Pa ne bih baš rekao da je Denver jaci na pozicijama 4 i 5...oni tu rotiraju Nene-a,Martina i Andersona...s druge strane,kod Lakersa su u rotaciji Bynum,Gasol i Odom...ja ne vidim po cemu je ovaj trojac iz Denvera kvalitetniji (možda u defanzivi,ali i to je upitno)...ja mislim da Lakersi imaju jacu i produktivniju unutrašnju liniju.cikcanga wrote:Pa je l' ti stvarno mislis da je ono sinoc bilo pravo lice Denvera?LSD wrote: hahhahaha koji kralj ...plasman u finale nije upitan,jel![]()
...kako samo samouvjereno zvuciš
,ali dobro...svako ima svoje prognoze i nadanja.
JR Smith nije pokazao neku igru sinoc (katastrofalno je šutirao sl.bacanja)
Billups se probudio iz sna tek u drugom poluvremenu,ali je svima jasno kakav je to play...iako svi gledaju u Mela kao najvecu zvijezdu tima,ipak je Billups lider Denvera na parketu.
Nene je ove godine proigrao i napredovao... dokazao da ima kvalitet.
O Melu se manje-više sve zna...i sinoc je dokazao da je trenutno jedan od najboljih krila na svijetu (meni licno draži od LeBrona)
Sve to stoji,ali na drugoj strani ih cekaju Lakersi...iskusan tim u najboljim godinama (ni premladi,ni prezeleni,ni prestari,ni prespori)...tim koji je sazrio ko kruškaza nove titule...Lakersi i kad igraju loše (a sinoc su igrali ispod svog nivoa) opet pobjeđuju jer imaju pobjednika na terenu (Kobe) i još veceg na klupi (Jackson)...Odom,Gasol,Fisher su preiskusni igraci koji znaju kako se igra i pobjeđuje u play-offu...tu su još Bynum buducnost Lakersa,Ariza vrlo koristan igrac.
Pa kako si tako siguran da plasman Nuggetsa u veliko finale nije upitan??
Ova ekipa je u prvoj cetvrtini pokazala pravo lice,nakon cega su stali.
Ustvari,stala je klupa.Napominjem,najbolja klupa lige,tako da je malo glupo ocekivati da najbolja klupa lige
ponovno zakaze.Zar ne?
Kao sto sam objasnjavao i ranije,Denver ima apsolutnu dominaciju na kecu i na centarskim linijama.
Ja kad sam govorio da je K-Mart jedna od najboljih,ako ne i najbolja defanzivna cetvorka lige,vi ste se smijali.Eto.
Melo ne najkompletniji napadacki SF lige.Kao sto je Avdic sinoc rekao,nema slabe strane u napadu,tako da je apsurdno
ocekivati da ce ga neko limitirati na 10 poena kao sto je Neelix tvrdio.
Jones i Carter su solidno igrali odbranu na "Kobetu",naravno,uz par pomalo smijesnih defanzivnih faulova,ipak je ovo
playoff.Naravno da se vec u slj. utakmici ocekuje znacajno poboljsan napadacki ucinak J.R.-a i Kleize.
Takoder,se zaboravlja da je Peppsi centar neosvojiva tvrdava jos tamo negdje od februara,marta.
Denver je trenutno bolja momcad,samo sto pojedini fanovi LAL ili malo slabije upuceni fanovi NBA kosarke to ne vide,ili
ne zele da vide.
Martina sam zaboravio...njemu svaka cast,vrlo dobar je i sad ali to nije onaj K-Mart iz perioda Netsa...operacije oba koljena su mu ogranicile eksplozivnost i brzinu.
Denver je naravno jaci na 1 i na 3...ali na ostalim nije.
Govoriš o klupi i dominaciji igraca Denvera sa klupe...ni tu se ne mogu složiti,iako je statisticki klupa Denvera najjaca u NBA...ali to je važilo da regularni dio sezone...play-off donosi nova "pravila"...Lakersi imaju opaku klupu sigurno,Vujacic, Farmar i Walton znaju odigrati odlicno (znaju i katastrofalno,i to stoji) pogotovo u play-offu...Odom ove godine nije starter i jedan je od najboljih 6 igraca lige.