Gledali ste, ne preporučujete

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
nema me tamo

#3426 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by nema me tamo »

Zašto ja odem na neku utakmicu i gledam tamo neke likove kako ganjaju loptu?

Zašto ti odeš u wc i staviš kilu šminke na sebe?
Donnie Smith

#3427 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Donnie Smith »

dale cooper wrote:
annoy wrote:Zašto se zamarati što netko misli o nekom filmu? Nije da smo ga mi pravili
Nije da se zamaram, ali mi ide na živce kad neko kaže da mu je neki film sranje i ostane na tome.
Daj malo obrazloži. Ne tražim neki referat, ali ove teme bi valjda trebale da potaknu i neku diskusiju
o filmu koji smo upravo (ne)preporučili. Daj mi malo više od sranje je, glupo, smor itd.
Živciranje škodi zdravlju i to ozbiljno :|
Snake Eyes

#3428 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Snake Eyes »

Donnie Smith wrote:
dale cooper wrote:Nije Interstellar jedini grijeh gospođe Smith. :D Popljuvala je ona između ostaloga i Hateful Eight
i ono što je meni lično bilo najgore...Mulholland Drive. :cry: To je ono što mi je ostalo u pamćenju, ko
zna koliko još toga ima. :| :mrgreen:

Bogami si se ti meni pofino prilijepio :D
Otud odvud, na mene i moj izbor filmova. I to iznebuha, mislim, sad nisam ja tema. :D
Inače, hateful8 mi je dobar skroz, kad malo bolje razmislim, čak sam to negdje i napisala, nije mi se lajkalo jedino previše prolivene krvi, ali je Tarantino tu i u Đangu na mene ostavio fin utisak, a inače nisam ljubitelj njegovih filmova. MDrive sam kupila, čak ga nisam skinula :D i nakon gledanja bacim, stvarno me smorio. Baš sam se obradovala kad sam vidjela da nisam jedina kojoj se apsolutno nije svidio. Hateful8 mi je čista umjetnost, kad sve saberem i oduzmem. Mdrive će biti možda u nekom drugom životu. :skoljka:
Ova tema bez tebe ne bi bila :fight:
Ti si nešto poput trademarka :D

:thumbup:
KPNCTNJAH

#3429 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by KPNCTNJAH »

Ovo me podsjeca na one rasprave iz filmova, Star Wars vs Star Trek, sve i da pobijedis opet si nerd :mrgreen: i od toliko filmova, na ovom forumu se jedino o tom Interstellaru raspravljalo 20 puta, a prosjecan film... jedino sto mi je ostalo u sjecanju je to da je imao dvoje djece, za kcerku bi i na drugu planetu otisao, a za sina nije pitao nijednom tokom cijelog filma :mrgreen:
Inace mi je pravo simpaticno kako se ljudi upale kad im dirnes film koji gotive, eto bas me plaho pogadja sto se nekom ne svidja LOTR il' bilo koji drugi meni gotivan film...

Za ovaj s Affleckom se zajebah, vidim na drugoj temi ga hvale, nikad ranije nisam cuo za film, hajd' kontam da skinem bez da gledam trailer ili bilo sta vezano za njega... a ustvari komentar jednog forumasa mi je trebao biti dovoljno crveno svjetlo, kad je napisao nesto u stilu ovakav je Hitman trebao biti... ja mislio triler u pitanju :oops: :mrgreen: a ono film k'o onaj s Denzelom kad pobije 20 likova Halatom u prodavnici :mrgreen:
KB9

#3430 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by KB9 »

KPNCTNJAH wrote:Star Wars vs Star Trek
wars pobjednik i to uz ogromnu razliku, trek je totalno smece :izet:
Jack Be Nimble

#3431 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Jack Be Nimble »

:cry:
KB9 wrote:
KPNCTNJAH wrote:Star Wars vs Star Trek
wars pobjednik i to uz ogromnu razliku, trek je totalno smece :izet:
Oba sranje, mada sto se tice nauke i društvene tematike trek bi se mogao gledati.

Star wars moras poceti gledati sa pet godina da bi ono bas puko na film. Ja ga prvi put gledao sa 15 a do tada pogledao Kuma 10 puta. Prvi put pogledao sa starim kada mi je bilo 8 godina. Stari mi nije dao da idem vani da se igram jer je poceo Kum i rekao da moram ostati i gledati sa njim. Svaku mi scenu objasnio, smisao scene, a kada su Sanija zveknuli bila je minut cutnje.

Da bi onda meni jedan Amerikanac rekao Wars ko Kum ako ne I bolje. I nakon te preporuke ja pogledao i pitao se kakvo je ovo djecije sranje. Da je barem platio nekoga da napise bolji scenariju umjesto sto je sve pare stavio u efekte mozda bi i film bio dobar.
Last edited by Jack Be Nimble on 13/12/2016 23:41, edited 1 time in total.
dale cooper

#3432 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by dale cooper »

Star Wars je fenomenalan na velikom platnu, Star Trek razvaljuje u serijaliziranom formatu.
Ja lično sam više vezan uz Star Trek.
Tito_i_Partija

#3433 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote:Star Wars je fenomenalan na velikom platnu, Star Trek razvaljuje u serijaliziranom formatu.
Ja lično sam više vezan uz Star Trek.
:thumbup:

Egzaktli.
johnnykola

#3434 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by johnnykola »

Jack Be Nimble wrote:
johnnykola wrote:
U Prisoners vrhunski kraj, s pjesmom Radioheada da ti kaže šta je na stvari i uz zvuk pištaljke. Hajde, konkretno, kakav bi ti kraj u Zatočenica? Šuplja priča.

Ne znam jel do umora ili sam ja stvarno imam disleksiju, ali ja sam procitao tvoje pitanje kako mi se svidio kraj nekog treceg filma. Tek sada sam vidio da si napisao "kakav BI TI kraj ...".

Sto se tice Radiohead to je bend kojeg ne bi nikome ikada preporucio da slusa :D. :D Zvuk Radiohead ili da noktima ides niz tablu je meni jedan te isti zvuk :skoljka:

Taj film sam samo jednom pogledao, tako da znam kakav je kraj, ali u detalje ne bi mogao ici. Htjeo sam da ga po gledam do sada par puta, samo se sjecam da je bio tezak film za gledanje, ali mi je kraj nekako bio pre brz. On kao reziser stvarno ima tu moc da zamrsi klupko, da me uvede u film, ali nekako zadnju trecinu filmu samo ubrza. Ja koji gledam njegov film na kraju balede sve sto mogu da kazem ''jel to to?"

Sada preko praznika cu se potruditi da ga opet pogledam, zajedno sa umrite muski :izet:
E, pa, da. Treba čitati. :-D Ne moraš voljeti Radiohead, pročitaj stihove. Opet, veličine su veličine, tako da bih ja svakome preporučio slušati Radioglavu. Nisu oni počeli s noktima po ploči, postoje i albumi The Bends te OK Computer. Nije život crn ili bijel i nije počeo od svakoga od nas. A postoje i uzusi, veličine, a ne, evo mene (recimo, Donnie) i mojih ahbaba i sve je kako ja kažem, ali nema veze što danas kažem jedno, a sutra drugo. Samo ofuštura. Raspiši se, valjaj totalne nebuloze, kvantitet će izroditi kvalitet. Ojha!!! Hoće, al'u panjevima.
Donnie Smith

#3435 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Donnie Smith »

KPNCTNJAH wrote:Ovo me podsjeca na one rasprave iz filmova, Star Wars vs Star Trek, sve i da pobijedis opet si nerd :mrgreen: i od toliko filmova, na ovom forumu se jedino o tom Interstellaru raspravljalo 20 puta, a prosjecan film... jedino sto mi je ostalo u sjecanju je to da je imao dvoje djece, za kcerku bi i na drugu planetu otisao, a za sina nije pitao nijednom tokom cijelog filma :mrgreen:
Inace mi je pravo simpaticno kako se ljudi upale kad im dirnes film koji gotive, eto bas me plaho pogadja sto se nekom ne svidja LOTR il' bilo koji drugi meni gotivan film...

Za ovaj s Affleckom se zajebah, vidim na drugoj temi ga hvale, nikad ranije nisam cuo za film, hajd' kontam da skinem bez da gledam trailer ili bilo sta vezano za njega... a ustvari komentar jednog forumasa mi je trebao biti dovoljno crveno svjetlo, kad je napisao nesto u stilu ovakav je Hitman trebao biti... ja mislio triler u pitanju :oops: :mrgreen: a ono film k'o onaj s Denzelom kad pobije 20 likova Halatom u prodavnici :mrgreen:
Svaka ti je zlatna :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#3436 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Tomahawk11 »

Na klixu ne mozes komentarisati, a ne bi trebao ni gledati filmove, ako nemas bar doktorat iz 7. umjetnosti :mrgreen:
ExNihilo

#3437 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by ExNihilo »

Kristijanu Interstellar prosječan, a jebenom Vendetti dao 10. :D
KPNCTNJAH

#3438 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by KPNCTNJAH »

Pa mislim da sam bio jasan prosli put kad smo imali ovakvu raspravu :mrgreen: ne mozes sve filmove ocjenjivati na isti nacin, bar ja to ne radim... to sto bih recimo dao 10/10 Ninja Kornjacama il' Transformersima iz osamdesetih ne znaci da su mi bolji od Kuma kojem sam dao 9/10, nego su mi jednostavno bili najdrazi crtani iz djetinjstva, a rekoh vec da neke stvari ne diram, nego ostavljam u sjecanju kako jeste :mrgreen: Vendetu gledao kad je izasao, meni bio odlican, film, raspolozenje, prica, drustvo s kojim sam gledao, vjerovatno sve to ima neki utjecaj...

Nekad je jedna scena dovoljna da digne ocjenu filmu, recimo Shutter Island i kraj, zbog tog sam jos jednom odgledao film, al' opet mu dadoh "samo" 8/10... Inception mi je bio beze prvi put, nakon drugog gledanja je dosao do 9/10... mozda nekad pogledam i Interstellar ponovo, pa promijenim misljenje, ali trenutno me bas nista ne privlaci da to uradim...

Blood in Blood out mi je jedan od najdrazih svih vremena, isto imam neke svoje razloge, ne znaci to da je najbolji film koji sam ikad pogledao... ne ocjenjujem k'o neki filmski kriticari po sablonu, a koliko god se neki ovdje trudili da to jesu, nisu jbg i vase misljenje ima znacenje isto koliko i ono bilo kojeg drugog forumasa... a inace se ne obazirem previse ni na misljenja pravih kriticara, jer dovoljno je gledati kakvim filmovima daju Oskare iz godine u godinu...
To sto trazite istomisljenike pa preporucujete filmove jedni drugim je fino, ali kad se pretvorite u grupu snobica koji coporativno udaraju na inteligenciju sagovornika, samo zato sto ne voli film koji simpatisete, to je vec tuzno... trazite da vam se detaljno napise zbog cega se nekom ne svidja neki film, a na bilo koji takav pokusaj vama je odgovor u fazonu vid' mu glave... :sax:

Za ove fanove Star Treka, bar se svi slazu da je Picard najbolji kapetan, onosno Next Generation bolja od onih starih? :oops: a kod Star Warsa to je obrnuto, iako je Padme med, a Leia beze :oops:
Raigor Stonehoof

#3439 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Raigor Stonehoof »

KPNCTNJAH wrote: .
To sto trazite istomisljenike pa preporucujete filmove jedni drugim je fino, ali kad se pretvorite u grupu snobica koji coporativno udaraju na inteligenciju sagovornika, samo zato sto ne voli film koji simpatisete, to je vec tuzno... trazite da vam se detaljno napise zbog cega se nekom ne svidja neki film, a na bilo koji takav pokusaj vama je odgovor u fazonu vid' mu glave... :sax:
pod precku :D

sad si najebo :lol:
KPNCTNJAH

#3440 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by KPNCTNJAH »

Moj stajling to moze podnijeti :mrgreen:

Edit: napisao sam gore onosno, a ne odnosno, ako im zafali argumenata da se bar za to uhvate, a ne koristim ni afrikate, bice materijala za podjebavanje :oops: :mrgreen:
dale cooper

#3441 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by dale cooper »

Kristijan u borbi protiv filmskih elitista i snobova! :mrgreen: Sve bi to bilo lijepo kada bi to bila poenta emisije. :D
Ovako si fulao čitav fudbal žargonski rečeno. :oops: :mrgreen:
Raigor Stonehoof

#3442 Re: Gledali ste ne preporucujete

nije poenta ni kenjanje po donniesmith al te za to ocito zalibo :)
ExNihilo

#3443 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by ExNihilo »

KPNCTNJAH wrote:Pa mislim da sam bio jasan prosli put kad smo imali ovakvu raspravu :mrgreen: ne mozes sve filmove ocjenjivati na isti nacin, bar ja to ne radim... to sto bih recimo dao 10/10 Ninja Kornjacama il' Transformersima iz osamdesetih ne znaci da su mi bolji od Kuma kojem sam dao 9/10, nego su mi jednostavno bili najdrazi crtani iz djetinjstva, a rekoh vec da neke stvari ne diram, nego ostavljam u sjecanju kako jeste :mrgreen: Vendetu gledao kad je izasao, meni bio odlican, film, raspolozenje, prica, drustvo s kojim sam gledao, vjerovatno sve to ima neki utjecaj...

Nekad je jedna scena dovoljna da digne ocjenu filmu, recimo Shutter Island i kraj, zbog tog sam jos jednom odgledao film, al' opet mu dadoh "samo" 8/10... Inception mi je bio beze prvi put, nakon drugog gledanja je dosao do 9/10... mozda nekad pogledam i Interstellar ponovo, pa promijenim misljenje, ali trenutno me bas nista ne privlaci da to uradim...

Blood in Blood out mi je jedan od najdrazih svih vremena, isto imam neke svoje razloge, ne znaci to da je najbolji film koji sam ikad pogledao... ne ocjenjujem k'o neki filmski kriticari po sablonu, a koliko god se neki ovdje trudili da to jesu, nisu jbg i vase misljenje ima znacenje isto koliko i ono bilo kojeg drugog forumasa... a inace se ne obazirem previse ni na misljenja pravih kriticara, jer dovoljno je gledati kakvim filmovima daju Oskare iz godine u godinu...

Za ove fanove Star Treka, bar se svi slazu da je Picard najbolji kapetan, onosno Next Generation bolja od onih starih? :oops: a kod Star Warsa to je obrnuto, iako je Padme med, a Leia beze :oops:
Koji je smisao davanja visokih ocjena filmovima samo zato što nas asociraju na djetinjstvo, ili što smo ga gledali s trebom koju još volimo poslije toliko godina :D , ili jer smo se dobro napušili s društvom dok smo gledali. Te stvari nemaju nikakve veze sa samim filmom i ne bi trebale ulaziti u jednačinu kada raspravljamo o istom. Zapravo, koji je smisao uopće ocjenjivanja takvih filmova? Pa ja sam u trans padao kada za Novu godinu puste Nindže kornjače film, ali to ne znači da sam toliko poremećen da mu lupim desetku. Ako vidim da mi prosudbu zamagljuju uspomene, preskočim ocjenjivanje. Postoji barem nekoliko stotina filmova koje sam pregledao, a nisam ocijenio. Ili zato što sam gledao davno, pa mi utisak nije frišak, ili zato što jasno vidim da sam pristrasan.

Meni su rinake i Vendetta, i Shutter Island, i Inception. I pisao sam desetinu puta ovdje, za svaki od tih filmova, zašto su mi rinake. Problem je što na ovom forumu (koliko sam ja upratio) niko nije napisao iole smislen komentar zašto je Interstellar rinaka, a nema filma o kome se više raspravljalo. Dakle, ne traže se istomišljenici, već prosto mišljenici.

I još nešto. Ta priča kako je svačije mišljenje jednako vrijedno - jest al' u panjevima. Mišljenje je vrijedno onoliko koliko je argumentovano. A s obzirom da umjetnost nije relativna kategorija, kako bi to željeli prikazati oni što viču da se o ukusima ne raspravlja, već ima svoje kriterije po kojima diferenciramo sranja od remek djela, tada je mišljenje vrijedno onoliko koliko utilizira navedene kriterije da argumentuje zašto je nešto sranje, a nešto remek djelo.
dale cooper

#3444 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by dale cooper »

Raigor Stonehoof wrote:nije poenta ni kenjanje po donniesmith al te za to ocito zalibo :)
Bojim se da nemaš pojma o čemu pričaš. :D
dale cooper

#3445 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by dale cooper »

ExNihilo wrote:
KPNCTNJAH wrote:Pa mislim da sam bio jasan prosli put kad smo imali ovakvu raspravu :mrgreen: ne mozes sve filmove ocjenjivati na isti nacin, bar ja to ne radim... to sto bih recimo dao 10/10 Ninja Kornjacama il' Transformersima iz osamdesetih ne znaci da su mi bolji od Kuma kojem sam dao 9/10, nego su mi jednostavno bili najdrazi crtani iz djetinjstva, a rekoh vec da neke stvari ne diram, nego ostavljam u sjecanju kako jeste :mrgreen: Vendetu gledao kad je izasao, meni bio odlican, film, raspolozenje, prica, drustvo s kojim sam gledao, vjerovatno sve to ima neki utjecaj...

Koji je smisao davanja visokih ocjena filmovima samo zato što nas asociraju na djetinjstvo, ili što smo ga gledali s trebom koju još volimo poslije toliko godina :D , ili jer smo se dobro napušili s društvom dok smo gledali. Te stvari nemaju nikakve veze sa samim filmom i ne bi trebale ulaziti u jednačinu kada raspravljamo o istom. Zapravo, koji je smisao uopće ocjenjivanja takvih filmova? Pa ja sam u trans padao kada za Novu godinu puste Nindže kornjače film, ali to ne znači da sam toliko poremećen da mu lupim desetku. Ako vidim da mi prosudbu zamagljuju uspomene, preskočim ocjenjivanje. Postoji barem nekoliko stotina filmova koje sam pregledao, a nisam ocijenio. Ili zato što sam gledao davno, pa mi utisak nije frišak, ili zato što jasno vidim da sam pristrasan.

Meni su rinake i Vendetta, i Shutter Island, i Inception. I pisao sam desetinu puta ovdje, za svaki od tih filmova, zašto su mi rinake. Problem je što na ovom forumu (koliko sam ja upratio) niko nije napisao iole smislen komentar zašto je Interstellar rinaka, a nema filma o kome se više raspravljalo. Dakle, ne traže se istomišljenici, već prosto mišljenici.

I još nešto. Ta priča kako je svačije mišljenje jednako vrijedno - jest al' u panjevima. Mišljenje je vrijedno onoliko koliko je argumentovano. A s obzirom da umjetnost nije relativna kategorija, kako bi to željeli prikazati oni što viču da se o ukusima ne raspravlja, već ima svoje kriterije po kojima diferenciramo sranja od remek djela, tada je mišljenje vrijedno onoliko koliko utilizira navedene kriterije da argumentuje zašto je nešto sranje, a nešto remek djelo.
E ovo je poenta emisije. Zar je toliki izazov napisati nešto o filmu a da se to ne svede na dva tri ista pridjeva.
Što u startu ubija bilo kakvu smislenu i kvalitetnu raspravu i razmjenu mišljenja koja je valjda svrha svakog
foruma.
Raigor Stonehoof

#3446 Re: Gledali ste ne preporucujete

kako stajling kristijane :lol: :lol: :lol:
Donnie Smith

#3447 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Donnie Smith »

Nedostaje još onaj @zaboravihmunik da me nazove trolom, pa onda i klonom od @Raigor Stonehoof, možda mi je i @tomahawk šta u rodu, pa da se decembarski krug kva kva kva zatvori.

Ogadiste mi i forum i filmove. :stidljiva1:
ExNihilo

#3448 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by ExNihilo »

dale cooper wrote:
E ovo je poenta emisije. Zar je toliki izazov napisati nešto o filmu a da se to ne svede na dva tri ista pridjeva.
Što u startu ubija bilo kakvu smislenu i kvalitetnu raspravu i razmjenu mišljenja koja je valjda svrha svakog
foruma.
Evo, ja i dale smo se razišli u mišljenju xy puta. Ali vjerujem da smo svaki put uspjeli konstruktivno razmijeniti koju na relaciji sranje vs. remek djelo. :D
dale cooper

#3449 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by dale cooper »

ExNihilo wrote:
dale cooper wrote:
foruma.
Evo, ja i dale smo se razišli u mišljenju xy puta. Ali vjerujem da smo svaki put uspjeli konstruktivno razmijeniti koju na relaciji sranje vs. remek djelo. :D
Apsolutno! :thumbup:
Dosadno mii

#3450 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Dosadno mii »

KPNCTNJAH wrote: To sto trazite istomisljenike pa preporucujete filmove jedni drugim je fino, ali kad se pretvorite u grupu snobica koji coporativno udaraju na inteligenciju sagovornika, samo zato sto ne voli film koji simpatisete, to je vec tuzno... trazite da vam se detaljno napise zbog cega se nekom ne svidja neki film, a na bilo koji takav pokusaj vama je odgovor u fazonu vid' mu glave... :sax:
To je to. Ev i primjer:
dale cooper wrote:
ExNihilo wrote:
Apsolutno! :thumbup:
Obojica ste inteligentni da "kvalitetno" raspravljate jer ste se našli, a mi ostali dobijamo excel tabele.
Post Reply