Vidiš, kako je problem u ovom što je parkirao, tako je i u nama(vama) koji to ne prijavite.
Pozoveš, razgovor se snima, upitaš za ime ko se javio, te prijaviš. Ako za nekoliko sati nema reakcije, pozoveš opet i trazis isto ime i upitas za razlog zbog čega nije izvršeno uklanjanje. Možda ima neku ludu dozvolu da parkira tu, a možda ponude neko glupo rješenje, pa onda uputiš e-mail ministarstvu sa podacima.
Možda jeste pegleancija, ali ako nema pritiska, ne moraju ni raditi. Ja na forum ne bih napisao bez da nisam prijavio.
julisiz es grant wrote:Nisam, i u tome i jeste poenta i razlog mog upisa. Policijska uprava Novi Grad nalazi se 150 metara od ovog mjesta. Ovo je raskrsnica koja vodi prema njoj i nemoguće ja da neki policajac ovo nije vidio. Da li policija djeluje na mogući prekršaj ili krivično djelo samo po prijavi građana, ili i na osnovu vlastitog opažanja i saznanja?
Ned071 wrote: kaze lola nije nas rejon i razguli dalje...
Razumijem frustraciju, ali šta je ovdje problem? Naveli ti da nije njihov reon, nije njihovo zaduženje i razgulili dalje. TI pzovao policiju koja je zadužena i nisu ti došli pomoći?
rekli mu na fazon pa ako ovdje stalno parkiraju sta se bunis, gdje ce parkirat
A zašto stari nije uzeo ime i prezime policajca i prijavio nadređenima? Zato što niko od nas neće da talasa, neću ja, mene će zapamti

Pa neka te zapamte, ako nemaš ništa u džepovima.