Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

AmiĐa_Idriz

#34251 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Slažem se sa @stakasa, ono juče kao sistem igre koji je planiran bio ok, u suštini nije to ni bila loša utakmica, stvarale su se prilike ali isto tako su se mogle stvarati još više sa nekim ko zna lopte.

Još uvijek ne shvatam šta je bio cilj uvođenja Lallane, taj lik uz svo dužno poštovanje više nema šta tražiti u klubu a kamoli na terenu.

Valjam, kombinujem gledam rasporede, ali najbolje sačekati nedjelju i vidjeti kako će postaviti ekipu i kako će sama ekipa odgovoriti. Burnley je odličan za vidjeti gdje ćemo završiti otprilike na kraju.
zomri wrote:Naby potvrdio ono što pišem ovdje od oktobra, novembra
“Ja sam netko tko voli odgovoriti na izazov”, izjavio je Keïta za službenu klupsku stranicu. “Nikad ne odustajem i nikad ne prestajem pokušavati, čak iako su stvari malo teže na početku. Ovdje se sve događa brže. Stil igre je agresivniji i intenzitet utakmica je jako visok u odnosu na Njemačku. To je u redu, sad sam dio toga i ovo je liga u kojoj igram. Samo ću nastaviti marljivo raditi jer ništa nije lagano u nogometu, to je posao u kojem moraš raditi marljivo. Svaku utakmicu koju igraš moraš dati sve od sebe.”
Analiza Telesporta vrijedna čitanja https://telesport.telegram.hr/price/kei ... -obecanje/
Čitam ocjene na Echo-u:

Image

:mrgreen: :lol:
stakasa

#34252 Re: Liverpool FC

Post by stakasa »

Firminjo je kljucni igrac. Kad on nije na terenu onda se udupla taj osjecaj da fali kreativac. Joj sto je Millner bio slab kad je usao... Henderson odlican
drug_profi

#34253 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Bez bozira na sve, kad poredis roster Liverpula i Sitija, podvig je u 30.kolo uci maltene u egalu.
Bez dileme da je moglo bolje, ali ne dobijaju se utakmice na papiru. Lester i Westham su se morali pobijediti, a remije trositi na Chelsea i Totenham, ili ovo gostovanje jucer koje je uvijek problematicno radi pritiska.
Leopard_SA

#34254 Re: Liverpool FC

Post by Leopard_SA »

Steta sto je Liverpool najvjerovatnije izgubio titulu juce.
Nadao sam se da ce oni ove godine osvojiti prvu titulu otkako se igra Premier liga
AmiĐa_Idriz

#34255 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

drug_profi wrote:Bez bozira na sve, kad poredis roster Liverpula i Sitija, podvig je u 30.kolo uci maltene u egalu.
Bez dileme da je moglo bolje, ali ne dobijaju se utakmice na papiru. Lester i Westham su se morali pobijediti, a remije trositi na Chelsea i Totenham, ili ovo gostovanje jucer koje je uvijek problematicno radi pritiska.
Eh upravo ovo. Nama su Goodison i Trafford najteža gostovanja u Ligi, onako u običnim okolnostima X bi super bio. Ali West Ham, a pogotovo Leicester ću sanjati dugo. Aj West Ham, loša noć i pritisak, ali Leicester smo mogli i morali, ne dobiti, već natrpati.
Nadzorna_ploca

#34256 Re: Liverpool FC

Post by Nadzorna_ploca »

Burnley je mjerilo isto kao i Watford. Slabo mjerilo.
Moze biti mjerilo da ako zijane bodove i zvanicno pocne zakucavanje eksera u cavao. Inace moraju vani poceti igrati, paviti sanse i zabijati. United i Everton su vrlo lose odradjene utakmice i sreca samo da protivnici ne znaju ili sto Van Diyk i dalje igra vrhunsku sezonu.
Muhamed Đakmić

#34257 Re: Liverpool FC

Post by Muhamed Đakmić »

Ama ljudi, to je Kloppov fudbal.

Gegenpressing je glavni kreator šansi u igri trenera nove njemačke škole. Klopp je njen najbolji i najnapredniji izdanak uz Tuchela, ali ne znači da je operisan od toga.

Nijemci su u gegenpressingu uspjeli uklopiti svoj mentalitet i radnu etiku po kojoj su decenijama bili fudbalski poznati. Nema tu i dalje velikih i vrhunskih individualaca, mada postoje rijetki izuzeci.

Ja ne vjerujem da će Klopp ikad promijeniti sistem tako da se u njemu nađe mjesto za klasičnog kreativca u veznom redu. Naby je trebao povezati različite role, nije zasad uspio, mada mislim da ga se ne treba otpisivati. S druge strane, veći problem su svejedno Henderson i Milner. Ali Liverpoolu treba veznjak poput Pogbe, to je po mom mišljenju jedini profil igrača koji bi se mogao uKloppiti :D

Mislim da je ovosezonski Liverpool rezultatski maksimum onoga što Kloppova ekipa može napraviti, jer jer Guardiola stepenicu bolji trener.
AmiĐa_Idriz

#34258 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Nadzorna_ploca wrote:Burnley je mjerilo isto kao i Watford. Slabo mjerilo.
Moze biti mjerilo da ako zijane bodove i zvanicno pocne zakucavanje eksera u cavao. Inace moraju vani poceti igrati, paviti sanse i zabijati. United i Everton su vrlo lose odradjene utakmice i sreca samo da protivnici ne znaju ili sto Van Diyk i dalje igra vrhunsku sezonu.
Burnley upravo igra fudbal na koji mi mahom nemamo odgovor. U prvom dijelu sezone jeste pala pobjeda 1:3 ali znamo i sami koliko smo se mučili, čak i gubili.

Btw sretan rođendan Siru :mrgreen:

Image
Sanjarko

#34259 Re: Liverpool FC

Post by Sanjarko »

S kim Siti igra. Pregazit ce mozda crveni, Brunu. Na nekome bi se trabali istresti.
Mišo_Kovač

#34260 Re: Liverpool FC

Post by Mišo_Kovač »

Eo Nevil vam savjetuje da ispadnete od Baye radi fokusa na ligu...

Poslusajte ga :D

Pliiiiiz :kiss:
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#34261 Re: Liverpool FC

Post by Gerro »

I da hocemo tesko da mozemo ispasti od ovog Bayerna
no_sekirli

#34262 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Nisam gledao cijelu tekmu, jer sam bio na putu, pa s toga ne mogu ni ocijeniti. Nakon pogledanih highlightsa, a znajuci rezultat, ne mogu biti bas objektivan.
Ne znam samo odakle ideja da je Keita promasena investicija?
Nakon kakvog takvog uhodavanja, privikavanja, ozljede, lik je sa Bajernom odigrao solidno, kao i protiv Boua. Onda sljedece 3 prosjedi na klupi. Nama nedostaje kreativnosti i ulaza u 16, a prednost dobije Milner :roll:

Pa onda izidje Mane, udje Adam, koji jos od 2016. nije odigrao apsolutno nista ni za prolaznu ocjenu, a ne da je biljirao.

Znamo svi mi da nemamo neke extra kvalitete na klupi, ali zbog cega forsirati nesto, za sta i Eskimi znaju da nece valjati. Ja definitivno mislim da se Klopp lagano pogubio, a izgleda da i njegova cuvena motivacija nije bas tako ucinkovita u zadnje vrijeme.
Mane i Salah od pocetka sezone uzasno kombiniraju i suradjuju, i to se jasno vidi, a vidi se jako dobro da se na rjesavanju tog problema nista ne radi. Igraju svaki svoju utakmicu. I mislim da je to najveci problem ove sezone, i dok se ne rijesi ta situacija izmedju njih, ili se jednog ne proda ili klupira, (a ko ce onda igrati???) nema salameta.
Hendo i dalje, pored Fabina igra drugog zadnjeg veznog, iako bi zbog kvalitete svojih pasova trebao malo stisnuti muda, stati na centar i poslati koju okomitu loptu po zemlji ili dijagonalu.

VVD je zbilja beton, i ako sljedecu sezonu ne dobije kapitensku traku, onda mu savjetujem da bjezi iz kluba cim prije.
AmiĐa_Idriz

#34263 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

REZULTATI GLASANJA - 03.03.2019.

29. kolo EPL-a

Everton - Liverpool 0:0

IGRAČ UTAKMICE

1. Virgil van Dijk - 20b

2. Joel Matip - 10b
3. Alisson Becker - 7b
4. Andy Robertson / Trent Alexander-Arnold - 2b
5. Jordan Henderson - 1b

UKUPNO

1. Virgil van Dijk - 3b
2. Joel Matip - 2b
3. Alisson Becker - 1b

ALBERTO MORENO UTAKMICE

1. Mohamed Salah - 21b
2. Fabinho - 3

UKUPNO

1. Mohamed Salah - 3b
AmiĐa_Idriz

#34264 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

UKUPNO STANJE NA TABELI

TOP:

1. Mohamed Salah - 56b

2. Virgil van Dijk - 45b
3. Alisson Becker - 29b
4. Sadio Mane - 26b
5. Andy Robertson - 22b

6. Xherdan Shaqiri - 19b
7. Naby Keita - 14b
8. James Milner - 13b
9. Roberto Firmino / Joe Gomez - 12b
10. Fabinho - 11b
11. Gini Wijnaldum - 10b
12. Divock Origi - 8b
13. Dejan Lovren - 6b
14. Jordan Henderson / Trent Alexander-Arnold - 4b
15. Joel Matip - 3b
16. Ki Jana Hoever / Daniel Sturridge - 2b

ALBERTO MORENO SEZONE :

1. Mohamed Salah - 14b
2. Sadio Mane / Trent Alexander-Arnold - 11b
3. Alberto Moreno / Dejan Lovren - 8b
4. Jordan Henderson - 6b
5. Roberto Firmino / Xherdan Shaqiri / Naby Keita - 5b
6. Alisson Becker / Simon Mignolet / Joe Gomez - 3b
7. Daniel Sturridge - 2b
8. Virgil van Dijk - 1b
AmiĐa_Idriz

#34265 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

The win over Bournemouth was supposed to be lift-off for Naby Keita's #LFC career. He has played just 6mins of PL football since. How the third most expensive signing in the club's history is still trying to earn Klopp's trust. (James Pearce)
https://www.liverpoolecho.co.uk/sport/f ... 920818.amp
Edin H.

#34266 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

Jesi li to sve prebrojao? :D
BHF_Manijak

#34267 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Nadzorna_ploca wrote:Burnley je mjerilo isto kao i Watford. Slabo mjerilo.
Sta u sta? :mrgreen: :mrgreen:
Vitoo

#34268 Re: Liverpool FC

Post by Vitoo »

Bojim se da ce kiksati protiv ovi panjeva.
stakasa

#34269 Re: Liverpool FC

Post by stakasa »

Sve stoji sto se je napisalo, Guardiola jeste bolji trener, Klopp jeste limitiran, City ima bolje igrace ali poklopi li se da se prvenstvo odlucuje u zadnjem kolu na Anfieldu protiv City-ja poderace ih Liverpool. Toliko mogu. Ovaj Liverpool moze raznjeti svakoga. Ali se ne moze zakleti da ce pobjedit Burnleya ili Evertona. Jos su u nedelju dobro i prosli, ozbiljan tim bi im dao barem jedan gol iz kontri, vidjeti pod Leicester
AmiĐa_Idriz

#34270 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Alisson
TAA - Matip - VVD - Robertson
Keita - Fabinho - Wijnaldum
Salah - Firmino - Mane

Alisson
TAA - Matip - VVD - Robertson
Fabinho - Wijnaldum
Shaqiri - Firmino - Mane
Salah

Kad god smo izlazili u ovim sastavima, odigrali bi jako dobru utakmicu. Očekujem ovo do kraja sezone, prvenstveno ovo gore odma protiv Burnleya.
stakasa

#34271 Re: Liverpool FC

Post by stakasa »

Ja nikada ne bih poceo sa Sacirijem. Covjek je perfektna zamjena, problem je sto Klopp nema muda da vadi Salaha kad ga ne ide. A Keitu bih gurao dok ne proradi
AmiĐa_Idriz

#34272 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Ne znam baš, jedino šta je vrijedno pažnje napravio kada je ulazio sa klupe je utakmica sa Unitedom.
stakasa

#34273 Re: Liverpool FC

Post by stakasa »

AmiĐa_Idriz wrote:Ne znam baš, jedino šta je vrijedno pažnje napravio kada je ulazio sa klupe je utakmica sa Unitedom.
Ima uvest pa izvest :D
HarunKovac

#34274 Re: Liverpool FC

Post by HarunKovac »

34 milje postova :izet:
Jesmo li barem u top 10 tema na forumu?
zomri

#34275 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Još kad bi osvojili titulu mislim da bi ja sam nakucao 1000 postova još :mrgreen:
Post Reply