BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

shalla

#3426 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by shalla »

juventus wrote:Ko je dobio žuti kod nas...nešto se ne mogu sjetiti?
Ja koliko se sjećam samo Štilić...
Dialer

#3427 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Dialer »

Jeidno Misimovic nasmijan i boli ga kurac, vala bi meni na tribine otiso.
hau jes no

#3428 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by hau jes no »

pjanic dzeko misimovic...... ista imena vrtite a mi nemamo odbrane uopšte jos kad je spahic van forme a golman nam je svakako neuracunljiv, a protiv imate mutua i maricu, igrace koji mogu rijesti utakmicu protiv bilo koje svjetske reprezentacije, + nezalaganje nasih, dobijemo ono od sinoc :skoljka: kad ne primimo gol to je cudo, jedino lux i slicne reprez. nam ne mogu zabiti.
mikogoago

#3429 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by mikogoago »

juventus wrote:Ko je dobio žuti kod nas...nešto se ne mogu sjetiti?
Jesi li to jos pod shokom od sinocnje utakmice pa nemozes sebi doci? sta li ? :-)
Evo ja pokusavam da se prisjetim nase jedanaestorke,ali kako god neki mi fali.E sada da li zbog njihovog blijedog izdanja pa ih nemam memorisane jednostavno nigdje ih.Isto kao na terenu sinoc.Nista cisti shok od sinocnje blamaze :-)
JThomas

#3430 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by JThomas »

Ronnie O'Sullivan wrote:Evo neka mi neko kaze jel mi imamo bar jednog igraca (osim Džeke) koji je svjetska klasa ili da igra u vrhunskom europskom klubu? Prosto nemamo kvalitet za neke velike domete...treba biti realan, u rangu smo sa Slovackom, Slovenijom, Austrijom, Crnom Gorom... itd....
bogam' slovačka i slovenija su bile na zadnjem SP, a mi... :skoljka:

da me se ne shvati krivo - nije to zato što imaju jače igrače od nas. al' što se tiče sistema i organizacije su velesile za nas. a to će ostati tako dok god je savez takav kakav je, papetov nedostatak autoriteta je samo produžetak nedostatka sistema u cjelini...
Last edited by JThomas on 04/06/2011 16:33, edited 1 time in total.
oridjidji

#3431 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by oridjidji »

Pa vjerujte mi da bi Torlak sa Trifunovicem bolje odigrao pozadi nego sto su sinoc odigrali Mravac i Spahic, cak bi i onaj Sejtan po boku sto igra u Sarajevu, bolju partiju pruzio sa Beslijom od Lule i Mujdze. Ljudi su nas rastocili jer nije bilo pozrtvovanosti, nije bilo kvalitetete pas igre. Rahimic i Meduljanin ko da nisu postojali, isto tako i Ibricic i Misimovic, jedino donekle je odigrao Pjanic, ali ni on nije bio na nivou, ali je par lopti fino podmetnuo napadu. Dzeko smjesan naprijed. Vedo, Stila i Muslimovic nisu mogli promjeniti usranu motku, iako su imali par sansi da makar smanje rezultat.

U kljucnoj utakmici reprezentacije dobijete dva zuta kartona i to u zadnjih 20 minuta utakmice, prvi Stilic drugi cini mi se Ibisevic, pokazuje kakav su doprinos sinoc dali pojedini igraci.

Sada Susic treba da im jebe mater. Da im neda iz hotela da mrdnu sve do Francuske i to da iz njih izvuce maksimum.

Nema vise razbijanja auta po gradu i cuganja po Oskaru pred domace duele... Sve dobiti pa onda se zajebavat...
oridjidji

#3432 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by oridjidji »

hau jes no wrote:pjanic dzeko misimovic...... ista imena vrtite a mi nemamo odbrane uopšte jos kad je spahic van forme a golman nam je svakako neuracunljiv, a protiv imate mutua i maricu, igrace koji mogu rijesti utakmicu protiv bilo koje svjetske reprezentacije, + nezalaganje nasih, dobijemo ono od sinoc :skoljka: kad ne primimo gol to je cudo, jedino lux i slicne reprez. nam ne mogu zabiti.
Mutu je klasa... Nije bio pozivan do utakmice sa nama, bio je na spisku otpisanih, vracen je u reprezentaciju nakon sramotnih igara Rumuna koji su u 6 utakmica zabiljezili poraze od nas i Francuza, te napravili dva remija kuci, mi smo ih jucerasnjom sramotnom igrom vratili u igru za drugu poziciju, jer eto imali su do tada jedino pobjedu protiv luksemburga.

Rumuni su za mec protiv nas pozvali 7 novih imena iz domaceg prvenstva i vidjelo se da su nas upravo oni demontirali.

Medjutim ono sto treba da nas raduje Lucesku je dao otkaz, zasto? E to je pitanje... Dobio nas je, ali sta je prevagnulo nisam ne mogu da pretpostavim...
JThomas

#3433 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by JThomas »

i upravo ta slovenija je odličan primjer šta nama fali. mislim da nije nimalo potcjenjivanje reći da nikad nisu imali jači igrački kadar od nas, pobijedili smo ih u svakom međusobnom duelu. čak i naši odbrambeni igraju u puno boljim klubovima nego njihovi. ali...oni su bili na tri velika takmičenja gdje se ni od koga nisu obrukali, a mi ni na jednom. ljudi imaju državu i sistem, a mi nemamo...
Komrad

#3434 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Komrad »

juventus wrote:Da ne nabaci Ibiševiću u Zenici protiv Rumuna, ovo bi Misimoviću bila osma utakmica kako poteza u reprezentaciji nije napravio.

Previše on izgleda ima kredita. Ako više ne može kao prije, ima brate Štilić, mogla bi reprezentacija i njemu pomoći da se proda, zašto ne?

Il napravit neku postavku gdje će Pjanić zauzeti mjesto "nedodirljivog"...
Nije Misimovic kriv sto nema ko za njega trcati :) Cinjenica jeste da nije u formu od portugala.. sve mu ide ka dole
medjutim Susic ne zna skovati formaciju koja odgovara igracima koje ima na raspolaganju a vala ne zna ni motivisati
cyprus

#3435 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by cyprus »

shalla wrote:
hz__semir wrote:
cyprus wrote:Ja ću reći što i milion puta dosad: dobar udio u našem debaklu čini naša bahatost i potcjenjivanje protivnika...

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Potpis i pečat.
Ja i dalje tvrdim da ova rumunija nije u zadnjih 15 godina imala slabiju ekipu a vi kako hoćete. Jbt tito nas je pobijedio all-star tim rumunske lige :-) Sa pravim pristupom, zalaganjem 110% i ginjenjem (valjda se 'vako kaže jbt ga) na terenu za svaku loptu ova Rumunija se uzima 0:2...
I btw nemojte sad biti licemjeri, ti si recimo prednjačio ovdje nakon utakmice u Zenici kako smo ih smlavili, rastavili na proste faktore, ogadili im fudbal i sl. a Shalla i još cca 10 likova fino govorilo da je ono daleko od vrha, da se tu mora još doooosta stvari popraviti i da smo mi trenutno na 60-70% onoga što realno možemo. Al sam tad bio debil, teletabis, neprijatelj, neznalica i sl...

Da ste fer sad bi se vodili rečenicom četnika šešelja tj "pojeli biste sva..." jer samo SAMOKRITIKA može dovesti do napretka... Stvorila se takva neutemeljena euforija da to nije bilo normalno a mi odigrali sasvim prosječnu utakmicu ali nas izvadio rezultat...
Ako im sad bude falilo samokritike nećemo ni albaniju uzeti i onda definitivno bye bye EP :sad:
Da, Rumunija vjerovatno nikad nije bila slabija, ali i takva je negdje otprilike naš rang (iako je sinoć izgledalo da su klasa za nas)... Kako to, jeboga ja, vazda mi dobijemo po ušima od ''nikad slabijih reprezentacija''. Valjda zato što uspostavimo ovu forumulu nikad slabiji = amateri koristeći se metodom lako ćemo. Osim što se ovo razmišljanje udomaćilo kod navijača, razlog sinoćnjeg debakla što se ono očito uvuklo i među igrače, što je moja glavna zamjerka Sušiću.

Kada ti protivnik ima svojih problema i kada djeluje u raspadu, to znači da trebaš gledat kako iskoristit sve njegove nedostatke (kojih Rumunija stvarno ima trenutno mali milion), a ne proglasit se favoritom, protivnike anonimusima i levatima, a eventualni remi kiksem, a zatim prst u uho ko da smo Španija... Eto Dinamo i Lokomotiva Moskva, Hofenhajm, Frajburg, Monpelje, PAOK, Jang Bojs i Makabi su 10 klasa bolji klubovi u odnosu na Dinamo, Rapid, Steauau, Temišvar, Kluž i Ocelul, pa su oni anonimusi, a mi zvijezde, koje kurcem ne trebaju mrdnut, već će golovi doć sami :oops: Hoće al u našu mrežu :roll:

PS A za prvu utakmicu, ja stvarno ne znam kakve smo ozbiljne zamjerke trebali imati... Tada Rumuniju zaista jesmo rastavili na proste faktore, s tim što nam završnica nije bila jača strana
JThomas

#3436 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by JThomas »

hajd' što svjetina tako razmišlja, ali igrači i stručni štab nipošto ne bi smjeli razmišljati k'o svjetina. a sinoć izgleda da jesu...
madFlava

#3437 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by madFlava »

JThomas wrote:i upravo ta slovenija je odličan primjer šta nama fali. mislim da nije nimalo potcjenjivanje reći da nikad nisu imali jači igrački kadar od nas, pobijedili smo ih u svakom međusobnom duelu. čak i naši odbrambeni igraju u puno boljim klubovima nego njihovi. ali...oni su bili na tri velika takmičenja gdje se ni od koga nisu obrukali, a mi ni na jednom. ljudi imaju državu i sistem, a mi nemamo...

ma ne znam koji klinac,vecina ovdje trazi nekakve iznimke za igrace i opravdava ih na neki nacin(sto nam je ovo vrh repke danas od kvalitete igraca,i da se nikome ne smije prigovorit).
Taj Đeko milioner je do prije godinu i po za repku davao koliko je mogao,a sad on odjednom gospodin.Ma dajj komsijska Slovenija rastura kako reprezentacija,tako i drzava.Slovacka ko repka rastura.Uskoro Albanija,Crna gora,svi ce nas prestici samo radi naseg glupog mentaliteta.Jbm ti Đeku i Misketa i Hasagica i Spahica.Daj da vidimo te promjene ima mladih nada koje bi trpile taj famozni autoritet,dajmo im sansu,Pjanic,Stilic,Besic itd itd.
Od Susiceve filozofije nema soli,treba dovest budalu koja ce im utuvit u glavu rad i organizaciju,jer reprezentacija je svetinja za vecinu raje,treba ih naucit postovanju tog grba. :shock:
juventino-pravi

#3438 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by juventino-pravi »

Mozda je problem i sto su neki navikli da moraju igrat... Prvenstveno Dzeko ... daj odmorite ga nekad.. Dalje Spahic takodje, Misimovic .. to su igraci koje treba ohladiti pod hitno ... Mravac nije kvalitet za reprezentaciju po meni je Besic bolji
JThomas

#3439 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by JThomas »

pa nije to slučajno, nije to samo u fudbalu tako.
Tarik19

#3440 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Tarik19 »

Sama cinjenica da brane boje drzave bi trebalo da mi sluzi kao glavni motiv da svaku utakmicu odigraju na nivou. Ali izgleda da i to im nije dovoljno.
JThomas

#3441 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by JThomas »

niđe veze, i najveće selekcije imaju problema sa neodazivanjem i zabušavanjem igrača, izmišljanjem povreda...al' tamo ima sistem, kazne, autoritet...
madFlava

#3442 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by madFlava »

JThomas wrote:niđe veze, i najveće selekcije imaju problema sa neodazivanjem i zabušavanjem igrača, izmišljanjem povreda...al' tamo ima sistem, kazne, autoritet...

vala bas ;)

Safet Sajo ako sad ih ne uspije iskontrolisat plus kiks protiv albanije,moze da dobije mahanje ;) (mada mislim da ce scenario bit,albanija se pobjedi 2-1, i NAJJACA SMO REPREZENTACIJA NA SVIJETU !! :D
Tarik19

#3443 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Tarik19 »

Bilo bi preglupo da ponovo padnemo u euforiji u slucaju visoke pobjede protiv Albanije.
denimb

#3444 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by denimb »

JThomas wrote:hajd' što svjetina tako razmišlja, ali igrači i stručni štab nipošto ne bi smjeli razmišljati k'o svjetina. a sinoć izgleda da jesu...
Upravo o ovome sam govorio, nismo mi jedina nacija koja velica svoje poluigrace do iznemoglosti.
Jbg takvi smo srcani, temperamentni, a uz to jos i napaceni, zeljni dobrih rezultata, ali valjda bi oni (selektor, igraci) trebali da budu profesionalci koji ce odvojiti euforiju i bajkice od stvarnosti.

Ne mogu da shvatim igraca koji ako nista gledajuci vrhunske nogometase ne moze da shvati da nije na tom levelu i da individualno mora poraditi na svojoj igri, da zalaganjem i trkom mora nadoknaditi nedostatke, a kod nas je takvih zvijezda 15-tak u ekipi.

I ako vec toliko na njihov mentalni sklop utice nase baljezganje pred svaku utakmicu, neka nam onda brate daju upute kako da se ponasamo iz utakmice u utakmicu da bi se to dobro odrazilo na njihovu igru.

Amaterizam je ono sto pojede ovu ekipu.
Lakat Jebić

#3445 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Lakat Jebić »

moja prognoza

albanija 1:1

onda cemo dobit bjelorusiju ovdje, gore nerijeseno odigrat, u tom ce nam se nekim cudom rezultati poklopit i trebace nam pobjeda u parizu za baraž

klasika
BegA_

#3446 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by BegA_ »

Dakle, Medunjanin prvi koji je dao izjavu za medije:

„Podcijenili smo Rumune i to nas je koštalo poraza. Ali život ide dalje. Moramo zbiti redove i pobijediti Albaniju u Zenici“, kratko je prokomentarisao igrač Maccabija iz Tel Aviva ishod susreta u Bukureštu.

:-?
BegA_

#3447 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by BegA_ »

„Podcijenili smo Rumune i to nas je koštalo poraza. Ali život ide dalje. Moramo zbiti redove i pobijediti Albaniju u Zenici“, kratko je prokomentarisao igrač Maccabija iz Tel Aviva ishod susreta u Bukureštu.

libertyBiH

#3448 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by libertyBiH »

saurus1978 wrote:Igrači protiv reprezentacije

Zavjera, sabotaža ili nešto treće, šta god da je u pitanju, ne koristi nacionalnom timu. Igrači bi se trebali konačno uozbiljiti, shvatiti da je samo teren njihovo prirodno mjesto gdje trebaju pokazati sve što znaju. Nema potrebe ni da uzroke loše atmosfere traže u medijima, koji su i više nego korektni prema reprezentaciji. Ako imaju i trun objektivnosti i samokritičnosti, onda će se preispitati i pokušati otkloniti sve one anomalije koje ih koče da naprave dobar rezultat. Plasman na Euro je san koji, ako igrači nastave da igraju kao do sada, nikada nećemo ostvariti

Autor: Emir Delić

Sada nema nikakve dileme - Safet Sušić završit će na "smetljištu", tamo gdje su prije njega okončali i Blaž Slišković, Fuad Muzurović, Meho Kodro, Ćiro Blažević... Tamo gdje ima mjesta samo za selektore. Ne i za "bezgrešne" igrače. One igrače koji uvijek pred selektore stave pištolj na srebrnom pladnju.

Pitanje je samo vremena, odnosno utakmice, kad će Sušić (konačno) shvatiti da je još samo jedna žrtva nekolicine igrača, okupljenih oko kapitena, koji su riješili da preuzmu stvar u svoje ruke i budu najvažniji likovi u reprezentaciji.

Zavjera nekolicine

Blaž Slišković je prvo stidljivo, a onda otvoreno upozoravao na "zavjeru" nekolicine igrača koji su ga, kako je prije dvije godine u izjavi za Radio Mostar ustvrdio, "željeli prodati". Aludirao je Baka na utakmice kvalifikacija za Euro 2008. protiv Mađarske i Grčke kada smo čudnim spletom okolnosti poraženi. Priča je stala. Baka nije želio ulaziti u detalje. Igrače na koje je sumnjao nije imenovao.

Safet Sušić; foto: ReutersDolaskom Muzurovića zavladalo je mirno razdoblje. Potpisnici famoznog pisma koje nikada nije ugledalo svjetlo dana ušutjeli su se, nisu igrali za državni tim izuzev Misimovića i Berberovića. Njih dvojica su se predomislili, što je izazvalo gnjev kod ostalih igrača, prije svih Spahića. I to je definitivno najljepši period u reprezentaciji. Momci su igrali srcem za nacionalnu selekciju, Muzurović je formirao solidan tim, u kojem nije bilo "potpisnika".

Meho Kodro je trajao vrlo kratko, a umjesto njega stigao je "trener svih trenera" Miroslav Ćiro Blažević. U kratkom vremenskom roku Ćiro je pohvatao konce. Upoznao je preko noći igrače, iako mu je dugo trebalo da im upamti imena. No to iskusnog trenerskog maga nije spriječilo da im dijeli komplimente. Tako je Džeko postao bolji od Zlatana Ibrahimovića, Spahić je bio novi Nesta, Ibričić se poredio s Prosinečkim... No, Ćiro se malo prevario. Čak i on, mangup nad mangupima, kakav se rijetko pronalazi, nije prozreo duple igre igrača kojima je bezrezervno vjerovao. Odlazeći s klupe reprezentacije, Ćiro je shvatio, istina kasno, da su mu i igrači montirali sličuge kako bi što prije otišao iz reprezentacije.

Prošlo je Ćirino vrijeme, došao je Safet Sušić, a suštinski se u reprezentaciji nije ništa promijenilo. Sekcija igrača je odmah na prvom okupljanju željela pokazati selektoru da će oni biti faktor koji odlučuje i diktira pravila. Namjerno kažemo - sekcija, jer klan je nešto drugo, klan je ozbiljno organizirana ekipa, grupa ljudi koji imaju zajednički cilj i koji streme ka njegovom ostvarenju. Ovo što sada egzistira u reprezentaciji je smiješna sekcija igrača koji su umislili da mogu određivati i kako će reprezentacija igrati i kakva će atmosfera vladati i s kojim novinarima će razgovarati koji igrač i, u konačnici, određuju koju će utakmicu odigrati, a koju ne. Žele upravljati selektorovom sudbinom, koristeći njegovu mirnoću i korektnost.

No guts, no glory!

Nažalost, Sušić nije istinski lider. On nije ni tiranin, on s ovim fakinima, od kojih su neki nepopravljivi mangupi i prefriganci, razgovara u rukavicama, na "prijateljskom nivou". S novinarima bi filozofski razglabao tako da zaobiđe konkretne odgovore. A kad ne uspije, onda žestoko i bespotrebno plane. Kao na konferenciji za medije u Tirani. Nažalost, taj uistinu dobri čovjek i vjerovatno kvalitetan stručnjak, još uvijek živi u Francuskoj, zemlji u kojoj je osamdesetih godina doživio svjetsku slavu. On očito ne razumije da mu naše zvijezde time što se vucaraju po terenu i što mu se smiju na treninzima, kopaju duboku jamu. Američki sportisti često u žargonu kažu: "No guts, no glory!" Prevedeno doslovno - ako nemaš jaja, nema ni slave! Pape do sada nije ni škodio, ali ni koristio. Odrađuje kvalifikacije, ali pitamo se do kada. Vjerovatno do marta i meča s Rumunima, kada će sve biti poznato. Nedavno je predsjednik Olimpika Nijaz Gracić za Scsport bez imalo ustezanja rekao: "Sušić nema autoritet. Velika je razlika između njega i Ćire Blaževića. No, ja bih na selektorskoj poziciji naradije vidio Amara Osima. Zbog mnogo toga, ponajprije zbog činjenice da je on majstor u jednom - zna igrača 'pomnožiti s nulom'. Našim 'zvijezdama' u reprezentaciji treba čovjek koji će ih u startu 'pomnožiti s nulom'. Amar to zna. On zna biti glavni."

I ono o čemu se govorilo pri kraju Ćirinog života na klupi reprezentacije, sada je ponovo aktuelizirano: Spahić, Džeko i Hasagić žele Sergeja Barbareza za svog trenera i rade na sve načine kako bi ga doveli na klupu reprezentacije!?

Priča koja se mogla čuti još prije godinu dana sada samo dobija na težini. Kad ne možemo da nađemo potvrdu neke informacije, čak ni među anonimnim izvorima bliskim igračima, pozovemo se na čaršiju i na "ovdje svako svakog zna" pravilo. Tako se može čuti da je Spahić taj koji "ruši" Sušićev autoritet i koji je uz sebe uzeo Džeku i Hasagića, neki govore i Ibričića. Priča se i da je pokušao pridobiti Misimovića i Nadarevića, a da nije naišao na razumijevanje kod Pjanića, Ibiševića, Salihovića, Muslimovića i Rahimića.

Ovu priču niko ne može potvrditi, jer logično je da se svi drže zakopčani do grla. Prije nekoliko dana Sergej Barbarez je rekao: "Mene reprezentacija u ovom trenutku ne zanima. Nije to više ono što sam želio. Moje vrijeme će jednog dana doći. Nijedan igrač nema razloga da me 'gura' za selektora, jer sam duboko svjestan da oni mene ne mogu izgurati da budem trener reprezentacije. Za mene je to smiješno. Ozbiljan sam čovjek i ne bavim se nikakvim urotama niti bih na bilo kakav način otežavao sadašnjem selektoru Safetu Sušiću."

Agitiranje za Barbareza

Emir Spahić, navodni kolovođa ove sramotne epizode, ne oglašava se već dugo, mada je nakon utakmice s Albanijom izjavio da je to "možda posljednja njegova utakmica u dresu BiH". Ovoga puta ćemo naglasak staviti na "možda". Samo kad mora, procijedi nekoliko rečenica, mada su i te situacije rijetke. S novinarima, pa čak i onima u koje se kleo da su mu prijatelji i koji su ga praktično doveli u reprezentaciju kada je sjedio na klupi Zagreba, sada skoro i ne razgovara. Vjerovatno je shvatio da mu medijska podrška više ne treba, da je u svojoj karijeri postigao sve, zaradio novac, igrao za reprezentaciju. Spahić nikada nije negirao da je s Barbarezom veliki prijatelj. Davao mu je jasnu podršku i u kampanji za izbor Ćirinog nasljednika.

I nije samo Spahić agitirao za Sergeja, već i Džeko, Ibričić, Hasagić i još nekolicina sadašnjih reprezentativaca. Ako objektivno sagledamo stvari, Sušić zapravo nije imao podršku igrača u periodu kada se birao Blaževićev nasljednik, izuzev kada je postalo jasno da će on (Safet) postati novi selektor. Onda su kao po nekoj komandi, isti oni igrači koji su hvalili Barbareza, preko noći počeli s dijeljenjem komplimenata na račun Sušića.

Ni Edin Džeko nije želio da govori o "bojkotu Sušića". Rijetko se javlja na telefon, kao uostalom i Hasagić. Edin je od ljetos nervozan. Da li zbog priča o transferima ili nečeg drugog, ali 24-godišnji napadač nije više ista osoba. Ne sjećam se u ovih 11 godina koliko kao novinar pratim reprezentaciju da je neki igrač iskazivao toliku nervozu, pa i drskost, iako se nalazi na svim naslovnicama, kad mu tepaju, dižu ga u visine, nazivaju ga "dijamantom", "brilijantom", "kraljem golgetera", "najboljim centarforom Evrope"...

Menadžer bh. reprezentativca iz Wolfsburga Irfan Redžepagić negira da je njegov igrač dio bilo kakve zavjere protiv selektora Safeta Sušića. On kaže: "Edin je ozbiljan momak, veliki je profesionalac i sigurno ne bi ulazio u te igre ako ih uopće ima. On cijeni Sušića, od samog početka selektorovog mandata, uvijek je isticao da s Papetom ima korektan odnos. Što se Barbareza tiče, pa Edin je tek prije dvije godine imao priliku da ga upozna. Nisu se znali, što je i normalno, jer kad je Sergej igrao za reprezentaciju, Džeko je bio dijete. Garantiram da Džeko nema veze s tom pričom, a o tome da li zaista postoji neka vrsta sabotaže u reprezentaciji, trebala bi se povesti neka istraga, ali generalno, to je teško saznati."

Selektor Safet Sušić nema dileme da sa svojim igračima u državnom timu ima veoma korektan odnos. Temelji se na obostranom povjerenju i on tvrdi da su njegovi nogometaši "vrhunski profesionalci i dobri ljudi". Pape kaže: "Od prvog dana kada sam došao imamo korektan odnos. Razgovaramo, analiziramo sve, postoji jedno obostrano poštovanje. Ne želim ni da pomislim da igrači imaju nešto protiv mene. Na kraju, to bi se osjetilo na utakmici, a oni su do sada svaki meč odigrali korektno. I protiv Albanije je bilo dobro, zadovoljan sam pristupom, ali nismo pobijedili, mada ni remi nije toliko loš."

Zavjera, sabotaža ili nešto treće

Sergej Barbarez i Zvjezdan Misimović; foto: Getty Images

Sušić nikada nije želio komentirati Barbarezove ambicije za preuzimanje reprezentacije. Istina, ponudio je da Sergej bude njegov asistent, što je bivši kapiten reprezentacije odlučno odbio. Sergej je rekao da nikada ne bi bio pomoćnik u reprezentaciji i da samo može biti selektor.

Još dok je Ćiro vodio reprezentaciju, Barbarez je davao podršku svojim nekadašnjim saigračima. Nikada nije krio da želi uspjeh reprezentaciji i da s nekolicinom nogometaša, s kojima je zajedno igrao, ima prijateljske odnose, prije svih sa Spahićem, Misimovićem i Hasagićem.
Zavjera, sabotaža ili nešto treće, šta god da je u pitanju, ne koristi nacionalnom timu. Igrači bi se trebali konačno uozbiljiti, shvatiti da je samo teren njihovo prirodno mjesto gdje trebaju pokazati sve što znaju. Nema potrebe ni da uzroke loše atmosfere traže u medijima, koji su i više nego korektni prema reprezentaciji. Ako imaju i trun objektivnosti i samokritičnosti, onda će se preispitati i pokušati otkloniti sve one anomalije koje ih koče da naprave dobar rezultat. Plasman na Euro je san koji, ako igrači nastave da igraju kao do sada, nikada nećemo ostvariti.
(DANI broj 696)

17.10.2010. u 19:37 sati (1564)

Evo sve fino lijepo napisano još prošle godine
BegA_

#3449 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by BegA_ »

oridjidji

#3450 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by oridjidji »

Za kriticare Papeta evo rezime proslog i sadasnjeg selektora:

Ciro je izgubio od Bugarske u Zenici, Rijeke, od Irana na Kosevu, remizirao sa Uzbekistanom, dobio na jade Oman, u mecevima kvalifikacija dobio Belgiju obje i dobio sve male ekipe u grupi, protiv Turaka u dvomecu dobio bod, protiv Spanije nije izvukao nijedan, u barazu zijanili obje protiv Portugala koji se vise napatio sa Albanijom u grupi nego sa nama u barazu.

Pape je igrao protiv daleko jacih protivnika prijateljske utakmice. Dobio je Ganu na Kosevu (Ganu koja je bila medju 8 najboljih ekipa svijeta na zadnjem SP-u), popusio od Sveda (koje je samo bod djelio da igraju sa nama u barazu umjesto Portugala), dobili nas Njemci koji su treci na svijetu i to kuci, Katar nam remizirao na Grbavici, dobili Slovake na gostovanju i to Slovake koji su bili medju 16 ekipa na mundijalu, poslje toga sljedi pobjeda protiv Luksemburga, poraz od Francuza, remi u Albaniji, pobjeda nad Rumunima i poraz od njih.

U pojedinim prijateljskim mecevima smo pokazali vecu pozrtvovanost u igri nego sa Francuzima na Kosevu ili Rumunijom u gostima. Normalno je ocekivati vise kada igras tako bitne utakmice, normalno je ocekivati pozrtvovanost protiv ovih ekipa. I prije smo gubili bitne utakmice na Kosevu, u Zenici, ali tada su ginuli na terenu. Tada smo imali svoje periode igre, tada smo imali kontrolu na lopti imali smo nesto, sto sinoc i tada na Kosevu nismo imali. Mi imamo srecu, sto smo u grupi gdje svak svakome moze uzeti bodove i ako napravimo isto sto smo sa Cirom, a to je da dobijemo sve losije rangirane ekipe od nas, mi mozemo uhvatiti 2 poziciju cak i prvu. Mi imamo tri meca kuci koja moramo dobiti. Rumuni su gubili bodove protiv Albanije, Bjelorusije kuci. Francuzi takodjer. Albanija je gubila bodove, kao i Bjelorusija, cak su Bjeloruse ocesali i Luksemburzani. Mi nesmijemo sebi to priustiti, mi moramo pobjediti 4 naredne utakmice pa makar i sa jednim golom razlike. Pa onda s Francuzima na megdan. Jos ce u ovoj grupi biti prosutih bodova, bitno je da ih mi kuci neprosipamo, a bogme i na strani protiv Bjelorusa.

Ni Ciro nam nije valjao jer smo mu zamjerali vaseraj oko reprezentacije iako nas je doveo do baraza. Pape nam nevalja, iako znamo da nije do njega to sto nam se historija ponavlja. Covjek je od njih trazio ozbiljnost pred mec u Rumuniji objasnio im zasto bi bilo bitno da izgore u jucerasnjoj utakmici, sta su uradili, provalili su i sebe i selektora igrom u kojoj su se bukvalno bojali da cuvaju loptu, udare Rumune, nigdje nije bilo ni trun pozrtvovanosti, isto ko da ste 11 macica bacili na teren, pa nestali sa terena sa pojavom Rumuna. Igrali su kukavicki i kaznjeni su za to.

I normalno je da Susic plane kad se onako gubi, niko im nebi tu tricu osporio da su oni ginuli na terenu, da su golove primili tesko, da su imali pozrtvovanost, da su izgorili, da su bilo sta pokazali...

Pa do Vede, Muslimovica i Stilica na terenu mi nismo imali nista, ali tad su Rumuni vec obezbjedili 3 boda...
Locked