mahalas505 wrote:ado-šampion wrote:Istina je da nema pisane garancije ne kilometre. Ali kazu ako ikad skontas da je vraceno vracaju pare.
Kako mislis nema pismene garancije? Pa kako mogu pisati ovako na svojoj oficijalnoj stranici.
Sta ja znam ne radim ja kod njih.

Za prvo pitanje, tako fino, procitas na licu mjesta sta pise u garanciji, kao svaki kupac koji nije naivan i nepismen, pitas ih za kilometre jer to ne vidis, kazu ako ikad skontas da je vraceno vraticemo ti pare. A tako pise i u teksu koji si kopirao, nigdje ne pise da je pismena garancija na porijeklo i kilometre nego samo na motor i mjenjac. Naravno da nece pisati jer je to dokaz da su izvarali u eventualnom postupku. Mada realno ocekuje se ako ima garancija da ima pokrice, medjutim nije tako.
@Dozer, u garantom listu pise da je auto potpuno ispravno i da kupac ima 8 dana da odveze auto u ovlasteni na provjeru a da su oni duzni svaku neregularnost koju ovlasteni nadje popraviti. Takodjer, provjera u ovlastenom je uslov za vazenje garancije od 6 mjeseci na motor i mjenjac. To oni cak i naglase usmeno.
Isto tako, cim ti odes u ovlasteni kod Tomica, on pokaze kilometrazu, koja ima u kljucu a i u historiji servisiranja koja se uredno biljezi kod BMWa, a sva auta koja oni uvoze su s lizinga, sto znaci da imaju zabiljezenu servisnu historiju. Ovo je iz prve ruke, ja sam kupio BMW kod njih prije otprilike godinu dana. Jedino ako se radi o autu koje su oni uzeli u zamjenu moguce da je bilo muljanja. Mislim, cisti autogol je vratiti kilometre pa poslati kupca u ovlasteni na provjeru, gdje je prvo sto se provjerava upravo kilometri. Opet kazem, sumnjam da su takvi amateri.
Da se meni tako desilo ja bih odmah trazio da mi vrate pare i jos bi ih tuzio za prevaru. Sumnjam da im se isplati takav negativan publicitet zbog mozda 1 kupca od 20 koji nece otici u ovlasteni ne provjeru.