Kvalifikacije za SP 2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Madrid

#3426 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Madrid »

Ne bih Grke stavio u kapitalce, nemaju oni neka imena, vec timsku igru, ali su im glavni igraci u godinama vec, pa je neminovno da im slijedi smjena ove njihove odlicne generacije, tacnije vec je pocela...
Duel sa Belgijom bi bio jedna od onih utakmica koju treba na kladionici izbjec, isto kao i sa Hrvatima...
Italiju bi igrom dobili, ali rezultatom tesko, mislim da su Grci od njih kopirali zadnju deceniju :D
Holandija i Portugal su prejaki, prvi se uigravaju, smjenjuju generaciju i to, drugi se opet tradicionalno zajebaju u kvalifikacijama..
Spanija i Njemacka su razina iznad ostalih :D
cyprus

#3427 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

bariton wrote:
cyprus wrote:
Uh kako letimo :-) Bolji od Belgijanaca?
misliš Šveda...
ne. da.
ti misliš od belgijanaca...
švedi su jači od belgijanaca.
a mi smo jači od šveda.

rekoh već.

u politički neopterećenoj utakmici možemo dobiti sve repke osim espanje i njemačke.
A zašto ne bi mogli dobiti i Španiju i Njemačku?

A to za Švede i Belgijance... Svašta :-) :-)
Co0l

#3428 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Co0l »

:lol:
LSD

#3429 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by LSD »

Co0l wrote:

:lol: :lol: :lol:
mrgreen

#3430 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by mrgreen »

Legenda nema pardona :D
mistek

#3431 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by mistek »

Iz Afrike, veoma blizu baraža su: Etiopija, Tunis, Obala Slonovače, Zambija/Gana, Kongo, Nigerija, Egipat. U preostale tri grupe je manje-više krkljanac i mogu ići dalje Alžir/Mali/Benin, Kamerun/Libija/DR Kongo, Senegal/Uganda/Angola/Liberija. Vjerovatno će to biti Mali, Kamerun i Senegal, ali eto. U svakom slučaju, moglo bi se na SP naći i nekoliko novih ekipa, poput Etiopije, Zambije, Konga, Malija, pa čak i Egipat kojeg nema godinama.

Iz Azije vrlo vjerovatno Južna Koreja i Uzbekistan/Iran. Japan već ide, vjerovatno i Australija, a u baraž Oman/Jordan protiv Uzbekistana/Irana.
Ovaj Uzbekistan je vazda na korak od prvenstva, a nikad da se plasiraju. A i Iran je propustio prošlo SP, pa bi bio red da se sad plasiraju.

U Južnoj Americi, jedino su Paragvaj i Bolivija otpisani. Argentina, Kolumbija i Ekvador su blizu SP.

Novi Zeland čeka u baražu 4. iz Sjeverne Amerike.
Peti iz Južne Amerike igra protiv pobjednika azijskog baraža.
El_comadante

#3432 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by El_comadante »

mistek wrote:Iz Afrike, veoma blizu baraža su: Etiopija, Tunis, Obala Slonovače, Zambija/Gana, Kongo, Nigerija, Egipat. U preostale tri grupe je manje-više krkljanac i mogu ići dalje Alžir/Mali/Benin, Kamerun/Libija/DR Kongo, Senegal/Uganda/Angola/Liberija. Vjerovatno će to biti Mali, Kamerun i Senegal, ali eto. U svakom slučaju, moglo bi se na SP naći i nekoliko novih ekipa, poput Etiopije, Zambije, Konga, Malija, pa čak i Egipat kojeg nema godinama.

Iz Azije vrlo vjerovatno Južna Koreja i Uzbekistan/Iran. Japan već ide, vjerovatno i Australija, a u baraž Oman/Jordan protiv Uzbekistana/Irana.
Ovaj Uzbekistan je vazda na korak od prvenstva, a nikad da se plasiraju. A i Iran je propustio prošlo SP, pa bi bio red da se sad plasiraju.

U Južnoj Americi, jedino su Paragvaj i Bolivija otpisani. Argentina, Kolumbija i Ekvador su blizu SP.

Novi Zeland čeka u baražu 4. iz Sjeverne Amerike.
Peti iz Južne Amerike igra protiv pobjednika azijskog baraža.
zambija zadnjih par godina igra fin fudbal pa nebi bilo nego cudo da se plasiraju, isto kao mali koji solidan e iznenadjenje bi bilo jedino etiopija
u aziji moguca su dva nova uzbekistan a vamo oman ili jorsdan sto bi ja volio da prodju oba ali tesko vjerovatno uzbekistan hoca ali ce vamo australija.
Romanista 101%

#3433 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Romanista 101% »

Co0l wrote:

u majku mu!

Vahin Alzir vodi na poluvremenu kod Benina 2:1

http://www.sportlemon.tv/20130609/vv51b ... 92889.html
USAblues

#3434 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by USAblues »

Vaha dobio Benin...Vahide legendo cestitke....eh..da si ti selektor!!!

Alzir prvo mjesto u grupi...
Last edited by USAblues on 10/06/2013 01:26, edited 1 time in total.
Muhamed Đakmić

#3435 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Muhamed Đakmić »

USAblues wrote:Vaha dobio Benin...Vahide legendo cestitke....eh..da si ti selektor!!!
:lol: gnomu jedan, je li te stid :lol: :lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3436 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Velkoski »

USAblues wrote:Vaha dobio Benin...Vahide legendo cestitke....eh..da si ti selektor!!!
DA JE VAHA SELEKTOR DOBILI BI LATVIJU 17-0

PAPE EKBER IPAK
USAblues

#3437 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by USAblues »

Sarajevo1946 wrote:
:lol: gnomu jedan, je li te stid :lol: :lol:
nemoj tako... mogu li makar zelju napisati...???a nisam ni rekao ni koga ni cega selektor.... :)
DonVito

#3438 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by DonVito »

Sva sreca pa nemam novca za ove strucnjake.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3439 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by JoseMujica »

DonVito wrote:
Sva sreca pa nemam novca za ove strucnjake.
:thumbup: potpisujem...svaka čast Vahi na rezultatima, ali za gledati fudbal koji igraju njegove ekipe treba fakat biti sado-mazo

vego-nego evo Ćire šanera
"JAKO sam ponosan na naše momke i svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu. Nogometaši afirmiraju BiH na najbolji mogući način, kazao je Miroslav Ćiro Blažević u ekskluzivnom intervjuu za agenciju Anadolija (AA).

"Trener svih trenera" koji je u karijeri bio izbornik Švicarske, Hrvatske, Irana i BiH, kao i trener brojnih klubova, istakao je kako cijela planeta priča o nogometnim uspjesima Bosne i Hercegovine. Reprezentacija koju je Ćiro vodio prije Safeta Sušića ostvarila je novi trijumf (5:0 na gostovanju u Latviji) u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014, a Blažević je poručio kako je počašćen jer je bio dio pobjedničkog tima.

"To je jedna čudesna ekipa. Pa, molim vas, ko danas uvali nekome pet komada, i to na strani?! Taj mora biti moćan. Međutim, izabranici izbornika Safeta Sušića ne smiju zaspati. Ne smiju zanemariti istinu da je svaka utakmica jedno novo poglavlje. Moramo biti spremni pobijediti u svakoj utakmici. Nema opuštanja, sve moramo dobiti, jer oni su slabiji od BiH“, rekao je Ćiro i u svom stilu upozorio da BiH nije završila posao oko plasmana na Mundijal.

"Ma kakvi Grci, sine?"

"Ma, gotovo je. Kakvi Grci!? Sine, nemaju šanse. Ustvari, stani. Malo me emocije ponesoše, jer sam presretan zbog svega što se dešava sa reprezentacijom BiH. Nikada nije gotovo i sigurno, dok postoji teoretska mogućnost da vas drugi ugroze. To moramo imati svi na umu. No, slavit ćemo mi, ali kada za to dođe vrijeme. U dvomeču sa Slovacima sve će se riješiti, te onda u Zenici pobijediti Lihtenštajn i potvrditi put u Brazil. U zadnjem kolu u Litvu treba ići na slavljenički izlet“, rekao je Blažević.

Prokomentirao je i posljednje mečeve Hrvatske, Srbije i Crne Gore koji su završeni porazima - Hrvatske u Zagrebu od Škotske (0:1), Srbije u Belgiji (1:2) i Crne Gore od Ukrajine u Podgorici (0:4).

Hrvatska, Srbija i Crna Gora imaju isti problem - stav "lako ćemo"

"Nadam se da će hrvatski nogometaši izvući pouku iz cijele priče i u dvije presudne utakmice, sa Srbijom u Beogradu i Belgijom kući ostvariti pobjede. To moraju riješiti da bi sa BiH išli na Svjetsko prvenstvo. U tradiciji je da Hrvatska lakše na kraj izlazi sa velikima, nego sa slabijima. To je u mentalitetu. Lako ćemo! Ma, lako ćemo, da ne kažem šta. I Srbi su stradali zbog toga lako ćemo, pa sada nemaju nikakvih šansi ni za baraž. Upozoravam zato još jednom da ne dođe do opuštanja i kod igrača BiH. Što se tiče Crnogoraca, jako sam žalostan jer je Crna Gora bila senzacija u svojoj grupi. Porazom od Ukrajine umnogome su kompromitirali sve ono što su do sada napravili. Ma, molim te lijepo, mogli su sa Englezima a sada pali pred Ukrajincima. Kako, kako? Pa, mentalitet! Lako ćemo. Vraga ćemo lako“, upozorio je Ćiro selekcije država nastalih raspadom nekadašnje Jugoslavije.

Blažević je bio prvi selektor koji je BiH odveo u baraž za neko od velikih takmičenja. Kaže da je upravo „na receptu maksimalne koncentracije i tenzije uspio izvesti tim na pravi put“.

"Uvijek moraš davati novu dimenziju ekipi. Pred svaku utakmicu BiH govorio sam kako šatro igramo sa jakom reprezentacijom koja ima klasu. Znao sam da smo bolji od svih, ali nisam htio da se opuštamo“, kazao je Ćiro i dodao: "Ako se moji dragi i mili Bosanci i Hercegovci počnu zadovoljavati ovim što su do sada učinili onda ništa od nas. Ne vjerujem da će biti tako, jer mi smo ponosan, jak, hrabar i prkosan narod. Svjesni smo da su utakmice nogometne bh. reprezentacije više od sporta i da su tek pred nama povijesni događaji. Zapamtite sada što ću reći: Bosna i Hercegovina napravit će čudo u Brazilu!"

Tvrdi da optimizam bazira na nepobitnim činjenicama. "Nema dvojbe, BiH je najbolja reprezentacija naše regije. To nitko ne može opovrgnuti. Govorio sam to i prije 'petarde' u Latviji. BiH ima kompoziciju ekipe bolju od ostalih. Za BiH nastupaju igračine, velike zvijezde, i ti i takvi će zadiviti planetu na narednom Svjetsko prvenstvu. Upamtite to“, decidiran je Blažević. I pored posljednjih neuspjeha većine selekcija iz regije, on se nada kako BiH neće jedina u Brazil.

Turska najveće razočaranje

Kada je u pitanju najveće iznenađenje kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, Blažević nije imao dilemu.

"To je bila Bosna i Hercegovina. Kažem bila, jer to više nije slučaj. BiH je snaga, moć, sila“, rekao je Blažević.

A najveće razočarenje dosadašnjeg toka kvalifikacija za Ćiru je priredila Turska.

"Turci su me najviše razočarali. Jaka nogometna država igrala je ispod svog renomea. Imali su promjena u ekipi, ali to nije opravdanje da su tako jako pali. Teoretski nisu izgubili sve šanse, no teško da će vidjeti Brazil u ljeto 2014. godine“, kazao je Miroslav Ćiro Blažević.
ultima_palabra

#3440 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by ultima_palabra »

Ne pogani temu s tim smradom.
JoseMujica

#3441 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by JoseMujica »

:lol: :lol: :lol: bar je zabavna stara lažovčina
KPNCTNJAH

#3442 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by KPNCTNJAH »

Mi dali 23 gola, 5 ostalih reprezentacija iz nase grupe 27 8-)
KPNCTNJAH

#3444 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by KPNCTNJAH »

Kakva je ovo frizura Ronaldu, alpasinac postao...
JoseMujica

#3445 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by JoseMujica »

fura se na onog Neimara
ljevoruki

#3446 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by ljevoruki »

ultima_palabra wrote:Ne pogani temu s tim smradom.
Vala bas, cudo nije rekao da cemo im svima j...t majku kroz majku. :oops:
Ovaj ponovo lupeta i prica ono sto mi hocemo da cujemo, dok Pape kaze da smo 100% u Brazilu ali samo ako pobijedimo u tri od naredne cetiri utakmice. :thumbup:
Pape mehlemu nas. :thumbup:
:bih:
cindrlimindrli

#3447 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cindrlimindrli »

Ma razumijem da ga se ne podnosi, ima on finih aferima, al' zasto smrad? Ako nista, ovaj uspon koji smo napravili
je poceo sa njegovim preuzimanjem reprezentacije.
Mokes

#3448 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Mokes »

cindrlimindrli wrote:
Ma razumijem da ga se ne podnosi, ima on finih aferima, al' zasto smrad? Ako nista, ovaj uspon koji smo napravili
je poceo sa njegovim preuzimanjem reprezentacije.
K'o sto Ciro rece, mentalitet. Kad pobjedujes najbolji si, a kad izgubis najgori si.
Muhamed Đakmić

#3449 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Muhamed Đakmić »

Ja ga ne mogu organski, ali on je udario temelje ove generacije. Žalosno, ali je tako :D
Mr. Brightside

#3450 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Mr. Brightside »

ja bih prije rekao Fuad Muzurović.. :D
Locked