Bundesliga

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ledeni_caj

#3426 Re: Bundesliga

Post by ledeni_caj »

veella wrote: fc bayern = bolestan klub
Gdje nece bit bolestan ljudi cijelu godinu na abnormalnim minusima zive.
MOSALJOZE

#3427 Re: Bundesliga

Post by MOSALJOZE »

ledeni_caj wrote:
Gdje nece bit bolestan ljudi cijelu godinu na abnormalnim minusima zive.
:lol: :lol: :thumbup:
Verocious

#3428 Re: Bundesliga

Post by Verocious »

Ne gotivim ih nikako ali 57 datih golova i samo 7 primljenih iz 22 utakmice nije bolseno vec prebolesno :mrgreen:
groove

#3429 Re: Bundesliga

Post by groove »

Kontra__ wrote:Ma ja se bojim da je Freiburg ove godine senzacija kao onomad Mainz, uostalom kao i svake godine sto BL ima neku senzaciju. Izuzetno volim ovu ligu i jedinu nju pratim od do, ali me nervira sto se uvijek tako nadje neki klub koji bljesne, onda mu pokupuju na kraju sezone sve sto valja (Mainzu onda otisao Schurrle, Fuchs, Holtby itd) i oni sljedece sezone opet postanu pusa.

ovo prvenstveno govorim radi Evrope, jer je bitno da se tu napravi kontinuitet dobrhi igara kao ove godine.
holtby je bio samo na posudbi a za schürrlea su dobili preko 8 mil. to su igraci za ligu sampiona, i naravno da idu gdje ima vise para. u freiburga nemas takve igrace da se ne moze naci zamjena. trener je u freiburgu najvazniji faktor.
Kontra__

#3430 Re: Bundesliga

Post by Kontra__ »

Ma ne moze pita od govana, a to ces vidjeti i sam. Ovo je eintagsfliege, ziv bio pa vidio.
Kick-Ass

#3431 Re: Bundesliga

Post by Kick-Ass »

Frajburg od svih timova imaju najmanji budze u ligi, tesko ce oni moci pojedine igrace da zadrze.Ja licno ne bih voleo da izbore Evropu, a i siguran sam da ce Strajh dobiti ponudu od vecih klubova u Nemackoj.Majnc sem Kirhofa mislim da nikog drugog nece da proda tako da ne bi prodao da oni izbore Evropu.

Ne znam ja za vas, ali meni se cini da DFB gura HSV kako bi ovi igrali Evropu sledece sezone.Mozda ovo zvuci na prvu tuku smesno ali pogledajte:dali dva neregularna gola protiv Verdera, sumnjivi crveni karton Levandovskog(a recimo sudija nije video kako je Kel srusio VDV), sad u subotu su igrali sa Menhengladbahom koji je pre nekih 40 sati igrao LE, a ista situacija ce biti sledece subote kada budu dolazili na noge Hanoveru.Previse slucajnosti na jednom mestu.

Prekjuce je Frajburg imao vise srece nego pameti, da ne spominjem da je Verder igrao bez Sokratisa i Hunta.Ne verujem koliki je Verder baksuz kada je tri puta pogadjao precku, jednostavno im se nije dalo, a zasluzili su barem bod na osnovu svega prikazanog.Ko je lagao Prodla da je dobar stoper? :D

Sledeceg petka igraju Frajburg-Ajntraht.Dva tima za koja je vecina mislila da ce biti u donjem delu tabele. :lol:
groove

#3432 Re: Bundesliga

Post by groove »

Kick-Ass wrote:Majnc sem Kirhofa mislim da nikog drugog nece da proda tako da ne bi prodao da oni izbore Evropu.
ma i szalai najvjerovatnije odlazi na kraju sezone.
streichu bi stuttgart dobro odgovarao, u duetu sa bobicem :thumbup:
groove

#3433 Re: Bundesliga

Post by groove »

kruze price da schalke zeli heynckesa :-) :lol:
nadam se da jupp zna da veliki treneri zavrse karijeru u velikim klubovima :thumbup:
sve dok je heldt glavni, od schalkea nece biti kluba
Kick-Ass

#3434 Re: Bundesliga

Post by Kick-Ass »

groove wrote:
Kick-Ass wrote:Majnc sem Kirhofa mislim da nikog drugog nece da proda tako da ne bi prodao da oni izbore Evropu.
ma i szalai najvjerovatnije odlazi na kraju sezone.
streichu bi stuttgart dobro odgovarao, u duetu sa bobicem :thumbup:
Lose sam se izrazio. :lol: Hteo sam da kazem da ako obezbede LE da ga nece prodati na pocetku preazlog roka i da ako bude bio prodat to ce se desiti samo ako ne doguraju do grupne faze.Moje neko vidjenje, ne mora da bude tacno.

A sto se tice ovog drugog, daleko bilo.Samo mi fali i da se Stutgart vrati na vrh.:lol:
Kada bolje pogledam od ovih boljih klubova jedino bi mogao sledece sezone da vodi Salke ili Stutgart.Eventualno HSV ili Hofenhajm pod uslovom da ti klubovi otpuste svoje trenere, a Finka ce HSV sutnuti samo ako ove sezone ne izbore LE.
Kick-Ass

#3435 Re: Bundesliga

Post by Kick-Ass »

Kick-Ass wrote:
Vrlo razocaravujuce vece, Menhengladbah i Stutgart u poslednjim minutima ispustili prednost.Opet za Stutgart mislim da od svih klubova imaju najvece sanse za prolaz, zato sto su jesenas bas kada im je bilo najpotrebnije pobedjivali Kopenhagen i Steauu.Kako ce oni pristupiti mecu, puno toga ce zavisiti od toga sta urade za vikend.Vrlo je moguce da ce nam samo Bajern doneti dobre vesti kada je sledeca nedelja u pitanju.Po pitanju ostalih klubova ne mogu da budem optimistican.

Kao sto sam i ocekivao, Stutgart je jedini prosao dalje.Nece se ni oni sigurno duze zadrzati zato sto idu na noge Laciju.Nisam ocekivao da ce pocetnicku gresku napraviti DomingezOstaje jos samo da Dortmund i Salke iskoriste prednost domaceg terena i da se plasiraju u cetvrtfinale.A do tada ko zna, mozda padne Rurski derbi.Sve u svemu, nije tako lose ispala nedelja kao sto sam ocekivao da ce biti.Treba reci da su i Hanover i Gladbah ispali od jacih ekipa, dok je Leverkuzen specifican.Bili su bolji u oba meca i nisu znali to da iskoriste, sudija im jeste ponistio jedan gol iz ofsajda koji je na kraju ispao da je regularan, ali drugi gol su bas primili jeftino.Ne mogu da verujem da niko na desnoj strani nije pazio Matica.
Kontra__

#3436 Re: Bundesliga

Post by Kontra__ »

Ma ne mogu da vjerujem da onaj levat nije istro offside! :roll: :roll: Steta za Leverkusen, bili 15 puta bolji i od ovih bogalaj ispadnu! Fuj! Kako los cetvrtak za njemacke timove, uzas.
Od zemlje koja je imala jedina 7 predstavnika u ovom dijelu evropskih takmicenja, spadose na najmanje predstavnika od liga petice, bezze totalno!
simonese

#3437 Re: Bundesliga

Post by simonese »

Kontra__ wrote:Ma ne mogu da vjerujem da onaj levat nije istro offside! :roll: :roll: Steta za Leverkusen, bili 15 puta bolji i od ovih bogalaj ispadnu! Fuj! Kako los cetvrtak za njemacke timove, uzas.
Od zemlje koja je imala jedina 7 predstavnika u ovom dijelu evropskih takmicenja, spadose na najmanje predstavnika od liga petice, bezze totalno!
lopta je okrugla i svi je sutaju
meni je to o.k. da gledamo malo i druge klubove kao Viktoriju,Anzhi,Zenit
ultima_palabra

#3438 Re: Bundesliga

Post by ultima_palabra »

groove wrote:kruze price da schalke zeli heynckesa :-) :lol:
nadam se da jupp zna da veliki treneri zavrse karijeru u velikim klubovima :thumbup:
Kako je Heynckes veliki trener? :roll:
MOSALJOZE

#3439 Re: Bundesliga

Post by MOSALJOZE »

ultima_palabra wrote:
groove wrote:kruze price da schalke zeli heynckesa :-) :lol:
Kako je Heynckes veliki trener? :roll:
1979.–87. Borussia Mönchengladbach
1987.–91. Bayern München Bundesliga: 1989., 1990.
Njemački Superkup: 1987., 1989.
1992.–94. Athletic Bilbao
1994.–95. Eintracht Frankfurt
1996.–97. CD Tenerife
1997.–98. Real Madrid Liga prvaka: 1998.
Španjolski Superkup: 1997.
1999.–00. SL Benfica
2001.–03. Athletic Bilbao
2003.–04. Schalke 04 Intertoto kup: 2003., 2004.
2006.–07. Borussia Mönchengladbach
2009. Bayern München
2009.–11. Bayer 04 Leverkusen
2011.–13 Bayern München TITULA TITULA TITULA 8-)
Čitam neki dan hajkens ima oko skoro 400 nastupa kao igrač u bundesligi i 600 nastupa kao trener što će reći za jedno 2-3 utakmice 1000.Sam procjeni jeli dobar trener
ultima_palabra

#3440 Re: Bundesliga

Post by ultima_palabra »

Pa iz pola klubova je najuren ili je sam pobjegao... osvojiti Bundesligu sa Bayernom nije uspjeh, nego moranje :D LP sa Madridom je osvojio kao lutka na klupi, igrači su zaveli samoupravljanje i ignorisali ga. Bayern ga je se trebao riješiti prošle sezone, ali ciljali su Pepa 2013. pa su Juppa ostavili da ne bi bilo previše promjena.

Dugo je u ovom poslu, pa ću iz poštovanja reći da je dobar, ali veliki nipošto.
MOSALJOZE

#3441 Re: Bundesliga

Post by MOSALJOZE »

ultima_palabra wrote:Pa iz pola klubova je najuren ili je sam pobjegao... osvojiti Bundesligu sa Bayernom nije uspjeh, nego moranje :D LP sa Madridom je osvojio kao lutka na klupi, igrači su zaveli samoupravljanje i ignorisali ga. Bayern ga je se trebao riješiti prošle sezone, ali ciljali su Pepa 2013. pa su Juppa ostavili da ne bi bilo previše promjena.

Dugo je u ovom poslu, pa ću iz poštovanja reći da je dobar, ali veliki nipošto.
da je na nivou murinja,fergusona,guardiole NIJE.
Partijaner

#3442 Re: Bundesliga

Post by Partijaner »

Svaka cast navijacima Glabacha, bilo ih je 10 milja po nekoj procjeni, steta sto su ispali.
Image
veella

#3443 Re: Bundesliga

Post by veella »

Partijaner wrote:Svaka cast navijacima Glabacha, bilo ih je 10 milja po nekoj procjeni, steta sto su ispali.
Image
Salzem se :thumbup:
veella

#3444 Re: Bundesliga

Post by veella »

Danas me vatreni navijac Schalkea castio kafom :D :thumbup:
Logovan

#3445 Re: Bundesliga

Post by Logovan »

Partijaner wrote:Svaka cast navijacima Glabacha, bilo ih je 10 milja po nekoj procjeni, steta sto su ispali.
Image
10 milja...:shock: :shock: Ne viđa se ovo baš svaki dan. Respekt. :thumbup: :thumbup:
veella wrote:Danas me vatreni navijac Schalkea castio kafom :D :thumbup:
Hahahah :lol: :lol:
Basler

#3446 Re: Bundesliga

Post by Basler »

razočaravajući nastupi bundesligaša u nastavku europa lige. slomkini momci se junački oprostiše, bayer pomalo naivno, gladbach nema kadar za dva fronta, dok su švabe spasili nastupe od totalnog fijaska.
ajd, za nadati se da će sve tri ekipe u ligi prvaka doći do 1/4 finala. onda ovo neće biti toliko ni značajno.

večeras freiburg (vraća se mujdža) protiv frankfurta (bez lakića). ekipe koje su po svemu trebale biti u donjem dijelu tabele, ali se ispostavilo da su iznenađenja sezone (4 i 5 mjesto). konkurentima će biti najbezbolnije da bude neki remi, tako da objektivno jače ekipe (hsv, gladbach, werder i prije svega schalke) dođu do 4. mjesta.
veella

#3447 Re: Bundesliga

Post by veella »

Image
Partijaner

#3448 Re: Bundesliga

Post by Partijaner »

Pobjedice Borussia. :mrgreen:
groove

#3449 Re: Bundesliga

Post by groove »

Basler wrote:
večeras freiburg (vraća se mujdža) protiv frankfurta (bez lakića). ekipe koje su po svemu trebale biti u donjem dijelu tabele, ali se ispostavilo da su iznenađenja sezone (4 i 5 mjesto). konkurentima će biti najbezbolnije da bude neki remi, tako da objektivno jače ekipe (hsv, gladbach, werder i prije svega schalke) dođu do 4. mjesta.
nece biti ni inui. dosta vazan igrac u ofanzivnoj igri.
nego, evo ti jedna dobra slika za profil :D
Image
veella

#3450 Re: Bundesliga

Post by veella »

Image
Post Reply