/slike sa ssc foruma/
Moderator: anex

predobro izgledaMaystor wrote:radovi takođe odlično napreduju na jugu. ovo je impozantan objekat - most Studenčica. Stubovi su visoki skoro 100 metara!
/slike sa ssc foruma/
ti stvarno ne možeš da živiš bez mene..iako ja ne spadam ni u jednu grupu koja je zauzela krajnju poziciju, već neku sredinu, ti se ipak zakačiš na mene..Maystor wrote:Vrgorac-Ploče. Nikakva posebna ograničenja ovdje neće biti, 130 km/h kao i svugdje drugo. Bez problema se na ovom dijelu može voziti i preko 150 km/h sa običnim putničkim autom. Ograničenje od 80 km/h koje najavljuje udrch spada u kategoriju nebuloza.
optička varka može biti samo ovo udubljenje, a za njega sam ja rekao da bih glat prešao preko stoje, jer je tad spominjana kao granica, jer je više nego očito da ono nije ništa posebno, osim što je jasno da je trebalo to malo bolje nivelisati, jer se moglo..takođe sam rekao da dionica na slici nije kratka kako se čini..Maystor wrote:Ljudi koji se razumiju u fotografiju ti fino kazu da je opticka varka u pitanju, a ti opet po svom. OK, za mjesec dana ce biti gotovo pa cemo vidjeti ko je bio u pravu.
ako statika kaze tako, jesuJohnnyS wrote:Da se odmaknemo od ove rasprave, malo sam preletio temu na skyscrapercity forumu... jebote, stubovi od mostova su šupljiMožda ne svi, al barem jedan, pojma ja nisam o tome imao, de nek me utješi neki inžinjer građevine, da je to normalno i sigurno

da je to pravi Bošnjo projektovo, on bi to unutra popunio kamenom, bar ga u Hercegovini ne fali..JohnnyS wrote:Da se odmaknemo od ove rasprave, malo sam preletio temu na skyscrapercity forumu... jebote, stubovi od mostova su šupljiMožda ne svi, al barem jedan, pojma ja nisam o tome imao, de nek me utješi neki inžinjer građevine, da je to normalno i sigurno
Sve nazovi anomalije koje vidis na ovoj slici su opticka varka radi perspektive i upotrebe teleobjektiva velike zarisne duzine! Ovo ti govorim jer vrlodobro znam kakve efekte daje teleobjektiv i jer sam ljetos prosao dijelom ove dionice (jednom trakom) koja je bila pustena u saobracaj. Mozel 'vako, da zavrsimo s ovom slikom?udrch wrote:optička varka može biti samo ovo udubljenje, a za njega sam ja rekao da bih glat prešao preko stoje, jer je tad spominjana kao granica, jer je više nego očito da ono nije ništa posebno, osim što je jasno da je trebalo to malo bolje nivelisati, jer se moglo..takođe sam rekao da dionica na slici nije kratka kako se čini..Maystor wrote:Ljudi koji se razumiju u fotografiju ti fino kazu da je opticka varka u pitanju, a ti opet po svom. OK, za mjesec dana ce biti gotovo pa cemo vidjeti ko je bio u pravu.
opet si potvrdio da imaš samo neku želju da mi repliciraš, nije bitno šta..
krivine, uspon, ulazi, izlazi, prijevoj nisu optička varka..
ako je ova cesta sasvim normalna, jer možeš tvrditi da se i u zimskim uslovima ovdje može da ide 130km/h..
Svi su supljiJohnnyS wrote:Da se odmaknemo od ove rasprave, malo sam preletio temu na skyscrapercity forumu... jebote, stubovi od mostova su šupljiMožda ne svi, al barem jedan, pojma ja nisam o tome imao, de nek me utješi neki inžinjer građevine, da je to normalno i sigurno

jebo više autoput u Hrvatskoj..tema je autoputevi u BiH..šta ste se nakačili ba na mene..ja sam se uključio da to prekinem i da nađem neku sredinu..a vi mene sad hoćete da ubijedite kao da sam ja tvrdio da ovo ništa ne valja..NIN wrote:Sve nazovi anomalije koje vidis na ovoj slici su opticka varka radi perspektive i upotrebe teleobjektiva velike zarisne duzine! Ovo ti govorim jer vrlodobro znam kakve efekte daje teleobjektiv i jer sam ljetos prosao dijelom ove dionice (jednom trakom) koja je bila pustena u saobracaj. Mozel 'vako, da zavrsimo s ovom slikom?udrch wrote:optička varka može biti samo ovo udubljenje, a za njega sam ja rekao da bih glat prešao preko stoje, jer je tad spominjana kao granica, jer je više nego očito da ono nije ništa posebno, osim što je jasno da je trebalo to malo bolje nivelisati, jer se moglo..takođe sam rekao da dionica na slici nije kratka kako se čini..Maystor wrote:Ljudi koji se razumiju u fotografiju ti fino kazu da je opticka varka u pitanju, a ti opet po svom. OK, za mjesec dana ce biti gotovo pa cemo vidjeti ko je bio u pravu.
opet si potvrdio da imaš samo neku želju da mi repliciraš, nije bitno šta..
krivine, uspon, ulazi, izlazi, prijevoj nisu optička varka..
ako je ova cesta sasvim normalna, jer možeš tvrditi da se i u zimskim uslovima ovdje može da ide 130km/h..
vidiš kako si pametan kad ne tražiš razlog da se svađaš sa mnom..meni je to naumpalo da bi težina mogla predstavljati veći problem, ali ne razumijem se, pa nisam smio ni reći..Maystor wrote:Svi su supljiJohnnyS wrote:Da se odmaknemo od ove rasprave, malo sam preletio temu na skyscrapercity forumu... jebote, stubovi od mostova su šupljiMožda ne svi, al barem jedan, pojma ja nisam o tome imao, de nek me utješi neki inžinjer građevine, da je to normalno i sigurno
nisam inzinjer gradjevine, ali jako dobro poznajem ovu materiju.
Ovako suplji su stabilniji. Da nisu suplji bili bi toliko teski da bi postajala opasnost da dodje do kolapsa usljed vlastite tezine. A ako docekamo gradnju dionice Tarcin - Konjic bice i vecih. Zamisli most kojeg nose stubovi od kojih je svaki veci od Fahrinog tornja
Maystor wrote:Svi su supljiJohnnyS wrote:Da se odmaknemo od ove rasprave, malo sam preletio temu na skyscrapercity forumu... jebote, stubovi od mostova su šupljiMožda ne svi, al barem jedan, pojma ja nisam o tome imao, de nek me utješi neki inžinjer građevine, da je to normalno i sigurno
Ovako suplji su stabilniji. Da nisu suplji bili bi toliko teski da bi postajala opasnost da dodje do kolapsa usljed vlastite tezine. A ako docekamo gradnju dionice Tarcin - Konjic bice i vecih. Zamisli most kojeg nose stubovi od kojih je svaki veci od Fahrinog tornja

Ne trebaš se osjećati. Što čovjek ne zna, treba pitati.JohnnyS wrote:Maystor wrote:Svi su supljiJohnnyS wrote:Da se odmaknemo od ove rasprave, malo sam preletio temu na skyscrapercity forumu... jebote, stubovi od mostova su šupljiMožda ne svi, al barem jedan, pojma ja nisam o tome imao, de nek me utješi neki inžinjer građevine, da je to normalno i sigurno
Ahaaaaaaa... Tako logično objašnjenje da se sad osjećam ko budala
daj i ti jedan primjer te krivine koja je kontra nagiba????rekla-kazala wrote: Pa šta vi stručnjaci radite ovdje na forumu,.... branite sve nedostatke?
Tvrdite da između Kaknja i Visokog nema krivina u kojima već na 120 ili 130 imaš osjećaj da će te izbaciti upravo zbog nepravilnog nagiba.
Recite da li je u redu da na autoputu koji se gradi u 21. stoljeću voziš 50 km autoputa ( koliko ga i ima ) bez ikakve informacije šta se dešava ispred tebe i da li je autoput dovoljno obilježen i osvjetljen ?
Za razliku od vas ja nemam nikakav interes ni da ih branim a ni da ih napadam nego samo želim napomenuti da ne plaćamo ni šljivama ni orasima nego eurima i da za taj novac trebamo dobiti kvalitet koji odgovara.
Fakat sramota nevidjena... Nisu u stanju u po glavnog grada rijesiti petju, ni prikljucak famoznog lota 2... A ljudi dole preko noci napravise najvece mostove sagradjene u skoro pola vijeka. Ocito nije problem u struci.Maystor wrote:Tuzno je i tragicno da ce svi ovi objekti biti zavrseni prije nego kruzni tok i petlja Stup.
Da ne zaboravim, ovaj suplji stub o kojem smo pricali ne pripada mostu Studencica, vec jednom drugom objektu - vijadukt Pavlovici. On je manji od mosta Studencica, ali i to je prelijep objekat :
Popravljeno je to prema Visokom, bile su obustave saobraćaja zbog toga. Firma HP iz Mostara se pokazala kao najbolji asfalter do sada (ne znam ko je radio to oko Tuzle). Čini mi se da su oni dobili posao na južnoj longitudinali u Sarajevu. Kada se jednog dana završi - cesta preko Grbavice će biti vrhunska.kiki-miki wrote:Vozila sam prije 20-tak dana na dijelu od Stupara prema Tuzli i moram reći da sam zadivljena dijelovima koji su asfaltirani nanovo.Auto prosto klizi,predivno je voziti tim dijelovima![]()
A ne kao na auto putu na jednom dijelu prema Visokom imaš osjećaj da si vreća krompira.

Sve su to projekti koje su jos Trhulj i SDA zapoceli, da su se intenzivno gradili od 2010 godine kad je SDP preuzeo JP autoceste BiH, do sad bi se sve to napravilo i pustilo u promet, ali ocigedno je bilo da se islo sa sto vecim stopanjem izgradnje zbog internih stvari u SDP-u, recimo one "partija je bitnija od drzave", kako bi se crvene trake presijecale u samoj izbornoj kampanji. I da, ako imas potrebu, trebao si komentirati moj post.Maystor wrote:U narednom periodu možemo očekivati sljedeće:
- proljeće 2014. tunel Vijenac i dionica Gorica-Drivuša. Vožnjom brzinom od 130 km/h od Vogošće do kućica u Drivuši (preko puta pumpe MayPat na ulazu u Zenicu) će se stizati za 25 minuta. Oni malo sporiji vozači, za pola sata![]()
- sredina 2014. lot 3A sarajevske zaobilaznice (Butila-Vlakovo). Nejasno je da li će do tada biti završen kružni tok i vijadukt Briješće, kao ni spojna cesta između Vlakova i mostarskog raskršća.
- ljeto 2014. Kravice-Zvirovići. Ko krene u Makarsku na more, u Čapljini desno i onda autoputem. Sve ovo što je sada na karti isprekidano, od Vrgorca do Zvirovića. Nema više Doljana![]()
- do izbora 2014. Vlakovo-Tarčin. Iako je rok za ovu dionicu do kraja 2014, siguran sam da će se potruditi da je završe do izbora.