Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
R9.. wrote:Nije mi proso auto transfer i sad valja popushit 15$ na manuelne transfere
Kad ti ne prodje automatski transfer uradis manuelne i pises im sa zahtjevom da ti vrate provizije za manuelne transfere koje si uradio. Oni provjere i vrate ti pare bez rijeci. Tako su meni nekoliko puta.
Vec sam poslo jedan manualni max koliko mogu....sutra mogu josh jedan pa prekosutra josh jedan koji nece bit mximalni.
Jel da im pisem tek kad obavim sva tri ili sad odma posle prvog.
R9.. wrote:Nije mi proso auto transfer i sad valja popushit 15$ na manuelne transfere
Kad ti ne prodje automatski transfer uradis manuelne i pises im sa zahtjevom da ti vrate provizije za manuelne transfere koje si uradio. Oni provjere i vrate ti pare bez rijeci. Tako su meni nekoliko puta.
Vec sam poslo jedan manualni max koliko mogu....sutra mogu josh jedan pa prekosutra josh jedan koji nece bit mximalni.
Jel da im pisem tek kad obavim sva tri ili sad odma posle prvog.
Kad obaviš sve. I nek ti pogledaju zašto nije prošao automatski.
Automatski transfer ne mora nužno da se desi odmah prvi dan, već u prva 3 dana u mjesecu, tek četvrti dan u mjesecu ako ne prebaci pare tek se onda zna da ne radi.
Mehemed wrote:Automatski transfer ne mora nužno da se desi odmah prvi dan, već u prva 3 dana u mjesecu, tek četvrti dan u mjesecu ako ne prebaci pare tek se onda zna da ne radi.
Vidiš to nisam znao, hvala na informaciji
Mada meni u ovih godinu koliko ga koristim svaki put prvog je prebacilo
On a regular basis, PayPal will automatically transfer the amounts from your available PayPal Balance to your US bank account or Visa credit card.
The automatic transfer will occur within the first 3 days of each month, quarter, or applicable period in the country in which you reside.
There is no fee for automatic transfers to your US bank account or Visa credit card.
Nikad vise nista necu placati preko ovog sranja ili da meni neko uplacuje ...
Jebote uplatio mi lik 40 eura 18.09.
I od tad mi stoji pending , znaci nisu na raspolaganju pare. Pise bice na raspolaganju 09.10. tj. danas .
E sad, cekaj jos 20 dana da ti prebace na karticu ili daj 5$ pa prebaci odmah ...
skafiskafsnjak wrote:Nikad vise nista necu placati preko ovog sranja ili da meni neko uplacuje ...
Jebote uplatio mi lik 40 eura 18.09.
I od tad mi stoji pending , znaci nisu na raspolaganju pare. Pise bice na raspolaganju 09.10. tj. danas .
E sad, cekaj jos 20 dana da ti prebace na karticu ili daj 5$ pa prebaci odmah ...
E pa nece moci vise...
to je do tog lika, da je odmah potvrdio uplatu, prvog bi ti pare bile na racunu...kako nije potvrdio uplatu, pare su bile pending...
Ovaj mjesec mi nije samo uplatilo na karticu pare sa paypala, ako ja ne povucem ih sa onih 5 dolara, hoce li mi sljedeci mjesec samo povuc te pare sto nije povuklo ovaj mjesec ako neko zna ?
i ja sam imao problem ovaj mjesec. nije mi sa paypala automatski povuklo na karticu. plus neki dan da mi uplate na paypal nisu mogli, kao odbijena transakcija. juce sam kontaktirao paypal, evo sta napisase
Dear M,
Thank you for your email.
I have now reviewed your account and I can see that it is the bank that have denied this transaction.
Please contact your bank and ask them if they can check what happned.
Da li je neko imao slicnih iskustava, sta uciniti?
MasHe wrote:i ja sam imao problem ovaj mjesec. nije mi sa paypala automatski povuklo na karticu. plus neki dan da mi uplate na paypal nisu mogli, kao odbijena transakcija. juce sam kontaktirao paypal, evo sta napisase
Dear M,
Thank you for your email.
I have now reviewed your account and I can see that it is the bank that have denied this transaction.
Please contact your bank and ask them if they can check what happned.
Da li je neko imao slicnih iskustava, sta uciniti?
Ne razumijem sta banka ima sa tim ako ti je neko olacao na PayPal. Banka se ukljucuje onda kad novac povlacis sa PayPal-a na karticu i eventualno moze da blokira transkaciju i da trazi uvid u porijeklo novca, da prijave poreznoj i sl.
Ne postoji mogućnost otvaranja posebnog računa budući da je Visa Electron kartica vezana samo za tekući račun.
Kao alternativno rješenje preporučili bismo MasterCard poklon karticu koja nije vezana ni za jedan Vaš račun, a možete je registrirati i na Internet servise uključujući i PayPal.
Za izdavanje kartice potrebno je ispuniti pristupnicu, dodatna dokumentacija nije potrebna jer kartica ne sadrži ime i prezime korisnika i izdaje se na rok važenja od 2 godine. Prilikom kupovine kartice, vršite uplatu sredstava na karticu minimalno 50 KM, a maksimalno 1000 KM i isti taj iznos je raspoloživ za plaćanje na prodajnim mjestima ili putem interneta, nakon 24 sata od preuzimanja kartice.
Kartica ne podržava podizanje gotovine na bankomatu. Na bankomatu imate mogućnost provjere stanja na kartici. Karticu nakon izdavanja nije moguće nadopunjavati tj. nije moguće uplaćivati novac na karticu.
Također, u mogućnosti ste otvoriti i devizni račun a otvaranje i vođenje deviznog računa je bez naknade.
Po otvaranju računa u mogućnosti ste aplicirati za besplatnu debitnu karticu MasterCard International, vezanu za devizni račun. Kartica je međunarodno prihvaćena debitna kartica te istu možete koristiti na svim prodajnim i isplatnim mjestima u zemlji i inozemstvu, koja imaju istaknut znak MasterCard. Ista omogućava i plaćanje na Internetu budući da posjeduje CVC kod.
Za sve troškove učinjene karticom u zemlji ili inozemstvu devizni račun se tereti isključivo u valuti računa uz koji je kartica vezana, neovisno o valuti plaćanja.
Samo pripazite na Mastercard, jer paypal je ne pritvata za povlačenje novca. GOvorim o klasičnoj mastercard debit kartici. Mastercard gift možda prolazi ali ne možete dizati keš s te kartice.
Kakogod, preporučujem VISA electron jer je prisutnija i prihvaćenija za elektronsko poslovanje. Ja lično koristim SParkasse VISA electron debit.
Ako ste student, održavanje računa je oko 2KM a kartica je 6KM. Pokriveno je i e-bankarstvo.
Yapi Yapo wrote:ako ima neko da mi uz jutarnju kafu brzo kaže dal da otvorim karticu u Rajfajzenu ili UC, treba mi radi paypala. gdje je bolje? hitno jee
u uc nema naknade za vodjenje racuna ako taj mjesec nije bilo prometa na kartici, kod rfz ima naknada bez obzira na promet... od tebe zavisi koliko cesto ces koristiti karticu... samo vodi racuna da to bude visa sa ccv kodom, po potrebi napomeni za sta ce biti koristena
Yapi Yapo wrote:ako ima neko da mi uz jutarnju kafu brzo kaže dal da otvorim karticu u Rajfajzenu ili UC, treba mi radi paypala. gdje je bolje? hitno jee
u uc nema naknade za vodjenje racuna ako taj mjesec nije bilo prometa na kartici, kod rfz ima naknada bez obzira na promet... od tebe zavisi koliko cesto ces koristiti karticu... samo vodi racuna da to bude visa sa ccv kodom, po potrebi napomeni za sta ce biti koristena
trebalo bi biti sljedeći mjesec uplate i mjesec iza.. za dalje ne znam. i naravno podić ću pare odma za korištenje, i ako imam 0$ na bankovnoj kartici oćel ona ić u minus ili?
trebalo bi biti sljedeći mjesec uplate i mjesec iza.. za dalje ne znam. i naravno podić ću pare odma za korištenje, i ako imam 0$ na bankovnoj kartici oćel ona ić u minus ili?
ako ti legne uplata recimo 300 maraka, i ti na bankomatu podignes 300, iduceg prvog u mjesecu, stanje racuna ce ti biti umanjeno za iznos naknade, mislim da je oko 2 marke... pa ce ti sljedeca uplata od 300 maraka biti raspoloziva u iznosu od 298 maraka... ako ti nije dozvoljeno prekoracenje to je otprilike koliko mozes otici u minus...
Imam jedno pitanje.Moja rodica ima neke vece pare na stednji u banci.Sada na kartici na mobilnom bankarstvu ima uvid i u te novce i u karticu.Zeli da se registruje na paypall koliko je sigurno radi novca tj da li ce oni uopste vidjeti taj novac,
Mislim da su ti novci sigurni. Jedino što će joj skinuti 1.95$ za verifikaciju kartice sa paypalom, ali i to će da vrate odma' na paypal račun, tako da ništa se ne gubi.
ja nisam ja wrote:Za to vec znam nego mislim na novac na stednji(on nije na kartici vec na knjizici) da li oni imaju uvid u njega ili?
ooo pa gdje si ti genije
ne da ne vide taj novac nego ne vide uopste koliko ima bilo kakvog novca na racunu
kada uradis placanje paypal (ne ll nego l) "povuce" od tvoje banke sa tvog racuna onoliko koliko je trazeno, PP nema predstave imas li na racunu 2$ ili 2.000.000$
ipak da sam na mjestu tvoje rodice ja bih otvorio poseban racun za tu namjenu jer ne bih rizikovao bilo sta
Kod nje je sve u jednoj banci samo do sada nije imala uvid na mobilnom bankarstvu u taj novac sada ima (druga vrsta stednje).Znaci sto se paypala tice sigurno je?
ja nisam ja wrote:Za to vec znam nego mislim na novac na stednji(on nije na kartici vec na knjizici) da li oni imaju uvid u njega ili?
ooo pa gdje si ti genije
ne da ne vide taj novac nego ne vide uopste koliko ima bilo kakvog novca na racunu
kada uradis placanje paypal (ne ll nego l) "povuce" od tvoje banke sa tvog racuna onoliko koliko je trazeno, PP nema predstave imas li na racunu 2$ ili 2.000.000$
ipak da sam na mjestu tvoje rodice ja bih otvorio poseban racun za tu namjenu jer ne bih rizikovao bilo sta
Pa već joj je na posebnom računu, štednom, ili kako ona to zove "na štednoj knjižici". Taj račun nije povezan sa karticom tako da njega ne može niko pipnuti bez nje. To što taj račun vidi u elekronskom bankarstvu nema veze s tim već je samo da može prebaciti s jednog računa na drugi a da ne ide u banku, ali za to treba token tj. two-factor authentication.