by statixx »

mrjasmin wrote:Nasa stranka nije ljevica nego liberalna stranka.
ok
ultima_palabra

#34273 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

madner wrote:
Ono sto je odlicno jeste sto sve stranke te koalicije imaju pritisak da naprave rezultat, a imaju malo drugacije biracko tjelo.
Pa to je bit... od svih stranaka birači očekuju rezultate ako uđu u vlast, osim SDA (ok, i BOSS-a :D ). Tako da bi ta vlada imala malo drugačije standarde.
drug_profi

#34274 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Rjesenje najgorih problema ocekuje vlast u KS. GRAS kao prvi, zatim ViK i vodosnabdjevanje, zatim aerozagađenje, zatim saobraćajni kolapsi i kontinuiran čep na sjevernom izlazu/ulazu...
Rješenje jednog ili dva sa gornje liste bi bio epohalan pomak...
palermo

#34275 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

Kikibombona wrote:
Jedini vezivni faktor je da su glasaci Nase stranke pristalice Bosne i Hercegovine.
...

A u Mostaru je danas predivan i sunčan dan.......Mislim, Kiki, napisao si traktat o nečemu što ja znam i ne sporim, ali to uopšte nije pitanje, pitanje je da li se može apriori odbaciti SDA a prihvatiti HDZ.

A sa moje tačke gledišta stvari bi tada ovako stajale, SDA je dobila povjerenje gotovo polvine bošnjačkog biračkog tijela ( barem onog što je izašla na izbore.......apriroi odbacujući SDA a prihvatajući HDZ, tvoja poruka je ova, mi nećemo sa vama ni po koju cijenu, vi smrdite, fuj, fuj, fuj, kužni ste, fuj, fuj, fuj.........a HDZ, pa dobro ni njega ne volimo, ali možemo mi sa njima sjediti u istij prostoriji, ne ćuhnu oni baš toliko....haj pretprićemo i tako to.....onaj ko ne vidi da bi percepcija Naše stranke bila ovakva je ili politički nepsimen ili je nedobronamjeran......

I kad sam već uzeo pisati, da i ovo kažem........po meni su tri opcije koja NS ima :

1. Ostati opozicija i u međuvremenu jačati stranačku infrastrukturu i upliv u hrvatsko i srpsko glasačko tijelo....to je dug i spor proces, ali možda vrijedi pokušati. Naravno, postoji rizik da se prepoznaju kao vječita stranka opozicije....ali rizika svugdje ima

2. Odbaciti unaprijed zadate sektaške teme i ostaviti mogućnost koaliranja i sa SDA i sa HDZ, naravno postavljajući unaprijed svoje uslove (ovo je ono o čemu Hizo piše)....jeste postoji rizik da ih SDA nadigra, ali ako si spoban i vješt, zašto ti njih ne bi nadigrao....ili makar odigrao neriješeno ( to bi već bila pobjeda)

3. Treća opcoija je opredijeliti se da ostaneš regionalan (kantonalna) stranka koja će obitavatoi na područjima gdje je bošnjačka većina, unaprijed prihvatajući ograničene domete svoga utjecaja.I ovo je sasvim legitimno.....i onda ima smisla odbacivati SDA na kantonalnom nivou i tako to, jer si se unaprijed opredijelio da je to tvoja zona utjecaja
Locked