LordRaven wrote:Ako ti smeta što postupa moralno (u ovom slučaju) i zatamnjuje pojedine muzičke (pretežno srbijanske) kanale onda brate laganini kod nekog ko ne zatamnjuje. Kada je u pitanju Srebrenica i dan žalosti ima moju ličnu podršku da zatamni sve što je neprimjereno za taj jedan dan jer je to najamnje što svak može učinite,ispoštovati taj dan. Tebi ako je toliko muka što na jedan dan nemaš cajki onda se malo zapitaj,nije stavr ni u plaćanju jer se radi o jednom danu i o 10% kanala. Ne bih ni da ulazim u tvoja shvatanja svega što znači dan žalosti i Srebrenica.
Ovaj post je iznimno nebulozan. Ja razumijem velicinu tragedije, covjek mora biti imbecil da bilo koji dio Srebrenicke tragedije dovede u pitanje ili ga ne ispostuje. Ja sam Dobrinjsko dijete, rat sam proveo tu, i znam sta znaci kad ti granate udaraju po glavi 24/7. Ali, cenzurisanje televizijskih kanala u tu svrhu, bili oni muzicki ili kakvog drugog sadrzaja, je i vise nego besmisleno. Onaj ko istinski osjeti tugu, on ce to sam uradit. Ove ostale je besmisleno tjerati na to, na nacin da se gase odredjeni kanali. To je cenzura, to je nedemokratski, to je apsurdno, nedozvoljeno. Zasto? Zato sto u modernim drustvima svako ima pravo da nesto osjeca (kao sto osjecam ja, ti ili neko drugi) ili ne osjeca uopste. To je demokratija. Pa ako vec cesto trazimo prednosti iz demokratkog sistema, onda trebamo i ovakve stvari ispostovat i dat ljudiman a izbor da sami biraju. Sta je sljedece? Nema hljeba u prodavnicama da ispostujemo dan gladnih? Ok, jasno mi je, moje poredjenje nije prikladno, razumijem, ali poenta visi tu negdje.
I sa ekonomske ili neke profesionalne strane, ako platim operateru novac po ugovoru za odredjene kanale, apsolutno me ne zanima njegovo shvatanje pojedinih dana, i zelja da mi zatamni po vlastitom izboru neki od kanala. Hocu da imam sve onako kako sam platio. Ja licno to nikad i ne slusam, ali princip je da moj operater nema pravo da bira sta ce mi zatamnit cisto zato sto on smatra da je to potrebno...