HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
O'zone
Globalni moderator

#3426 Re: HS kablovska

Post by O'zone »

Adriatic wrote:
O'zone wrote:@Adriatic evo ti pravo mjesto za žalbu fino im skuckaš mail i pošalješ:
RAK - Kontakti
Ured u Sarajevu
Telefon: 033 250 600
Fax: 033 713 080
Adresa: Mehmeda Spahe 1
Poštanski broj: 71000
Mjesto: Sarajevo
Email: [email protected]
Web: http://www.rak.ba
Ima efikasniji metod: prestanak plaćanja i odjava.
Pa kad vam se odjavi dovoljan broj, možda će i gazdi doći iz guzice u glavu.
A do tada nek uživa ali znaš ono, ničija nije ....
A ko smo to MI?
Ti fakati misliš da ovo čita neko iz HS-a i ispunjava nam želje :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ako je tako gori si nego oni.
Ovdje je grupa korsnika HS-a koja je zapela ni na nebu ni na zemlji neki nemaju alternativu za zamjenu neki tehničke uslove a neki se nadaju da će biti bolje. Zato ti kažem da je ovo pogrešno mjesto
addem

#3427 Re: HS kablovska

Post by addem »

Hajde adriatic prvi se odjavi i budi primjer ostalima. Ja sam zadovoljan sa HS-om, prije svega zbog interneta. Ako nista stabilan je i dovoljno brz. Raja se masovno zali na Telemach a kad su se tek pojavili svi su se kleli u njih. Da nije bilo Telemacha ovi iz HS nikad ne bi ni ponudili ovakvu uslugu. Helem ko voli dobar net nece se pokajati sa HS. Jedino mislim da je logosoft bolji al nazalost nemam priliku da ga uvedem.
lijan

#3428 Re: HS kablovska

Post by lijan »

adriatic @ Spasi nas i bjezi sto prije sa HS..toliko smaras, da je to za popizdit. :?
Adriatic

#3429 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

lijan wrote:adriatic @ Spasi nas i bjezi sto prije sa HS..toliko smaras, da je to za popizdit. :?
Ne znam gdje se ti nađe prozvan?
I šta to tebe smara?
Ako si zadovoljan HS-om uživaj i ne čitaj ako te nešto smara.
Adriatic

#3430 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

lijan wrote:adriatic @ Spasi nas i bjezi sto prije sa HS..toliko smaras, da je to za popizdit. :?
I tebi ista poruka: bježi s teme ako te nešto smara.
Ako si zadovoljan, uživaj ali ja nisam i valjda se to može ovdje reći.
LordRaven

#3431 Re: HS kablovska

Post by LordRaven »

Ako ti smeta što postupa moralno (u ovom slučaju) i zatamnjuje pojedine muzičke (pretežno srbijanske) kanale onda brate laganini kod nekog ko ne zatamnjuje. Kada je u pitanju Srebrenica i dan žalosti ima moju ličnu podršku da zatamni sve što je neprimjereno za taj jedan dan jer je to najamnje što svak može učinite,ispoštovati taj dan. Tebi ako je toliko muka što na jedan dan nemaš cajki onda se malo zapitaj,nije stavr ni u plaćanju jer se radi o jednom danu i o 10% kanala. Ne bih ni da ulazim u tvoja shvatanja svega što znači dan žalosti i Srebrenica.
Adriatic

#3432 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

addem wrote:Hajde adriatic prvi se odjavi i budi primjer ostalima. Ja sam zadovoljan sa HS-om, prije svega zbog interneta. Ako nista stabilan je i dovoljno brz. Raja se masovno zali na Telemach a kad su se tek pojavili svi su se kleli u njih. Da nije bilo Telemacha ovi iz HS nikad ne bi ni ponudili ovakvu uslugu. Helem ko voli dobar net nece se pokajati sa HS. Jedino mislim da je logosoft bolji al nazalost nemam priliku da ga uvedem.

Ti si zadovoljan a ja nisam.
Konkurencija je čudo ali ovdje je nema.
Adriatic

#3433 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

LordRaven wrote:Ako ti smeta što postupa moralno (u ovom slučaju) i zatamnjuje pojedine muzičke (pretežno srbijanske) kanale onda brate laganini kod nekog ko ne zatamnjuje. Kada je u pitanju Srebrenica i dan žalosti ima moju ličnu podršku da zatamni sve što je neprimjereno za taj jedan dan jer je to najamnje što svak može učinite,ispoštovati taj dan. Tebi ako je toliko muka što na jedan dan nemaš cajki onda se malo zapitaj,nije stavr ni u plaćanju jer se radi o jednom danu i o 10% kanala. Ne bih ni da ulazim u tvoja shvatanja svega što znači dan žalosti i Srebrenica.
Ti ne čitaš izgleda ili ....
Krajnje je jadno ovo napisati.
Pročitaj moje prethodne postove i ne maši žrtvama jer ne znaš kome se obraćaš.
LordRaven

#3434 Re: HS kablovska

Post by LordRaven »

Nemam ja ni potrebe ni svrhe da čitam prethodne postove(a pročitao sam tvojih par),započeo si raspravu sa tim zbog čega zatamnjuje kanale i to ti je moj odgovor i nije me ni briga ni ko si ni šta si,svoj si stav svakako jasno iznio. Mogu razumjeti da nisi zadovoljan sa HS-om, nisam ni ja, ali temeljiti u proteklih nekoliko postova svoje nezadovoljstvo činjenicom da zatamnjuje par kanala mimo tvoje volje i zato jer ti plaćaš za gledanje baš tih kanala s tim si tačno odredio svoju poziciju. U krajnjem slučaju možeš moj post shvatiti kao moje lično mišljenje i odobravanje dotične radnje od strane HS-a a menje kao kritiku tebe,jer imaš pravo da iznosiš mišljenje mada ne i da flame-aš.
Adriatic

#3435 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

LordRaven wrote:Nemam ja ni potrebe ni svrhe da čitam prethodne postove(a pročitao sam tvojih par),započeo si raspravu sa tim zbog čega zatamnjuje kanale i to ti je moj odgovor i nije me ni briga ni ko si ni šta si,svoj si stav svakako jasno iznio. Mogu razumjeti da nisi zadovoljan sa HS-om, nisam ni ja, ali temeljiti u proteklih nekoliko postova svoje nezadovoljstvo činjenicom da zatamnjuje par kanala mimo tvoje volje i zato jer ti plaćaš za gledanje baš tih kanala s tim si tačno odredio svoju poziciju. U krajnjem slučaju možeš moj post shvatiti kao moje lično mišljenje i odobravanje dotične radnje od strane HS-a a menje kao kritiku tebe,jer imaš pravo da iznosiš mišljenje mada ne i da flame-aš.
I šta je pisac htio da kaže?
Vidiš da može i bez pominjanja Srebrenice i žrtava.
I dobro si rekao suštinu.
Samo je trebalo pročitati moj post do kraja.
A šta je moralno ili ne, drugom prilikom.
mp4

#3436 Re: HS kablovska

Post by mp4 »

ZA VLASNIKE samsung led TV-A . KO NEMA KANALE SA FREKVENCIJE 610 mhz---- DRZAVA -> SPANIJA - RUCNO PRETRAZIVANJE (SVE FREKVENCIJE -JEDNU PO JEDNU)
johntra

#3437 Re: HS kablovska

Post by johntra »

Koju ste čarlamu skontali za zatamnivanje RTL-a i B92 na digitalnoj? :D
SundanceKid

#3438 Re: HS kablovska

Post by SundanceKid »

LordRaven wrote:Ako ti smeta što postupa moralno (u ovom slučaju) i zatamnjuje pojedine muzičke (pretežno srbijanske) kanale onda brate laganini kod nekog ko ne zatamnjuje. Kada je u pitanju Srebrenica i dan žalosti ima moju ličnu podršku da zatamni sve što je neprimjereno za taj jedan dan jer je to najamnje što svak može učinite,ispoštovati taj dan. Tebi ako je toliko muka što na jedan dan nemaš cajki onda se malo zapitaj,nije stavr ni u plaćanju jer se radi o jednom danu i o 10% kanala. Ne bih ni da ulazim u tvoja shvatanja svega što znači dan žalosti i Srebrenica.
Ovaj post je iznimno nebulozan. Ja razumijem velicinu tragedije, covjek mora biti imbecil da bilo koji dio Srebrenicke tragedije dovede u pitanje ili ga ne ispostuje. Ja sam Dobrinjsko dijete, rat sam proveo tu, i znam sta znaci kad ti granate udaraju po glavi 24/7. Ali, cenzurisanje televizijskih kanala u tu svrhu, bili oni muzicki ili kakvog drugog sadrzaja, je i vise nego besmisleno. Onaj ko istinski osjeti tugu, on ce to sam uradit. Ove ostale je besmisleno tjerati na to, na nacin da se gase odredjeni kanali. To je cenzura, to je nedemokratski, to je apsurdno, nedozvoljeno. Zasto? Zato sto u modernim drustvima svako ima pravo da nesto osjeca (kao sto osjecam ja, ti ili neko drugi) ili ne osjeca uopste. To je demokratija. Pa ako vec cesto trazimo prednosti iz demokratkog sistema, onda trebamo i ovakve stvari ispostovat i dat ljudiman a izbor da sami biraju. Sta je sljedece? Nema hljeba u prodavnicama da ispostujemo dan gladnih? Ok, jasno mi je, moje poredjenje nije prikladno, razumijem, ali poenta visi tu negdje.

I sa ekonomske ili neke profesionalne strane, ako platim operateru novac po ugovoru za odredjene kanale, apsolutno me ne zanima njegovo shvatanje pojedinih dana, i zelja da mi zatamni po vlastitom izboru neki od kanala. Hocu da imam sve onako kako sam platio. Ja licno to nikad i ne slusam, ali princip je da moj operater nema pravo da bira sta ce mi zatamnit cisto zato sto on smatra da je to potrebno...
Adriatic

#3439 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

SundanceKid wrote:
Ovaj post je iznimno nebulozan. Ja razumijem velicinu tragedije, covjek mora biti imbecil da bilo koji dio Srebrenicke tragedije dovede u pitanje ili ga ne ispostuje. Ja sam Dobrinjsko dijete, rat sam proveo tu, i znam sta znaci kad ti granate udaraju po glavi 24/7. Ali, cenzurisanje televizijskih kanala u tu svrhu, bili oni muzicki ili kakvog drugog sadrzaja, je i vise nego besmisleno. Onaj ko istinski osjeti tugu, on ce to sam uradit. Ove ostale je besmisleno tjerati na to, na nacin da se gase odredjeni kanali. To je cenzura, to je nedemokratski, to je apsurdno, nedozvoljeno. Zasto? Zato sto u modernim drustvima svako ima pravo da nesto osjeca (kao sto osjecam ja, ti ili neko drugi) ili ne osjeca uopste. To je demokratija. Pa ako vec cesto trazimo prednosti iz demokratkog sistema, onda trebamo i ovakve stvari ispostovat i dat ljudiman a izbor da sami biraju. Sta je sljedece? Nema hljeba u prodavnicama da ispostujemo dan gladnih? Ok, jasno mi je, moje poredjenje nije prikladno, razumijem, ali poenta visi tu negdje.

I sa ekonomske ili neke profesionalne strane, ako platim operateru novac po ugovoru za odredjene kanale, apsolutno me ne zanima njegovo shvatanje pojedinih dana, i zelja da mi zatamni po vlastitom izboru neki od kanala. Hocu da imam sve onako kako sam platio. Ja licno to nikad i ne slusam, ali princip je da moj operater nema pravo da bira sta ce mi zatamnit cisto zato sto on smatra da je to potrebno...

Upravo to.
Stvar je u principu i poštivanju zakona i ugovora a ne o povodu.
LordRaven

#3440 Re: HS kablovska

Post by LordRaven »

Pa to što je vama nebuloza to je vaša stvar. Ja sam komentarisao motiv zbog kojeg se isključuje i meni je sasvim opravdano. Ovakve stvari su u drugim državama normalna pojava jer im regulatorna agencija nalaže da se ispoštuje taj i taj dan. Druga je stvar što kod nas nije priznat na čitavoj teritoriji pa samim tim ni RAK nema nikakve nadležnosti ni obaveze. Imate pravo da se ne slažete s njim kao što se i ja ne slažem sa kolegom koji je započeo raspravu. Ako ćemo to gledati na drugi način onda je to sitnica u moru nepravilnosti i mana HS-a al mislim da pored krupnijih stvari najmanji problem što neko isključi par kanala na jedan dan. Eto toliko od mene.
branimir stulic

#3441 Re: HS kablovska

Post by branimir stulic »

E pa brate mozes onda misliti kako je meni bilo kada sam bio korisnik MMDS onih ...kako se ono sada zovu. E pa tamo kao da je stalno bio dan zalosti jer mi je pola kanala bilo zatamnjeno, a druga polovina zuckasto-narandzasto...
Adriatic

#3442 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

LordRaven wrote:Pa to što je vama nebuloza to je vaša stvar. Ja sam komentarisao motiv zbog kojeg se isključuje i meni je sasvim opravdano. Ovakve stvari su u drugim državama normalna pojava jer im regulatorna agencija nalaže da se ispoštuje taj i taj dan. Druga je stvar što kod nas nije priznat na čitavoj teritoriji pa samim tim ni RAK nema nikakve nadležnosti ni obaveze. Imate pravo da se ne slažete s njim kao što se i ja ne slažem sa kolegom koji je započeo raspravu. Ako ćemo to gledati na drugi način onda je to sitnica u moru nepravilnosti i mana HS-a al mislim da pored krupnijih stvari najmanji problem što neko isključi par kanala na jedan dan. Eto toliko od mene.
Zašto onda ne isključi sve kanale gdje bi se mogao pojaviti neprimjeren sadržaj za taj dan?
Zašto ne isključi HRT 1 i 2, RTS .....strane muzičke kanale ...itd?
LordRaven

#3443 Re: HS kablovska

Post by LordRaven »

E to ti je već viša filozofija HS-a i njihovih "stručnih" ljudi.
luccko

#3444 Re: HS kablovska

Post by luccko »

Adriatic wrote:
LordRaven wrote:Pa to što je vama nebuloza to je vaša stvar. Ja sam komentarisao motiv zbog kojeg se isključuje i meni je sasvim opravdano. Ovakve stvari su u drugim državama normalna pojava jer im regulatorna agencija nalaže da se ispoštuje taj i taj dan. Druga je stvar što kod nas nije priznat na čitavoj teritoriji pa samim tim ni RAK nema nikakve nadležnosti ni obaveze. Imate pravo da se ne slažete s njim kao što se i ja ne slažem sa kolegom koji je započeo raspravu. Ako ćemo to gledati na drugi način onda je to sitnica u moru nepravilnosti i mana HS-a al mislim da pored krupnijih stvari najmanji problem što neko isključi par kanala na jedan dan. Eto toliko od mene.
Zašto onda ne isključi sve kanale gdje bi se mogao pojaviti neprimjeren sadržaj za taj dan?
Po zadnjim informacijama HS nece nista gasiti na Dan Zalosti, vec ce za promjenu ove godine da "digne" cijenu pretplate sa 11.50 na 15.00 KM!

ili je to ipak neko drugi:

http://www.telemach.ba/upload/document/ ... 7-2011.pdf
O'zone
Globalni moderator

#3445 Re: HS kablovska

Post by O'zone »

luccko wrote:
Po zadnjim informacijama HS nece nista gasiti na Dan Zalosti, vec ce za promjenu ove godine da "digne" cijenu pretplate sa 11.50 na 15.00 KM!

Nije fino se naslađivati na tuđim problemima. Čisto sumnjam da će i HS dugo ostati na 11,50 KM i ako bi bio plus da ostanu. Telemah(nut) je privukao korisnike i sad im uvodi "svoju logiku poslovanja.
Iskreno cijene mi se ne čine niske e sad ne znam kako će reagovati korisnici.
luccko

#3446 Re: HS kablovska

Post by luccko »

O'zone wrote:
luccko wrote:

Nije fino se naslađivati na tuđim problemima. Čisto sumnjam da će i HS dugo ostati na 11,50 KM i ako bi bio plus da ostanu. Telemah(nut) je privukao korisnike i sad im uvodi "svoju logiku poslovanja.
Iskreno cijene mi se ne čine niske e sad ne znam kako će reagovati korisnici.
nije poenta u nasladjivanju tudim problemima, vec u cinjenici da imamo kretena koji nas ubjedjuje da je normalno da se Dan zalosti obiljezava samo u Srebrenici a sve zbog toga sto firma u kojoj radi ne smije da uradi ono sto HS radi vec godinama na 11.07.!
lijan

#3447 Re: HS kablovska

Post by lijan »

luccko wrote:
Adriatic wrote:

Neka dizu cijenu materi svojoj...odmah prelazim na CS
showman

#3448 Re: HS kablovska

Post by showman »

Ih, što bih volio da digne cijenu, pa da mu onaj ugovor utrpam u usta.
lord blackadder

#3449 Re: HS kablovska

Post by lord blackadder »

luccko wrote:
Adriatic wrote:

Da, i?

Placao bih 15 KM bez ikakve srdzbe, samo da imam SportKlub. Pare nisu problem, problem je sto se nema gdje gledat nadolazeca sezona Premiershipa i manjak muzickih kanala. (ovaj VH 1 Classic ferecera po principu Youtubea)

B92, BBC... itd...to su kanali koji se traze, a ne nekakva TV Gornja Maoca i sl.
O'zone
Globalni moderator

#3450 Re: HS kablovska

Post by O'zone »

lord blackadder wrote: Da, i?

Placao bih 15 KM bez ikakve srdzbe, samo da imam SportKlub. Pare nisu problem, problem je sto se nema gdje gledat nadolazeca sezona Premiershipa i manjak muzickih kanala. (ovaj VH 1 Classic ferecera po principu Youtubea)

B92, BBC... itd...to su kanali koji se traze, a ne nekakva TV Gornja Maoca i sl.
O! milord Adder! :mrgreen: Imate za to digitalni paket platit ćete malo više ali imate i BBC i B92
Locked