Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
_Reds_

#3426 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

PRINCba wrote:Da eto od jucer ili od danas CIK nas ovjeri, kao da smo kakvi brojevi ili nesto.

MI MOŽEMO promjeniti Ilidžu i vratiti joj nekadašnju sjaj i ljepotu koju je imala!

Tako što će se početi voditi briga o prirodnim resursima koje Ilidza ima, Vrelo Bosne da se adekvatnije uredi i turisticki opremi. Ako ne moze uz suradnju sa ovom nekom kantonalom institucijom kako joj je vec puni naziv oformiti radnu grupu pri Službi za privredu i turizam koja ce koordinisati rad i uredjenje istog- Ne samo da se V. Bosne uredjuje nego se moze odmah rijesiti i pitanje Vodozastitne zone.
V.Bosne je sada uz Bijambar u Onom parku prirode, ali sve pare odose na Bijambare a opcina izdvaja neka sredstva za taj Park prirode. Ta sredstva preusmjeriti na V.Bosne.

MI MOŽEMO mlade vratiti kulturi i sportu, jer im mjesto nije po napuštenim obdaništima, gradilištima i porušenim objektima!

Ranije sam pricao oko NVO-a na Ilidzi, mislim da je malo apsurdno da se za udruzenja (boracka, ovo ona) izdvaja 800hiljada KM a za privredu i turizam 250..
Dakle sa tim NVO-ma uz strategiju napraviti programe i sadrzaje koji ce mlade vratiti sportu i kulturi.
Danas dijete ne moze da trenira npr. fudbal bez da ne plati clanarinu od 30-50KM omogucavanjem besplatnog treniranja nekog sporta kroz zajednici rad Opcine, Udruzenja i skola, mladi bi imali prostora da se kreativno izrade i da pokazu svoje talente.

MI MOŽEMO Ilidžu učiniti sigurnijom, bez razbojništva, ubistava i krađa!

Ilidzi fali policajaca i po statistici ilidza ima % policaja na 50 000 stanovnika, a cinjenica je da ilidza ima preko 70 000 stanovnika. Sto onih stalnih koji zive tu sto onih koji su u prolazu.
Povecavanjem broja policajaca doprinjelo bi se povecanju sigurnosti gradjana. Povecanjem plata policajcima omogucilo bi se da taj isti policajac dolazi na posao bez da razmislja hoce li ga tko danas upucati, ili ako nekog privede dan, mjesec godinu zasretne ili nesto sl. Dakle davanjem dodatne motivacije policajcima omoguciti efikasniji rad PU.

(sada koliko je ovo sve izvodivo i koliko je do tih slinih nadleznosti te ove sluzne te ovog nivoa vlasti, petog desetog usustini je najveci problem, ali naravno nije nerjesivo ehhehehe)
Sto se tice policajaca, ovo ti ne stoji. Prvo tacno da je Iludza ima preko 75.000 stanovnika i u to sam siguran (56.000 samo sa pravom glasa, ako ne na ovima i vise). I ovo policajaca sto ima ne radi svoj posao. Vecina problema se desava tu nedaleko od PS. Policija oddje tek da stvar se desi. To nije problem samo Ilidze, nego policije u globalu, kao i tuzilastva koje ne pdorzaje policiju, ali to zaista nije tema loklanom nivoa. Policajac inache ima pristojnu platu za ono sto radu. Uostalom gdje to danas covjek sa srednjom moze zaraditi 1000 i nesto KM regulano i jos jednu toliku plata neregularnim putem.

Dalje, VB nije u nadleznosti Opcine, morate malo da naucite koje su cije nadelznosti. Zna se jasno sta su naleznosti opcine. Milim neki od vas su kandidati za Vijece, a ne znaju to, i to mi odmah u startu dijelui neozbiljno.

Ja nvedoh vec prije da su glava dfva problema Ilidze nezaposlenot mladih ljudi i besparavna gradnja. O ovome vidim ni rijeci.

Dakle mene zanimakju konkretne stvari, kako mislite neke stvari uraditi, kada ih mislite uraditi i odakle mislite novac za te stvari namiriti.
_Reds_

#3427 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

"Bitka za Famos je jedna od najvažnijih bitaka koje su se desile 1992. godine. To je bio pokušaj zauzimanja dijela Famosa, koji je moralno i politički bio važna strateška stvar. Nažalost, završila se s velikim gubitcima, što nam daje za pravo da ovo što se desilo koristimo da bismo sačuvali pozitivan odnos među onima koji su ostali i među nama koji smo dužni da vodimo računa o žrtvama i mjestima na kojima se desila ova bitka", rekao je za Fenu načelnik Općine Ilidža Senaid Memić.

Inache moze li neko da protumaci ovu izjavu ??

Bitka za Famos nije bila nikakve pobjeda nego zavala mladih ljudi.
Innovation

#3428 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Innovation »

Sta bi bilo da su prosli Famos i usli u Hrasnicu i Butmir,tj. spojili se sa Ilidzom? Mozes li to strateski objasniti?
_Reds_

#3429 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

Innovation wrote:Sta bi bilo da su prosli Famos i usli u Hrasnicu i Butmir,tj. spojili se sa Ilidzom? Mozes li to strateski objasniti?
To nije bila odbrana nego napad.

Krenuti pjesadijom kroz jednu veliku fabriku, a pri tome da neprijatelj zna da ces napasti, nije nista drugo do zavala.

U jednom hajmo reci urbanom podrcuju, puno se lakse braniti nego napasti. Primjer toga je Grozni, kome Jeljcin nista nije mogao.
Innovation

#3430 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Innovation »

Time ti meni nista nisi odgovorio. :mrgreen:
PRINCba

#3431 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by PRINCba »

Naravno da VB nije nadleznost Opcine, ali moze se pri ovoj sluzbi napraviti radna grupa koja ce to rijesiti tj tu temu da stavi na dnevni red i sa njom insistira na rjesavanju.
Para ima u budjetu samo sto nisu racionalno podjeljenje i usmjerene na prave stvari.
Ja bih volio da ima vise kulturnih desavanja na ilidzi ali zar nam je bio potreban ovaj festival svako 4 godine, zasto te pare nisu mogle da se usmjere na recimo VB, sto ce koristiti cjelokupnoj zajednici da imamo suvenir shop na VB od toga mi se mogle pokriti recimo plate radnika i neke rezije da ne pricam nesto vise. A od festivala samo BHT1 ima profit. Javljam se da Ilidza.ba bude medijski partner hoce para, a te pare idu BHT1 ne idu u budjet opcine (mozda grijesim).
jon_jovi

#3432 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

Innovation wrote:Sta bi bilo da su prosli Famos i usli u Hrasnicu i Butmir,tj. spojili se sa Ilidzom? Mozes li to strateski objasniti?
Mnogo lakše im je bilo kroz Butmir.
Četnici nisu nikada ni pokušali ništa ozbiljnije u toj zoni za koju pitaš iz tog razloga što su Mahmutović i suprotna strana imali dogovor o podjeli općine još prije izbijanja bilo kakvih sukoba i izuzev pokušaja oslobađanja Ilidže s početka rata nikakvih ozbiljnijih okršaja nije bilo. Dogovor je inače rabota sandžačko-trnovskog lobija koji i danas složno prdi u istu tikvu, samo što im je uticaj opo.
_Alcatraz_

#3433 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

JohnnyS. wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:Ja predlažem da umjesto jednog ilidžanskog festivala organizujemo bar tri godišnje.
Isto tako ,predlažem,da mladi odu na teraviju,jer tamo načelnik, u nas, drži,vrlo, korisna predavanja.
Ja koliko se i vjeru razumijem na teravijama i dzumama samo hodza smije da vazi. Hajd mi malo objasni kako to nacelnik drzi predavanja.
E ovako...

Image

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/iz-min ... svrhe.html

http://www.** No links **.ba/front/sda-ov-nacelni ... icke-svrhe
_Alcatraz_

#3434 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

fidoremilienko wrote:Nekad su se na Ilidzi, tacnije u KSC-u igrali fudbalski turniri. Zadnjih godina vidim niko to vise ne organizuje. Pa recimo kosarka, odbojka... :roll:
Priznaj da bi jedan predizborni turnir bio dobar na kojem bi ucestvovale razne stranacke ekipe, pa da vidimo kako se za finale bore NDS, SBB, SDP i SDA :-) :lol:

Innovation wrote:Time ti meni nista nisi odgovorio. :mrgreen:
Jedino da pokusa da ti nacrta.
Na koga mislis kada pises "da su prosli Famos i Hrasnicu..."? Nisu cetnici napali, pa da su nasi izginuli, nego su nasi napali, cetnici to znali i nasi uletili u klopku i izginuli. Nakon toga se povukli oni koji su ostali zivi. Cetnici nisu ni pokusali da mrdnu iz Famosa.
Pisao je neko o tome prije 2 mjeseca na ovoj temi.
Last edited by _Alcatraz_ on 04/08/2012 17:26, edited 1 time in total.
jon_jovi

#3435 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

Ja eto, pa šta onda? Propaganda se smije vršiti gdje god hoćeš i kad god hoćeš osim u danu izborne šutnje.
_Alcatraz_

#3436 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

@PRINCba Od radnih grupa nema nista. Radne grupe se sastaju i nesto palamude, a u konacnici se to svodi ba uzaludno trosenje i kupovanje vremena. Imas stila, ali ako jos malo to doradis pricu mozda i glasamo za tebe (samo reci koji si broj). :D

@jon_jovi Odakle ti sad ta prica za dogovore o podjeli? ;) Memic rekao ili... :D
ZA LJEPŠU ILIDŽU

#3437 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by ZA LJEPŠU ILIDŽU »

PRINCba wrote:Naravno da VB nije nadleznost Opcine, ali moze se pri ovoj sluzbi napraviti radna grupa koja ce to rijesiti tj tu temu da stavi na dnevni red i sa njom insistira na rjesavanju.
Para ima u budjetu samo sto nisu racionalno podjeljenje i usmjerene na prave stvari.
Ja bih volio da ima vise kulturnih desavanja na ilidzi ali zar nam je bio potreban ovaj festival svako 4 godine, zasto te pare nisu mogle da se usmjere na recimo VB, sto ce koristiti cjelokupnoj zajednici da imamo suvenir shop na VB od toga mi se mogle pokriti recimo plate radnika i neke rezije da ne pricam nesto vise. A od festivala samo BHT1 ima profit. Javljam se da Ilidza.ba bude medijski partner hoce para, a te pare idu BHT1 ne idu u budjet opcine (mozda grijesim).
I ti bi radne grupe pravio,a bi li u njih rođake i rodice zaposlio pa da i oni sa budžetskog kolača vile grade kao što ovi iz parlamenta formiraju sebi radne grupe i podgrupe?
Postoje u općinama regularna radna mjesta od urbanizma do kulture i saobraćaja pa neka rade svoj posao! ;-)
fidoremilienko

#3438 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

_Alcatraz_ wrote:
fidoremilienko wrote:Nekad su se na Ilidzi, tacnije u KSC-u igrali fudbalski turniri. Zadnjih godina vidim niko to vise ne organizuje. Pa recimo kosarka, odbojka... :roll:
Priznaj da bi jedan predizborni turnir bio dobar na kojem bi ucestvovale razne stranacke ekipe, pa da vidimo kako se za finale bore NDS, SBB, SDP i SDA :-) :lol:
Ne bi bilo lose. Evo neka @TP bude organizator. Imamo i vodje ekipa:

Vojvoda-SBB
FP-BNS
SDP-?
SDA-?

Eto upraznjenih mjesta, ako ko zna forumske lidere neka ih doda :D Mi ostali, na kaficu pa na turnir 8-) :bih:
ZA LJEPŠU ILIDŽU

#3439 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by ZA LJEPŠU ILIDŽU »

DELEGACIJA wrote:
ZA LJEPŠU ILIDŽU wrote:Treba gledati u zvijezde-one nam sve kažu, pa će nam reći i za koga da glasamo.Uostalom zaštno ne i za BNS.
Aaaaaaa i ti voliš našeg fočaka :-D :-D :-D :-D :-D Čini mi se da kod njih nema "prebjegulja" iz drugih stranaka, još samo ako se mogli "boriti" sa ovim našim "velikanima" paaaaaaaa možda bude i iznenađenja na izborima ;-) ;-) ;-) ;-)
Možda on i jeste Fočak ,ali stranka koju on predstavlja nije samo FOČANSKA-nego NARODNA.Pa da ti pravo kažem -jesam za njih sam.A ovi drugi i nisu baš velikani, nego ih veličaju njihovi lizogusci.Velikani mogu biti samo po velikom deficitu i neostvarenim predizbornim obećanjima. ;-) :sad:
FOČANSKI PROPISI

#3440 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by FOČANSKI PROPISI »

Nije samo da organizuje predavanja na teravijama,načelnik u nas uspješno vrbuje i mjesne imame da rade za njega:
Juče na džumanskoj hutbi u Pejtonu ef,Enver Prolaz umjesto da veliča Allaha dž.š. veliča lik i djelo Sena(h)ida Memića i još k tomu baca ljagu na braću turke.
Pozivam medžlis islamske zajednice Sarajevo da smijene, hoštaplera, ef.Envera Prolaza ili ćemo ga u buduće bojkotovati.
FOČANSKI PROPISI

#3441 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

ZA LJEPŠU ILIDŽU wrote:
Možda on i jeste Fočak ,ali stranka koju on predstavlja nije samo FOČANSKA-nego NARODNA.Pa da ti pravo kažem -jesam za njih sam.A ovi drugi i nisu baš velikani, nego ih veličaju njihovi lizogusci.Velikani mogu biti samo po velikom deficitu i neostvarenim predizbornim obećanjima. ;-) :sad:
Znači li to, još, nekoliko glasova za prosperitet Ilidže?
Sokrates_ba

#3442 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Sokrates_ba »

FOČANSKI PROPISI wrote:
ZA LJEPŠU ILIDŽU wrote:
a na cemu se zasniva taj optimizam u pogledu obecanja prosperitetu Ilidže......svi obecavaju....samo obecavaju....i SDA uvijek obecava :lol: :lol: :lol: ...imali kakav program :?: :?: ....detaljniji opis kandidata :?: :?: :?:
:? :? :?
PRINCba

#3443 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by PRINCba »

Naravno da se nesto sastaju i kako ti rece palamude, ali ako im se da vremenski rok da urade nesto moraju ga ispostovati inace "penal" hehe ne mogu reci kazna ali ne znam neki vid kazne (otkaz, ne isplati im se naknada ili nesto sl. prekid ugovora ili vec sta)

A naravno da bih dao da mi rodjak rodica ili sestra budu u komisiji ako su kvalifikovani, ako jedan moler, frizerka ili graficki teh mogu da promjene vrelo bosne (uz svo duzno postovanje izuzetima koji su se pokazali).

Mislim da se samo stukom mogu da rjesavaju stvari na bolje, jer ne moze moja sestra frizerka doci i biti u toj radnoj grupi za VB kada ima dosta ljudi koji su zavrsili sto turizam sto ekomoiju i sl. (moze ako treba neki kreativac kojim bojama obojiti klupe na VB)

Broj sam 5 NS
Akibh

#3444 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Akibh »

FOČANSKI PROPISI wrote:
ZA LJEPŠU ILIDŽU wrote:
Ja da zamolim gospodina FP da nam otkrije kandidata za nacelnika i listu BNS stranke u Foci, sigurno i tamo imate OO?
FOČANSKI PROPISI

#3445 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Akibh wrote:
Ja da zamolim gospodina FP da nam otkrije kandidata za nacelnika i listu BNS stranke u Foci, sigurno i tamo imate OO?
Napravili smo jedinstvenu listu Ilidža-Foča,već sam je objavio.
Last edited by FOČANSKI PROPISI on 05/08/2012 14:44, edited 1 time in total.
FOČANSKI PROPISI

#3446 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

fidoremilienko wrote:
_Alcatraz_ wrote:
Ne bi bilo lose. Evo neka @TP bude organizator. Imamo i vodje ekipa:

Vojvoda-SBB
FP-BNS
SDP-?
SDA-?
:
Šta misliš susret SDA-BNS
Načelnik u nas podijeli rekvizite navijačima.
Hajde ti igraj!
fidoremilienko

#3447 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

Tesko je sa SDA-ovcima :D
DELEGACIJA

#3448 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

Sokrates_ba wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:
ZA LJEPŠU ILIDŽU wrote:
a na cemu se zasniva taj optimizam u pogledu obecanja prosperitetu Ilidže......svi obecavaju....samo obecavaju....i SDA uvijek obecava :lol: :lol: :lol: ...imali kakav program :?: :?: ....detaljniji opis kandidata :?: :?: :?:
:? :? :?
Opet se spominje program i ko zna šta :-) :-) :-) :-) Šta to znači u praksi, veeeeeliko NIŠTA.
Papir svašta trpi. Detaljni opisi kandidata, eeeee to je već nešto, ali mislim da ti kandidati sa lijepim opisom su uglavnom (naročito u "velikim" strankama) pri krajevima zbog popune ponude na listama.....
Kod drugih stranaka se još i mogu naći takvi kandidati, ali "velike" stranke ne zaslužuju pažnju po meni, a ni glas. :mrgreen: :mrgreen:
DELEGACIJA

#3449 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

fidoremilienko wrote:Tesko je sa SDA-ovcima :D
Narodski rečeno rekvizite uzet, a navijati za druge ;-) ;-) ;-) ;-)
DELEGACIJA

#3450 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

Akibh wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:
ZA LJEPŠU ILIDŽU wrote:
Pa ni veliki se ne lomataju oko Foče, nego se priklone većini, pa šta očekuješ od "malih" stranki.
Kad je lovu uzimati, zna se ko je prvi u redu.......
Zar nije SDA/SDP zaštitnik bošnjačkog odnosno manjinskog naroda u mjestima tipa Foče...........
Locked