Zbog debila koji ovdje parkiraju, dakle tacno na tom mjestu, nastane haos kad bus stane na stanici. Napravi se kolona iza busa jer ne mogu ljudi proci od njih. Takodje redovno ovako u ovom u smjeru izlaze i jos se ono nesto cude kad im svirnes. Onaj ostatak ulice dalje prema taxi standu i nekako mada je i tu trotoar, izleti dijete sad pa sad izmedju auta a da ga ne vidis, dzaba ti i ako 30 vozis imas veliku sansu da ga udaris.veki22 wrote:Lik uđe u jednosmjernu iz suprotnog smjera i parkira i to na vrlo nezgodnom mjestu a ko poznaje Koševsko Brdo razumjet će o čemu se radi
"Majstori" parkiranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Zux
#3426 Re: "Majstori" parkiranja
-
veki22
#3427 Re: "Majstori" parkiranja
Pa očigledno onda da si vrlo mlad pa tako ne možeš ni znati ali nije se tako uvijek parkiralo, ali to nije ono o čemu se ovdje radi a to je da ovaj bijeli Fiat je došao iz pravca taxi štanda ( znači iz suprotnog smjera a u jednosmjernoj ulici) i valjda slika sama govori dovoljno osim ako je to za tebe normalno kao i za ovoga koji je to uradio.DoradO wrote:od kako znam za sebe (a od tada i zivim na kb) u toj traci se parkira, pocevsi odatle pa sve tamo do kraja brace begic do taxi standa
-
veki22
#3428 Re: "Majstori" parkiranja
Ma bravo,tačno tako ali kao što vidiš da ima i onih kojima je sve to sasvim normalno ali sve dok neko od njih tu ne doživi neku veliku havariju neće prestati da bi uštedili kap goriva ili pokazali da su oni ti " koji to mogu".Zux wrote:Zbog debila koji ovdje parkiraju, dakle tacno na tom mjestu, nastane haos kad bus stane na stanici. Napravi se kolona iza busa jer ne mogu ljudi proci od njih. Takodje redovno ovako u ovom u smjeru izlaze i jos se ono nesto cude kad im svirnes. Onaj ostatak ulice dalje prema taxi standu i nekako mada je i tu trotoar, izleti dijete sad pa sad izmedju auta a da ga ne vidis, dzaba ti i ako 30 vozis imas veliku sansu da ga udaris.veki22 wrote:Lik uđe u jednosmjernu iz suprotnog smjera i parkira i to na vrlo nezgodnom mjestu a ko poznaje Koševsko Brdo razumjet će o čemu se radi
-
Hendrix
#3429 Re: "Majstori" parkiranja
Otiđi do Binga u Hadžićima pa ćeš vidjeti 100 ovakvih majmuna, parking 200 mjesta ali džaba, mora majmun uz cestu parkirati, mislim da je to do genetike i da više veze nema sa parkingom.Don Zivconi wrote:Evo opet u nizu ispred Obi-a u desnoj traci ima ih 20 nepropisno parkiranih. Ovako su parkirani duz desne trake a ispod Obi-a parkinga ko u prici
- Jeff Bingham
#3430 Re: "Majstori" parkiranja
ili grand centar na ilidzi, ista stvar
garaza zjapi prazna a maloumnici parkiraju na ulici 
-
doboj71
#3431 Re: "Majstori" parkiranja
Treba im na ulazu napisati veliku tablu"besplatno parkiranje",mozda kontaju da se placa .

- fidoremilienko
#3432 Re: "Majstori" parkiranja
Ma nije to fazon. Znaju oni da je parking besplatan. Ali valja sići u garažu, pa preći preko 15-tak stepenica...
A da se plaća, svi bi psovali mamu upravi...Čudan je naš narod! 
- quasar
#3433 Re: "Majstori" parkiranja
Kruze fame po gradu da se po podzemnim grazama skidaju tablice, djelovi sa auta. Jednom se nekom desilo i odmah niko nece vise da parkira. Ja brate redovno i u OBI, Grand, Tuš, sidjem u garazu. Parkiram ko co'ek, ne kisnem, zimi se i snijeg i led malo otopi sa auta
, a da mi je nesto falilo - nije. Zato Robot, Merkur na Otoci izbjegavam jer nemaju besplatan parking. Bas nesto ne kontam tu poslovnu odluku.
Last edited by quasar on 09/11/2011 08:13, edited 1 time in total.
- spreca
#3434 Re: "Majstori" parkiranja
Dalo bi se dosta uraditi povisenjem kazni....a oslanjat se na kulturu vozaca je promasaj..papka mozes dresirati samo DZEPOM,pa nisu ni svabe bas tako kulturni pa im je svugdi nekakakav red...gore strada dzep i to dobro i za sitnicu.Hendrix wrote:Otiđi do Binga u Hadžićima pa ćeš vidjeti 100 ovakvih majmuna, parking 200 mjesta ali džaba, mora majmun uz cestu parkirati, mislim da je to do genetike i da više veze nema sa parkingom.Don Zivconi wrote:Evo opet u nizu ispred Obi-a u desnoj traci ima ih 20 nepropisno parkiranih. Ovako su parkirani duz desne trake a ispod Obi-a parkinga ko u prici
- quasar
#3435 Re: "Majstori" parkiranja
Samo sto imas nakaradan ZOBS pa ne pokriva pogresno parkiranje, nego samo tamo gdje je izricito zabranjeno.
- spreca
#3436 Re: "Majstori" parkiranja
Da i ovdje bi se moglo poraditi.quasar wrote:Samo sto imas nakaradan ZOBS pa ne pokriva pogresno parkiranje, nego samo tamo gdje je izricito zabranjeno.
Ja se sjecam kako je to ovdje u rusiji bilo prije 5godina...mogosi se za par stoja otkupiti mrtav pijan,ali sad kad su podigli kazne pijanih vozaca je stalo mnogo manje....ako hoces da se dogovoris sa pajkanom za par promila(ovdje je 0 prom)da ti ne oduzme vozacku onda budi spreman platiti oko 5-6hiljada dolara....i moram priznati da je sa svakim danom stanje na ulici bolje.
- Ateista
#3437 Re: "Majstori" parkiranja
Mene pravo zanima ima li u zakonu regulisana kazna kada neko parkirajem zagradi drugo vozilo?
Par puta mi se desavalo da me neko na parkingu zagradi, i to ne na par minuta nego duze. I sad se to na parkingu ispred moje zgrade redovno desava pa zato izbjegavam da ostavljam auto na mjestima gdje me mogu zagraditi.
Par puta mi se desavalo da me neko na parkingu zagradi, i to ne na par minuta nego duze. I sad se to na parkingu ispred moje zgrade redovno desava pa zato izbjegavam da ostavljam auto na mjestima gdje me mogu zagraditi.
- quasar
#3438 Re: "Majstori" parkiranja
Mislim da mozes zvati pauka, tj. policajca koji ce pozvati pauka.Ateista wrote:Mene pravo zanima ima li u zakonu regulisana kazna kada neko parkirajem zagradi drugo vozilo?
- O'zone
- Globalni moderator
#3439 Re: "Majstori" parkiranja
Fakati ne kontam dio sa Tuš-om i Merkur-om na Stupuquasar wrote:Kruze fame po gradu da se po podzemnim grazama skidaju tablice, djelovi sa auta. Jednom se nekom desilo i odmah niko nece vise da parkira. Ja brate redovno i u OBI, Grand, Tuš, sidjem u garazu. Parkiram ko co'ek, ne kisnem, zimi se i snijeg i led malo otopi sa auta, a da mi je nesto falilo - nije. Zato Robot, Merkur na Otoci izbjegavam jer nemaju besplatan parking. Bas nesto ne kontam tu poslovnu odluku.
-
iSwagga
#3440 Re: "Majstori" parkiranja
svi bi nekako na sami ulaz da se parkiraju, ili jos bolje da mogu s autom kupiti i platiti bez izlazka ..
- fidoremilienko
#3441 Re: "Majstori" parkiranja
drivetruiSwagga wrote:svi bi nekako na sami ulaz da se parkiraju, ili jos bolje da mogu s autom kupiti i platiti bez izlazka ..
- hopi
- beco
#3443 Re: "Majstori" parkiranja
Jarana prekrio si citavo Kosevsko i Ciglane svaka cast 
- Cholina_Lokica
#3444 Re: "Majstori" parkiranja
Sve to stoji, ali hoce li mi neko objasniti gdje se parkirati na Kosevskom gore? U zadnjih 10 mjeseci poprilicno cesto idem gore, i samo jedan jedini put sam uspjela parkirati na neki mali parking koji postoji u ulici u koju idem. A na parking moze stati od prilike 20 auta
I sve ostalo moram parkirati uz cestu, sto stvarno mrzim, ali nemam druge opcije
A kamikaza koje voze u suprotnom smjeru uvijek... Jos se ti njima moras sklanjati 
- Better Man
#3445 Re: "Majstori" parkiranja
Vec jednom sam postirao ovog papka, ali izgleda da on redovno voli da se parkira na trotuaru! Prva slika je slikana prije nekih 2 sedmice, a druga danas.

- Control panel
#3446 Re: "Majstori" parkiranja
mozda je konobar iz parkuseBetter Man wrote:Vec jednom sam postirao ovog papka, ali izgleda da on redovno voli da se parkira na trotuaru! Prva slika je slikana prije nekih 2 sedmice, a druga danas.
ili zastitar iz banke
- DoradO
#3447 Re: "Majstori" parkiranja
ma neke se slike postavljaju samo eto nako, da se ispadne fin i ispravan, a ne pita se gdje stvarno mogu ljudi sa tim autima, govorim za KB, gde su sve garaze popunjene a nema niti jedan pravi parking za toliko zgrada... jedno je snalazenje za parking auta u djelu grada gdje zivis a drugo bezobrazluk po centru i soping centrima itdCholina_Lokica wrote:Sve to stoji, ali hoce li mi neko objasniti gdje se parkirati na Kosevskom gore? U zadnjih 10 mjeseci poprilicno cesto idem gore, i samo jedan jedini put sam uspjela parkirati na neki mali parking koji postoji u ulici u koju idem. A na parking moze stati od prilike 20 autaI sve ostalo moram parkirati uz cestu, sto stvarno mrzim, ali nemam druge opcije
A kamikaza koje voze u suprotnom smjeru uvijek... Jos se ti njima moras sklanjati
- Control panel
#3448 Re: "Majstori" parkiranja
ovo je moje za neku drugu temu. sve los standard kod gradjana, pobune se na povecanje cijena, a otkud onda da u porodici se ima po najmanje auto a bogami i tri. naravno da se nema mjesta za toliko auta. kada je grad planiran i gradjen nije bilo ni auta, a pogotovo ih nije bilo u ovolikom broju.DoradO wrote:ma neke se slike postavljaju samo eto nako, da se ispadne fin i ispravan, a ne pita se gdje stvarno mogu ljudi sa tim autima, govorim za KB, gde su sve garaze popunjene a nema niti jedan pravi parking za toliko zgrada... jedno je snalazenje za parking auta u djelu grada gdje zivis a drugo bezobrazluk po centru i soping centrima itdCholina_Lokica wrote:Sve to stoji, ali hoce li mi neko objasniti gdje se parkirati na Kosevskom gore? U zadnjih 10 mjeseci poprilicno cesto idem gore, i samo jedan jedini put sam uspjela parkirati na neki mali parking koji postoji u ulici u koju idem. A na parking moze stati od prilike 20 autaI sve ostalo moram parkirati uz cestu, sto stvarno mrzim, ali nemam druge opcije
- sparky
#3449 Re: "Majstori" parkiranja
momak kupio ovaj ultimejt rejsing kar prije jedno mjesec pa ga mora promovisati da ga vide trebe.Better Man wrote:
![]()
ocam nema boljeg mjesta od ovog za promociju
so si ba ljubomoran
- fidoremilienko
#3450 Re: "Majstori" parkiranja
A ne spominješ svog crvenog clia, a bettermanu?Better Man wrote:Vec jednom sam postirao ovog papka, ali izgleda da on redovno voli da se parkira na trotuaru! Prva slika je slikana prije nekih 2 sedmice, a druga danas.