aaaaaaaaaaKemal Malovčić wrote:ma šalim se
mislim da primaju sa manjim od 4, ne znam
bjezi jebo te
aaaaaaaaaaKemal Malovčić wrote:ma šalim se
mislim da primaju sa manjim od 4, ne znam
A sta imas iz Bosanskog kroz 4 godine srednje? Primaju na knjizevnost i sa manjim prosjekom, ako ne bude prijemnog svi kandidati sa vecim prosjekom ce biti ispred tebe, nadji stelu.trcicu trceci wrote:Koji traze prosjek na prijem na Komparativnu knjizevnost ? Pomoc ljudiii
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
3 i 4 iz bosanskogdemetra22 wrote:A sta imas iz Bosanskog kroz 4 godine srednje? Primaju na knjizevnost i sa manjim prosjekom, ako ne bude prijemnog svi kandidati sa vecim prosjekom ce biti ispred tebe, nadji stelu.trcicu trceci wrote:Koji traze prosjek na prijem na Komparativnu knjizevnost ? Pomoc ljudiii
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nije potreban neki veliki prosjek, moguce je upasti u redovne na jednopredmetni studij kom i sa min prosjekom od 3,5 i tako, poznajem ljude koji su upisali komparativnu sa negdje tako tim prosjekom, ima i onih koji su čak prolazili i dobrim, tako da no sikirikitrcicu trceci wrote:Koji traze prosjek na prijem na Komparativnu knjizevnost ? Pomoc ljudiii
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Naravno, hvalite me moja medna ustaKemal Malovčić wrote:tamo su svi retardirani
Nije još izišlo nista, ni rokovi ni prijavePooll wrote:Zna li neko jesu izašli junski rokovi i do kada su prijave?
Hvala
aaaa...antropolog wrote:Nije još izišlo nista, ni rokovi ni prijavePooll wrote:Zna li neko jesu izašli junski rokovi i do kada su prijave?
Hvala
Prvo, hvala ti puuuuunoooooo na informacijama, a drugo, nadam se da ću biti kolegicaIrene Adler wrote:Pozdrav budućoj kolegici! Ja studiram dvopredmetno engleski i francuski jezik i književnost, ali poznajem i kolege koje kombinuju engleski sa drugim odsjecima. Prošle godine nije bilo prijemnog ispita, bodovale su se ocjene iz srednje škole (jezici i opći uspjeh). Primaju 30-ak redovnih studenata koji plaćaju 100 KM po godini, a samofinansirajući plaćaju 1200 KM. Francuski se uči od početka, od pravila čitanja i abecede.tockica wrote:Da li ima netko od vas da ide dvopredmetni studij, engleski-francuski jezik, ili neka druga kombinacija sa engleskim jezikom? Ako da imam nekoliko pitanja pa ako je netko voljan da odgovori, zanima me koliko se prima redovnih studenata i da li je teško upisati, i kako ide sa plaćanjem, je li svi plaćaju puni iznos svake godine ili su neki oslobođeni? I da, je li drugi predmet se kreće ispočetka učiti, od osnova ili to zavisi od toga jesmo li imali taj jezik u srednjoj školi? Hvala punoooooooo....
Ako te još nešto zanima, samo pitaj!![]()
Ako misliš da nemaš šanse da te prime kao redovnog, onda ti preporučujem da odmah popuniš aplikacijski formular za redovan samofinansirajući studij, jer si tako u prednosti za takvu vrstu studijaGroßmeister wrote:Sretno svima koji planiraju upisati ovaj fakultet!
Ja prošle godine nažalost nisam uspio, iako sam iz jezika imao petice, a sve četiri godine u srednjoj sam prošao odličnim. Prijemnog nije bilo, jer je od prošle godine ukinut. Ustvari mala ispravka, nisam upao među redovne, nego samofinansirajuće, što nisam prihvatio.
Nema veze, ja upisao drugi fax koji mi odlično ide i nudi bolju perspektivu, sad mi je čak i drago što nisam na FF.
Ali ono što pouzdano znam od moje raje koja tamo studira, da je sve neorganizovano.
A meni su bile dovoljne i jako neljubazne tete iz studentske da se odlučim dignuti dokumente
Pa naravno da treba čekati konkurs. Kada sam rekao odmah, nisam mislio ovog momenta, nego kad izađe konkurs, pa kad budeš predavala dokumente, pošto imaju tri vrste aplikacija (za redovan, redovan samofinansirajući i vanredan studij). Onaj ko odmah preda za redovan samofinansirajući studij, ima veću prednost od onog koji je predao za redovan, a nije prošao, bez obzira na broj bodova. Tako je barem bilo prošle godine.tockica wrote:Ali zar ne i treba i za samofinansirajući studij čekati neki konkurs? Mi smo tek završili sa srednjom školom, nismo još ni dobili diplome, kako da se već prijavim? Znaš li da li mogu se ja prijaviti čim dobijem diplomu ili moram čekati kad se svi budu upisivali?![]()
Vidim na webu izašli rokovi, doduše ne za sve odsjekeantropolog wrote:Nije još izišlo nista, ni rokovi ni prijavePooll wrote:Zna li neko jesu izašli junski rokovi i do kada su prijave?
Hvala
Mislila sam da možda ima poseban konkurs za redovne samofinansirajuće i redovneGroßmeister wrote:Pa naravno da treba čekati konkurs. Kada sam rekao odmah, nisam mislio ovog momenta, nego kad izađe konkurs, pa kad budeš predavala dokumente, pošto imaju tri vrste aplikacija (za redovan, redovan samofinansirajući i vanredan studij). Onaj ko odmah preda za redovan samofinansirajući studij, ima veću prednost od onog koji je predao za redovan, a nije prošao, bez obzira na broj bodova. Tako je barem bilo prošle godine.tockica wrote:Ali zar ne i treba i za samofinansirajući studij čekati neki konkurs? Mi smo tek završili sa srednjom školom, nismo još ni dobili diplome, kako da se već prijavim? Znaš li da li mogu se ja prijaviti čim dobijem diplomu ili moram čekati kad se svi budu upisivali?![]()
Konkurs je prošle godine izašao 15. juna i bio je otvoren sve do 30 juna. Preliminarni rezultati su izašli na web stranici fakulteta već 1. jula, a konačni rezultati nekoliko dana kasnije. Mislim da bi isto tako trebalo da bude i ove godine.
Ma nije nikakav problem, znam i sam kako sam se osjećao prošle godine baš u ovo vrijeme.. milion pitanja, a nemaš nikog koga lično znaš da ti da odgovor. Sreća pa imaju ovi forumi. Ako budeš imala još neko pitanje, slobodno pitaj, i uživaj narednih mjesec dana do konkursa.Mislila sam da možda ima poseban konkurs za redovne samofinansirajuće i redovneNisam upoznata, a nemam koga ni pitati jer ne znam nikoga tko ide u Sarajevo na Filozofski fakultet
U svakom slučaju, hvala ti na informacijama i nemoj zamjeriti, bolje pitati nego skitati hehe