Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Moderator: Benq
- travar
#3426 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Ima li i kolika je kamata pri kupovini mobitela u Univerzalno, ako imam Unicredit Visa karticu?
- heat
- Grijem se na: Ljubav
- Vozim: ABCD
#3427 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
nemas kamatu na shoping kartici, imas kod prodavacatravar wrote:Ima li i kolika je kamata pri kupovini mobitela u Univerzalno, ako imam Unicredit Visa karticu?
- avaks
#3428 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Imaš na stranici cijenu za keš i preko kartice za svaki uređaj... Uglavnom skupo kao i svaka kupnja na rate 
- travar
-
RLewis
#3430 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Razlika ti je 20% (zaokruze, jer je to iznos za pdv)
Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk
- spree
#3431 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
sto je najveci crnjak to je slucaj sa svim karticama, ne samo sa ovim shopping. drug krenuo da uzme mob i ponio debitnu karticu misleci da je isto kao cash (sto fakticki i jeste), a oni mu rekli da je 20% skuplje. onda on otisao do bankomata koji je 20 m udaljen uzeo cash i platio. valjda karticno placanje ne mogu sakriti, pa moraju platiti porez. 
-
RLewis
#3432 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
To je kvaka, moraju prikazati prodaju i onda dignu cijenu za pdv.
-
NoriDeNoir
#3433 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Ja sam se zadao u obnovu mobilne flote, tako da cu uskoro iskesirati pozamasnu svotu nekom od vec navedenih radnji koje love u mutnom.
Citam ovu temu i pokusavam izvuci pouke, pa mi zapade jedan post na 129. stranici, gdje pise da je nakon sto je odnio telefn u ovlasteni servis pisalo "Stolen".
Da li postoji mogucnost da se nastrada na u smislu da BH telecom nakon sto ubacim svoju karticu blokira telefon ili mi nabaci muriju na vrat zbog toga sto bi moj telefon mogao biti ukraden. Znam kad su meni ukrali jednom mobitel da mi je policajac pricao da putem IMEI broja mogu pronaci osobu koja je ubacila karticu u taj telefon, pa onda oni zovu, prijete itd... kao da bi ovaj vratio telefon. Naravno nikad nisam telefon vise vidio.
Meni bi bilo jako nezgodno da mi se desi da me zovu zbog ukradenog telefona, jer ipak nisam lopov i zbog radnog mjesta ne bi mi bilo ugodno da me policija povezuje sa ukradenim mobitelom. A i da ne spominjem sto bi izvisio za novac koji sam platio.
Da bude jasno, da mi kaze prodavac izricito ovaj mobitel je ukraden, ja ga ne bih kupio ali ja kupovinom kod ovih prodavnica nema sanse da mogu znati porjeklo telefona tj. da li je ukraden ili na neki drugi nacin nabavljen.
Da se razumijemo, nisam licemjer. Kupujem kod tih sto love u mutnom ali opet nekako mogu zivjetisa tim da je telefon skinut sa druge mreze ili nesto slicno, ali bi mi svakako smetalo da znam da je telefon ukraden nekome iz kuce ili djepa i takav telefon ne bi kupio kad bi mi ga djaba davali.
Citam ovu temu i pokusavam izvuci pouke, pa mi zapade jedan post na 129. stranici, gdje pise da je nakon sto je odnio telefn u ovlasteni servis pisalo "Stolen".
Da li postoji mogucnost da se nastrada na u smislu da BH telecom nakon sto ubacim svoju karticu blokira telefon ili mi nabaci muriju na vrat zbog toga sto bi moj telefon mogao biti ukraden. Znam kad su meni ukrali jednom mobitel da mi je policajac pricao da putem IMEI broja mogu pronaci osobu koja je ubacila karticu u taj telefon, pa onda oni zovu, prijete itd... kao da bi ovaj vratio telefon. Naravno nikad nisam telefon vise vidio.
Meni bi bilo jako nezgodno da mi se desi da me zovu zbog ukradenog telefona, jer ipak nisam lopov i zbog radnog mjesta ne bi mi bilo ugodno da me policija povezuje sa ukradenim mobitelom. A i da ne spominjem sto bi izvisio za novac koji sam platio.
Da bude jasno, da mi kaze prodavac izricito ovaj mobitel je ukraden, ja ga ne bih kupio ali ja kupovinom kod ovih prodavnica nema sanse da mogu znati porjeklo telefona tj. da li je ukraden ili na neki drugi nacin nabavljen.
Da se razumijemo, nisam licemjer. Kupujem kod tih sto love u mutnom ali opet nekako mogu zivjetisa tim da je telefon skinut sa druge mreze ili nesto slicno, ali bi mi svakako smetalo da znam da je telefon ukraden nekome iz kuce ili djepa i takav telefon ne bi kupio kad bi mi ga djaba davali.
- radiša
#3434 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Pa uz telefon dobijes racun i garanciju na kojoj je imei,nedo bog da sta bude pokazes racun gdje si uzeo i ogradis se od nepotrebnih-mogucih komplikacija.NoriDeNoir wrote:Ja sam se zadao u obnovu mobilne flote, tako da cu uskoro iskesirati pozamasnu svotu nekom od vec navedenih radnji koje love u mutnom.
-
NoriDeNoir
#3435 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Jel se kome sa foruma desilo sta slicno?
I da li npr. Ako je telefon ukraden u svedskoj i sada ja odemnu svedsku sa bh telecom karticom, tamo njihov telecom prepozna IMEI, mene uhapse, prijave muriji, itd.
Ovo je malo paranoicno razmisljanje ali bi bilo nezgodnon da se to desi na odmoru ili poslovnom putu ili bilo kad
Sve ovo je teorija ali sta kazu iskustva, jel ko dozivio sta slicno?
I da li npr. Ako je telefon ukraden u svedskoj i sada ja odemnu svedsku sa bh telecom karticom, tamo njihov telecom prepozna IMEI, mene uhapse, prijave muriji, itd.
Ovo je malo paranoicno razmisljanje ali bi bilo nezgodnon da se to desi na odmoru ili poslovnom putu ili bilo kad
-
RLewis
#3436 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Ja sam kupio 4 kod njih uvijek uredno neotpakovan telefon sa neostecenom naljepnicom i na garanciju upisuju imei tak da nemas brige
- radiša
#3437 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Kad te toliko strah nosi sa sobom dje god odes u inostranstvo racun,garanciju i ne moze ti niko nista.Imas validan papir.A sve i da zaglavis u muriji sta te briga i murija je za ljude,nemoj tolko bjezat od nje jer zivot je kuchka, od cega najvise bjezis stici ce te sto prije...NoriDeNoir wrote:Jel se kome sa foruma desilo sta slicno?
-
senturk
#3438 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
NoriDeNoir wrote:Jel se kome sa foruma desilo sta slicno?
-
senturk
#3439 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Ja nisam kod ti piljara kupio vec sam zamijenio mobitel sa covjekom iz Sarajeva. Helem nakon 2-3 mjeseca koristenja,zovu mene iz MUP-a Tuzla da dodjem dati izjavu, ja dodjem gore kad ono mobitel ukraden nekoj Ukrajinki prilikpm ljetovanja u Hrvatskoj. Mene propitivali kako sam dosao do telefona i ja fino sve objasnim i potpisem izjavu, ako das mobitel svojevoljno ne ides na sud niti te ko krivicno goni tako da se samo pozdravis sa svojim parama ili mobitelom u mom slucaju...NoriDeNoir wrote:Jel se kome sa foruma desilo sta slicno?
-
NoriDeNoir
#3440 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Nije stvar u strahu, kao mlad sam imao dosta posla sa murijom. Ali sada sam vec ozbiljan covjek i zbog svog posla ali svog licnog mira ne zelim da se dovodim u situacije takve.radiša wrote:Kad te toliko strah nosi sa sobom dje god odes u inostranstvo racun,garanciju i ne moze ti niko nista.Imas validan papir.A sve i da zaglavis u muriji sta te briga i murija je za ljude,nemoj tolko bjezat od nje jer zivot je kuchka, od cega najvise bjezis stici ce te sto prije...NoriDeNoir wrote:Jel se kome sa foruma desilo sta slicno?
Kupovinom mobitela od ovih ljudi, se eventualno na sudu moze "odbraniti" jer ovdje se radi o sticanju od nevlasnika u skladu sa članom 111 Zakona o stvarnim pravima, ali za to se moram vucarati po sudu a to mi ne treba , ali isto tako ako je procenat takvih slucajeva mali onda OK.
Ovo sto neko kaze da je zamjenom nastrado, to je vec druga stvar... ali je pitanje sta se desava kad se kupuje od ovih piljara?
- vicious
#3441 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Ma neće ni oni baš prodavati ukradene telefoneNoriDeNoir wrote:Nije stvar u strahu, kao mlad sam imao dosta posla sa murijom. Ali sada sam vec ozbiljan covjek i zbog svog posla ali svog licnog mira ne zelim da se dovodim u situacije takve.radiša wrote:Kad te toliko strah nosi sa sobom dje god odes u inostranstvo racun,garanciju i ne moze ti niko nista.Imas validan papir.A sve i da zaglavis u muriji sta te briga i murija je za ljude,nemoj tolko bjezat od nje jer zivot je kuchka, od cega najvise bjezis stici ce te sto prije...NoriDeNoir wrote:Jel se kome sa foruma desilo sta slicno?
Kupovinom mobitela od ovih ljudi, se eventualno na sudu moze "odbraniti" jer ovdje se radi o sticanju od nevlasnika u skladu sa članom 111 Zakona o stvarnim pravima, ali za to se moram vucarati po sudu a to mi ne treba , ali isto tako ako je procenat takvih slucajeva mali onda OK.
Ovo sto neko kaze da je zamjenom nastrado, to je vec druga stvar... ali je pitanje sta se desava kad se kupuje od ovih piljara?
Vjerovatno jest neki šverc u pitanju (tipa da ne plaćaju carinu i sl. dažbine) čim imaju onako povoljne cijene za keš, ali ne mogu ni oni ukradene tušiti.
Uostalom što reče @radiša, čuvaj račun i garanciju i nemaš brige.
Samo me zanima gdje nađe Zakon o stvarnim pravima jbt, pa nije mobitel nekretnina
- MTV
#3442 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Sjetih se da je neko napisao kako mu na skupom S6 naplatise zastitno staklo i postavljnje u digitalcityu.
Evo ja uzeh prije 10tak dana A5 (2016) za 540 KM + maskicu za 10 KM. Tad nisu imali zastitno staklo pa mi rekli dodji za 10 dana. Dodjem ja trazim staklo, dok oni nadjose veli prodavac koji mi je i prodao telefon, jel ono dzabe. Naplatio mi je postavljane 2 KM al radi greske u raskusuravanju naplati mi 3 KM. Nema veze dobio sam zastitno staklo od 10 KM dzaba
Evo ja uzeh prije 10tak dana A5 (2016) za 540 KM + maskicu za 10 KM. Tad nisu imali zastitno staklo pa mi rekli dodji za 10 dana. Dodjem ja trazim staklo, dok oni nadjose veli prodavac koji mi je i prodao telefon, jel ono dzabe. Naplatio mi je postavljane 2 KM al radi greske u raskusuravanju naplati mi 3 KM. Nema veze dobio sam zastitno staklo od 10 KM dzaba
-
Nepass
#3443 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Ima mjesec kako je pisano ali tek sad procitah pa da pitam zasto uopste stavljati foliju?agent_zero wrote:Vjerujem da bi joj džabe dao foliju.semirsar wrote:Je l' joj bi Celo djaba stavio?agent_zero wrote:Digital city šupci pravi... poznanic uzela nov s6, naplatili joj i 2 marke postavljane obične jebene folije. U drugim radnjama kad uzmeš za tu cijenu dobiješ možeš džabe dobiti foliju, a negdje i masku
![]()
Pozitivna iskusva zasad jedino Ćelo iz tržnog centra Grbavica.![]()
Mere mislit ko sta hoce, al nije bas laHko nacentrirat... foliju na mobiljni.
Jbt, žena im krehnula 780 kermi za s6, kupila im i foliju i još joj naplate jebene 2 km da joj zalijepe.
Ja na zadnja tri mob nisam stavljao (huawei, kineski no name mob i sad microsoftov) ni jedan nema nikakve ogrebotine ni istrosenosti ekrana.
Btw u fontelu sam dobio i foliju i masku gratis ali ni masku nikako ne koristim.
- Daryl Dixon
#3444 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
.
Last edited by Daryl Dixon on 12/08/2016 07:34, edited 1 time in total.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3445 Re: RE: Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Za 3-3 i po stoje ne mozes uzeti A7.Daryl Dixon wrote:gdje uzeti telefon do 3 - 3 i po stoje? preporuka radnje i telefona?![]()
![]()
posto je poklon u pitanju, gledao sam onaj samsung A7, kako vam se cini? [emoji106]
poslano sa Sonija Ze
- Daryl Dixon
#3446 Re: RE: Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
.
Last edited by Daryl Dixon on 12/08/2016 07:34, edited 1 time in total.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3447 Re: RE: Re: RE: Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Veci displej, vise rama. Mozda je i procesor nesto drugaciji, al' ne previse.Daryl Dixon wrote:j7 hvala na ispravci.konektovan wrote:Za 3-3 i po stoje ne mozes uzeti A7.Daryl Dixon wrote:gdje uzeti telefon do 3 - 3 i po stoje? preporuka radnje i telefona?![]()
![]()
posto je poklon u pitanju, gledao sam onaj samsung A7, kako vam se cini? [emoji106]
poslano sa Sonija Ze
kakav je u odnosi na j5?
Jesi li siguran da mozes i J7 naci za te pare????
poslano sa Sonija Ze
- Daryl Dixon
#3448 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
.
Last edited by Daryl Dixon on 12/08/2016 07:35, edited 1 time in total.
-
sarajevo-x.com
#3449 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Osim ovlaštenih radnji niti jedna nije pouzdana, da se razumijemo. Sve ove pilajre su u pet deka . Lista Samusnogivh partnera u BiH : Tehno-Mag d.o.o., Domod d.o.o., Imtec d.o.o., Violeta d.o.o., Gagiš d.o.o., Mega-markt d.o.o., Unimatrix d.o.o., Ekupi d.o.o., Biscommerce d.o.o., Stanić-trade d.o.o., Genelec d.o.o.. CPU d.o.o. i telekom operateriDaryl Dixon wrote:hvala prijatelju, pare nisu problem petobanka gore-dole isto![]()
@konektovan imas li mozda neku pouzdanu radnju preporuciti? hvala![]()
P.S. Znam da nisi mene pitao ali eto da odgovorim, ne zamjeri
- holowey
#3450 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Sa Samsung BiH Fb stranice:sarajevo-x.com wrote:Osim ovlaštenih radnji niti jedna nije pouzdana, da se razumijemo. Sve ove pilajre su u pet deka . Lista Samusnogivh partnera u BiH : Tehno-Mag d.o.o., Domod d.o.o., Imtec d.o.o., Violeta d.o.o., Gagiš d.o.o., Mega-markt d.o.o., Unimatrix d.o.o., Ekupi d.o.o., Biscommerce d.o.o., Stanić-trade d.o.o., Genelec d.o.o.. CPU d.o.o. i telekom operateriDaryl Dixon wrote:hvala prijatelju, pare nisu problem petobanka gore-dole isto![]()
@konektovan imas li mozda neku pouzdanu radnju preporuciti? hvala![]()
P.S. Znam da nisi mene pitao ali eto da odgovorim, ne zamjeri
Ovlašteni servisi:
Agram Servis d.o.o.
KimTec d.o.o.
Roaming d.o.o.
Direktni partneri u BiH:
· BH Telecom d.d.
· KimTec d.o.o.
· Handy & Co d.o.o.
· HT Eronet
· m:tel
sve ostalo je treca ili ko zna koja ruka