Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Bosanski_kralj

#3426 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

salle_eh1986 wrote:Joj kad vidjeh večeras oko 9:30 safeta u društvu papca, baljića i ušanovića da se šetkaju po ilidži okrenu mi se sve oko mene
dok je boldiranih u i oko reprezentacije, nikad mi nigdje nećemo stići
Papca????
salle_eh1986

#3427 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by salle_eh1986 »

Bosanski_kralj wrote:
salle_eh1986 wrote:Joj kad vidjeh večeras oko 9:30 safeta u društvu papca, baljića i ušanovića da se šetkaju po ilidži okrenu mi se sve oko mene
dok je boldiranih u i oko reprezentacije, nikad mi nigdje nećemo stići
Papca????
hehehehehe, vidjeh i ja tek šta napisah. Mislim na tomu a pišem papca :D
još neprežaljeni igrač ;-)
Dialer

#3428 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dialer »

Ko ce otjerat usanovica? cirinog druga :D
Risto Kuglarić

#3429 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Risto Kuglarić »

palermo wrote:
Tarik19 wrote:
Nije tesko imati igru protiv ekipa poput Estonije i Armenije. :roll:
Ma nemoj :D , nije teško ni jebati kad dođeš do pičke, ali haj dođi :D

P.S

Ovo ja kao stariji kolega :D
Ihhhhh, vidićeš kad budeš još malo stariji da ni tu situacija nije baš crno-bijela :D
Risto Kuglarić

#3430 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Risto Kuglarić »

zecko_kupuz wrote:Ma otkud sad ovoliko prognoza da ćemo Lux dobiti 1-0, jedva? :-) Pa koliko god van forme bili (a mislim da ipak nismo), tu ekipu možemo uzeti 3 gola razlike, minimalno. Momčad sastavljena od poluprofesionalaca kao može nešto napraviti?! Nekad davno smo bili trofač ekipa, pa smo opet gazili Luksemburge i Lihtenšajne i San MarinOe. :D

Jedno je biti realan, a drugo glumiti skeptika. ;-)
...al nas je znala zgazit malta, uzet bod litvanija, isto tako i armenija, zato kralju, ja ću dok prvi go ne zabijemo grist nokte i čupat kosu :D

a od francuza bod u dvije utakmice, što neko reče gore, ko kuća! Jer francuze ako ne daj bože puknemo, sljedeću gubimo od albanije zbog "kako ćemo-lako ćemo" pristupa.
Obuca9

#3431 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

zecko_kupuz wrote:Ma otkud sad ovoliko prognoza da ćemo Lux dobiti 1-0, jedva? :-) Pa koliko god van forme bili (a mislim da ipak nismo), tu ekipu možemo uzeti 3 gola razlike, minimalno. Momčad sastavljena od poluprofesionalaca kao može nešto napraviti?! Nekad davno smo bili trofač ekipa, pa smo opet gazili Luksemburge i Lihtenšajne i San MarinOe. :D

Jedno je biti realan, a drugo glumiti skeptika. ;-)
Nikad Luksemburg nismo uzeli sa više od dva gola razlike, a igrali smo tri put s njima ;)

Dva put smo ih dobili po jedan razlike, oba puta u Luksemburgu, a jednom smo ih dobili dva razlike, u Zenici. Prema tome, bitno je da se u petak pobjedi, a hoće li to biti 1:0 ili 5:0, nije toliko ni važno u ovom trenutku.
belafonte

#3432 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by belafonte »

Za nas se ubila dijamant formacija...
Izgleda da je Pape to i uigravao (mada mi je malo nerealno da je on to skonto al hajd)
Po Avazu, igrat će:
Hasagic
Mujdža Safet Spaha Lulić
Jahić
Pjana i Hare
Ibro
Džeko i Vedo
Avaz je samo naveo igrače a ja sam ih poredao u tu eventualnu formaciju
U ovoj formaciji ne trebaju krilni igrači, kojih svakako nemamo, znači otklonili smo jednu od po meni najvećih mana...
Ovdje trebaju jaki, ofanzivni bekovi koji mogu ići naprijed npr. ovaj Lulić bi mog'o stalno napadat a Mujdža malo defanzivniji biti, tako da ćemo imati širinu u napadu (ovo govorim za Francuze, za Lux oba beka moraju napadat)

I to je, deranje guzova, napokon svi igrači igraju na svojim prirodnim pozicijama...

Valjda je to skonto Pape :roll: , nada posljednja umire :mrgreen:
Obuca9

#3433 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Ćiro nije valjao jer mu nije igrao Pjanić.
Ćiro nije valjao jer mu je Ibro igrao ne beku, a onda Pape nije valjao jer mu Ibro nije igrao.
Pape ne valja jer mu ne igra Miske.

Otkako je Ibro dao dva gola onim Rumunima, niste prestali pisati kako zaslužuje da igra u prvoj postavi, sad kad evo Pape najavljuje da će igrati u prvoj postavi, umjesto Misketa, opet ne valja. Neki su ovdje očito žestoko isfrustrirani, pa koga god da staviš u ekipu, njima opet ne valja. Možda bi najbolje bilo da nam može igrati 15 igrača, pa da stavimo i Misketa i Pjanića i Ibru, neki bi opet rekli, a što ne igraju i Štilić i Alispahić.

Ali ne bi me čudilo da ovi "Football manager" stručnjaci smatraju da nama u vezi u trebaju igrati i Miske i Pjanić i Ibro u isto vrijeme.
belafonte

#3434 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by belafonte »

Šta ba :?:

I još nešto za ovu formaciju se podrazumjeva da moramo imati kontrolu nad utakmicom, loptu na zemlji, kratkim pasovima kombinirati a ne nabijat loptu, e sad se bojim da mi to ne možemo :skoljka:
Obuca9

#3435 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

belafonte wrote:Šta ba :?:
Komentari forumaša. Neki bi pametnjakovići izgleda ovdje sastavljali reprezentaciju po imenima, pa igrali 4-3-3, sa Misketom, Ibričićem i Pjanićem u vezi, a Vedom, Zlatanom i Džekom u napadu.

Kukalo se što ne igraju Pjanić i Miske, pa se kukalo što ne igra Ibro, pa sad kad igra Ibro, a ne igra Miske, sad se kuka što ne igra Miske. Jednostavno pljuvačka nacija, stvorena samo za pljuvanje. Svaki dan se izmisli nešto novo zbog čega će se pljuvati selektor. I to nije samo slučaj sa Sušićem, to je bio slučaj i sa prethodnim selektorima.
veljaca

#3436 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

hz__semir wrote:
Komentari forumaša. Neki bi pametnjakovići izgleda ovdje sastavljali reprezentaciju po imenima, pa igrali 4-3-3, sa Misketom, Ibričićem i Pjanićem u vezi, a Vedom, Zlatanom i Džekom u napadu.

Kukalo se što ne igraju Pjanić i Miske, pa se kukalo što ne igra Ibro, pa sad kad igra Ibro, a ne igra Miske, sad se kuka što ne igra Miske. Jednostavno pljuvačka nacija, stvorena samo za pljuvanje. Svaki dan se izmisli nešto novo zbog čega će se pljuvati selektor. I to nije samo slučaj sa Sušićem, to je bio slučaj i sa prethodnim selektorima.
:thumbup:

Slazem se u potpunosti .... Eto, samo koliko ovdje ima "pljuvaca" naseg proslog selektora .... Za ne povjerovati ....
Dialer

#3437 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dialer »

Aj sto proslog,al sto sadasnjeg.

Trebali bi ovo uzet lagano 2-3 razlike,da ne prepadnemo francuze,pa da s enaloze bash.
callmethebreeeze

#3438 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by callmethebreeeze »

veljaca wrote:
hz__semir wrote:

Slazem se u potpunosti .... Eto, samo koliko ovdje ima "pljuvaca" naseg proslog selektora .... Za ne povjerovati ....
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
El_comadante

#3439 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by El_comadante »

Lux moramo pobjditi najmanje 2 razlike. sad je istina da smo mi sa njima uvijek teško igrali i da sada nema više rezultata 5 i više golova razlike ali ako konačno hočemo na bilo kakvo prvenstvo moramo se uozbiljiti i početi poobjeđivati.
udrch

#3440 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by udrch »

Luxemburg ćemo pobijediti 5:0 i ovdje će ovi što ga sad pljuju da ga dižu u nebesa..
limeni

#3441 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by limeni »

udrch wrote:Luxemburg ćemo pobijediti 5:0 i ovdje će ovi što ga sad pljuju da ga dižu u nebesa..
cyprus

#3442 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

Što neko reče nikad Luxemburg nismo uzeli sa više od 2 razlike, dakle ne treba ni sad očekivat neku visoku pobjedu. Recimo da bi 0:2 možda bilo realno, ali ja sam zadovoljan sa bilo kakvom pobjedom. Naravno za samopouzdanje ne bi bilo dobro da nam uvale gol...

Ali što se tiče napadačkog učinka, ne očkujem bajke. Luxemburg je rijetko koja reprezentacija uzela nekom velikom razlikom. Većinom su to pobjede između 1:0 i 3:0. Dakle, dosta čvrsti i disciplinovani u odbrani. Džeko, Ibišević, Ibričić i ostali što budu igrali naprijed ne smiju se zajebavat...
cyprus

#3443 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

Malko o tim konobarima, elektičarima, automehaničarima, čisto da se pobliže upoznamo sa protivnikom. Ovo bi možda mogla bit početna jedanestorka:

J. Jubert - Ovaj visoki golman je Francuz po rođenju, ali za reprezentaciju Luksemburga nastupa od 2006. godine. Ponikao u Metzu, ali od 2004. je prvi golman najjačeg luksemburškog kluba, mostarcima poznatog Dudelangea.

E. Hoffmann - 26-godišnji odbrambeni igrač aktuelnog prvaka Jeunesse Escha. Debitovao je za reprezentaciju sa 17 godina.

K. Kintziger - 23-godišnji odbrambeni igrač Differdangea. Debitovao također vrlo rano.

G. Blaise - jedan od najiskusnijih igrača Luksemburga. Igra u belgijskoj trećoj ligi, ima 29 godina, a navodno se za njega bio interesovao i Arsenal. Izvodi skoro sve prekide iako je odbrambeni igrač.

M. Martino - još jedan od vrlo mladih igrača. Prošle sezone bio član njemačkog Wuppertala, ali se ove vratio u domaću Hamm Benficu.

M. Mutsch - iako je rođen u Belgiji i nikad nije igrao u luksemburškoj ligi, nastupa za ovu reprezentaciju od 2005. godine, jer mu je otac Luksemburžanin. Najveća je njihova ''zvijezda'', član je Metza.

B. Payal - član je Dudelangea, ima tek 21 godinu, ali i povremeni staž od 4 godine u reprezentaciji.

R. Peters - najiskusniji u redovima Luksemburga. Ima 29 godina i čak 70 nastupa za reprezentaciju. Igrao protiv nas već ranije. Nastupa za Jeunesse Esch. Ponikao u Standardu iz Liegea, ali značajnu ulogu igrao tek u luksemburškoj ligi.

G. Bittmer - još jedan od vrlo mladih igrača (21 godina). Dvije godine proveo u njemačkim klubovima Freiburg II i Trier, ali se ove godine vratio u Luxemburg, tačnije Differdange. Već ima 32 nastupa za repku.

L. Gerson - inače Norvežanin, ali je rođen u Luksemburgu. Igrao sa Pjanićem zajedno za U-17 reprezentaciju Luksemburga. Nastupa za norveški Kongsvinger, u tamošnjoj 1. ligi. Jedna od najvećih nada.

J. Kitenge - rođen u Zairu, vjerovatno jedini istureni u formaciji. Ima 22 godine. Igrao kratko u njemačkim i francuskim niželigašima, sada je član domaće Fole Esch. Što je najbitnije, ne postiže često golove za reprezentaciju.

Posljednji rezultati Luksemburga (ove godine):

Vels - Luksemburg 5:1
Luksemburg - Farska ostrva 0:0
Luksemburg - Azerbejdžan 1:2

Zaključak: poprilično mlada reprezentacija. Izgleda da je izvršena smjena generacija. Pobjeda na bi trebala doći u pitanje, ali ne smiju se shvatiti olako. Trebali bi mi iskoristit činjenicu da im je odbrana dosta neiskusna, kao što je to Vels u prijateljskoj uradio. Ipak, treba imat na umu da će vjerovatno igrat bunker, za šta treba imat dosta koncetracije da se probije. Nadam se da Pjaniću neće biti teško igrat protiv svoje druge zemlje, pretpostavljam da se sa mnogim ovim igračima lično zna. Po ovome što sam našao, izgleda da bi posebnu pažnju trebalo obratiti na 3 njihova igrača: Blaisea, Mutscha i Gersona.
Dialer

#3444 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dialer »

To Pape samo u kost :dance: :dance:
BSn

#3445 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BSn »

veljaca wrote:
hz__semir wrote:

ev' ja sam prvi kriticar proslog selektora, al' dok je on vodio nisam nikad nit' rek'o, nit napisao ista kontra njega. covjek nek' vodi, k'o sto je i prosli vodio. tek na kraju (bez obzira kakvo misljenje o tim ljudima imamo od prije) se moze podvuci crta i vidjeti da li je odradio po sto je dosao (plasman), kakav je bio na gostovanjima, kuci, kakav kontra jacih, kakav kontra slabijih, u prijateljskim, u nebitnim i bitnim itd.
po meni je to kritika, a ovo unaprijed osporavanje i osporavanje svakog postupka cista pljuvacina.
Crvena Tifoza

#3446 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Crvena Tifoza »

Eh moj Pape gdje si ti došao, u kakvu divljinu.
armin_tz

#3447 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by armin_tz »

- - obriso sam jer je na slici bio watermark saxa :D
Last edited by armin_tz on 01/09/2010 23:06, edited 1 time in total.
pirmin

#3448 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by pirmin »

Koliki majmun moras biti da dodjes na trening(dobrovoljno!!!) i da kao nesto -nigdje veze, nista ni sa cim - vrijedjas. :roll: :roll: :roll:

Kakva stala od drzave ...nevjerovatno! :roll: :roll: :roll:
mikogoago

#3449 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

E armine bas ti je humor!Ako nisi imao sta napisati pametnije nisi trebao ni ovu glupost.Moderatori sta je ovo?
I onda nije cudo nikakvo kada selektora vrijedjaju na tribinama i po medijima.Nedostatak,odgoja,pameti i jos ponecega. :x :x :x
Jos mi samo reci kako volis reprezentaciju i navijas za nju.Isto kao i oni papci danas sto su vrijedjali susica SVE PATRIOT DO PATRIOTA.
armin_tz

#3450 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by armin_tz »

mikogoago wrote:E armine bas ti je humor!Ako nisi imao sta napisati pametnije nisi trebao ni ovu glupost.Moderatori sta je ovo?
I onda nije cudo nikakvo kada selektora vrijedjaju na tribinama i po medijima.Nedostatak,odgoja,pameti i jos ponecega. :x :x :x
Jos mi samo reci kako volis reprezentaciju i navijas za nju.Isto kao i oni papci danas sto su vrijedjali susica SVE PATRIOT DO PATRIOTA.
Titat' jesam ja reko dje da oni novinari valjaju, da je pape budala, da ne valja? nisam.

On topic:

Vala svasta, ovi novinai :-) :-)
Locked