Renault Megane all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
mahalas505

#3426 Re: Renault Megane all about

Post by mahalas505 »

ado-šampion wrote:Istina je da nema pisane garancije ne kilometre. Ali kazu ako ikad skontas da je vraceno vracaju pare.
Kako mislis nema pismene garancije? Pa kako mogu pisati ovako na svojoj oficijalnoj stranici.
Dozer wrote:Sve to stoji sto pise. Opet kazem - samo prenesoh sta je covjek dozivio. A, s obzirom kako sve u ovoj zemlji funkcionise, jos jedna prevarica nije nista novo, zar ne?
Ma znam da nije nista novo, ali citav maltene marketing im se vrti oko te tkz. garancije i kilometara.
Dozer

#3427 Re: Renault Megane all about

Post by Dozer »

Ako se skonta koliko ljudi zaista ode sve to da provjeri....
ado-šampion

#3428 Re: Renault Megane all about

Post by ado-šampion »

mahalas505 wrote:
ado-šampion wrote:Istina je da nema pisane garancije ne kilometre. Ali kazu ako ikad skontas da je vraceno vracaju pare.
Kako mislis nema pismene garancije? Pa kako mogu pisati ovako na svojoj oficijalnoj stranici.
Sta ja znam ne radim ja kod njih. :-) Za prvo pitanje, tako fino, procitas na licu mjesta sta pise u garanciji, kao svaki kupac koji nije naivan i nepismen, pitas ih za kilometre jer to ne vidis, kazu ako ikad skontas da je vraceno vraticemo ti pare. A tako pise i u teksu koji si kopirao, nigdje ne pise da je pismena garancija na porijeklo i kilometre nego samo na motor i mjenjac. Naravno da nece pisati jer je to dokaz da su izvarali u eventualnom postupku. Mada realno ocekuje se ako ima garancija da ima pokrice, medjutim nije tako.

@Dozer, u garantom listu pise da je auto potpuno ispravno i da kupac ima 8 dana da odveze auto u ovlasteni na provjeru a da su oni duzni svaku neregularnost koju ovlasteni nadje popraviti. Takodjer, provjera u ovlastenom je uslov za vazenje garancije od 6 mjeseci na motor i mjenjac. To oni cak i naglase usmeno.
Isto tako, cim ti odes u ovlasteni kod Tomica, on pokaze kilometrazu, koja ima u kljucu a i u historiji servisiranja koja se uredno biljezi kod BMWa, a sva auta koja oni uvoze su s lizinga, sto znaci da imaju zabiljezenu servisnu historiju. Ovo je iz prve ruke, ja sam kupio BMW kod njih prije otprilike godinu dana. Jedino ako se radi o autu koje su oni uzeli u zamjenu moguce da je bilo muljanja. Mislim, cisti autogol je vratiti kilometre pa poslati kupca u ovlasteni na provjeru, gdje je prvo sto se provjerava upravo kilometri. Opet kazem, sumnjam da su takvi amateri.

Da se meni tako desilo ja bih odmah trazio da mi vrate pare i jos bi ih tuzio za prevaru. Sumnjam da im se isplati takav negativan publicitet zbog mozda 1 kupca od 20 koji nece otici u ovlasteni ne provjeru.
Dozer

#3429 Re: Renault Megane all about

Post by Dozer »

Upravo je to bilo ono sto je haver uradio, ali tek nakon sto mu se to sugerisalo da uradi. Da se on sam pitao, ne bi otisao kod Tomica.
ado-šampion

#3430 Re: Renault Megane all about

Post by ado-šampion »

Pa stani, on je uzeo auto bez provjere u ovlastenom i plus halalio garanciju tako sto nije otisao u provjeru u ovlasteni?

A zipa ovo, sad gledam, koje god auto otvoris, ima slika s upozorenjem da se neki saloni predstavljaju lazno njihovom imenom. :-) Sliku vuku sa svog servera tako da nema link.

Image

Eto ga. :)
Dozer

#3431 Re: Renault Megane all about

Post by Dozer »

ado-šampion wrote:Pa stani, on je uzeo auto bez provjere u ovlastenom i plus halalio garanciju tako sto nije otisao u provjeru u ovlasteni?
Ma jok. Uzeo auto i vozao 3-4 dana, i onda mu mi rekli da ode do Tomica i provjeri km. I, naravno, tamo popizdio.
Onda je to vratio, tj. zamijenio za nekakvog Passata. I opet isto, dok ga ne nagovorismo da ode do Quattra. I onda ista prica. Tog je vratio i uzeo pare nazad, umanjeno za oko milju, ako se dobro sjecam, jer je, kao - koristio auta.
kakaljin

#3432 Re: Renault Megane all about

Post by kakaljin »

Dozer wrote:
ado-šampion wrote:Pa stani, on je uzeo auto bez provjere u ovlastenom i plus halalio garanciju tako sto nije otisao u provjeru u ovlasteni?
Ma jok. Uzeo auto i vozao 3-4 dana, i onda mu mi rekli da ode do Tomica i provjeri km. I, naravno, tamo popizdio.
Onda je to vratio, tj. zamijenio za nekakvog Passata. I opet isto, dok ga ne nagovorismo da ode do Quattra. I onda ista prica. Tog je vratio i uzeo pare nazad, umanjeno za oko milju, ako se dobro sjecam, jer je, kao - koristio auta.
Dok je ovaca bice i vune.

Koliko ih je bilo koje nije imao ko nasavjetovati i sami se pravili pametni pa se zeznuli
Dozer

#3433 Re: Renault Megane all about

Post by Dozer »

Upravo to i govorim. Koliko ljudi zaista ode u ovlasteni da sve to provjeri? Vrlo malo.
ado-šampion

#3434 Re: Renault Megane all about

Post by ado-šampion »

Dozer wrote:
Cirkus. Ja bih ih jos i tuzio za prevaru. Znas li mozda je li se radilo o uvezenim autima njihovim ili je tudje auto koje su uzeli u zamjenu? Ja jos ne mogu da povjerujem da su takvi levati, pa to je cisto da sebe upropaste.

Boli mene cosak za njih, da budem iskren, nego ako su i oni poceli s tim stvarima, i plus ovi problemi s uvozom, kupnja dobrog uvezenog auta ce jos malo postati nemoguca.

@Kakaljin, ko ce nasavjetovati, pa 90% ljudi koji su kod njih uzeli auta su zadovoljni. I ja i brat smo uzeli u zadnjih 5 godina. Kucni prijatelji uzeli. Svi zadovoljni, s autima nikakvih problema. Sve kilometraze tacne, ni na jednom u ovlastenom nije nadjen nikakav problem.
Dosad sigurno nisu radili to s kilometrazama, ali moguce da su poceli.

Kad trazis iole specificnije nesto Kramar i slicni su jedina opcija ako hoces iole sigurno da ne uvozis sam. Lako je kupit VW i Reno kupljen ovdje, haj nadji BMW 1, 5 vrata, ne stariji od 5 godina, da nije osnovni benzinac, da nije osnovna oprema i da je posteno zacijenjen s obzirom na godine. Gotovo nemoguca misija. Trazio godinu dana nisam nasao ni jedan jedini.
ado-šampion

#3435 Re: Renault Megane all about

Post by ado-šampion »

Dozer wrote:Upravo to i govorim. Koliko ljudi zaista ode u ovlasteni da sve to provjeri? Vrlo malo.
To bas i nije tacno. Prvo, ne mozes odvesti auto majstoru, znaci odlazak u ovlasteni ti daje kakvu-takvu sigurnost da je auto ispravno. Drugo ne vrijedi garancija bez toga.

Prije bih rekao da vrlo malo njih ne odveze u ovlasteni, jer takvi kupuju auto bez ikakve provjere i halale i tu osnovnu garanciju na motor i mjenjac.

Iskreno meni ta prica malo smrdi dok ne cujem barem jos jedan slucaj.
NediM17

#3436 Re: Renault Megane all about

Post by NediM17 »

@Dozer

Odakle tebi pravo da tu upadas ko padobranac i da proturas mahalske price i rusis lik i djelo prepostenog KRAMARA?! :lol:

Dobro si prosao, Ado je ocito danas dobro raspolozen, nije bio puno strog prema tebi. :shock:

Cudi me da te nije proglasio pljuvacem, da radis za konkurenciju i da pricas price iz x-te ruke umjesto iz vlastitog iskustva. Ali to je valjda zato sto nisi pisao na temi posvecenoj Kramaru nego na ovoj na kojoj to nece procitati puno ljudi. :lol:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3437 Re: Renault Megane all about

Post by konektovan »

Ja sam dobio informaciju, da od 01.08 2016 godine, Kramar pocinje poslovati sa HALAL certifikatom.[emoji6] [emoji1] [emoji1]

poslano sa Sonija Ze
amar1994

#3438 Re: Renault Megane all about

Post by amar1994 »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

@kontevan

jesi li se vozao danas, tri bijela C4 coupe sam vidio u pola sata, kontam jedan mora bit :mrgreen: :skoljka:
konektovan

#3439 Re: RE: Re: Renault Megane all about

Post by konektovan »

amar1994 wrote:[emoji38] [emoji38] [emoji38] [emoji38] [emoji38] [emoji38]

@kontevan

jesi li se vozao danas, tri bijela C4 coupe sam vidio u pola sata, kontam jedan mora bit :mrgreen: :skoljka:
Ja se vozam po cijeli dan, al' moj je silver.[emoji4]

poslano sa Sonija Ze
amar1994

#3440 Re: RE: Re: Renault Megane all about

Post by amar1994 »

konektovan wrote:
amar1994 wrote:[emoji38] [emoji38] [emoji38] [emoji38] [emoji38] [emoji38]

@kontevan

Ja se vozam po cijeli dan, al' moj je silver.[emoji4]

poslano sa Sonija Ze
e jbg, ja mislio bijeli, odsad trazim sivi :mrgreen: :mrgreen:
konektovan

#3441 Re: Renault Megane all about

Post by konektovan »

Tesko uocljiv. Krecem se brzinom svjetlosti.[emoji1]

poslano sa Sonija Ze
citroen xm

#3442 Re: Renault Megane all about

Post by citroen xm »

Tih dostavnih C4 ima kao mrava...

Inače, bez obzira na Kramar, još uvijek ima poštenih trgovaca. Evo ja znam jednog, rijetko ima auto, ali kada ima to auto je u TOP stanju. Ali takvo auto treba i platiti fino.
Dozer

#3443 Re: Renault Megane all about

Post by Dozer »

NediM17 wrote:@Dozer

Odakle tebi pravo da tu upadas ko padobranac i da proturas mahalske price i rusis lik i djelo prepostenog KRAMARA?! :lol:

Dobro si prosao, Ado je ocito danas dobro raspolozen, nije bio puno strog prema tebi. :shock:

Cudi me da te nije proglasio pljuvacem, da radis za konkurenciju i da pricas price iz x-te ruke umjesto iz vlastitog iskustva. Ali to je valjda zato sto nisi pisao na temi posvecenoj Kramaru nego na ovoj na kojoj to nece procitati puno ljudi. :lol:
Pa, u stvari i govorim sve ovo iz prve ruke, maltene licne, jer sam bio prisutan cijelo vrijeme. I, ja mu prvi i rekao da sve to provjeri. I prvi, i drugi put ;)
A ne radim ni za kakvu konkurenciju, niti kupujem ta vozila. Cisto da se zna. Svakih 4-5 godina uzmem novo ;)
drndalo

#3444 Re: Renault Megane all about

Post by drndalo »

Dozer wrote:
NediM17 wrote:@Dozer

Pa, u stvari i govorim sve ovo iz prve ruke, maltene licne, jer sam bio prisutan cijelo vrijeme. I, ja mu prvi i rekao da sve to provjeri. I prvi, i drugi put ;)
A ne radim ni za kakvu konkurenciju, niti kupujem ta vozila. Cisto da se zna. Svakih 4-5 godina uzmem novo ;)
To hadzo...! :mrgreen:
Dozer

#3445 Re: Renault Megane all about

Post by Dozer »

Pa...jbg... Dok se moze :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3446 Re: Renault Megane all about

Post by Truba »

sta kada se ukaze

check emission poruka
u kombinaciji lampe s motorom i onaj francuski kljuc dole
direstraits0078

#3447 Re: Renault Megane all about

Post by direstraits0078 »

Black swan wrote:sta kada se ukaze

check emission poruka
u kombinaciji lampe s motorom i onaj francuski kljuc dole
Odvezeš kod nekog s CLIP dijagnostikom. Npr. Edvina ili kod ovlaštenih gulikoža.
Truba

#3448 Re: Renault Megane all about

Post by Truba »

ima li to onaj unitrade?
konektovan

#3449 Re: RE: Re: Renault Megane all about

Post by konektovan »

Black swan wrote:ima li to onaj unitrade?
Mislim da ima Bosch dijagnostika, koja to moze ocitati.

poslano sa Sonija Ze
Truba

#3450 Re: Renault Megane all about

Post by Truba »

ok kad stignem odoh...

citao sam po netu od neke lambda sonde do egr ventila do cak promjene ustaljenog nacina voznje :D što i jes bilo malo sam ubrzao uzbrdo više no inače čak 50 na sat u trećoj na 3000 obrtaja :|
Post Reply