Sto se tice policajaca, ovo ti ne stoji. Prvo tacno da je Iludza ima preko 75.000 stanovnika i u to sam siguran (56.000 samo sa pravom glasa, ako ne na ovima i vise). I ovo policajaca sto ima ne radi svoj posao. Vecina problema se desava tu nedaleko od PS. Policija oddje tek da stvar se desi. To nije problem samo Ilidze, nego policije u globalu, kao i tuzilastva koje ne pdorzaje policiju, ali to zaista nije tema loklanom nivoa. Policajac inache ima pristojnu platu za ono sto radu. Uostalom gdje to danas covjek sa srednjom moze zaraditi 1000 i nesto KM regulano i jos jednu toliku plata neregularnim putem.PRINCba wrote:Da eto od jucer ili od danas CIK nas ovjeri, kao da smo kakvi brojevi ili nesto.
MI MOŽEMO promjeniti Ilidžu i vratiti joj nekadašnju sjaj i ljepotu koju je imala!
Tako što će se početi voditi briga o prirodnim resursima koje Ilidza ima, Vrelo Bosne da se adekvatnije uredi i turisticki opremi. Ako ne moze uz suradnju sa ovom nekom kantonalom institucijom kako joj je vec puni naziv oformiti radnu grupu pri Službi za privredu i turizam koja ce koordinisati rad i uredjenje istog- Ne samo da se V. Bosne uredjuje nego se moze odmah rijesiti i pitanje Vodozastitne zone.
V.Bosne je sada uz Bijambar u Onom parku prirode, ali sve pare odose na Bijambare a opcina izdvaja neka sredstva za taj Park prirode. Ta sredstva preusmjeriti na V.Bosne.
MI MOŽEMO mlade vratiti kulturi i sportu, jer im mjesto nije po napuštenim obdaništima, gradilištima i porušenim objektima!
Ranije sam pricao oko NVO-a na Ilidzi, mislim da je malo apsurdno da se za udruzenja (boracka, ovo ona) izdvaja 800hiljada KM a za privredu i turizam 250..
Dakle sa tim NVO-ma uz strategiju napraviti programe i sadrzaje koji ce mlade vratiti sportu i kulturi.
Danas dijete ne moze da trenira npr. fudbal bez da ne plati clanarinu od 30-50KM omogucavanjem besplatnog treniranja nekog sporta kroz zajednici rad Opcine, Udruzenja i skola, mladi bi imali prostora da se kreativno izrade i da pokazu svoje talente.
MI MOŽEMO Ilidžu učiniti sigurnijom, bez razbojništva, ubistava i krađa!
Ilidzi fali policajaca i po statistici ilidza ima % policaja na 50 000 stanovnika, a cinjenica je da ilidza ima preko 70 000 stanovnika. Sto onih stalnih koji zive tu sto onih koji su u prolazu.
Povecavanjem broja policajaca doprinjelo bi se povecanju sigurnosti gradjana. Povecanjem plata policajcima omogucilo bi se da taj isti policajac dolazi na posao bez da razmislja hoce li ga tko danas upucati, ili ako nekog privede dan, mjesec godinu zasretne ili nesto sl. Dakle davanjem dodatne motivacije policajcima omoguciti efikasniji rad PU.
(sada koliko je ovo sve izvodivo i koliko je do tih slinih nadleznosti te ove sluzne te ovog nivoa vlasti, petog desetog usustini je najveci problem, ali naravno nije nerjesivo ehhehehe)
Dalje, VB nije u nadleznosti Opcine, morate malo da naucite koje su cije nadelznosti. Zna se jasno sta su naleznosti opcine. Milim neki od vas su kandidati za Vijece, a ne znaju to, i to mi odmah u startu dijelui neozbiljno.
Ja nvedoh vec prije da su glava dfva problema Ilidze nezaposlenot mladih ljudi i besparavna gradnja. O ovome vidim ni rijeci.
Dakle mene zanimakju konkretne stvari, kako mislite neke stvari uraditi, kada ih mislite uraditi i odakle mislite novac za te stvari namiriti.