Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3426 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Samo cu reci UZAS.
A ovo sto se poslije desavalo,e to vise niko nije mogao kontrolisati,sve je otislo u k***c i to totalni.

Najinteresantnij scena je kojom se brzinom ispraznila loza sa "VIP" :roll: ,i sa idiotima iz uprave ,i nadam se da cete sutra izletiti istom tom brzinom iz organa uprave kluba.

Igraci ...MRS!!!!!!!!!!!!
kijameta

#3427 Re: FK Sarajevo

Post by kijameta »

kvicbu wrote:
strong69 wrote:
kvicbu wrote:
moze se sada jasno viditi tko je kriv za nerede u sirokom... samo sto se uvijek, nazalost naleti u zivotu na runjav supak i vecu budalu, pa kada ga dirnes njega i njegov dom on tebi vrati 10 puta vecom mjerom sto se nazalost pokazalo u sirokom u prvom dijelu sezone... sreca da su vasi ispadi i danas prosli bez gubitka zivota... tuga i zalost...sve je do jednom, a sreca je sto se to "jednom" nije ponovilo i ovaj put
Molim te da iz postovanja prema zrtvama Siroki ne spominjes. Nikada necu opravdavati nerede ali HZ u Sirokom nisu pocele praviti nerede.
mislim da je to sada bar svima jasno tko je poceo...iako je i prije iz svih video snimaka bilo jasno sada je jos jasnije ko dan tko je sta i gdje poceo...
O cemu ti pricas :? :? :? Policija Kantona Sarajevo je poslije izbijanja nereda u kojima je ucestvovalo najmanje 3000 ljudi dovela dovoljne snage na stadion,pomocu sile i suzavca je u roku 20-ak minuta stavila situaciju pod punu kontrolu.Policija je rastjerala preko 3000 navijaca iz sireg reona stadiona Kosevo( velicina Listice) . Pri tome je uhapsila najmanje 30-ak domacih navijaca,koji ce jos veceras biti izvedeni pred sudiju.
Znaci nije kao u Listici gdje je policija sa svojim rodjacima,domacim navijacima pucala po gostujucim navijacima i onda im stitila bijeg iz zatvora.
Zato tisu,znamo ko je kriv u Listici,nesposobna lopovska,rodjacka policija iz Listice. :x :x
BocaJuniors

#3428 Re: FK Sarajevo

Post by BocaJuniors »

ev neki od vas pitara snimao, naletih pa da vam zalijepim. uveliko se po netu vrti.

http://www.youtube.com/watch?v=k2s0Vsp2 ... r_embedded
Betand

#3429 Re: FK Sarajevo

Post by Betand »

jest jest vidilo se danas kako su fini i miroljubivi ovi hordaši ...super

šuti ba ne prosipaj se , u lištici sve kultura za razliku od metropole
Fordas

#3430 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

Reakcija je jednostavno morala doci. Dodje ti 10.000 ljudi na najbitniju utakmicu i ti nisi u stanju od 10 sansi pogoditi 2 puta. Naravno da su svi krivi, bez izuzetka :twisted:

Nije mi zao nicega. Svaka cast momcima sa sjevera :thumbup:

P.S. a zamolio bih listicane da se ne javljaju. oni koji oruzje potezu i spremni su da ubiju nemaju pravo nista da komentarisu
samo_ovaj_put

#3431 Re: FK Sarajevo

Post by samo_ovaj_put »

da se razumijemo odmah
niko nije krenuo na igrace sirokog nego na igrace sarajeva,a kasnije na upravu u lozi(a u lozi nema niko iz uprave),samo sto idioti to ne znaju
BocaJuniors

#3432 Re: FK Sarajevo

Post by BocaJuniors »

da se razumijemo ovo sam samo naletio na netu i zalijepio, jer sam vidio da je neki klinac/decko na fb nalijepio.

navijaci sarajeva imaju "duboko urezane ožiljke" iz širokog i neukusno je da ja kao navijac zelje i neko sa strane komentarisem ovo i desavanja, niti mi moj licni kodeks ne dozvoljava da to radim. ovo je stvar unutrasnjih odnosa unutar samog njihovog kluba i njihovih navijaca.

samo mi je jos uvijek zao decka Vedrana koji je dao zivot za sarajevo i iz postovanja prema njemu i njegovoj zrtvi zao sto sarajevo danas nije pobijedilo onu supacku tvorevinu.
Fordas

#3433 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

Ma stipu provokatora. on je i dosao da izazove par banova medju nama.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3434 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

BocaJuniors wrote:da se razumijemo ovo sam samo naletio na netu i zalijepio, jer sam vidio da je neki klinac/decko na fb nalijepio.

navijaci sarajeva imaju "duboko urezane ožiljke" iz širokog i neukusno je da ja kao navijac zelje i neko sa strane komentarisem ovo i desavanja, niti mi moj licni kodeks ne dozvoljava da to radim. ovo je stvar unutrasnjih odnosa unutar samog njihovog kluba i njihovih navijaca.

samo mi je jos uvijek zao decka Vedrana koji je dao zivot za sarajevo i iz postovanja prema njemu i njegovoj zrtvi zao sto sarajevo danas nije pobijedilo onu supacku tvorevinu.
Svaka cast druze,ovo je pravi suparnicki odnos u nasem gradu.
Nama je jako znacila ova utakmica.znacila nam je vise i od osvajanja prvenstva,sto se dalo vidjeti dolaskom 10.000 ljudi.
Ni niko normalan nije dirao rane i govorio nista poslije ubistva vaseg brata Anera,ja sam prvi bio u svim segmentima uz vas,i na dzenazi i sve ostalo. Provokacije su ok,zezancija podbadanje sve je super,ali barem ispostujre emocije kada su ovakve st5vari u pitanju. Zato se sve i desilo,ne mozes dirati po emocijama i pljuvati na njih,to jdnostavno se ne trpi.

Terba razdvojiti neko nase suparnistvo,i ovakve trenutke, To sto su igraci i uprava dobili danas,to su oni sami krivi,i njihov pederski odnos prema svemu ovome sto nama jako znaci.
Ne opravdavam huliganstvo,ne volim tucu i slicne stvari..ali neke stvari budu jednostavno slijed dogadjaja i emocija.

Na kraju,nadam se da nema tesko ovrijedjenih navijaca,momaka iz jedinice osiguranja,policajaca i nadam se da se vise nece ponavljati ovakvo nesto,a prije svega da nece biti potrebe za tim.
2005

#3435 Re: FK Sarajevo

Post by 2005 »

Admir_1984 wrote:
TheOnlyOne wrote:SRAM NAS BILO!

Sve je danas bilo za Vedrana... Ako jedna karika nije smjela biti losa danas - to smo MI. Ovo nisu navijaci koje je nas Vedran poznavao. Ovo nisu navijaci koji zasluzuju bolji klub. Ovo su navijaci kojima je ova uprava dobar partner.

Sram nas bilo, sve nas.
Da :(

Uopste ne idem na utakmice nashe lige, danas odem iz nekog postovanja i vidim veliku sramotu. Malac neki nema mozda 14-16 godina ganja zastitara i udara ga nogom, a ovaj mu ne smije nishta jer iza njega masa trci :-) :-)

Jadno i bijedno
Po kome vi bolan pljujete ba? Po navijačima koji 5 godina trpe neviđenu represiju od strane istih tih zaštitara i policije, koji čitav život kisnu, ginu, idu po raznim selima da bi gledali kako im Sarajevo gubi, po kojima se podmeću krivice za sve loše što se dešava u ovoj državi.
Sve to je eskaliralo danas, svima je ovoga preko glave, danas je puklo i ovo su ONI zaslužili, dosta je više!
tambura

#3436 Re: FK Sarajevo

Post by tambura »

Sve sto se desilo neka se desilo i treba da se desi jednom. Uprava ova lopovska se mora otjerati.
Igrace nashamarati jer su obicne pi..e najvece. Znali su da ovu moraju pobjediti znali su. Mogli su sve izgubiti ali su ovu morali jednostavno morali pobjediti. I nisu.
Dosta vishe fino.
Sa njima se hiljadu puta pricalo fino.

Sjeme im se zatrlo.
chengaba

#3437 Re: FK Sarajevo

Post by chengaba »

bjelave wrote:Boca s obzirom da si sam priznao da si navijac zeljA nije jasno sta radis na ovom topicu.

Haj sad fino razguli.

Ne treba nam tvoja podrska i tvoje supljo pametovanje kao i polovno drumsko moralisanje.

Molim administraciju da radi svoj posao i otkloni provokatore sa ove teme
:roll:
samo_ovaj_put

#3438 Re: FK Sarajevo

Post by samo_ovaj_put »

-LIBERO- wrote:
Na kraju,nadam se da nema tesko ovrijedjenih navijaca,momaka iz jedinice osiguranja,policajaca i nadam se da se vise nece ponavljati ovakvo nesto,a prije svega da nece biti potrebe za tim.
sto se tice povrijedjenih,oni koji su uletili,oni su rizikovali i oni me ne zanimaju
nadam se da nema tesko povrijedjenih medju momcima iz osiguranja,jer sam gledao da su i oni gledali utakmicu i kretali se,vecinom su to nasi momci,ali to ti ne mozes objasniti jednom huliganu,idiotu

a policija,pa oni su djubrad,ono sto sam danas vidio od nase policije je grozno,prvo uletise na istok,kaze,sta vi radite ovdje,i pocese ganjati i udarati
dole kod ambasade americke,dobacuju,psuju mater koja me je rodila,sta sam zinuo i ti fazoni,njima jebem mamu najvise,a prolazio sam sa starijim ljudima,a ne navijacima i nisam imao razlog za provokaciju ili bilo kakav sukob sa policijom i kornjacama
i trebaju policajci dobiti batine,stoka neotesana,najvise se na neduznim izivljavaju,a pocnu bbjezati kad ih par momaka napadne

momak koji je iznesen na pocetku drugog poluvremena,nadam se da je dobro,pozlilo mu ili sta vec,brz oporavak mu zelim
Fordas

#3439 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

Kad ovo danas nisu dobili sto se mene tice ne moraju dobiti vise nijednu utakmicu do kraja.

ne moraju cak ni igrati, ne zasluzuju onaj dres a pogotovo one navijce
samo_ovaj_put

#3440 Re: FK Sarajevo

Post by samo_ovaj_put »

dragi i posteni moderatoru,niko taj derbi nece moci gledati uzivo
tek snimka na vogosci 2 sata nakon tekme :D
Magarece_godine

#3441 Re: FK Sarajevo

Post by Magarece_godine »

Jaooo golmana onog njihovog ... On je kriv za sve :D Vadi sve zivo ...
Jbg, razumijem revolt, nezadovoljstvo...ali ne razumijem cemu udaranje zastitara koji zaradjuju za zivot ? Sve sam gledao hladan ko spricer, ali kada neko dijete na Zapadu poce paliti lozu ... u pm ... Nema 15 godina i pali ....
law2

#3442 Re: FK Sarajevo

Post by law2 »

Last edited by law2 on 21/04/2010 22:28, edited 1 time in total.
Ripicipi

#3443 Re: FK Sarajevo

Post by Ripicipi »

moderator wrote:
samo_ovaj_put wrote:dragi i posteni moderatoru,niko taj derbi nece moci gledati uzivo
Teoretski, ako suspenduju stadion sto se navijaca tice, postoji li neka zvrcka da ga prebacimo na Grbavicu?
Ovaj grad zivi za derbi, ta nece valjda djavla svijecom traziti?
Ako suspenduju navijace, da li bi to vazilo samo za Hz ili i za TM?
:x
Ne mogu suspendovati navijace, samo stadion. Ako tako bude, nema ulaska nikome...
Fordas

#3444 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

Nisu ni zasluzili da ih neko gleda. Mada Baljak ako prezivi sutrasnju skupstinu familiju ce prodati da odigra derbi na grbavici ili bilo gdje drugo gdje moze klepiti koju marku. Dovoljno je reci da je za sjever danas stampano samo 3.000 ulaznica i da je bilo dosta onih koji nisu uspjeli doci do karte pa su morali ici na istok ili zapad. Znate kako to ide, bolje vise ljudi na istoku nego na sjeveru, vise love :x
samo_ovaj_put

#3445 Re: FK Sarajevo

Post by samo_ovaj_put »

moderator wrote:
samo_ovaj_put wrote:dragi i posteni moderatoru,niko taj derbi nece moci gledati uzivo
Teoretski, ako suspenduju stadion sto se navijaca tice, postoji li neka zvrcka da ga prebacimo na Grbavicu?
Ovaj grad zivi za derbi, ta nece valjda djavla svijecom traziti?
Ako suspenduju navijace, da li bi to vazilo samo za Hz ili i za TM?
:x
mislim da je mijenjanje stadiona nemoguce,osim ako se pokaze da stadion nije uslovan za igranje nakon ovog jurisa danas
a bice uslovan garant,jer mi imamo jednu utakmicu prije zelje na kosevu(zrinjski)
a suspenzija stadiona vrijedi za sve navijace,ma koje nacionalnosti ili boje bili :D

mislim da i zelji vise odgovara igranje pred praznim tribinama,jer bi tako mogli lakse do bod(ova) :D i konacne titule
TheOnlyOne

#3446 Re: FK Sarajevo

Post by TheOnlyOne »

2005 wrote:
Admir_1984 wrote:
TheOnlyOne wrote:SRAM NAS BILO!

Sve je danas bilo za Vedrana... Ako jedna karika nije smjela biti losa danas - to smo MI. Ovo nisu navijaci koje je nas Vedran poznavao. Ovo nisu navijaci koji zasluzuju bolji klub. Ovo su navijaci kojima je ova uprava dobar partner.

Sram nas bilo, sve nas.
Da :(

Uopste ne idem na utakmice nashe lige, danas odem iz nekog postovanja i vidim veliku sramotu. Malac neki nema mozda 14-16 godina ganja zastitara i udara ga nogom, a ovaj mu ne smije nishta jer iza njega masa trci :-) :-)

Jadno i bijedno
Po kome vi bolan pljujete ba? Po navijačima koji 5 godina trpe neviđenu represiju od strane istih tih zaštitara i policije, koji čitav život kisnu, ginu, idu po raznim selima da bi gledali kako im Sarajevo gubi, po kojima se podmeću krivice za sve loše što se dešava u ovoj državi.
Sve to je eskaliralo danas, svima je ovoga preko glave, danas je puklo i ovo su ONI zaslužili, dosta je više!
To je trebalo eskalirati danas!?
Kad je sve bilo za Vedrana!?
E, ovo danas je bilo vise od utakmice, danas smo pokazivali s kim je Vedran bio na tribini... Sa ovakvim nije. Stajao je sa NAVIJACIMA, ne ovakvim ljudima.
Shvatam ja sve, los rezultat, lopovi u upravi, to da nase Sarajevo uvijek treba da se bori za prvo mjesto... Ali, i dalje mislim da se DANAS ovo nije trebalo desiti.
Ipak, svi imaju pravo na svoje misljenje. Ja tvoje uvazavam.
Imamopobjednika

#3447 Re: FK Sarajevo

Post by Imamopobjednika »

Sutra je skupstina. Sutra nece imati gdje da bjeze ako ne odstupe sa funkcija, primirisati vise oni nikada nece stadionu.
samo_ovaj_put

#3448 Re: FK Sarajevo

Post by samo_ovaj_put »

skupstina je odgodjena
Magarece_godine

#3449 Re: FK Sarajevo

Post by Magarece_godine »

@samo ovaj put ... Odakle ti informacija ? Daj detalje. Ne budi skrt :D
Imamopobjednika

#3450 Re: FK Sarajevo

Post by Imamopobjednika »

samo_ovaj_put wrote:skupstina je odgodjena
Otkud ti to? Kada je odgodjena, od strane koga i kada je to novi datum?
Locked