Novogradnja u Sarajevu?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
- Logovan
#3427 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Nek' nam sagrade kakvu fabriku.FKSarajevo wrote:Arapi grade novi grad kod Sarajeva - Salam City
http://ba.n1info.com/a118881/Vijesti/Vi ... -City.html
- delllboy79
#3428 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Sarajmen wrote:Naselje ''Miljacka'' izgleda nudi nešto vrlo bitno osim kvadrature stana, a to je maksimalna iskorištenost površine stanova koje nude. Par osoba mi je to reklo.
Nista specijalno isto kao i druge Tibrine zgrade.
- dostavljac
#3429 Re: Novogradnja u Sarajevu?
zivio sam ja i godinu dana u tibri sad zivim u naselje miljacka mogu ti sa sigurnoscu reci da je bolje, nego u tibridelllboy79 wrote:Sarajmen wrote:Naselje ''Miljacka'' izgleda nudi nešto vrlo bitno osim kvadrature stana, a to je maksimalna iskorištenost površine stanova koje nude. Par osoba mi je to reklo.
- agent_zero
#3430 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ako će raditi Butmir, to bi mogla biti vrlo kvalitetna gradnja. Inače lokacija mi je bolja od one gdje je sada Nova Otoka.united bosnae wrote:Ovako ce izgledati nova zgrada (odnosno zgrade) na Otoci koje gradi GP Butmir kraj Olimpijskog bazena i dzamije. Rijec je o dva objekta ... prvi, manji objekat od 8 spratova i drugi od (za sada) planiranih 14 spratova. Manji objekat (8 spratova) je blize dzamiji i ulica ce ih dijeliti. iza njega, u pravcu centra grada, je veci objekat. Izmedju ta dva objekta ce navodno biti trg, mada se to na fotografiji i ne moze vidjeti.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3431 Re: Novogradnja u Sarajevu?
koliko vidim manji objekat već ima ploču u niovu zemlje stoga ovo brzo može izroniti 
ako bude trg biće još ljepše

ako bude trg biće još ljepše
- agent_zero
#3432 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Gradnja je sigurno kvalitetnija, ali lokacija naselja je baš, u ovom trenutku, loša.dostavljac wrote:zivio sam ja i godinu dana u tibri sad zivim u naselje miljacka mogu ti sa sigurnoscu reci da je bolje, nego u tibridelllboy79 wrote:Sarajmen wrote:Naselje ''Miljacka'' izgleda nudi nešto vrlo bitno osim kvadrature stana, a to je maksimalna iskorištenost površine stanova koje nude. Par osoba mi je to reklo.
Slabo je povezan sa glavnom džadom i tramvajem, najbliži izlazak ide preko Grasovog depoa. A zaista sam čuo da je gradnja solidna.
- agent_zero
#3433 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Slažem se i ja, uvijek sam za park i šetnicu sa drvoredima nego zgradurine.Haris.ba wrote:Ja ne mogu prežaliti što taj prostor nisu sačuvali za gradski park. Zamislite uređenu šetnicu od Vilsonovog do tog prostora, a sa druge strane isto sa Dobrinje i Alipašina.
Ovako spavaonica od grada.
Da ih barem prave kao nekad, razdvojeno dovoljno, pa da između njih budu parkovi i zelenilo, ali ne glupsoni nabijaju zgradu uz zgradu. Eno i Nova Otoka se u Tibru pretvara.
- Truba
#3434 Re: Novogradnja u Sarajevu?
kad narod prestane kupovat mislim da će takva arhitektura bankrotirati 
- delllboy79
#3435 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Pa novu otoku pravi tibra samo su registrovali firmu pod drugim imenom da ih kupci neprepoznaju. Eto kakvu reputaciju ima tibra.agent_zero wrote:Slažem se i ja, uvijek sam za park i šetnicu sa drvoredima nego zgradurine.Haris.ba wrote:Ja ne mogu prežaliti što taj prostor nisu sačuvali za gradski park. Zamislite uređenu šetnicu od Vilsonovog do tog prostora, a sa druge strane isto sa Dobrinje i Alipašina.
Da ih barem prave kao nekad, razdvojeno dovoljno, pa da između njih budu parkovi i zelenilo, ali ne glupsoni nabijaju zgradu uz zgradu. Eno i Nova Otoka se u Tibru pretvara.
-
amar36
#3436 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Vidim da naknadno ustakljavaju lođe sa prednje strane Nove Otoke, zna li neko nešto više o tome? Navodno da zgrada još nije prošla ni tehnički prijem?agent_zero wrote:Slažem se i ja, uvijek sam za park i šetnicu sa drvoredima nego zgradurine.Haris.ba wrote:Ja ne mogu prežaliti što taj prostor nisu sačuvali za gradski park. Zamislite uređenu šetnicu od Vilsonovog do tog prostora, a sa druge strane isto sa Dobrinje i Alipašina.
-
mario001
#3437 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Nije prosla, dobio je uslov da ono ustakli...Varalice su pokusale da prodju bez toga, mada je u projektu jasno bilo da to mora ici.
Koliko sam cuo trazili su i od stanara nesto love za to
- DoradO
#3438 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Izmedju zgrada Nova Otoka ima dovoljno prostora cak i vise nego u zgradama na kosevskom gdje sad zivim i totalna su suprotnost od stupa... a izmedju objekata c i b je trenutno u izgradnji park i igraliste...
-
neki
#3439 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Zgrade nova otoka imaju 13 spratova a tvoje na kosevskom, koliko? 3 ili 4?DoradO wrote:Izmedju zgrada Nova Otoka ima dovoljno prostora cak i vise nego u zgradama na kosevskom gdje sad zivim i totalna su suprotnost od stupa... a izmedju objekata c i b je trenutno u izgradnji park i igraliste...
- DoradO
#3440 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Nema to veze, ja vidim ovdje kad kona upali klix na laptopu bio to prvi ili peti sprat... kazem da su zgrade pristojno razdvojeneneki wrote:Zgrade nova otoka imaju 13 spratova a tvoje na kosevskom, koliko? 3 ili 4?DoradO wrote:Izmedju zgrada Nova Otoka ima dovoljno prostora cak i vise nego u zgradama na kosevskom gdje sad zivim i totalna su suprotnost od stupa... a izmedju objekata c i b je trenutno u izgradnji park i igraliste...
-
neki
#3441 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ima veze itekako, razmak objekata i visina su direktno proporcionalni...pogledaj koliku sjenu pravi tvoja zgrada na prvi sprat susjedne, a onda zamisli koliku bi sjenu pravila da ima 13 spratova....ne pravi se razmak samo da ti ne bi vidio sta kona gleda na laptopu, nego da i ti i ona imate dovoljno svjetla, osuncanost i pogled..DoradO wrote:Nema to veze, ja vidim ovdje kad kona upali klix na laptopu bio to prvi ili peti sprat... kazem da su zgrade pristojno razdvojeneneki wrote:Zgrade nova otoka imaju 13 spratova a tvoje na kosevskom, koliko? 3 ili 4?DoradO wrote:Izmedju zgrada Nova Otoka ima dovoljno prostora cak i vise nego u zgradama na kosevskom gdje sad zivim i totalna su suprotnost od stupa... a izmedju objekata c i b je trenutno u izgradnji park i igraliste...
-
amar36
#3442 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Pa čisto sumnjam da će im to svi stanari pristati da plate, nije niko lud.mario001 wrote:Nije prosla, dobio je uslov da ono ustakli...Varalice su pokusale da prodju bez toga, mada je u projektu jasno bilo da to mora ici.
Znaš li da li će ustakljavati i sa unutrašnje strane zgrade ili samo onaj dio koji gleda prema tramvajskoj?
-
mario001
#3443 Re: Novogradnja u Sarajevu?
samo dio prema ulici, i strana prema DZamar36 wrote:Pa čisto sumnjam da će im to svi stanari pristati da plate, nije niko lud.mario001 wrote:Nije prosla, dobio je uslov da ono ustakli...Varalice su pokusale da prodju bez toga, mada je u projektu jasno bilo da to mora ici.
Znaš li da li će ustakljavati i sa unutrašnje strane zgrade ili samo onaj dio koji gleda prema tramvajskoj?
- DoradO
#3444 Re: Novogradnja u Sarajevu?
@neki - druze vjeruj mi da vise veze ima orjentacija zgrade i pozicija stana na osunacnost nego spratnost zgrada.. ja sam u novoj otoci kupio stan u objektu b na 9 spratu i nedavno bio gore i shvatio da ce vise sunca vidjeti oni u prizemlju i generalno svi koji gledaju na glavnu cestu i na ilidzu nego ja koji gledam na hum i otoku a nijedna od ovih zgrada me nece zaklanjati... mada mi je to najmanje bitno jer izadjem u 7 i vracam se u 7 
Vise me sekira 10 stanova na spratu i kako ce to izgledat kad svi krenemo ujutro na posao...
Vise me sekira 10 stanova na spratu i kako ce to izgledat kad svi krenemo ujutro na posao...
-
Gray
#3445 Re: Novogradnja u Sarajevu?
DoradO wrote:@neki - druze vjeruj mi da vise veze ima orjentacija zgrade i pozicija stana na osunacnost nego spratnost zgrada.. ja sam u novoj otoci kupio stan u objektu b na 9 spratu i nedavno bio gore i shvatio da ce vise sunca vidjeti oni u prizemlju i generalno svi koji gledaju na glavnu cestu i na ilidzu nego ja koji gledam na hum i otoku a nijedna od ovih zgrada me nece zaklanjati... mada mi je to najmanje bitno jer izadjem u 7 i vracam se u 7
Koji stan si kupiom tj. koja kvadratura? Jesi li uzeo i garažu uz stan? I ja sam kupio stan u istoj zgradi pa zato pitam
-
elk
#3446 Re: Novogradnja u Sarajevu?
10 stanova na jednom spratu ili nisam dobro shvatio?
- Truba
#3447 Re: Novogradnja u Sarajevu?
svi kupuju stanove sem mene 
- 2002
#3448 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Upravo tako, 10 stanova na jednom spratu:elk wrote:10 stanova na jednom spratu ili nisam dobro shvatio?
https://www.dropbox.com/s/jcxw1cekfa1wo ... 0.png?dl=0
- DoradO
#3449 Re: Novogradnja u Sarajevu?
uzeo 80m2 a nisam garazu nesto jos nisu bile na prodaju kada sam stan zavrsavao a sad nikako da se nakanim da odem
nadam se da se nece garazna mjesta rasprodat kao stanovi jer dole ko ne bude imao garazu bas ce mu biti patnja za parking...
mislio sam da je onaj park iza zgrade na nacrtu bio suplja prica al fakat su poceli da ga rade

mislio sam da je onaj park iza zgrade na nacrtu bio suplja prica al fakat su poceli da ga rade

- Truba
#3450 Re: Novogradnja u Sarajevu?
kapitalisto