Auto salon Kramar - vasa iskustva

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
vozackii

#3426 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by vozackii »

A i ne bi imao auto nego kantu :lol:
el_bake007

#3427 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by el_bake007 »

vozackii wrote:A i ne bi imao auto nego kantu :lol:

Izgazeni dizel mercedes sa 200+ hiljada kilometara je kanta.i30 ili Astra nova iz salona nije ni blizu kante.
vozackii

#3428 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by vozackii »

Svako ima pravo na svoje misljene i kantu :lol:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#3429 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by bitanga_sa_otesa »

svako je i danas pravnik...
Throttle

#3430 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Throttle »

Uuu jarane, evo ispade bolje polovno nego novo :lol:
mayab

#3431 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by mayab »

dado_ wrote:
oyada wrote:Kupio prijatelj Mercedesa 25.000.-KM diskovi mogu još par hiljada a gume ćelave :) litru polir paste su potrošili da ga usijaju a Kljesta i diskove su bronzom ofarbali :)
Klasika Šverceri
Pa sta su trebali, stavit sve 4 nove gume po mogucnosti goodyear ili dunlop i nove diskove i disk plocice, uradit veliki i mali servis i spustit mu cijenu par milja? Ljudi shvatite, kramar je trgovac nije svetac, covjek stvorio brend i to je to. Ovo sto si nabrojao su pametnom samo dobri argumenti za obaranje cijene, poliranje i sminkanje je postala svakodnevnica svakog svercera na piku, Sta ocekivati da kramar prodaje prljavo i izgrebano auto? Ne branim ga nit me interesuje kupovina kod njega al stvarno ne znam sta ljudi ocekuju od polovnog auta. Odes brate fino u salon, kupis novo i prst u uho, a ne kupit polovno sa 150000 i onda ne valja kramar :run:
:thumbup: :thumbup:
commendatore

#3432 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by commendatore »

bosnjakomongoloidna filozofija malog kurca i kratke pameti
adodbr

#3433 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by adodbr »

Nek se ne sikira ima pismena garancija
golfiista

#3434 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

https://www.facebook.com/Kramarautobosn ... 5698258680

Ma.ja , ta ce Kramar, svercer mrtvi, gleda da ti uvali ofarbana klijesta na autu od 300.000 KM. Ne kakite bezveze, svi bi rado kupili bibi od Kramara, al ne mere dzep, a kad ne mere dzep, onda je bezeze...davno je neko pametan napisao oricu o liji i grozđu...
Jedan od rijetkih salona gdje ne mozes kupiti auto starije od 5/6 godina, a prosjek u BiH 20 godina, pun grad Kramarovih auta koja kostaju u prosjeku 25-30k KM i svi ti levati, samo deset forumasa pametni. Znam ja nas, jebo ti nas... :lol:
Sodom1

#3435 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Sodom1 »

Tacno mi uljepsa dan :lol: :lol: :lol:
Ni sam nisam znao sta zelim u zivotu
Throttle

#3436 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Throttle »

Ovo Mirzet naručio Panameru i to u vojnim bojama, probijanje zvučnog zida i to :mrgreen:
drndalo

#3437 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by drndalo »

golfiista wrote:https://www.facebook.com/Kramarautobosn ... 5698258680

Ma.ja , ta ce Kramar, svercer mrtvi, gleda da ti uvali ofarbana klijesta na autu od 300.000 KM. Ne kakite bezveze, svi bi rado kupili bibi od Kramara, al ne mere dzep, a kad ne mere dzep, onda je bezeze...davno je neko pametan napisao oricu o liji i grozđu...
Jedan od rijetkih salona gdje ne mozes kupiti auto starije od 5/6 godina, a prosjek u BiH 20 godina, pun grad Kramarovih auta koja kostaju u prosjeku 25-30k KM i svi ti levati, samo deset forumasa pametni. Znam ja nas, jebo ti nas... :lol:
Zelim srecu u eksploataciji svakome takvom. Da ga dugo i vjerno sluzi...

S druge strane, ne vjerujem da je iko od njih ista bolje prosao od mene sto kupih novog za te pare... Evo brine me skori istek garancije, za 4 godine... ;-) Jos birao sve po zelji da ga u fabrici sklope kako narucismo...

A sto se "premijuma" tice, davno sam naucio da mi chuna nista nije narasla ni kad vozah Bmw 3-icu, ni Bmw 5-icu... Isto stoji, kako stoji...
vozackii

#3438 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by vozackii »

Ali kako vise mozete biti tako dosadni pa poredit novo auto i polovno.

Ili poredi identicna auta ili nikako. Ne mozes poredit Mercedesa koji je nov mogao ici oko 60-70 hiljada nov sa nekim i30, astrom itd.

Sad svako ima prioritete, vozit kantu i imat garanciju ili vozit auto uz poneki kvar MOZDA.

A i na kraju kad dodje do prodaje, svabu ces lakse, brze i skuplje prodat nego tu novu kantu kad izadje iz garancije.
530i

#3439 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by 530i »

drndalo wrote:
golfiista wrote:https://www.facebook.com/Kramarautobosn ... 5698258680

Zelim srecu u eksploataciji svakome takvom. Da ga dugo i vjerno sluzi...

S druge strane, ne vjerujem da je iko od njih ista bolje prosao od mene sto kupih novog za te pare... Evo brine me skori istek garancije, za 4 godine... ;-) Jos birao sve po zelji da ga u fabrici sklope kako narucismo...

A sto se "premijuma" tice, davno sam naucio da mi chuna nista nije narasla ni kad vozah Bmw 3-icu, ni Bmw 5-icu... Isto stoji, kako stoji...
Ja jest te neko prevario pravo....kakvu si bembaru mogao uzeti kod Kramara haos. Jest da tresu felge i gume i kočnice, al Bože moj :lol:
drndalo

#3440 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by drndalo »

vozackii wrote:Ali kako vise mozete biti tako dosadni pa poredit novo auto i polovno.

Ili poredi identicna auta ili nikako. Ne mozes poredit Mercedesa koji je nov mogao ici oko 60-70 hiljada nov sa nekim i30, astrom itd.

Sad svako ima prioritete, vozit kantu i imat garanciju ili vozit auto uz poneki kvar MOZDA.

A i na kraju kad dodje do prodaje, svabu ces lakse, brze i skuplje prodat nego tu novu kantu kad izadje iz garancije.
Uzivaj u voznji necega sto mislis da je auto... To je bio auto dok ga je Svabo dero. I kada vise nije bio auto, onda ga je prodao tebi, koji mislis da je to ono auto sto ga je on izvezao novog uz salona... Tebi to realno mozda i jeste auto, nakon dosadasnje kante marke G2, ali za nju bi ti i Maple bio auto...

Ako je cijena od 30kKM za novo, dovoljna samo za novu kantu, onda ta ista suma moze kupiti isto samo kantu pa jos i polovnu...
madner

#3441 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by madner »

Moze kupiti bolju kantu jer ne placas to sto je novo. :D
vozackii

#3442 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by vozackii »

drndalo wrote:
vozackii wrote:Ali kako vise mozete biti tako dosadni pa poredit novo auto i polovno.

Uzivaj u voznji necega sto mislis da je auto... To je bio auto dok ga je Svabo dero. I kada vise nije bio auto, onda ga je prodao tebi, koji mislis da je to ono auto sto ga je on izvezao novog uz salona... Tebi to realno mozda i jeste auto, nakon dosadasnje kante marke G2, ali za nju bi ti i Maple bio auto...

Ako je cijena od 30kKM za novo, dovoljna samo za novu kantu, onda ta ista suma moze kupiti isto samo kantu pa jos i polovnu...
Ti hoces mene da ubjedis da je npr. eno onaj gore je sigurno neku C klasu uzeo za onih 20-25k i sad ti mene hoces da ubjedis da je C klasa losija od i30 nekog, Dacije i slicnih sranja?

Pa provozaj se, ja sam probao oboje i kome je auto samo prevoz od A do B on ce uzet novo auto za te pare.

Mozda i ja promjenim misljenje kad udjem u 60tu ali trenutno mahanje
drndalo

#3443 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by drndalo »

vozackii wrote:
drndalo wrote:

Ti hoces mene da ubjedis da je npr. eno onaj gore je sigurno neku C klasu uzeo za onih 20-25k i sad ti mene hoces da ubjedis da je C klasa losija od i30 nekog, Dacije i slicnih sranja?

Pa provozaj se, ja sam probao oboje i kome je auto samo prevoz od A do B on ce uzet novo auto za te pare.

Mozda i ja promjenim misljenje kad udjem u 60tu ali trenutno mahanje
Vidis, za razliku od tebe koji konta da je povukao boga za muda polovnom C klasim, ima ljudi koji su to sve nekad vec prosli... I imali slicne stvari... I uzivali... I u Yugama... I u BMWima i u Mercedesima... Ali smo vecinom znali da su polovni, i da ih vozimo zato sto si to ne mozemo priustiti novo... Svjestan kompromis... I to je OK.

Ono sto ocito jos ne kontas je da je to protezanje preko svog jorgana... Ili ces me ubijediti da svi u BiH zasluzuju makar i polovan Merc? Pa ni u Njemackoj ne vozi svaki Nijemac Mercedes... Cak ni polovan... Zasto? Zato sto to kosta skuplje i kao polovno... Ali ti ocito jako pametan a Svabe su glupe...
Sodom1

#3444 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Sodom1 »

Znaci novo auto je kanta a zgazeno,ubiveno nije . Svico draga dje ja zivim :lol:
vozackii

#3445 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by vozackii »

I da ti kazem nisam iz golfa 2 presao, nego iz tog govneta kante japanske "nove" u garanciji sa 50k km predjenih. Jeste nije imao nijedan kvar al sto bi imao kvar na 50k km jbt. A da ne pricam od izgubljenih 14 hiljada na njemu. A gnjolf 4 gledaj cijene kako drzi.

Jednom se zajebo vise nikad
drndalo

#3446 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by drndalo »

vozackii wrote:I da ti kazem nisam iz golfa 2 presao, nego iz tog govneta kante japanske "nove" u garanciji sa 50k km predjenih. Jeste nije imao nijedan kvar al sto bi imao kvar na 50k km jbt. A da ne pricam od izgubljenih 14 hiljada na njemu. A gnjolf 4 gledaj cijene kako drzi.

Koje je to novo japansko bilo? A ako ti je Gnojf 4 pojam svega, prodaj sve odmah i vozaj se taxijem...
Sodom1

#3447 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Sodom1 »

Eno u mene buraz prodaje cetvorku s tom pricom drzi cjenu , zasad mu ne ide nesto prodaja
Throttle

#3448 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Throttle »

vozackii wrote:I da ti kazem nisam iz golfa 2 presao, nego iz tog govneta kante japanske "nove" u garanciji sa 50k km predjenih. Jeste nije imao nijedan kvar al sto bi imao kvar na 50k km jbt. A da ne pricam od izgubljenih 14 hiljada na njemu. A gnjolf 4 gledaj cijene kako drzi.

Manje ces izgubit na Renou, Pezou istog godista, kojeg kupis za 15-20-25% jeftinije od VW nego na golfu
vozackii

#3449 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by vozackii »

drndalo wrote:

Koje je to novo japansko bilo? A ako ti je Gnojf 4 pojam svega, prodaj sve odmah i vozaj se taxijem...
Primera

Govorim da je tad i on bio u opciji. Da jeste pojam, poceli su se proizvodit 1998 nadji mi nekog renola pezova citroJena te generacije, svi na otpadu. A i cijene da drzi ko golf ?
Ti ces mi sigurno ovdje doci pametovat i cetvorku poredit sa 10 godina mladjim autima.

Uglavnom necu dalju diskusiju glupost poredit novo i polovno, samo kazem JA licno ne bi nikad novo kupio da tolike pare gubim jedino bi kupio novo kad bi mi za zivota bilo. Nismo svi bogatasi nazalost
drndalo

#3450 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by drndalo »

Necu ja tebi pametovati nista, ti si taj koji pametuje... Da si rekao, ja mlad, ovo mi se svidja, nek gori sve, ceif... OK. Nego neke konstrukcije, svi glupi, ti pametan. Kupci novog kreteni, ti polovnog hadzija...? Itd...

Mislim, svi smo mi bili mladi, a ti star nisi bio... Nisam ni ja jos... :mrgreen:

Ja sada znam kako je zaraditi 30kKM, i ne zelim ih dati na polovnjaka nepoznate istorije... A to je ozbiljna suma... Za koju se moze kupiti jako pristojan nov auto... To ne znaci da sam ja u pravu 100%, ja sam samo sebi u ovom momentu ovo odabrao kao bolje... Za 10kKM je lakse, znas da ne moze novo, nemas dvojbe o polovnjacima, bice neki polovan... Po ukusi i prilici...

Da hocu neko zjbnije jace auto, ako ne bih mogao kupiti novo/1 godinu staro, ili barem kao pola para da imam za njega odmah ucesca, a drugu polovinu na neku pristojnu otplatu, ne bih isao na Kramar varijantu sigurno, jer mi je to signal da to auto nije u mom domasaju... Ima tu i dodatnih stvari, kupiti takav auto a drzati ga (a nemam gdje drugo) na parkingu ispred zgrade, bez garaze, je malo bezze...

Svjedok si i sam koliko ovdje ima tema kako "ubiti" FAP filter, zacepiti EGR ventil, izrezati katalizator i sl... To tako treba ili su ti ljudi "zagrizli previse"? Pa Sportiva i LingDong gume na premijum marke vozila itd...?
Locked