Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
drugi_profil

#3426 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drugi_profil »

jeza u ledja wrote:baj d vej:
ZURICH – FIFA says a seeding system will be in place for the World Cup playoffs in the European zone, ensuring the four highest-ranked qualifiers will be kept apart in the draw on Oct. 21.
al ne pise koji je siding sistem. :D ali pretpostavljam da se radi o fifa rankingu.

sto bi trenutno znacilo:

hrvatska
rusija
(bih)
grcka
francuska
---------------------
madjarska
albanija
bugarska
austrija

engleska je trenutno najgora drugoplasirana, ali bili bi izmedju rusije i hrvatske na ovoj listi. znaci mi bi bili treci ili cetvrti u plejoffu, trenutno, znaci medju nosiocima.
Trebalo mi je par minuta da skontam da pricate o barazu.
Batalite tu pricu. Baraz je sad neuspjeh. Ako Slovake ne mozemo dobiti bar jednom i ako ne mozemo rutinski pobijediti ove male ekipe, nije nam ni mjesto u Brazilu.
Herr Flick

#3427 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Herr Flick »

Sarajevo1946 wrote:Joj koja kod nas vlada mržnja prema Izraelu, ovo je nevjerovatno :lol:

Ne gotivim ni ja njihovu politiku i to, ali mi smiješno fudbal uvoditi u sve to, jer apsolutno nikakvu ulogu ne igraju u fudbalu.
Kad Ronaldo nije htio mjenjat dres sa Izraelcem u kvalama,sve ti je jasno :D :D
popokatepetl_com

#3428 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by popokatepetl_com »

KvaziExpert wrote:
Sarajevo1946 wrote:Joj koja kod nas vlada mržnja prema Izraelu, ovo je nevjerovatno :lol:

Ne gotivim ni ja njihovu politiku i to, ali mi smiješno fudbal uvoditi u sve to, jer apsolutno nikakvu ulogu ne igraju u fudbalu.
Na osnovu cega su oni uopce uvrsteni u evropske zemlje, ako ne iz politickih razloga?
Mozda zato sto bi izvan terena (a mozda i na terenu samom) bilo ratno stanje na utakmicama sa reprezentacijama bliskog istoka, teroristicki napadi itd itd...Odluka da Izrael nastupa u Evropskim takmicenjima je odlicna. Ne igraju utakmice kvalifikacija sa Arapima, a zbog prejake konkuerncije u Evropskoj zoni kvalifikacija ne mogu se sa istima susresti ni na svjetksom prvenstvu.

Ta prica o Izraelu kao nekom bitnom faktoru kojeg sudija navodno ne smije ostetiti je presmijesna, koji su to oni k.... u fudbalu? Nemaju nikakve sanse da se plasiraju na neko veliko takmicenje, preslabi su.
Last edited by popokatepetl_com on 18/06/2013 11:38, edited 2 times in total.
drugi_profil

#3429 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drugi_profil »

Hocete li to politiku i ovdje prosipati?
Izraelska politika je takva kakva jeste, mozda je pogresna i losa a mozda je i jedina koja im omogucuje opstanak tamo.
To je spirala nasilja u kojoj niko nije nevin. Ono sto su arapi radili izraelcima provociralo je reakcije i obratno.
Jedino sto su tu Izraelci sa jakim ledjima pa izgleda da sve polazi od njih. Istina je da jesu za dosta toga sami krivi, ali ja bih volio da je i ova Bosna ko Izrael pa kad ti neko pljune na granicu, ti ga odmah bombardujes.... jah.

E mozemo li sad iz teme o BH repki iskljuciti politiku?
Idemedosumom

#3430 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Idemedosumom »

drugi_profil wrote:Hocete li to politiku i ovdje prosipati?
Izraelska politika je takva kakva jeste, mozda je pogresna i losa a mozda je i jedina koja im omogucuje opstanak tamo.
To je spirala nasilja u kojoj niko nije nevin. Ono sto su arapi radili izraelcima provociralo je reakcije i obratno.
Jedino sto su tu Izraelci sa jakim ledjima pa izgleda da sve polazi od njih. Istina je da jesu za dosta toga sami krivi, ali ja bih volio da je i ova Bosna ko Izrael pa kad ti neko pljune na granicu, ti ga odmah bombardujes.... jah.

E mozemo li sad iz teme o BH repki iskljuciti politiku?
Uh ma nemoj? Kritikujes raju sto "prosipa" politiku ovdje, pa odmah u nastavku i ti sam o politici? Ti si svoje misljenje iznio i sad dosta?

Volio da mi budemo poput Izraela? Pa nama je malo falilo da budemo poput Palestine a ti bi da nas guras u drustvo okupatora?

Najbolje neka admin pobrise sve postove u vezi s ovim.

:bih:
drugi_profil

#3431 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drugi_profil »

Ne nego sam iznio istorijsku cinjenicu da tamo niko nije nevin.
Isto tako bih volio da smo vojno superiorna drzava sa jakim saveznikom.

Ili se ne slazes sa tim?
Idemedosumom

#3432 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Idemedosumom »

Historiju pisu pobjednici, tako da sve te cinjenice koje navodis su ustvari subjektivna viđenja.

A bilo bi dobro da imamo neku velesilu koja ce nas gurat, ili jos bolje, da sami postanemo velesila.

Nego sad ozbiljno hajmo se vratit temi :roll:

Ja imam neki los predosjecaj da kad se aBd kvalifikujemo za SP, da ce nas tamo zapast grupa smrti :-)
drugi_profil

#3433 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drugi_profil »

Idemedosumom wrote:Historiju pisu pobjednici, tako da sve te cinjenice koji navodis su ustvari subjektivna viđenja.

A bilo bi dobro da imamo neku velesilu koja ce nas gurat, ili jos bolje, da sami postanemo velesila.

Nego sad ozbiljno hajmo se vratit temi :roll:

Ja imam neki los predosjecaj da kad se aBd kvalifikujemo za SP, da ce nas tamo zapast grupa smrti :-)
Nisi me skonto, ali nema veze.

Sto se tice SP. Prvo da zavrsimo kvalifikacije kao najuspjesnija ekipa. :D
zasto ne 28 bodova i gol razlika +30 8-)
Valjda ce i Holandija negdje nerijeseno odigrati....
Zatamnjena stakla

#3434 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Zatamnjena stakla »

ABd kada odemo na SP, svi će nas se bojat' i biće im prpa protiv nas igrat'. U to sam 100% siguran.
Prije svega volio bi' francuze mamu im j*ebem pa onda italijane :mrgreen:
Idemedosumom

#3435 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Idemedosumom »

Ja bi vise volio da doguramo do 1/4 ili 1/2 finala :sretan: nego da budemo najefikasniji u kvalifikacijama.

Kako cemo kroz kvalifikacije nije toliko bitno, bitno je proci, pa makar to bilo kroz baraz ili kao najneefikasnija prvoplasirana ekipa :bih:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3436 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JoseMujica »

Sorel wrote:ABd kada odemo na SP, svi će nas se bojat' i biće im prpa protiv nas igrat'. U to sam 100% siguran.
nemoj talijane života ti...nije da ih se plašim nego ko bi gledo tu patnju
Kemal Malovčić

#3437 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Kemal Malovčić »

u prvom šimširu na ždrijebetu za svjecko pervenstvo
mi španija brazil i ostali giganti
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3438 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JoseMujica »

Pape obrigado! (eto ako nije Portugalski bio)
luckylaka

#3439 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

Sorel wrote:ABd kada odemo na SP, svi će nas se bojat' i biće im prpa protiv nas igrat'. U to sam 100% siguran.
Onako od mene samo da odemo na S.P.pa tamo kako god da prodjemo.Nerealno je ocekivati od nas neka cuda posto vidim da neki vec predvidjaju 1/2.Bitano je biti u Brazilu ako jos nekog pobijedimo :thumbup: :thumbup: :bih:
ledeni_caj

#3440 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ledeni_caj »

OK je realnost kao furati, ali cuj nikoga dobiti, pa nece Brasil, Spanija i njemacka jedine repke na prvenstvu biti pa da su nam sanse nikakve. :-)
lazni liberal

#3441 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by lazni liberal »

ledeni_caj wrote:OK je realnost kao furati, ali cuj nikoga dobiti, pa nece Brasil, Spanija i njemacka jedine repke na prvenstvu biti pa da su nam sanse nikakve. :-)
Bice nekoliko totalno slabih reprezentacija koje svako moze da dobije, onda ce biti ovi favoriti Nemacka, Spanija, Brazil, Argentina, Holandija, Italija, Portugal a svi ostali ce uglavnom biti reprezentacije pribliznog kvaliteta kao Bosna i na to da li ce ostvariti dobar rezultat ce uticati forma, sreca, taktika, motivacija, atmosfera u timu, rezultat prve utakmice i jos mnogo drugih stvari.
Rob_Atl

#3442 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Rob_Atl »

Treba samo da nam se podudari dobar zdrijeb, i recimo u 1/4 finalu se sastanu brazil-njemacka, spanija-italija , a mi protiv iznenadjenja nekog USA recimo, i ostali par argentina-engleska polufinale brazil italija , bosna-engleska i onda je lako poslije toga :D
MOSALJOZE

#3443 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by MOSALJOZE »

Kad već spominjete grupe za Brazil i favorite danas gledam Australiju kako prodjoše na SP.Igrali protiv Iraka,i to je patnja utakmica.Uzbekistan igra u barazu.Kad bi npr izvukli u grupi Uzbekistan,iz Afrike Etijopiju,Ganu,Kongo,Nigeriju,Alzir,Libiju mi bi sigurno prošli grupu.To su reprezentacije koje su zasigurno iza nas po kvaliteti.Sve zavisi ako se izvlačenje potrefi.Nek dobijemo i Argentinu i mozemo komotno proći,ali sad treba završit prvo Slovake pa onda ....
luckylaka

#3444 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

ledeni_caj wrote:OK je realnost kao furati, ali cuj nikoga dobiti, pa nece Brasil, Spanija i njemacka jedine repke na prvenstvu biti pa da su nam sanse nikakve. :-)
Ako si mislio na moj post nisam ni napisao da necemo nikoga dobiti ali da je nerealno ocekivati tako neko 1/2.Daj boze :bih:
Idemedosumom

#3445 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Idemedosumom »

lucky je vjerovatno mislio na mene. Nisam ja predviđao 1/2 finale vec iznio svoju zelju, u smislu, više bih volio da svaku tekmu s 1:0 dobijemo al da daleko doguramo, nego da sve redom kosimo 5-6:0 al prije knockout faze da ispadnemo.
Zatamnjena stakla

#3446 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Zatamnjena stakla »

U grupnoj fazi očekujem pobjedu i dva zajebana remija protiv italijana i francuza.
luckylaka

#3447 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

Idemedosumom wrote:lucky je vjerovatno mislio na mene. Nisam ja predviđao 1/2 finale vec iznio svoju zelju, u smislu, više bih volio da svaku tekmu s 1:0 dobijemo al da daleko doguramo, nego da sve redom kosimo 5-6:0 al prije knockout faze da ispadnemo.
Ma zelje su jedno,nego hajde da prvo rijesimo ovo sa Slovacima da se ipak osiguramo za S.P. a poslije sta nam Bog dragi da :bih:
Rob_Atl

#3448 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Rob_Atl »

Sorel wrote:U grupnoj fazi očekujem pobjedu i dva zajebana remija protiv italijana i francuza.
Nece biti vise od dva tima iz evrope u grupi
Logovan

#3449 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

Idemedosumom wrote:Ja bi vise volio da doguramo do 1/4 ili 1/2 finala :sretan: nego da budemo najefikasniji u kvalifikacijama.

Kako cemo kroz kvalifikacije nije toliko bitno, bitno je proci, pa makar to bilo kroz baraz ili kao najneefikasnija prvoplasirana ekipa :bih:
Isto mišljenje. :thumbup:

Samo ovo drugo... :-) Nemoj baraž Boga ti. :roll: :lol:
DonVito

#3450 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DonVito »

Od tekme do tekme.

Pape hvala ti.
Post Reply