Cijene stanova All about
Moderator: anex
-
malena_EU
#3426 Re: Cijene stanova All about
...
Last edited by malena_EU on 08/04/2024 09:32, edited 1 time in total.
-
SemsudinPurivatra
#3427 Re: Cijene stanova All about
vjeruj mi da ni Unicredit nije puno bolja Banka .... samo u BiH ovako mogu raditi gdje nema zakona i ako znaš nekoga sve možeš. čak i ženu ubit i slobodno kroz grad hodat.

-
Oxygenn
#3428 Re: Cijene stanova All about
UnscarD wrote:[quote="OldMayor"]Vidi, mozda tim kupcima odgovara samo ta lokacija, ali ja ti kazem evo ovako znaci za tu cijenu odmah moze kupiti nov stan na Dolac Malti, mada je tamo sve rasprodano. Isto tako veoma lijepa lokacija.
Onda za tu cijenu ces mozda uskoro moci ispregovarati i stan novogradnju kod Bristola. Cuo sam da oni traze 2600, ali past ce to.
Bez ozbira koliko je stan renoviran, zgrada je stara. Ja licno bih prije uzeo znaci ili ovaj na Malti ili bih sacekao i cjenkao se za ove na Vilsu kod Bristola. Nije malo brate 30+ godina za jednu zgradu.
Znaci ja govorim ovdje svoje misljenje. Ne zelim sad da ulazim u to jel bolje novije ili starije, meni je bolje novije, jer govorim iz licnog iskustva. Neko je mozda imao drugacija iskustva.
Moguce ...opet zavisi od zgrade do zgrade. Ja na tu dilemu gledam otprilike tako da su se zgrade prije pravile da traju i da iako je profit bio bitan, nije bio apsolutni prioritet kao danas. Danas je profit ono zbog cega se zgrade prave i stedi se na dosta toga. Kako ce te danasnje nove zgrade izgledati za 20-30 godina, ostaje da vidimo . Po meni (iskljucujuci ove neke napucane nove zgrade) je idealna zgrada upravo ova gdje sam i kupio stan ...kraj osamdesetih, sve radjeno kvalitetno i da pravljeno da traje i da se u onom sistemu trajno rijesi stambeno pitanje. Znam kad mi je majstor postavio nove prozore da mi je rekao da u karijeri nije nikada kvalitetnije prozore skinuo da bi stavio nove ...pa reko sto mi ne rece ranije to da ih samo saniram ...on se smije, kaze sta bi mi onda radili . Normalno, svakom njegovo i svako ima neku svoju logiku.[/quote]
Ako nije tajna koji dio grbavice i koje su zgrade u pitanju
-
Ado2014
#3429 Re: Cijene stanova All about
Zdravo, ranije sam se raspitivao za ovo Naselje Miljacka iza RTV Doma, pa eto samo da kazem da sam se ipak odlucio i jucer konacno potpisao ugovor, ne u onim malim zuto-zelenim trospratnicama vec u ovom novom kompleksu odmah iza sto se tek poceo graditi, bice 6 zgrada od po ca. 13 spratova, ova "moja" prva gotova do kraja godine aBd, vec se pravi treci sprat. Malo me je bilo strah ulaziti u sve to jer se zgrada tek pravi, ali sto kaze Del Boy iz Mucki "He who dares - wins"
Odlucio sam se samo iz dva razloga: lokacija i cijena. Lokacija - nije Vogosca, nije Sip, Ilidza ili Stup, a cijena - cijena kao da se radi o Vogosci ili Ilidzi. Ne reklamiram, ni u dzep mi ni iz dzepa, ja sam vec kupio, vec kontam mozda ce nekom savjet dobro doci, jer sam i ja pola godine "kao mahnit" cackao i obilazio "sve i svasta". A da kazem "izmedju nas" dobio sam ga za 1.710 po kvadratu (moze se i jeftinije dobiti ali su mene peglali jer je stan na najboljoj poziciji u zgradi), raspored fantastican, balkon dvostran pa imam pogled na sve cetiri strane svijeta, zgrada postavljena paralelno sa bazenom na Otoci.
Sada preostaje krvolocna borba sa bankama s obzirom da radim kod privatnika, ko moze bolje neka proda bubreg i kupi stan nego da ulazi u kostac sa ovim nasim zelenasima (pardon, bankarima).
Pozdrav i sve najbolje...
Odlucio sam se samo iz dva razloga: lokacija i cijena. Lokacija - nije Vogosca, nije Sip, Ilidza ili Stup, a cijena - cijena kao da se radi o Vogosci ili Ilidzi. Ne reklamiram, ni u dzep mi ni iz dzepa, ja sam vec kupio, vec kontam mozda ce nekom savjet dobro doci, jer sam i ja pola godine "kao mahnit" cackao i obilazio "sve i svasta". A da kazem "izmedju nas" dobio sam ga za 1.710 po kvadratu (moze se i jeftinije dobiti ali su mene peglali jer je stan na najboljoj poziciji u zgradi), raspored fantastican, balkon dvostran pa imam pogled na sve cetiri strane svijeta, zgrada postavljena paralelno sa bazenom na Otoci.
Sada preostaje krvolocna borba sa bankama s obzirom da radim kod privatnika, ko moze bolje neka proda bubreg i kupi stan nego da ulazi u kostac sa ovim nasim zelenasima (pardon, bankarima).
-
mefistofilis
#3430 Re: Cijene stanova All about
kad vidjeh isti tvoj post na dvije teme i kad procitah jos jednom poce mi malo tuknuti na reklamuAdo2014 wrote:Zdravo, ranije sam se raspitivao za ovo Naselje Miljacka iza RTV Doma, pa eto samo da kazem da sam se ipak odlucio i jucer konacno potpisao ugovor, ne u onim malim zuto-zelenim trospratnicama vec u ovom novom kompleksu odmah iza sto se tek poceo graditi, bice 6 zgrada od po ca. 13 spratova, ova "moja" prva gotova do kraja godine aBd, vec se pravi treci sprat. Malo me je bilo strah ulaziti u sve to jer se zgrada tek pravi, ali sto kaze Del Boy iz Mucki "He who dares - wins"![]()
- drndalo
#3431 Re: Cijene stanova All about
Ne praktikuje Del-boy web strane...

-
Ado2014
#3432 Re: Cijene stanova All about
Ne znam ni za kakav link, znam da to jos puno ne reklamiraju jer sigurno hoce da prvo prodaju sto vise u onim obnovljenim (zutim) trospratnicama, znam da imaju na fejsu stranicu koju koriste jos od vremena kad su prodavali stanove gore u UNIPROMET-ovoj zgradi i pomalo stidljivo prodaju preko pik-a.
A to za reklamu jaruga, nit me oni placaju nit ja imam sta od toga, vec kontam i ja sam cackao na forumu i ovdje i tamo gdje su one slike, pa reko da ujedno kopiram i tamo.
Slika ima nesto malo siromasno, meni su investitori slali na e-mail neke al` da izvinete ne znam kako da ovdje ubacim koju sliku... Sve je to jos u ranoj fazi, ali eto ako sam nekome pomogao da dobije ideju, ja kontam uvijek se moze jeftinije dobiti u ranijem periodu izgradnje, prema projektu trebalo bi biti ekstra, ako sve izgrade kako najavljuju ja sam "na konju" a ako bude neki je*eb onda sam bas "plonker"
Bice tu sigurno kasnije vise slika i informacija od tih samih investitora, koliko sam ja skontao ne reklamiraju jos uvijek "na sva zvona" jer sigurno hoce da se prvo rijese stanova u onim trospratnicama...
Eto, ako sam kome pomogao "nema na cemu", ako nisam izvinjavam se, do mene je
Dovidjenja, prijatno i svako dobro...
A to za reklamu jaruga, nit me oni placaju nit ja imam sta od toga, vec kontam i ja sam cackao na forumu i ovdje i tamo gdje su one slike, pa reko da ujedno kopiram i tamo.
Slika ima nesto malo siromasno, meni su investitori slali na e-mail neke al` da izvinete ne znam kako da ovdje ubacim koju sliku... Sve je to jos u ranoj fazi, ali eto ako sam nekome pomogao da dobije ideju, ja kontam uvijek se moze jeftinije dobiti u ranijem periodu izgradnje, prema projektu trebalo bi biti ekstra, ako sve izgrade kako najavljuju ja sam "na konju" a ako bude neki je*eb onda sam bas "plonker"
Bice tu sigurno kasnije vise slika i informacija od tih samih investitora, koliko sam ja skontao ne reklamiraju jos uvijek "na sva zvona" jer sigurno hoce da se prvo rijese stanova u onim trospratnicama...
Eto, ako sam kome pomogao "nema na cemu", ako nisam izvinjavam se, do mene je
Dovidjenja, prijatno i svako dobro...
-
SemsudinPurivatra
#3433 Re: Cijene stanova All about
Nakon mjesec i pol borbe sa zelenašima iz Unicredit banke danas napokon potpisan i ovjeren ugovor kod Notara (prijatelja zelenaša) .
Danas kad je trebao da bude jedan od najsretnijih dana u životu čovjeka kupovina stana sjedim i kontam na koji način da skupim još 2000 km koje mi nedostaju zbog nendanih troškova. Koji su to troškovi ? Troškovi koje vam obećaju da nećete platit jer prodavac plaća troškove Notara al tu sam prevaren, kako e fino po završetku posla kod Notara dolazi pomoćnik notara sa računom od 684 KM troškova i 80 KM uplatnicom za takse . 764 KM morate uplatiti istog dana inače neće Vam notar završiti obradu i naravno banka neće pustiti kredit.
Hvala Bogu dragom pa imam sreću da imam roditelje koji hoće i mogu pomoć pa su mi uplatili ove troškove, al se pitam šta sa ljudima koji jednostavno nemogu a dovedu vas u pat poziciju.
Benke zelenaši i Notar su najgora bagra isti kao i političari koji tjeraju mlade ljude da napuste ovu predivnu državu ,
Danas kad je trebao da bude jedan od najsretnijih dana u životu čovjeka kupovina stana sjedim i kontam na koji način da skupim još 2000 km koje mi nedostaju zbog nendanih troškova. Koji su to troškovi ? Troškovi koje vam obećaju da nećete platit jer prodavac plaća troškove Notara al tu sam prevaren, kako e fino po završetku posla kod Notara dolazi pomoćnik notara sa računom od 684 KM troškova i 80 KM uplatnicom za takse . 764 KM morate uplatiti istog dana inače neće Vam notar završiti obradu i naravno banka neće pustiti kredit.
Hvala Bogu dragom pa imam sreću da imam roditelje koji hoće i mogu pomoć pa su mi uplatili ove troškove, al se pitam šta sa ljudima koji jednostavno nemogu a dovedu vas u pat poziciju.
Benke zelenaši i Notar su najgora bagra isti kao i političari koji tjeraju mlade ljude da napuste ovu predivnu državu ,
-
otoka92
#3434 Re: Cijene stanova All about
Koliko je ovih dana cijena kvadrata na Otoci? Oni neboderi u sredini?
Hvala.
Hvala.
- OldMayor
#3435 Re: Cijene stanova All about
jbg po zakonu notar se placa solidarno, tj po pola. U praksi u vecini slucajeva kupac placa notara. Ono prodavac malo popustk na cjenkanju, a kupac plati notara.SemsudinPurivatra wrote:Nakon mjesec i pol borbe sa zelenašima iz Unicredit banke danas napokon potpisan i ovjeren ugovor kod Notara (prijatelja zelenaša) .
Jedino sad ako je tebi prodavac obecao da ce on sve platit pa te izradio, pa ti morao platiti pola - jer nikako ne mozes platiti sve, tj mozes ali po zakonu ne moras
- i_ja_na_forumu
#3436 Re: Cijene stanova All about
sta je bolje s jako limitiranim kešom ? kupiti stancic novi stancic u tibri na stupu, i samo kupiti namjestaj, ili kupiti za par kvadrata veci stan u starijoj zgradi npr. na alipasinom ili vojnickom,pa onda platiti porezm renovirati wc, stolariju..i ostalo
para nema bas puno, samim time ni opcija
i da napomenem da je placanje iskljucivo kesom, bez kredita i banki
para nema bas puno, samim time ni opcija
i da napomenem da je placanje iskljucivo kesom, bez kredita i banki
-
mefistofilis
#3437 Re: Cijene stanova All about
vojnicko ftw
- i_ja_na_forumu
#3438 Re: Cijene stanova All about
jaranica dobila neke pare.. pa ne zna kud ce sa njima
ahahah ugl. razmisljala je o tim lokacijama i tamo o nekoj novogradnji "miljacka".
ja bas pojma nemam o ovim stanovima, ni sta se isplati, pa hajd reko da vidim s iskusnijim ljudima

ja bas pojma nemam o ovim stanovima, ni sta se isplati, pa hajd reko da vidim s iskusnijim ljudima
-
Inzidame
#3439 Re: Cijene stanova All about
Da li je neko imao iskustva sa agencijama za prodaju nekretnina, konkretno za prodaju kuca? Ima li neka preporuka, kuca je u RSu, okolina Sarajeva.
-
JamesD
#3440 Re: Cijene stanova All about
Na koji način je moguće prodati ili mijenjati stan koji je pod hipotekom?
Znači stan je nov, kupljen kreditom raiffaisen na 25 god..
- macmoodan
#3441 Re: Cijene stanova All about
I mene ovo interesuje!JamesD wrote:Na koji način je moguće prodati ili mijenjati stan koji je pod hipotekom?
- drndalo
#3442 Re: Cijene stanova All about
Tako sto ces sa RZB bankom dogovoriti novi, "povoljan" reprogram kredita na novu, vecu nekretninu, pa ce oni to sve papiroloski pokriti, a ti nastaviti placati vise/duze...
- macmoodan
#3443 Re: Cijene stanova All about
Da li je moguće prodati nekretninu pod hipotekom bez podizanja novog kredita, tačnije da li je moguće "prebaciti" kredit na drugo lice?
- valter.ba
#3444 Re: Cijene stanova All about
Mislim da nije moguce ali kada prodajes nekretninu ucinis to preko banke koja tim novcem namiri svoja potrazivanja. Druga opcija ti je da prebacis hipoteku na neku drugu nekretninu koja i ne mora biti u tvom vlasnistvu npr. roditeljsku, naravno uz njihovu saglasnost! Banka mora imati osiguranje ili da joj isplatis kompletan interes. O opcijama ti je najbolje direktno pregovarati sa bankom, tako ces dobiti najrelevantniji odgovor.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
- kadinica
#3446 Re: Cijene stanova All about
Bio jedan Javni poziv, nije se niko prijavio.
Sad će biti ponovljen (samo za investitore).
Korisnici će imati poseban Javni poziv, kad se ovaj okonča i kad vide kojim stambenim fondom raspolažu.
Sad će biti ponovljen (samo za investitore).
Korisnici će imati poseban Javni poziv, kad se ovaj okonča i kad vide kojim stambenim fondom raspolažu.
-
guruman
#3447 Re: Cijene stanova All about
Obična institucionalna prevara.Valja nekom utopit nekretnine koje nemaju kupca a najlakše će levatima koji će postati taoci na duge staze.A lova od kojih su građene te nekretnine su sumnjive jer svi znamo da takvih parajlija nema koji investiraju osim onih koji su odrpali recimo zajedničli buđet kroz razne pravne trikove zvane "sve po zakonu",mala i velika privatizacija
zvana "kupiš za jednu marku" ili strani investitori "lafo stranci a ono naši koji se tako prikrivaju", koji mešetare buđet i izvlače lovu na volšebne naćine.Evo neke već fataju i kao sudit će im se ,ima ih i do četrdeset uvezani "važnim" poslovima,kao izgradnja falš koridora,elektrana za jeftini izvoz u Srbiju (siguran kupac Mišković) a ono narod u selima koristi svijeće a sječaju se elektrike iz vremena komunizma.Koliko se njih ugradilo u izvoz struje znaju najbolje na Kajmanskim otocima (Kreso i kompanija).
zvana "kupiš za jednu marku" ili strani investitori "lafo stranci a ono naši koji se tako prikrivaju", koji mešetare buđet i izvlače lovu na volšebne naćine.Evo neke već fataju i kao sudit će im se ,ima ih i do četrdeset uvezani "važnim" poslovima,kao izgradnja falš koridora,elektrana za jeftini izvoz u Srbiju (siguran kupac Mišković) a ono narod u selima koristi svijeće a sječaju se elektrike iz vremena komunizma.Koliko se njih ugradilo u izvoz struje znaju najbolje na Kajmanskim otocima (Kreso i kompanija).
-
tagomago
#3448 Re: Cijene stanova All about
je l' to onaj poziv na koji aplicirati mogu samo supružnici, mladi? ništa vanbračno? pretpostavljam, što duže trudna ženska viši koeficijent, joj gluposti tito dragi 
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#3449 Re: Cijene stanova All about
Jesam li ja umislio nesto ili su cijene stanova u znacajnom padu ?
Gledam reklame na piku i marketu, Cengic Vila 80m , 110K KM , Nova Breka 62m 135K KM , ciglane prije neki dan bile 80m2 za 130K KM ... ima i ovih nebuloza i dalje ali prilicno su pale cijene koliko mi se cini .;..
Gledam reklame na piku i marketu, Cengic Vila 80m , 110K KM , Nova Breka 62m 135K KM , ciglane prije neki dan bile 80m2 za 130K KM ... ima i ovih nebuloza i dalje ali prilicno su pale cijene koliko mi se cini .;..
-
cove41
#3450 Re: Cijene stanova All about
Može se prodati nekretnina pod hipotekom, i u tom slučaju hipotekarni povjerilac (u ovom slučaju banka) ima dva dužnika, Vas i lice koje je kupilo tu nekretninu. Dakle, vi ste i dalje dužnik. Međutim, možete onda sa kupcem sklopiti ugovor o preuzimanju duga (na taj način "prebacujete" kredit na drugo lice), ali za to Vam treba i saglasnost banke, jer povjeriocu (banki) nije svejedno ko će joj biti dužnik.macmoodan wrote:Da li je moguće prodati nekretninu pod hipotekom bez podizanja novog kredita, tačnije da li je moguće "prebaciti" kredit na drugo lice?
Nadam se da sam makar malo pomogao...