Identično nekidan, samo što je bila pljeska toliko se trljala od mene da je nastavila bi planula...ili ona ili japici wrote:
![]()
upravo tako... danas kupim kod zelje 15 cevapa u citav i kuci... ne da mi je smazo pet nego je toliko obljeto oko mene da sam na kraju moro popustiti, ja za cevap a on sapu preko moje ko veli dedera vamo to
Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Moderator: anex
- zateznistub
#3426 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
- bushido
#3427 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Cesto si postavim ovo pitanje i pomalo me savjest grize,dali je stan dovoljan zivotni prostor za zivotinju koja bi dnevno, sigurno napravila vise kilometara? Potrudio sam se da im zivot u stanu ucinim sto interesantnijim ali ipak, dali je to dovoljno kada vidimo koja energija je ''nabijena'' u ta mala (relativno) stvorenja.Amazonka27 wrote:nabavi ribiceKio wrote:Raja, pitanje
Koliko kvadrata tj povrsina stana je dovoljna za jednu macu. Je li cca. 50 kvadrata dovoljno za suzivot sa rodjakom tigra![]()
meni u mojih 250 kvadrata jedva da moze da isruzi sape kad se proteze
salim se naravno. dovoljna je soba koja je topla i suha.
Maciji dnevni boravak
ovaj dio je na tockovima i cesto mijenja poziciju
i dio sa hranilicom ,kakilicom i "kruzni tok" etazera za jos malo zabave u koji se ulazi kroz rupu na crvenom zidu
- Banksy
#3428 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Pohvaljujem, i više od toga, baš si se potrudio ...
Koliko god im ugađam, ja nisam spremna na tolike zahvate.
Koliko god im ugađam, ja nisam spremna na tolike zahvate.
-
artuditu
#3429 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
To se zove ljubavbushido wrote:
Cesto si postavim ovo pitanje i pomalo me savjest grize,dali je stan dovoljan zivotni prostor za zivotinju koja bi dnevno, sigurno napravila vise kilometara? Potrudio sam se da im zivot u stanu ucinim sto interesantnijim ali ipak, dali je to dovoljno kada vidimo koja energija je ''nabijena'' u ta mala (relativno) stvorenja.
Maciji dnevni boravak![]()
![]()
- Amazonka27
#3430 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
svaka cast
jedino bi ja maknula hranu od kakilice...pogotovo voda...problem zvani "macka neće da pije vodu iz posudice nego sa česme" (kao što moja neće) se rješava tako što se voda odmakne i od hrane.
ja to pitanje životnog prostora pojašnjavam: životni vijek mačke na polju 3 god...u kućnim uslovima 16 god.
Viđala sam lijene mačke koje ne mogu da se popnu ni na kauč a kamo li da trče livadam ovo ono. Moja i dan danas skače sa poda na vrh ormara a prirodnih neprijatelja (osim gostiju) nema.
ps. za 250 kvadrata sam se zajebavala naravno
jedino bi ja maknula hranu od kakilice...pogotovo voda...problem zvani "macka neće da pije vodu iz posudice nego sa česme" (kao što moja neće) se rješava tako što se voda odmakne i od hrane.
ja to pitanje životnog prostora pojašnjavam: životni vijek mačke na polju 3 god...u kućnim uslovima 16 god.
Viđala sam lijene mačke koje ne mogu da se popnu ni na kauč a kamo li da trče livadam ovo ono. Moja i dan danas skače sa poda na vrh ormara a prirodnih neprijatelja (osim gostiju) nema.
ps. za 250 kvadrata sam se zajebavala naravno
- Kio
#3431 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
E svaka castbushido wrote:Cesto si postavim ovo pitanje i pomalo me savjest grize,dali je stan dovoljan zivotni prostor za zivotinju koja bi dnevno, sigurno napravila vise kilometara? Potrudio sam se da im zivot u stanu ucinim sto interesantnijim ali ipak, dali je to dovoljno kada vidimo koja energija je ''nabijena'' u ta mala (relativno) stvorenja.Amazonka27 wrote:nabavi ribiceKio wrote:Raja, pitanje
Koliko kvadrata tj povrsina stana je dovoljna za jednu macu. Je li cca. 50 kvadrata dovoljno za suzivot sa rodjakom tigra![]()
meni u mojih 250 kvadrata jedva da moze da isruzi sape kad se proteze
salim se naravno. dovoljna je soba koja je topla i suha.
Maciji dnevni boravak![]()
ovaj dio je na tockovima i cesto mijenja poziciju
i dio sa hranilicom ,kakilicom i "kruzni tok" etazera za jos malo zabave u koji se ulazi kroz rupu na crvenom zidu.Prihvatam savjete,kritike a i pohvale ,naravno
![]()
- bushido
#3432 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Vidim da su reakcije pozitivne,hvala Vam,to znaci da sam manje -vise uspjeo
.
@Amazonka27, imao sam problema sa vodom ranije dok je bila na podu,nalazio sam u vodi i dlake i igracke,vjeruj mi ovako je puno bolje,macke normalno piju i ako su voda i hrana zajedno. Istina da su hranilica i kakilica preblizu ali ja nemam 260m²
,svakako bar dva puta na dan prekontrolisem kakilicu i pokradem sve kake
.

@Amazonka27, imao sam problema sa vodom ranije dok je bila na podu,nalazio sam u vodi i dlake i igracke,vjeruj mi ovako je puno bolje,macke normalno piju i ako su voda i hrana zajedno. Istina da su hranilica i kakilica preblizu ali ja nemam 260m²
- pumica
#3433 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Sve odlicnobushido wrote:Vidim da su reakcije pozitivne,hvala Vam,to znaci da sam manje -vise uspjeo.
@Amazonka27, imao sam problema sa vodom ranije dok je bila na podu,nalazio sam u vodi i dlake i igracke,vjeruj mi ovako je puno bolje,macke normalno piju i ako su voda i hrana zajedno. Istina da su hranilica i kakilica preblizu ali ja nemam 260m²![]()
![]()
,svakako bar dva puta na dan prekontrolisem kakilicu i pokradem sve kake
.
... samo jedna primjedba - nedostaje jos koja maca
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#3434 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
@bushido
koja ljubav prema macama ... nevjerovatno
inače danaske je Tiki bio prema meni nešto ovako...

onda skoči nakostreši se ja se trzno pravo... jebote pojedeme

sada je u horizontali...ovako

šHa mu je... februar
nije normalan majke mi 
inače danaske je Tiki bio prema meni nešto ovako...

onda skoči nakostreši se ja se trzno pravo... jebote pojedeme

sada je u horizontali...ovako

šHa mu je... februar
- nadžak
#3435 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Sad je gore na Vlašiću kod rodbine, uživa u čistom zraku.
- pici
#3436 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Svim macama sretan dan macaka 17.2. Posebno mojima Tikiju i Micki 
- Norman
#3437 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Refugee cat Kankush reunites with its Iraqi family in Norway after epic journey
An Iraqi refugee family was recently reunited with their cat four months after they escaped the Daesh terrorists in the war-torn Iraq.
The cat, named Kankush, accompanied the family, a mother and her five children, during their journey to Turkey and from there to Greece's Lesbos, but it had ran away when the boat carrying the refugees, including the family, reached to land, according to media reports.
The family searched for Kankush initially, however after two hours they had to give up and continue with their journey. Link na cijeli članak
An Iraqi refugee family was recently reunited with their cat four months after they escaped the Daesh terrorists in the war-torn Iraq.
The cat, named Kankush, accompanied the family, a mother and her five children, during their journey to Turkey and from there to Greece's Lesbos, but it had ran away when the boat carrying the refugees, including the family, reached to land, according to media reports.
The family searched for Kankush initially, however after two hours they had to give up and continue with their journey. Link na cijeli članak
- Filter
#3438 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
sunca se jutros macan na terasi i zena govori, vidi kako mu je lijepa dlaka, vuce na crveno... kad je nije slog strefio poslije kad ga je malo bolje pogledala
zamazao se temeljnom. pokupio minijuma negdje sa ograde.
sreca, bio je prasnjav pa nije puno dlake umazao
sreca, bio je prasnjav pa nije puno dlake umazao
- zateznistub
#3439 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Ja bi iz drzave iselio, a ne iz sobe...pici wrote: inače danaske je Tiki bio prema meni nešto ovako...![]()
![]()
- Kal El
#3440 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Zna li neko da poklanja macice? Htio bih opet da nabavim macica 
- Kal El
#3441 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Nasao sam macica ,bit ce spreman za udomljavanje za nekih mjesec i po
Ne znam da li se sjecate mog macka Lokija? Kad sam mislio da ga je voz ubio ,eto samo da javim da su ga djeca iz mahale petardom pogodili ,ah da imamo dvije skotne macke u mahali
eto javit cu kad se omace(ako neko zeli udomiti),sve vise i vise maca vidjam po ulicama ,a manje psa 
Ne znam da li se sjecate mog macka Lokija? Kad sam mislio da ga je voz ubio ,eto samo da javim da su ga djeca iz mahale petardom pogodili ,ah da imamo dvije skotne macke u mahali
-
Rosso
#3442 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Pozdrav ljudi. U potrazi sam za nekom rasnom mackom.
Sibirska mi je prioritet, pa ima li neko ideju kako doci do nje? Ako vec ne bi uspio alternativa bi mogla biti maine coon.
- pici
-
clio_dci120
#3444 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Imam jedno pitanje. Danas sam u jednom pet shopu uzeo sampon za "suho" kupanje Trixie Trocken - Shampoo, koliko vidim u pitanju je njemacki proizvodjac.
Odlucio sam se na suho kupanje, jer macak ne voli vodu, mislim zna on uci i igrati se po tus kabini i sam umakati svoje sapice u vodu, ali sve to dok je to njegovom voljom, ja kada sam ga davno pokusao okupati nije se dao. Od tada nisam ni pokusavao, a i ovdje na forumu sam vidio da ljudi i ne kupaju macke pa nisam ni pokusavao vise. Medjutim, u zadnje vrijeme mu se bas usmrdilo krzno, i pregledom krzna uoci sam vaskice da je dobio. Macak jako malo izlazi vani, posto zivim u kuci, ne mogu ga zadrzati kad hoce u dvoriste. Nije mi jasno gdje ih je uspio pokupiti, a problem sam odmah rijesio stavljanjem ogrlice (specijalno namjenjena samo za vaskice), koja je vaskice pobila u roku od sat - dva, medjutim ogrlica jako smrdi, pa je vjerovatno doprinjela i da se krzno uscuje.
Eh, sada meni i ne smeta to sto se krzno cuje, nije to nesto strasno, ali eto drugi clanovi porodice hoce da to rjesimo, pa sam danas uzeo taj sampon. Eh sad u pet shopu pitam radnicu koliko dugo da masiram kaze "odokativnom metodom"
(sto god to znacilo). Nema detaljnih uputa ni na netu ni na kutiji sampona, pa je li iko koristio ovaj sampon, nacin primjene, koju kolicinu utrljati, koliko dugo masirati?
I jos jedno bitno pitanje, kupio sam i cetku da ga iscetkam, pise da je za mace, pa kako sad da ga cetkam (mislim vjerovatno ce se neki smijati, ali hocu li mu tako skinuti sve krzno, inace sad mu krenulo mjenjanje dlake koliko vidim, pa me strah da ne ocelavi moj maco, hehehe). Znaci, kako koristiti cetku, koje dielove smijem cetkati i to...
+
Hvala puno na odgovorima, napisa se ja, ali sta cu...da mi je neko nekada u zivotu rekao da cu kupovati kojekakve *ajebancije za macka, miseve, igracke, sampone, postavljati pitanja po forumima, ne bih vjerovao...ma frajer postao okosnica porodice, hahaha. Sve se oko njega vrti.
Hvala na odvojenom vremenu i odgovorima.
Slika sampona:

Lijep pozdrav,
Odlucio sam se na suho kupanje, jer macak ne voli vodu, mislim zna on uci i igrati se po tus kabini i sam umakati svoje sapice u vodu, ali sve to dok je to njegovom voljom, ja kada sam ga davno pokusao okupati nije se dao. Od tada nisam ni pokusavao, a i ovdje na forumu sam vidio da ljudi i ne kupaju macke pa nisam ni pokusavao vise. Medjutim, u zadnje vrijeme mu se bas usmrdilo krzno, i pregledom krzna uoci sam vaskice da je dobio. Macak jako malo izlazi vani, posto zivim u kuci, ne mogu ga zadrzati kad hoce u dvoriste. Nije mi jasno gdje ih je uspio pokupiti, a problem sam odmah rijesio stavljanjem ogrlice (specijalno namjenjena samo za vaskice), koja je vaskice pobila u roku od sat - dva, medjutim ogrlica jako smrdi, pa je vjerovatno doprinjela i da se krzno uscuje.
Eh, sada meni i ne smeta to sto se krzno cuje, nije to nesto strasno, ali eto drugi clanovi porodice hoce da to rjesimo, pa sam danas uzeo taj sampon. Eh sad u pet shopu pitam radnicu koliko dugo da masiram kaze "odokativnom metodom"
I jos jedno bitno pitanje, kupio sam i cetku da ga iscetkam, pise da je za mace, pa kako sad da ga cetkam (mislim vjerovatno ce se neki smijati, ali hocu li mu tako skinuti sve krzno, inace sad mu krenulo mjenjanje dlake koliko vidim, pa me strah da ne ocelavi moj maco, hehehe). Znaci, kako koristiti cetku, koje dielove smijem cetkati i to...
+
Hvala puno na odgovorima, napisa se ja, ali sta cu...da mi je neko nekada u zivotu rekao da cu kupovati kojekakve *ajebancije za macka, miseve, igracke, sampone, postavljati pitanja po forumima, ne bih vjerovao...ma frajer postao okosnica porodice, hahaha. Sve se oko njega vrti.
Hvala na odvojenom vremenu i odgovorima.
Slika sampona:
Lijep pozdrav,
- escobar__
#3445 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
pici wrote:moje macale picale spavaju na MOME KREVETU !!!jebemti tabure više
Interesantno je kako insan svašta nešto dopusti životinji, pa i da mu gazduje po kući... Ja se slomih živ spavajući u ćošku kreveta dok mi se mačka prostre k'o u svom i na svom.
- MJAU - da
#3446 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
vi ste zaescobar__ wrote:pici wrote:moje macale picale spavaju na MOME KREVETU !!!jebemti tabure više
![]()
Interesantno je kako insan svašta nešto dopusti životinji, pa i da mu gazduje po kući... Ja se slomih živ spavajući u ćošku kreveta dok mi se mačka prostre k'o u svom i na svom.
- Kal El
#3447 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Uhvati macu za obje noge i nek ti neko pomaže da ga okupaš
Neće te moći ogrebati tako
Neće te moći ogrebati tako
- escobar__
#3448 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Ha ya, što da ne!?

- zateznistub
#3449 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Poslije kupanja malo tv-a

- pici
#3450 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
koja su to razmazena banda... spava mirno ko beba istom cujes komsiju kako sicaa upadaju mu kroz prozor