Citati koje bi podijelili s drugima
Moderator: Chloe
- žuta lala
#3426 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ne znam s kim se vi družite, ali ja već više meseci, kako sednem za neki sto, čujem kukanje.
Žale se ljudi na dinar, na cene, na penzije, na situaciju ovde ili tamo, na mlade, na stare... I kukaju...
Sve mi je dosadnije zato, da se viđam i da se srećem. Pa mi je lepše da se zatvorim u svoju sobu... da prelistam neku poštenu knjigu i da još malo verujem, đavo ga odneo, da na svetu ima i lepih stvari...
A ima ih. Verujte.
Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drukčije budni?
Stvari koje su snažnije od tebe, jake su, jer samo ti ih vidiš kao jake. Zauzdaj konja, postaće krotak i veran. Zajaši potok i biće sluga vodenici. Podigni krov nad glavom, i šta ti mogu mećave,
pljuskovi ili sunce.
Bogat sam. Imam oči. Ruke. I pune džepove dobrih reči.
Srce se nema da se ima.
Srce se ima da ga daš svima.
I kad se jednom u dubokoj starosti sretnemo u nekom domu penzionera, pa pred Novu godinu ili neki drugi praznik odigramo zajedno jedan valcer ili tango, i zaljubimo se jedno u drugo 3681. put, neka i to bude samo prva ljubav i nijedna više.
Hajde da podelimo svet ovako:
Nebo Tebi- zvezde meni,
Sunce Tebi- svetlost meni,
more Tebi- talasi meni!!!
Ma ne, bolje ovako: sve Tebi, a ti meni...
(Miroslav Mika Antić)
Žale se ljudi na dinar, na cene, na penzije, na situaciju ovde ili tamo, na mlade, na stare... I kukaju...
Sve mi je dosadnije zato, da se viđam i da se srećem. Pa mi je lepše da se zatvorim u svoju sobu... da prelistam neku poštenu knjigu i da još malo verujem, đavo ga odneo, da na svetu ima i lepih stvari...
A ima ih. Verujte.
Ne sanjamo svi jednako i to nikome ne smeta. A zašto svima smetamo kad smo drukčije budni?
Stvari koje su snažnije od tebe, jake su, jer samo ti ih vidiš kao jake. Zauzdaj konja, postaće krotak i veran. Zajaši potok i biće sluga vodenici. Podigni krov nad glavom, i šta ti mogu mećave,
pljuskovi ili sunce.
Bogat sam. Imam oči. Ruke. I pune džepove dobrih reči.
Srce se nema da se ima.
Srce se ima da ga daš svima.
I kad se jednom u dubokoj starosti sretnemo u nekom domu penzionera, pa pred Novu godinu ili neki drugi praznik odigramo zajedno jedan valcer ili tango, i zaljubimo se jedno u drugo 3681. put, neka i to bude samo prva ljubav i nijedna više.
Hajde da podelimo svet ovako:
Nebo Tebi- zvezde meni,
Sunce Tebi- svetlost meni,
more Tebi- talasi meni!!!
Ma ne, bolje ovako: sve Tebi, a ti meni...
(Miroslav Mika Antić)
- frameni
#3427 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Veoma su česte noći kad nemir ne da usnuti. Nemir koji je isprva sladak i drag, a što duže zalazi u noć biva sve teži i mučniji.
Teško je po dušu da osjećanja koja su vezana uz događaje našeg života ne umiru zajedno s tim događajima. Nego i kad nestane lica i krajeva koji su bili podlogom osjećanjima, ona ostaju živa i svježa, i to ne u liku sjećanja nego istinita i moćna kao u dan doživljaja. A kako su izgubila svaku realnu podlogu, bude bol i čežnju, tresu dušom kao nezaštićenim stablom, hrane se nemirom srca, kradu sadašnjost i truju budućnost.
I još se često u noći pitam: otkud ovaj nemir?!"
Ivo Andrić
Teško je po dušu da osjećanja koja su vezana uz događaje našeg života ne umiru zajedno s tim događajima. Nego i kad nestane lica i krajeva koji su bili podlogom osjećanjima, ona ostaju živa i svježa, i to ne u liku sjećanja nego istinita i moćna kao u dan doživljaja. A kako su izgubila svaku realnu podlogu, bude bol i čežnju, tresu dušom kao nezaštićenim stablom, hrane se nemirom srca, kradu sadašnjost i truju budućnost.
I još se često u noći pitam: otkud ovaj nemir?!"
Ivo Andrić
- hanny12
#3428 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Vjerujem da se sve događa s razlogom! Ljudi se mjenjaju, da biste naučili da ih pustite. Stvari ne idu kako treba, da biste znali da procjenite kada ste u pravu. Vjerujete u laži, da biste na kraju naučili da ne vjerujete nikome osim sebi. Ponekad, dobre stvari propadaju, tako da možete očekivati da će više dobrih stvari pasti i na vas.
(Merilin Monro)
(Merilin Monro)
- alchak.ba
#3429 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
gdje su potrebne ruke, rijeci su suvisne - Aesop -
-
TetkaSara
- Location: Za neke knjige sam emotivno vezana. Više nego za neke ljude.
#3430 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ja sam žena...
Guram vrata na kojima pise " VUCI."
Smijem se više kada pokušavam da objasnim zašto se smijem...
Uđem u sobu i zaboravim zašto sam došla tu...
Kažem " Duga je to priča" i kada nije, samo zato što ne želim da je ispričam...
Ja plačem više nego što ti misliš da plačem...
Ja brinem o ljudima koji ne brinu o meni...
Ja sam jaka, jer moram biti, a ne zato što želim...
Ja slušam tebe, čak i kada ti mene ne slušaš...
Da, ja sam žena!
Guram vrata na kojima pise " VUCI."
Smijem se više kada pokušavam da objasnim zašto se smijem...
Uđem u sobu i zaboravim zašto sam došla tu...
Kažem " Duga je to priča" i kada nije, samo zato što ne želim da je ispričam...
Ja plačem više nego što ti misliš da plačem...
Ja brinem o ljudima koji ne brinu o meni...
Ja sam jaka, jer moram biti, a ne zato što želim...
Ja slušam tebe, čak i kada ti mene ne slušaš...
Da, ja sam žena!
- alchak.ba
#3431 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Htio bih da budem gospodin
i izbjegnem reakcije bijesne
ali recu kao pravi primitivac
ko te kara nek' ti pise pjesme
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#3432 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
alchak.ba wrote:Htio bih da budem gospodin
- žuta lala
#3433 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Protiv neprijatnih istina ima samo jedan lijek - treba se s njima pomiriti" (Albert Camus)
"Nijedan cilj nije toliko uzvišen da bi opravdao nečasna sredstva." (Albert Einstein)
"Ja smatram da dobra žena nadahnjuje čovjeka, da ga sjajna žena interesuje, lijepa žena ga očara, a osjećajna žena ga zadobija." (Anatole Francois)
"Privlačna je samo ženidba iz ljubavi; oženiti se djevojkom samo zato što je ona simpatična isto je što i kupiti nepotrebnu stvar zato što je lijepa. U bračnom životu najvažnija spona je ljubav, spolna privlačnost, jedno tijelo, a sve drugo nesigurno je i dosadno ma kako smo pametno proračunali. Dakle, nije riječ o privlačnoj djevojci, nego o voljenoj." (Anton Pavlovič Čehov)
"Ima mnogo rasparenih ljudi i mnogo neparnih kombinacija. To je česta životna priča. Ili ste sami, ili ste suvišni." (Duško Radović)
"Nijedan cilj nije toliko uzvišen da bi opravdao nečasna sredstva." (Albert Einstein)
"Ja smatram da dobra žena nadahnjuje čovjeka, da ga sjajna žena interesuje, lijepa žena ga očara, a osjećajna žena ga zadobija." (Anatole Francois)
"Privlačna je samo ženidba iz ljubavi; oženiti se djevojkom samo zato što je ona simpatična isto je što i kupiti nepotrebnu stvar zato što je lijepa. U bračnom životu najvažnija spona je ljubav, spolna privlačnost, jedno tijelo, a sve drugo nesigurno je i dosadno ma kako smo pametno proračunali. Dakle, nije riječ o privlačnoj djevojci, nego o voljenoj." (Anton Pavlovič Čehov)
"Ima mnogo rasparenih ljudi i mnogo neparnih kombinacija. To je česta životna priča. Ili ste sami, ili ste suvišni." (Duško Radović)
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#3434 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Uprkos danima sivim,
kad vidiš neku kometu
da vidik zarumeni,
upamti: to ja još uvek
šašav letim i živim...
Mika Antić
kad vidiš neku kometu
da vidik zarumeni,
upamti: to ja još uvek
šašav letim i živim...
Mika Antić
- _aja_
#3435 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Život je ljubav. Poslije nekoliko bolnih amputacija, konačno i definitivno, moj način života postaje ljubav. Nisam amputirala niti nogu, niti dojku. Odstranila sam, iz svog života, osobe koje su mi trovale krv i stvarale divlje tumorsko tkivo. Radi samozaštite, odlučno i mirno, presjekla sam pupčanu vrpcu, pazeći da ni ja niti druga osoba ne iskrvarimo. Cilj je da amputaciju svi lijepo preživimo.
Berka NEZIĆ
Berka NEZIĆ
- dust in the wind
#3436 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
“Čim jedna vlada osjeti potrebu da svojim građanima obećava putem plakata mir i blagostanje, treba biti na oprezu i očekivati obrnuto od toga.” – Ivo Andrić
- hanny12
#3437 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Svi me gledajte krivo,
ljutite se, odmahujte glavom,
svejedno mi je, ovdje sam,
ne odričem se veze od koje nemam bliže,
raspnite me ako hoćete za ovu ljubav,
zar se može protiv nje?
Meša Selimović
ljutite se, odmahujte glavom,
svejedno mi je, ovdje sam,
ne odričem se veze od koje nemam bliže,
raspnite me ako hoćete za ovu ljubav,
zar se može protiv nje?
Meša Selimović
- tendzera
#3438 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
“Ljubav svakodnevno čini čuda: oslabljuje jake, a jača slabe; budale čini mudrima, a mudrace budalama; promiče strasti, uništava razum; jednom riječju, preokreće sve naopako.”
Marguerite de Valois
Marguerite de Valois
- dust in the wind
#3439 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Nemoj provoditi vrijeme s nekim kome nije stalo provoditi ga s tobom.
Gabriel Garcia Marquez
Gabriel Garcia Marquez
- alchak.ba
#3440 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Gotovo svako se rodi kao genije a umre kao idiot." - Bukowski
- potočanka
#3441 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
al' ni ja više nisam ovdje, već negdje drugdje, odakle očajnički pokušavam da se vratim sama sebi... 
p.š.
p.š.
-
TetkaSara
- Location: Za neke knjige sam emotivno vezana. Više nego za neke ljude.
#3442 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Prava ljubav je slijepa! Jeste. I mi smo bili najveći slijepci, i mislim da se niko nije volio kao mi i uživao u svakom trenutku provedenom zajedno. Bili smo posebni i potpuni slijepci, bili smo savršeni slijepci, koji ništa drugo nisu vidjeli, samo jedno drugo! Kažu da svi slijepci dođu na raskrsnicu, raskrsnicu bez putokaza, kada sami moraju odabrati put... Sklapam oči i jasno vidim, vidim nas dvoje na toj raskrsnici, stojimo kao dva stranca, bez imena i adrese, jezika i pravog puta. Gdje sve izgleda ispravno, a potpuno pogrešno je... Sami smo, odvojeni jedno od drugog. Razmišljam, stalno razmišljam; nema nikoga da mi pomogne, da mi pokaže put, da vrati vjeru u mene, sklopi mi oči i vrati na sedmo nebo. Mislim da počinjem da ozdravljam, da sve jasnije vidim svijet oko sebe, ali osjećaji postaju haotični, baš kao i ta raskrsnica. Kojim putem krenuti? Šta odlučiti? Mi smo savršeni par. Posebni smo. Niko se ne voli kao mi. Mi smo suđeni jedno drugom. Mi smo srodne duše. Naša ljubav je neuništiva. I onda ta raskrsnica... Kad otvoriš oči i pogledaš bolje, počneš da se preispituješ, razmišljaš... Spustiš se na tlo; nisi više na sedmom nebu. Ljubav više nije slijepa! Mi nismo više dva savršena slijepca kojima ništa nije važno osim da su zajedno, da se drže za ruke.
Uvidiš probleme, pokušavaš ih riješiti, a ustvari samo ih pokrivamo svilenim osjećajima i pokušavamo da se vratimo na dva slijepca. Ali svila lako spadne i ponovo se vraćamo na problem i ponovo ga pokušavamo riješiti; samo se vrtimo u krug... Dok jedno potpuno ne ozdravi i shvati ili bar pomisli da treba odabrati jedan put i krenuti s te raskrsnice... Ali ne idu istim putem. Rastaju se. Možda ipak nisu suđeni jedno drugom. Možda ipak nisu savršeni slijepci!"
I onda kada je sama sebi obećala da nikada neće voljeti nekoga,pojavio se on.Glumio je da je voli,uvijek ju je grlio,govorio joj da je jedina.Natjerao ju je da se zaljubi u njega..Previše se svađala sa prijateljima zbog njega,govorili su joj da je kreten,ženskaroš,da će je prevariti,povrijediti..Znala je ona to,ali ipak,nadala se da se promjenio,da nije onaj stari,da je postao bolji i da je stvarno voli.Sve je bilo tako savršeno,dok on nije rekao istinu,po prvi puta.Slomio ju je,plakala je,vrištala,dozivala njegovo ime,ali nije bilo vrijedno.Tek tada je shvatila da je trebala slušati prijatelje..Prošlo je dosta vremena od toga,svidjeli su joj se i drugi dečki,izlazila je s drugima.Ali,nijedan nema onaj osmjeh,one predivne oči,s nijednim nije mogla pričati o svemu,i što je najvažnije,nijednog od njih nije zavoljela.Jednostavno,nijedan ga neće moći zamjeniti,nikada.
Uvidiš probleme, pokušavaš ih riješiti, a ustvari samo ih pokrivamo svilenim osjećajima i pokušavamo da se vratimo na dva slijepca. Ali svila lako spadne i ponovo se vraćamo na problem i ponovo ga pokušavamo riješiti; samo se vrtimo u krug... Dok jedno potpuno ne ozdravi i shvati ili bar pomisli da treba odabrati jedan put i krenuti s te raskrsnice... Ali ne idu istim putem. Rastaju se. Možda ipak nisu suđeni jedno drugom. Možda ipak nisu savršeni slijepci!"
I onda kada je sama sebi obećala da nikada neće voljeti nekoga,pojavio se on.Glumio je da je voli,uvijek ju je grlio,govorio joj da je jedina.Natjerao ju je da se zaljubi u njega..Previše se svađala sa prijateljima zbog njega,govorili su joj da je kreten,ženskaroš,da će je prevariti,povrijediti..Znala je ona to,ali ipak,nadala se da se promjenio,da nije onaj stari,da je postao bolji i da je stvarno voli.Sve je bilo tako savršeno,dok on nije rekao istinu,po prvi puta.Slomio ju je,plakala je,vrištala,dozivala njegovo ime,ali nije bilo vrijedno.Tek tada je shvatila da je trebala slušati prijatelje..Prošlo je dosta vremena od toga,svidjeli su joj se i drugi dečki,izlazila je s drugima.Ali,nijedan nema onaj osmjeh,one predivne oči,s nijednim nije mogla pričati o svemu,i što je najvažnije,nijednog od njih nije zavoljela.Jednostavno,nijedan ga neće moći zamjeniti,nikada.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#3443 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
To carry a secret is to play with fire. Try to pass it on and you risk hurting someone else. Hold on to it and eventually you'll get burned.
- ptičica
#3444 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"To je česta životna priča. Ili ste sami, ili ste suvišni."
Duško Radović
Duško Radović
- dust in the wind
#3445 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Tužna je stvar nemati prijatelje, ali je još tužnija stvar nemati neprijatelje.
Che Guevara
Che Guevara
- alchak.ba
#3446 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"iskrenost je prvo pglavlja mudrosti" - Tomas Jefferson
- partybrakerica
#3447 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
_aja_ wrote:Život je ljubav. Poslije nekoliko bolnih amputacija, konačno i definitivno, moj način života postaje ljubav. Nisam amputirala niti nogu, niti dojku. Odstranila sam, iz svog života, osobe koje su mi trovale krv i stvarale divlje tumorsko tkivo. Radi samozaštite, odlučno i mirno, presjekla sam pupčanu vrpcu, pazeći da ni ja niti druga osoba ne iskrvarimo. Cilj je da amputaciju svi lijepo preživimo.
Berka NEZIĆ
- alchak.ba
#3448 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Istina je da ce te svako povrijediti. Vazno je samo pronaci one koji su vrijedni patnje. - Bob Marley -
- janje_
#3449 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
ako nemaš neprijatelja, okreni se oko sebe - nešto ne radiš dobro.. Dr. House.. 
- tendzera
#3450 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Citati su odraz duse. U njima vidis sebe.
Sretan ili tuzan, uvjek postoji citat u kojem ces se pronaci.
Sretan ili tuzan, uvjek postoji citat u kojem ces se pronaci.