Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
mirzet87sa

#3426 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mirzet87sa »

mefistofilis wrote:evo ja prvi garantujem da kad bi 60 ali samo 60% vozaca u Sarajevu znalo voziti bilo znatno manje guzvi u saobracaju.
isto tako nije tvoje pravo da na lijevom skretanju prodes ti i sljedeci iza tebe i jos mali milion primjera. to je bezobrazluk cisti
prelistaj malo forum, imas hejbet forumasa kojima je gust hvaliti se kako vole na kracim semaforima cekati zuto pa proci i tako ostave iza sebe kolonu automobila! nije problem spora voznja, problem je sto 80% vozaca NE ZNA da koristi kruzni tok, preko raskrsnice gusla. U takvim i slicnim situacijama se mora reagovati sto brze jer trenutna infrastruktura ceste nam ne dozvoljava da se prave takve greske i jedna je dovoljna da napravi saobracajni haos. A tome najvise svjedoci jutarnja guzva i guzva u 16:00h.
Hemera

#3427 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Hemera »

nervira me kad stoka otvara vrata od auta ko da su od štale...valjda navikli i tako odvaljivaju limariju po tuđim kolima

nedavno sam vidjela reklamu za neko auto ima onu gumu na vratima tj.preko vrata
tačno mi dođe da napravim i taj papanluk da me više ostave na miru
ovo govorim da je papanluk jer nije fabričko na mom autiću
vazda ogrebano ,ulubljeno,ispucano prava marva volovska
L u c i f e r

#3428 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by L u c i f e r »

Hemera wrote:nervira me kad stoka otvara vrata od auta ko da su od štale...valjda navikli i tako odvaljivaju limariju po tuđim kolima

nedavno sam vidjela reklamu za neko auto ima onu gumu na vratima tj.preko vrata
tačno mi dođe da napravim i taj papanluk da me više ostave na miru
ovo govorim da je papanluk jer nije fabričko na mom autiću
vazda ogrebano ,ulubljeno,ispucano prava marva volovska
Pa kad je gro papaka koji voze krseve, pa vele kad je moj skrhan i neka su i ovi njihovi novi...

Ovaj je narod stvarno vecinom samo za degeneka...
mefistofilis

#3429 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mefistofilis »

ruku na srce ne vozim skupo auto, ali ne vrijedi ti auto ako ces se gristi zbog parnica na laku...mislim vozis po putevima na kojim ne mozes 1 km sastaviti a da ne opsujes zbog rupe, gdje se parkira gdje stigne i kako stigne i onda se sikiras zbog laka.
ja sam davno rekao, po sarajevu nista vrjednije od 5000
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#3430 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

mefistofilis wrote:evo ja prvi garantujem da kad bi 60 ali samo 60% vozaca u Sarajevu znalo voziti bilo znatno manje guzvi u saobracaju.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
L u c i f e r

#3431 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by L u c i f e r »

mefistofilis wrote:ruku na srce ne vozim skupo auto, ali ne vrijedi ti auto ako ces se gristi zbog parnica na laku...mislim vozis po putevima na kojim ne mozes 1 km sastaviti a da ne opsujes zbog rupe, gdje se parkira gdje stigne i kako stigne i onda se sikiras zbog laka.
ja sam davno rekao, po sarajevu nista vrjednije od 5000
A jbg, ne sikiram se ja vala ni sekunde, al ne mogu reci ni da je fino i pristojno to krhanje vratima...
mefistofilis

#3432 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mefistofilis »

pa nije nimalo pristojno i mrzim sve seljacine koji nemaju postovanja prema tudjoj imovini a i tudjem vremenu ali sto se prije pomiris sa cinjenicom da je takvih 80% lakse ce ti biti.

neki dan gospoja sa pasatom stade u onoj ulici gdje je mb i konzum na otoci na sred saobracajnice kod pekare (malo prije onog prvog skretanja desno kad se ide od otoke prema malezijskom mostu) i upali sva cetri i krenu negdje. i mene puce nekakav prenos i fino stanem i ja u svojoj traci i time bukvalno zaustavim saobracaj u obje trake.
ugasim auto upalim sva cetiri i izadjem iz auta i velim njoj: ooo kono, kako si evo ja kreno po hljeb u pekaru ovdje. sta ima kod tebe.
u tome pocese auta u obje trake svirati i ona se vrati u auto i ode. al jbg, nemam vazda vremena obrazovati papke i papanke i boriti se protiv vjetrenjaca
MOSALJOZE

#3433 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by MOSALJOZE »

Što je najgore u svemu tome,njih zaboli neka stvar što će blokirati cestu,prilaz i slično.
mefistofilis

#3434 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mefistofilis »

Ne razmisljaju jednostavno. To ne dozivljavaju kao svoj problem
insomnia78

#3435 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by insomnia78 »

Ma joj i vani ima svega
Da ne povjerujes
Cesto sam za volanom pa se stvarno nagledas
Da murija kaznjava, kaznjava al sta sve prolazi

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
L u c i f e r

#3436 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by L u c i f e r »

mefistofilis wrote:pa nije nimalo pristojno i mrzim sve seljacine koji nemaju postovanja prema tudjoj imovini a i tudjem vremenu ali sto se prije pomiris sa cinjenicom da je takvih 80% lakse ce ti biti.
Ma pomirio sam se ja davno... :)

Samo hopušteno... :nargila:
Laplace

#3437 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

mirzet87sa wrote:
Laplace wrote: ...i zbog jednog km.ne curi ce petnaestak ljudi.kasniti na.posao. Ili treba krenuti u 4 da bi stigao do 8, a album ne naletim na takvog onda ti je čekati pred kapijom od 4:15 do 8.
Da ne govorim o kolonama vozila, ekologiju i zagađenje. Trebat bi imati posebnu tarifi za ekologiju za vozače koliko "ne žure". Koga briga što je zelen i val naštiman za vozače koji su sposobn i voziti normalnim tempom, odnosno znaju voziti.

Sent from my HUAWEI P7-L10 using Tapatalk
Dajte, molim vas ko boga, dozovite se pameti. Pa kakve gluposti ti bolan valjas, hoces da kazes da zbog nekoga ko vozi 40km/h tebi treba 4h da dodjes do posla, umjesto standardnih 20min sto bi vozio 60km/h +?! Nije kriva spora voznja za guzve vec cinjenica da sarajevo ima vise auta nego sto bi trebalo i infrastruktura cesto ne dozvoljava brzi promet! Nauci to vec jednom.
Namjerno sam prevelika, ali ipak nije riječ o par minuta. Kako nije gužva kad se kasni na svaki semafor, prođe u prosjeku dva-tri auta manje nego što je normalno, itd.
Na primjer, meni je do posla (oko 12 KM) trebalo 10-15 minuta ranije, a sad 20-25 minuta osim putem. Meni to ne predstavlja neki problem jer krenem ranije, ali neko mora radi posla stalno voziti, i ima ograničeno vrijeme za vožnju.
To što ja ne žutim nije razlog da vozim najmanjom mogućom brzinom. Traži se razumijevanje za vozače sa "slabim refleksima", a nema se razumijevanja za zaposlenebljude kojima je gusta raspored.
I ne traži se ni od kog da juri 300 na sat, samo da vozi ne puno ispod ograničenja.
Btw, jednom prilikom je kolona od minimuma tridesetak vozila više od pola sata prelazila dionicu koju normalno pređe za najviše deset minuta, zbog jednog vozača koji je cijelo vrijeme vozio haman u prvoj. Nije ga se moglo prijeteći zbog vozila sa suprotne strane.

Laplace

#3438 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

mirzet87sa wrote:
L u c i f e r wrote:A stigne se i ovako i onako koji koji minut prije il kasnije... :roll:
Problem je u tome sto pojedinci seru previse! Eto fol zato sto ovaj ispred njega vozi 40km/h on umjesto da dodje na posao u 8 dodje u 12:00. Daj ba molim te mani se te seljacke price svako ti kriv za tvoju nesposobnost.
Čuj, on vozi ispod ograničenja, a ja nesposoban. Bosanska logika.
Nešto ne vidim da u Hrvatskoj neko petka toliko ispod ograničenja. Zašto li?

Laplace

#3439 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

MOSALJOZE wrote:Što je najgore u svemu tome,njih zaboli neka stvar što će blokirati cestu,prilaz i slično.
Juče gospođa neka sjedi u nekom skupom autu na mojoj traci okrenuta prema meni, ja ne mogu obići jer sa druge strane idu auta. Gledam ja nju, oba ni da strepnje, kao da sam joj došao u avliju.

shandrprcSA

#3440 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by shandrprcSA »

mirzet87sa

#3441 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mirzet87sa »

Vozim 50-55 gdje je ogranicenje 60 i vozit cu dok sam ziv zivota, kome smeta nek prestigne.
Laplace wrote: Čuj, on vozi ispod ograničenja, a ja nesposoban. Bosanska logika.

Gdje sam napisao da ja vozim 40km/h? Normalno da si nesposoban ako ti treba 1h da predjes udaljenost koja traje obicno 20min. Uzmi biciklo i zdravo
ha vozio preko ogranicenja ili ovako http://klix.com/player.php?v=140gn03%3E&s=8 isto ti ga dodje.. vidis da si nesposoban
Nermin_BH

#3442 Re: Odg: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Nermin_BH »

MOSALJOZE wrote:Jebo ti našu kulturu kad ja na autoputu moram preticati desnom stranom :skoljka:
Samo pretici desnom stranom, dok se neko ne vrati u desnu traku bez provjere retrovizora. Samo blicaj i sklanjaju se. Ne smeta mi ako vozi lijevom trakom sporo ali nek prati retrovizore i da li ima neko iza njega da se na vrijeme moze skloniti, a ne da ja moram blicati da on skonta da neko ima iza njega.
romeomoraprezivjeti

#3443 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by romeomoraprezivjeti »

Jucer,jos jedna luda scena, gdje passat karavan pokusava izvesti preticanje,i to trakom koja sluzi za ukljucenje na magistralni put. To je bilo na onoj petlji u Zenici,i nije uspio to izvesti,al' je malo falilo da zapuca u bankinu. Passat je bio Splitskih tablica,i tacno cu kupiti onu kameru i montirati je pod sofersajbu i snimati ove kaskadere.
Laplace

#3444 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

mirzet87sa wrote:Vozim 50-55 gdje je ogranicenje 60 i vozit cu dok sam ziv zivota, kome smeta nek prestigne.
Laplace wrote: Čuj, on vozi ispod ograničenja, a ja nesposoban. Bosanska logika.

Gdje sam napisao da ja vozim 40km/h? Normalno da si nesposoban ako ti treba 1h da predjes udaljenost koja traje obicno 20min. Uzmi biciklo i zdravo
ha vozio preko ogranicenja ili ovako http://klix.com/player.php?v=140gn03%3E&s=8 isto ti ga dodje.. vidis da si nesposoban
A kako ti misliš da na ograničenju 50 preteknem nekoga ko vozi 35 ujutru kad sa suprotne strane idu kolone vozila? Da idem u sudar kao manijak zbog nesposobnog vozača ispred? Da pretučen preko pune linije?
Kada nema vozača tipa lijevog pomoćnog smetala, onda bez problema stignem za desetak minuta. Više vremena potrošio samo ako sam prisiljen voziti za nekim ko vozi ispod ograničenja, a to nije moja nesposobnost, nego kao normalan i svjestan vozač neću da krišom brdo propisa zato što neko glumi sporog Džoa.

Laplace

#3445 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

mirzet87sa wrote:Vozim 50-55 gdje je ogranicenje 60 i vozit cu dok sam ziv zivota, kome smeta nek prestigne.

I ja bih istom logikom mogao tvrditi da ti nisi sposoban voziti 60 km/h na ograničenju 60.

ema_

#3446 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ema_ »

Zasto bi neko vozio 50-55 ako je ogranicenje 60 ? :? :roll:
kakavdanakneiskustvu

#3447 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakavdanakneiskustvu »

[quote="ema_"]Zasto bi neko vozio 50-55 ako je ogranicenje 60 ? :? :roll:[/quote

početnik možda?
_mufljuz_

#3448 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by _mufljuz_ »

ema_ wrote:Zasto bi neko vozio 50-55 ako je ogranicenje 60 ? :? :roll:
da mi ga je vidjet kako tako vozi u USA - stalno bi ga cepila policija sa rotacijom u stranu :lol:
ema_

#3449 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ema_ »

Tesko da je pocetnik neko ko ima 87 u imenu, pretpostavljam da je to godiste.

I sad neko vozi 50, sta ce ostali, onaj deseti u koloni vozit 35? :-?
relax11

#3450 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by relax11 »

I meni stoji 11, pa ne znaci da sam 2011 :lol: salim se :-)
Post Reply