Obama i SAD (2008-2016)

Post Reply
jefferson

#3426 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jefferson »

turban wrote:Ne vjerujem u Americku demokratiju.Ne razunijem ljude koji imaju neka ocekivanja od ovih izbora.Amerika je najvece zlo dvadestego vjeka,uzas i strahota za covjecanstvo.Najvise mrznje posle Hitlerove Njemacke proizvela je Amerika.
Vrlo argumentovan post! Upravo sam postao svjestan da Staljin, Mao Ze Dong, Pol Pot, Kim il Song i Kim Il Jong itd, nisu do koljena amerikancima.
U kakvoj li su zabludi onda onih 6+ miliona sto igraju lutriju svake godine ne bil zelenu kartu dobili! Ljudi nisu ni svjesni u kakvu tamnicu idu!
minci

#3427 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by minci »

location wrote:
BaileyS wrote:
location wrote:Nema boljeg dana da se neko osjeca kao Amerikanac!!! Ali nije samo Amerika ponosna, citav svjet je ponosan. Neka neko prica da se uvlacim u necije rupe, ali I AM PROUD TO BE AN AMERICAN!!!!!!!!!!!!!!!!
Ipak, daleko je ovo od idealnog. Cinjenica da se Obama morao pravdati da nije musliman govori kako nije sve sjajno u zemlji dembeliji. Na putu su da prevazidju rasnu diskriminaciju, sad im valja raditi na prevazilazenju vjerske.

I da, uvlacis se u pakas :D jer ja jos nisam sreo Amerikanca da tako dobro govori bosanski
Prije 100 godina Obama nebi mogao biti predsjednik, prema tome sve se mjenja.
Pa prema tome i ti bi mogao promijeniti svoj avatar nisi vise na vlasti. :-D

Ja mislim da su Ameri cast izuzetcima birali crnca radje nego zenu, a posto je zemlja zaista u losem stanju kako ekonomski tako i politicki dovedena od cionista republikanaca i Busha u ovakvu losu situaciju onda ako crnac sa demokratima ne uspije da drzavu izvuce na bolje onda ce biti: Pa zna se da crnac ne moze biti pametan, ali ipak smo dokazali da nismo rasisti i da je u zemlji USA sve moguce i da vlada demokratija
Kao sto davno otpjeva Z.C.
Promjenila riba more,
rob cuvara, zvjerka gore,
kozu zmija, duga boje,
a ti samo tjeras svoje.

Tako ce i Ameri ipak i dalje tjerati svoje da su najsuperiornija nacija iako su daleko daleko od toga!

Ups :shock: Sta ja radim ovdje medju politicarima? Ah ja Hussein je pobijedio! ;-) :run:
ahuseino

#3428 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ahuseino »

minci wrote: Pa prema tome i ti bi mogao promijeniti svoj avatar nisi vise na vlasti. :-D

Ja mislim da su Ameri cast izuzetcima birali crnca radje nego zenu, a posto je zemlja zaista u losem stanju kako ekonomski tako i politicki dovedena od cionista republikanaca i Busha u ovakvu losu situaciju onda ako crnac sa demokratima ne uspije da drzavu izvuce na bolje onda ce biti: Pa zna se da crnac ne moze biti pametan, ali ipak smo dokazali da nismo rasisti i da je u zemlji USA sve moguce i da vlada demokratija
Kao sto davno otpjeva Z.C.
Promjenila riba more,
kozu zmija, duga boje,
a ti samo tjeras svoje.

Tako ce i Ameri ipak i dalje tjerati svoje da su najsuperiornija nacija iako su daleko daleko od toga!

Ups :shock: Sta ja radim ovdje medju politicarima? Ah ja Hussein je pobijedio! ;-) :run:
Kako masta ide daleko... impresivno...

... ma ja, Zdravko je najbolje rek'o... :-)

A po chemu se mjeri ova "superiornost"? :-?

Kako onda tu ide rangiranje, ko je prvi, drugi etc...? ;-)

... a ko je DONJI? :|
omar little

#3429 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by omar little »

minci wrote: Kao sto davno otpjeva Z.C.
Promjenila riba more,
kozu zmija, duga boje,
a ti samo tjeras svoje.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

od analiticara politickih i svjeCkih zbivanja nema veceg majstora od zdravka colica, sto jes' - jes'. :D :D :D

moRel' mi neko ovu analizirat' kroz politicko-ekonomsku perspektivu :D haj' molim vas :D :D :D gdje mi je saian sad kad mi treba :D

Izgledas mi kao
lutkica iz Trsta
opeglana nocu
opeglana dalju
Cipelice, bluzice, kompletici, sesiri
Bas je glupo biti zaljubljen u damu

Pomalo si kao
dunja sa ormara
mirises bezveze
i nocu i danju
Viklercici, cesljici, pomadice, parfemi

Kud bih s tobom
osim u teatar
Za setanje - visoka ti peta
Za plesanje - haljina ti smeta

Pusti, pusti modu
Pusti, pusti modu
luciferino

#3430 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by luciferino »

omar little wrote:
minci wrote: Kao sto davno otpjeva Z.C.
Promjenila riba more,
kozu zmija, duga boje,
a ti samo tjeras svoje.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

od analiticara politickih i svjeCkih zbivanja nema veceg majstora od zdravka colica, sto jes' - jes'. :D :D :D

moRel' mi neko ovu analizirat' kroz politicko-ekonomsku perspektivu :D haj' molim vas :D :D :D gdje mi je saian sad kad mi treba :D

Izgledas mi kao
lutkica iz Trsta
opeglana nocu
opeglana dalju
Cipelice, bluzice, kompletici, sesiri

Pomalo si kao
dunja sa ormara
mirises bezveze
i nocu i danju
Viklercici, cesljici, pomadice, parfemi

Kud bih s tobom
osim u teatar
Za setanje - visoka ti peta
Za plesanje - haljina ti smeta

Pusti, pusti modu
Pusti, pusti modu
Sarah Palin, glavom i bradom :oops: :run:
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#3431 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Dado dijasporitus »

vee-jay wrote:Ja se nadam samo jednoj stvari za vrijeme Obame

-> Poboljsanje situacije sirom AFRIKE

Meni nista ostalo i nije tako bitno. Kao da je svijetska ekonomija u nekim problemima, kao da su Izrael/Palestina ili Balkan neki problemi, ili cijena goriva ili poskupljenja...

Obama pomozi Africi!!!

Ja sranja u Ruandi ccccc :cry:
JThomas

#3432 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by JThomas »

da li to njihovi životi vrijede manje od naših, ili šta?

u ruandi je za tri mjeseca ubijeno pet puta više ljudi nego ovdje za četiri godine. i petsto puta više nego u palestini za zadnju deceniju...

i onda ćemo mi srati tipa "svijet okrenuo glavu od bosne", "međunarodna zajednica je za sve kriva", a viceve pravimo o genocidu u ruandi...
ljubav_aha

#3433 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ljubav_aha »

jeza u ledja wrote:
Citizen-X wrote:
jefferson wrote:
Pa sta se onda javlajs ako ti smeta nase uvlacenje u pakas amerikancima?
Samo da napomenem koliko "vam" dismr prica dok se uvlacite.
citizen-x.danas na poslu,moja americka kolegica je prokomentarisala kako je bila vrlo ugodno iznenadjena kako je svijet pozitivno reagirao u trenutku obamine pobjede,jer, ipak, ovo jeste znacajan momenat u istoriji SAD i svijeta,zato nema potrebe komentarisati sto i kako volimo ameriku,prije svega volimo momenat u istoriji koji jeste jedinstven :)
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#3434 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Dado dijasporitus »

JThomas wrote:da li to njihovi životi vrijede manje od naših, ili šta?

u ruandi je za tri mjeseca ubijeno pet puta više ljudi nego ovdje za četiri godine. i petsto puta više nego u palestini za zadnju deceniju...

i onda ćemo mi srati tipa "svijet okrenuo glavu od bosne", "međunarodna zajednica je za sve kriva", a viceve pravimo o genocidu u ruandi...

Ja frazu "ja sranja u Ruandi" nikako ne vidim kao vic vec kao odraz mentaliteta bosanskog covjeka koji je ujedno i melanholicno smijesan kao i zabrinjavajuce zalostan. Dok god se budemo brinuli vise od drugima nego o sami sebi to cemo sve sigurnije koracati tragovima i putem ptice Dodo.
turban

#3435 Re: Obama i Balkan

Post by turban »

bijelo_dugme wrote:Sta mislite kakvu ce politiku vodit Obama na Balkanu`?

Ima i Biden uz njega
Americku politiku,onu koja je vec zacrtana za narednih 20 godina.Probudi se narode... :idea:
Soul_Sista

#3436 Re: Obama i Balkan

Post by Soul_Sista »

bijelo_dugme wrote:Sta mislite kakvu ce politiku vodit Obama na Balkanu`?

Ima i Biden uz njega
Od prilike istu kao i do sad. :)
RtrnOfSalisbury

#3437 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by RtrnOfSalisbury »

apropot Zdravke Colica, on je reko (otpjevo) koju i o Afriki, tek da se zna
ahuseino

#3438 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ahuseino »

RtrnOfSalisbury wrote:apropot Zdravke Colica, on je reko (otpjevo) koju i o Afriki, tek da se zna
... zemlja LAVOVA :thumbup:
Skyfox

#3439 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Skyfox »

RtrnOfSalisbury wrote:apropot
promjene naslova teme zar se nije izjasnio kao nemusliman?

dvostuka negacija :D
osa

#3440 Re: Obama i Balkan

Post by osa »

preneseno s indexa.

DANIEL SERVER, potpredsjednik Američkog instituta za mir, drži da će Balkan biti na dnu liste prioriteta u vanjskoj politici novog američkog predsjednika Baracka Obame.

"Promjena u američkoj vanjskoj politici će biti, ali prije svega kada je riječ o svjetskoj financijskoj krizi, kao i o Afganistanu, Iranu, Iraku i Sjevernoj Koreji. To praktično znači da će SAD u najvećoj mogućoj mjeri prepustiti Europskoj uniji", pojasnio je Server.

Prema njegovim riječima, nekolicina je demokrata u Americi bliskih novoizabranom predsjedniku, poput Richarda Holbrookea, koji se zagovaraju odgodu ulaska Srbije u EU sve dok ta zemlja ne razriješi pitanje Kosova, ali, ističe Sever, još je rano govoriti da će takav stav prema ovom prostoru zauzeti nova američka administracija.

Server je isto tako kazao kako Kosovo nije priznao onolik broj država koliko je očekivala administracija Georgea Busha. Upozorio je da postoji rizik od podjele te bivše južne srpske pokrajine, ali i problemi u BiH. Ipak, Server na koncu zaključuje da "Bosna i dalje stoji, Kosovo je nezavisno i cijela je regija na putu u EU".
bogoljub

#3441 Re: Obama i Balkan

Post by bogoljub »

Ja sam cuo da u Vasingtonu nespavaju uopste, oci im crvene i VELIKI PODOCNJACI :shock: . kazu jedina im briga mi u BiH. kako zivimo>? Obama se omma poceo sekirati! STA ce? Kako ce? Blago njemu s nama! svi problemi unutrasnji su nista naspram nas, ustvari ko je rekao da ima kakvih problema u USA?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
LAIBACH KUNST

#3442 Re: Obama i Balkan

Post by LAIBACH KUNST »

Prosto je nevjerovatno do koje mjere je ovaj narod licemjeran.Svi su,od prvog do zadnjeg,u mojoj zemlji (BiH) navijali za Baraka Obamu,ali kad trebaju u svojoj zemlji izaći na izbore,uvijek velika većina glasa za republikance(da ne nabrajam sad sve stranke te i takve političke orijentacije)??? Kako to objasniti? :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run:
jefferson

#3443 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jefferson »

Dado dijasporitus wrote:
JThomas wrote:da li to njihovi životi vrijede manje od naših, ili šta?

Ja frazu "ja sranja u Ruandi" nikako ne vidim kao vic vec kao odraz mentaliteta bosanskog covjeka koji je ujedno i melanholicno smijesan kao i zabrinjavajuce zalostan. Dok god se budemo brinuli vise od drugima nego o sami sebi to cemo sve sigurnije koracati tragovima i putem ptice Dodo.

U Ruandi je bas sranje bilo, a danas je Ruanda jedna od najstabilnijih africkih drzava sa najvecim rastom GDP-a.
Ljudi sjeli i zasukali rukave, skontali da je kompromis najbolje rjesenje!
Znaci moze se kad se hoce!
Skyfox

#3444 Re: Obama i Balkan

Post by Skyfox »

to ti je nasa parodija :roll:

BTW on the topic

nadam se promjenama na bolje i za nas.
CHANGE mu je bio moto e pa sad da vidimo i to cudo...
Raskoljnikov

#3445 Re: Obama i Balkan

Post by Raskoljnikov »

Mislim da će se situacija u svijetu generalno popraviti, možda ne koliko očekujemo, ali neka krene...
Tako da očekujem da će nam indirektno biti bolje, a za direktno-bolje moramo i mi malo dupetom mrdnuti... :x
firebird

#3446 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by firebird »

Ram Emanuel šef Obaminog kabineta

Chairman of Congressional Serbian Caucus to be Obama's Chief of Staff
Emanuel, Co-Chairman of Congressional Serbian Caucus

WASHINGTON, D.C.—U.S. Representative Rahm Emanuel has become the co-chair of the Congressional Serbian Caucus, a bipartisan group of legislators dedicated to maintaining and strengthening the historical alliance between the United States and Serbia.

The Congressional Serbian Caucus will seek to raise awareness and increase friendly relations between the United States and Serbia. The Caucus will educate Members of Congress on the issues affecting the present political, economical and security climate in Serbia and the Balkans.

“In this time of transition in Serbia, the United States needs to maintain a strong alliance with the pro-democratic forces,” Emanuel said. “We should take an international lead in supporting Serbia as they look to stabilize their young government.”

In April 2003, the House passed Emanuel’s resolution (H. Res. 149) honoring the life of slain Serbian Prime Minister Zoran Djindjic, who was tragically assassinated outside his office in Belgrade on March 12, 2003. In July 2004, Emanuel met with Serbia’s recently elected President, Boris Tadic, during his visit to Washington, D.C.

“Our nations share a mutual admiration for democracy, which is never a guarantee or foregone conclusion,” Emanuel said on the House floor. “The Serbian people are our fellow countrymen and allies because they embrace the value of democracy and freedom.”

http://www.serbianunity.net/projects/In ... /rahm.html

EMANUEL ACCEPTS TOP SLOT IN OBAMA WHITE HOUSE

A senior Obama advisor confirms to NBC News that Illinois Rep. Rahm Emanuel has accepted the job of Chief of Staff for the Obama White House.

http://firstread.msnbc.msn.com/archive/ ... 54796.aspx

What is Chief of Staff?

The White House Chief of Staff is the highest-ranking member of the Executive Office of the President of the United States and a senior aide to the President. The U.S. President's Chief of Staff is a very powerful position, sometimes dubbed "The Second-Most Powerful Man in Washington.

The duties of the White House Chief of Staff vary greatly from one administration to another. However, he/she is responsible for overseeing the actions of the White House staff, managing the President's schedule, and deciding who is allowed to meet with the President. Because of these duties, the Chief of Staff has at various times been dubbed "The Gatekeeper" and "The co-President".
RIZVA

#3447 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by RIZVA »

ljudi se zavaravau sa Obamom,on je samo jedna figura sahovska,kojom ce se upravljati
Edin 24,5

#3448 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Edin 24,5 »

Nikako ne kontam ljude koji su ovog Obamu samo zbog onog imena Hussein kojeg se doticni cak i postidio, vidjeli kao nekog velikog potencijalnog buduceg prijatelja bosanskih Muslimana, kao i Muslimana u cjelini.

Izbor na ovako vazno mjesto covjeka koji predsjedava u odboru za nekakvo poboljsanje odnosa u kontekstu historijskih veza Srbije i SAD-a je sve, samo ne dobro za Bosnu i Hercegovinu. Prisjetimo se i da je Dodik nedavno placao kao lobiste upravo one lobisticke agencije koje su povezane sa izvorima finansiranja predsjednicke kampanje Baraka Obame.

Obama je isticao da ce bezrezervno podrzavati Izrael (to deklarativno nije isticao cak ni Bush), zamjerio se Makedoniji u sporu oko imena sa Grckom, u kojem je do sad Amerika konzistentno podrzavala Makedonce, te me ne bi cudilo da bude prvi americki predsjednik koji ce se zalagati za "pravo na samoopredijeljenje naroda Republike Srpske". Rahm Emanuel bi to mogao dosta pogurati.

Spomenimo i veliko prijateljstvo Baraka Obame sa covjekom po imenu Rod Blagojevich iz Illinoisa.
[Matrix]

#3449 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by [Matrix] »

crnac ce nas u crno zaviti. :D :D

bosanci zive u naivnom uvjerenju da je nekoga briga za njih.

obama,vrlo prosjecna osoba, nadarena za epsku retoriku.covjek se stidi vlasitog "babe"
isto kao sto se nas glasnogovornik mupa stidi da mu je cale musliman (covjek bio katolocki svecenik
samo da bi dokazao da nije muslim) :-)

Istina je dakle da se muslima svi stide,pa nikako ne vidim kako bi "karaobama" mogao "valjati" tim
i takvim ubogim muslimima.Covjek je kao grcki retoricari,samo malo bolje sere od ostalih.
seldzuk

#3450 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by seldzuk »

Svijet|06.11.2008. u 19:26

Vanjska politika SAD-a
Balkan pri dnu liste Baracka Obame

Potpredsjednik Američkog inistituta za mir Daniel Server izjavio je za Deutsche Welle da će Balkan biti pri dnu liste prioriteta administracije novog američkog predsjednika Baracka Obame.
Foto: Reuters
Foto: Reuters
"Promjena u američkoj vanjskoj politici će biti, ali prije svega kada je riječ o svjetskoj finansijskoj krizi, kao i Afganistanu, Iranu, Iraku i Sjevernoj Koreji. To praktično znači da će Sjedinjene Američke Države probleme Balkana u najvećoj mogućoj mjeri prepustiti Evropskoj uniji“, rekao je Server.

On je ukazao da "ima ljudi u Demokratskoj stranci SAD-a bliskih Obami, kao recimo Righard Holbrooke, koji se zalažu za to da se Srbiji ne dozvoli ulazak u EU bez riješenog pitanja Kosova“, ali, kaže Server, "još je rano govoriti o tome da li će to biti politika američke administracije“.

Govoreći o rezultatima politike administracije Georgea Busha prema Balkanu, Server je ukazao na to da Kosovo nije priznalo onoliko država koliko se očekivalo, da misija EULEKS-a nije raspoređena na cijeloj teritoriji Kosova, da postoji rizik od podjele Kosova, kao i problemi u Bosni i Hercegovini. Ipak, kaže Server, "Bosna i dalje postoji, Kosovo je nezavisno, i cio region je na putu ka Evropskoj uniji“.
(FENA)
http://www.sarajevo-x.com/clanak/081106118
Post Reply