Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vrbas1979

#3426 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by vrbas1979 »

123456789 wrote:
Bimmer_ wrote: Kad trazimo svoja prava najgori smo, a kada treba voziti besplatno, skupljati novac, dati podrsku svi nas zovu?
Gdje su bili ostali kad smo dolazili da pruzimo podrsku na posljednim protestima? kad sam usao na celu kolone kod parlamenta bila je skika ko da majka sina zeni.
Kao prvo, vi niste dosli tu radi protesta za JMBG vec radi svojih "protesta" :) Shvatam sta zelite, i ja sam za to da se nelgalci ukinu no prvo pometite ispred svoga praga! I da, tu ste bili kao pritisak na vladu da ubrza proces sklanjanja nelegalaca s ulica. I opet, niko vas nije pozvao da blokirate :)

I da, da vam je toliko stalo, niko ne bi onu bagru preveza u 4 ujutro kada ih je policija izvela. Nemojte pretjerivati i izigravati nevinasca.
Mi trazimo da se uklone svi pocevsi od onih koji voze pod reklamom Sarajevo taxi pa dalje, niko ne treba da bude postedjen...
Izvini, ali LAZES!! Da se to radi, prijavljivali bi "kolege" sa standova koji nisi legalni. VI TO NE RADITE!
Sve receno i objasnjeno

Ali ne mozes ti to nikome dokazati... Bas vole prcati ljude u mozak kako u svom autu, a platimo im, evo i na forumu.

Svaka cast izuzetcima, ali...

sema911s je napisao/la:evo najblizi stand mi je na malti kod spid binga i tu vam sada stoje skoda octavia ima ta table,. reno laguna nema, golf 3 nema table, sivi golf 4 nema table, mercedes w210 crni nema table, passat bjela(il siva) ima table
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3427 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Chmoljo »

mirzet87sa wrote: Cuj kakve veze ima, pa normalno da ima. Od pdva se puni budzet, od njeg idu plate, zdravstveno, socijalno itd itd. Opet ti o inspekciji i policiji, shvati, policija NE SMIJE jednostavno NE SMIJE, STRAH IH JE, nazovi to kako hoces da zaustav i izbaci iz saobracaja jednog zutog taksija, jer ce im kuca bit minirana a djeca provozana u gepeku. Ti il se pravis il ne znas ko je pravi vlasnik ovih divljih taksista.
S tobom ne vrijedi fakat raspravljat, jer tri ciste u glavi nemas. Cuj kupujul taksisti original cdove klincima, pa kupujes li ti, kupujel tvoj komsija, a rodjak ti? Sta je sa dijelovima kad se pokvari auto, jel narucujes original iz njemacke odakle je auto izaslo? A ulje, nista iz salona, sa benzinske pumpe uzimas? Sta je sa vodom, sto kupujes janu a ne nasu? Kakav si ti primitivac i papak jos vidio nisa. Zasto bi gradjani vodili brigu o njihovim problemima? Jer to nije samo problem taksista, to je problem cijelog grada. Kanton sarajevo je u - preko 500.000km radi divljaka, edukacija je majka znanja, a ne pretpostavka. A od tih para, cisto za tvoju informaciju, snadbjeva se grad sarajevo i njihovi gradjani, a ne gradjani istanbula.
Na kraju krajeva, nauci sta znaci rijec samostalni radnik. To sto te crveni zuti plavi ljubicasti ne odbija je iz razloga sto su d.o.o. firma i rade za 1 covjeka koji ih placa, ne rade sami za sebe ko sa taxi.
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» mirzet87sa

2 sedmice

respo je zaradio ban na drugoj temi.
johntra

#3428 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by johntra »

moguli se autu bez TA tabli, koje taksira, na licu mjesta oduzeti reg oznake? ili se samo smije firma oduzeti?
seoBIH

#3429 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by seoBIH »

Ma moze se sve ali su u talu i nista nece. Da li njihove kolege sa standova zivkaju policiju svako malo vidio bi ti drugu pricu, a ovde prosipaju kako se ne mogu boriti i tuci s njima. To ti niko ne trazi, uslikaj vozilo, slozi prijavu policiji, pa tako vas 100-200 svaki dan slazete prijave neko ce morati reagovati.

Al' jok, volite vi s njima sale zbijati, jesti i piti...

Rece mi neki dan kolega da ima provjeren info da nelegalci placaju ovima na standu odredjen iznos pa ih ovi ne prijavljuju. Kao neka je 5 nelegalaca mjesecno na standu, po stoju ostali rasporede izmedju sebe i svima super :)
Bimmer_

#3430 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

123456789 wrote:Ma moze se sve ali su u talu i nista nece. Da li njihove kolege sa standova zivkaju policiju svako malo vidio bi ti drugu pricu, a ovde prosipaju kako se ne mogu boriti i tuci s njima. To ti niko ne trazi, uslikaj vozilo, slozi prijavu policiji, pa tako vas 100-200 svaki dan slazete prijave neko ce morati reagovati.

Al' jok, volite vi s njima sale zbijati, jesti i piti...

Rece mi neki dan kolega da ima provjeren info da nelegalci placaju ovima na standu odredjen iznos pa ih ovi ne prijavljuju. Kao neka je 5 nelegalaca mjesecno na standu, po stoju ostali rasporede izmedju sebe i svima super :)
Hajde ozbiljno razmisli o tome, vidjet ces da je smijesno :D Hajd da ne sirimo idemo na prostu matematiku nek taj divljak njemu uzme 5 voznji dnevno (one od 3KM) puta 30 dana u mjesecu isplati li se njemu gledat njega tu sa tih 100KM, mislim dokle ljudi idu sa pricama to je fkt smijesno.
Prije 20-tak dana je stajao Zuti taksi na mom standu pomjesan sa nama i pili kafu u obliznjem kaficu, za par dana cujem pricu kako izdajemo mi na standu Zutom mjesto da radi sa nama, kako smo mi u talu sa njim samo krijemo, ne kontam ljude koji smisljaju te teorije...
Druze mi u udruzenju imamo preko 1000 slika, sve uredno sa napisanim brojem tablica i modelom auta da se ne bi mucili, odneseno u policiju i inspekciju, niko nista. Mjesecima smo skupljali podatke i slike...
Pa nas toliko zeli da rijesi taj problem i radi na tome godinama a ti se sad nasao da kazes kako mi to mozemo nego necemo :lol:
Jos jedna stvar sto se tice tih prijava ne poznajemo se mi svi izmedju sebe niti znamo vozila, ja kad sam izasao sa BMW-on da radim prvi dan, imao sam svu dokumentaciju sve uredno, cim sam uzeo prvu voznju i vratio se na stand bio sam prijavljen od kolege (znam i kojeg), lik mislio novi divljak i odmah prijavio. Tako isto ne poznajem ja nekog sa Ilidje, Vogosce... i kad ga vidim na cesti ne znam ja je li on negdje uopste bio na standu ili je tek poceo radit na divlje a i zaboli me, zapisem table i saljem prijavu... Prosta logika koja potapa te teorije
Last edited by Bimmer_ on 25/06/2013 17:12, edited 2 times in total.
Bimmer_

#3431 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

johntra wrote:moguli se autu bez TA tabli, koje taksira, na licu mjesta oduzeti reg oznake? ili se samo smije firma oduzeti?
Mislim da moze to uraditi samo inspekcija ne moze policajac sam, samo to rijetko rade. Oduzme mu firmu i tablice, napisu kaznu. On kad plati kaznu dodje kod njih u poreznu sa potvrdom da je platio i oni mu uredno vrate njegve tablice i firmu a on onda upre jos vise da radi da nadoknadi kaznu...
kako to

#3432 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by kako to »

Bimmer_ wrote:
drugi_profil wrote:@bimmer
pocistite u svojim redovima. Vas predstavlja kriminalac i normalno da je takva slika onda o svima vama.
Imate gomilu razbojnika pod taksi tablama i necete da ih vidite.
Lakse je upirati u drugog prst.
Mi trazimo da se uklone svi pocevsi od onih koji voze pod reklamom Sarajevo taxi pa dalje, niko ne treba da bude postedjen...
Od protesta se odustaje i stalo se prolongiraju samo sbog gradjana a u protivnom bi davno stupili u strajk
Ee fala Vam puno :)
vrbas1979

#3433 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by vrbas1979 »

Zabranjeno taksiranje rent-a-car vozilima u Sarajevu
http://www.klix.ba/vijesti/bih/zabranje ... /130628072
Zatamnjena stakla

#3434 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Zatamnjena stakla »

Bimmer, je l' se može živjet od taksiranja, baš me zanima. Eto, ne moraš reći koliko ti zarađuješ ali u prosjeku koliko moraš platit državi ili kome već.. Zanima me :mrgreen:
mahalas505

#3435 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mahalas505 »

Bimmer_ wrote:
Faruk wrote:divni ljudi taksisti :D sve ih ista majka rodila

ne kontam zašto ja moram da ispaštam (blokada ulica) jer se oni bore za svoja prava?
neka to riješe sa nadležnima, a ne da opet svako kome se digne blokira grad

opet najebaše građani
Kad trazimo svoja prava najgori smo, a kada treba voziti besplatno, skupljati novac, dati podrsku svi nas zovu?
Gdje su bili ostali kad smo dolazili da pruzimo podrsku na posljednim protestima? kad sam usao na celu kolone kod parlamenta bila je skika ko da majka sina zeni. Ljudi nas ljubili slikali niko bolji od nas. Policija nas tjerala i pisala naloge zbog toga. A kad se trebamo boriti za svoja prava ne da nemamo podrsku nego nas jos popljuju pojedinci. (cast izuzetcima kojih ima mnogo na nasu radost)
Naravno da ste najgori(Sa Taxi), s obziromi koliko pojedini od vas imaju radnog staza sa taxijem, zalosno je vidjeti njihovo ponasanje. Ovo "besplatno" nema nigdje, to "bespatno" je dobar nacin samopromocije i reklame.
Bimmer_ wrote:
drugi_profil wrote:@bimmer
pocistite u svojim redovima. Vas predstavlja kriminalac i normalno da je takva slika onda o svima vama.
Imate gomilu razbojnika pod taksi tablama i necete da ih vidite.
Lakse je upirati u drugog prst.
Od protesta se odustaje i stalo se prolongiraju samo sbog gradjana a u protivnom bi davno stupili u strajk
I nakon toliko godina, i tek nakon uvodjenje konkurencije, polako se shvata da ipak nisu za sve krivi gradjani.
vrbas1979 wrote:Zabranjeno taksiranje rent-a-car vozilima u Sarajevu
http://www.klix.ba/vijesti/bih/zabranje ... /130628072
Ja mislim da ce ipak poslije ovoga Sa Taxi poboljsati usluge.
Sorel wrote:Bimmer, je l' se može živjet od taksiranja, baš me zanima. Eto, ne moraš reći koliko ti zarađuješ ali u prosjeku koliko moraš platit državi ili kome već.. Zanima me :mrgreen:
Ja mislim da ne moze, ali eto nek prozvani bolje odgovori. Ipak je to "golo" prezivljavanje, kako je shvatiih iz price Sa Taxi-ja.
miki.ba

#3436 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by miki.ba »

E jeste naopaki majko draga, ljudi pošteno rade 8-10 sati dnevno, u svom vozilu, placaju sebi sve sami, zdravstvo, socialno itd, a vi ih ovdje kritikujete baš kao da rade u vladi kanton i zavrcu vam vodu. :-)
Ohanite malo, ljudi rade više nego prosjecno, oko 60 sati sedmicno, a zarađuju prosjecno.

PS. Šatro ukinuli rent-a-car vozila, a mene jutros vozio baš taj. :-)
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#3437 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Entropio »

miki.ba wrote:PS. Šatro ukinuli rent-a-car vozila, a mene jutros vozio baš taj. :-)
Pa što si sjeo u rent a car? Što nisi čekao da naiđe legalan taxi?
VenomousV

#3438 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by VenomousV »

miki.ba wrote:E jeste naopaki majko draga, ljudi pošteno rade 8-10 sati dnevno, u svom vozilu, placaju sebi sve sami, zdravstvo, socialno itd, a vi ih ovdje kritikujete baš kao da rade u vladi kanton i zavrcu vam vodu. :-)
Ohanite malo, ljudi rade više nego prosjecno, oko 60 sati sedmicno, a zarađuju prosjecno.

PS. Šatro ukinuli rent-a-car vozila, a mene jutros vozio baš taj. :-)

nisi procitao onaj dio "u roku od osam dana" :roll:
i sto uopce zaustavljas takvo vozilo?

ja sam sinoc opet imala fino iskustvo samo ne zapamtih broj, cijena je bila 5,4 KM a momak rece ok je 5, dadoh mu 5,3 jer nisam imala jos 10 Pfeninga :D
miki.ba

#3439 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by miki.ba »

Entropio wrote:
miki.ba wrote:PS. Šatro ukinuli rent-a-car vozila, a mene jutros vozio baš taj. :-)
Pa što si sjeo u rent a car?
Da bi došao od tacke a do tacke b.
Što nisi čekao da naiđe legalan taxi?
Nisam imao vremena.
Bimmer_

#3440 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

Sorel wrote:Bimmer, je l' se može živjet od taksiranja, baš me zanima. Eto, ne moraš reći koliko ti zarađuješ ali u prosjeku koliko moraš platit državi ili kome već.. Zanima me :mrgreen:
Svi doprinosi osim clanarine udruzenju se placaju drzavi...
Moze se zivjeti, neko zaradjuje malo, neko mnogo vise sve zavisi od nas samih ali ja recimo mogu solidno zaraditi na taxi-u + prihodi sto imam sa druge strane, zivim iznadprosjecno dobro.

Ali kako napisat sve zavisi od nas, ja recimo nekad znam da za dan ne stanem na stand niti koristim radio stanicu nikako, citav dan vozim samo na pozive na mobitel, dok recimo kolega neki nema nikako poziva na mobitel niti radio sistem radi samo sa standa, nikad ne kruzi po gradu. Nasi doprinosi se drasticno razlikuju...
Zavisi i kakva je klijentela na poziv, ja sam jucer vozao neke Turke, poslovno dosli, oni samo pitaju jesi li Bosnjak i bitno je da je dobar i cist auto. Ljudi placaju po 10-20KM (zavisi koliko imaju sitno) za voznju od hotela Saraj do Bascarsije (voznja cca 2,5KM) taksimetar ih uopste ne zanima, on placa koliko on misli da treba. Vozio sam njih par drupa naizmjenicno citav dan.
branimir stulic

#3441 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by branimir stulic »

Stanje ce biti bolje kada se uvedu fiskalne kase... A to dolazi - uskoro.
Bimmer_

#3442 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

branimir stulic wrote:Stanje ce biti bolje kada se uvedu fiskalne kase... A to dolazi - uskoro.
Ne bih rekao ;)
Horasio_Sarajlic

#3443 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Horasio_Sarajlic »

Bimmer_ wrote:
Svi doprinosi osim clanarine udruzenju se placaju drzavi...
Moze se zivjeti, neko zaradjuje malo, neko mnogo vise sve zavisi od nas samih ali ja recimo mogu solidno zaraditi na taxi-u + prihodi sto imam sa druge strane, zivim iznadprosjecno dobro.

Ali kako napisat sve zavisi od nas, ja recimo nekad znam da za dan ne stanem na stand niti koristim radio stanicu nikako, citav dan vozim samo na pozive na mobitel, dok recimo kolega neki nema nikako poziva na mobitel niti radio sistem radi samo sa standa, nikad ne kruzi po gradu. Nasi doprinosi se drasticno razlikuju...
Zavisi i kakva je klijentela na poziv, ja sam jucer vozao neke Turke, poslovno dosli, oni samo pitaju jesi li Bosnjak i bitno je da je dobar i cist auto. Ljudi placaju po 10-20KM (zavisi koliko imaju sitno) za voznju od hotela Saraj do Bascarsije (voznja cca 2,5KM) taksimetar ih uopste ne zanima, on placa koliko on misli da treba. Vozio sam njih par drupa naizmjenicno citav dan.
Ja imam dvojicu prijatelja i rođaka koji su taksisti, ako bas max. rade, sto znaci 10 do 12 sati na dan, svaki mjesec kada plate poreze i sve ostalo, oni su "dobri" 3.000 do 4.000 maraka, naravno sva trojica voze nova auta i onako normalni su, nisu gladni para niti zavrcu musterije, kao sto Bimmer rece bruku spec. voznji, sto dogovorenih po SA, sto dog. van SA. a vrhunac jeste tal sa obezbjeđenjem par hotela u gradu, kada gosti odlaze oni iskljucivo zovu ovu dvojicu jarana na mob. a zauzvrat ovi imaju petaka po pozivu :D
amidzazeher

#3444 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by amidzazeher »

Neku noc se vozio crvenim taxijem i ujutro skontam da sam zijanio telefon!! Nazovem centralu dadnu mi broj vozaca koji me dovezao, kazu nazovi on je jedini koji je prijavio da je nasao neki telefon. Nazovem, objasnim covjeku pitam kako cemo dalje, kaze sacekaj eto me donijet cu ti na adresu, i fakat za minut eto ga! Rekoh kako da te pocastim, ma kaze samo eto ovu voznju i dosta je!!
Vidim poslije da je nesto slikao, zvao neku raju oko 1h ujutro, ali svaki poziv prekinut, nevazno, uglavnom covjek se malo igrao i vratio telefon!
Samo sam htio da podijelim iskustvo i da se ovako javno zahvalim covjeku, mada cisto sumnjam da cita forum ali ipak!
Zatamnjena stakla

#3445 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Zatamnjena stakla »

Znači fino se može živjeti. Samo tako, čuvaj obraz :mrgreen:
drugi_profil

#3446 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drugi_profil »

amidzazeher wrote:Neku noc se vozio crvenim taxijem i ujutro skontam da sam zijanio telefon!! Nazovem centralu dadnu mi broj vozaca koji me dovezao, kazu nazovi on je jedini koji je prijavio da je nasao neki telefon. Nazovem, objasnim covjeku pitam kako cemo dalje, kaze sacekaj eto me donijet cu ti na adresu, i fakat za minut eto ga! Rekoh kako da te pocastim, ma kaze samo eto ovu voznju i dosta je!!
Vidim poslije da je nesto slikao, zvao neku raju oko 1h ujutro, ali svaki poziv prekinut, nevazno, uglavnom covjek se malo igrao i vratio telefon!
Samo sam htio da podijelim iskustvo i da se ovako javno zahvalim covjeku, mada cisto sumnjam da cita forum ali ipak!
Moguce da je trazio neki broj tipa: mama, brat, sestra, kuca, da ih nazove i obavijesti o pronadjenom telefonu. Ako ne zna da se snadje onda je telefon radio svasta.
zdruzdjo

#3447 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zdruzdjo »

Jutros uredno rent a car taxisti na cesti.
Bas me interesuje kako ce se odnositi prema sa-taxi sa obicnim ne-taxi registracijama.

Sent from my GT-S7500
kojeime

#3448 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by kojeime »

`
hzsa22

#3449 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by hzsa22 »

Jutros ukraden golf 2 na Vojnickom.. Ako je neko nesto vidio, javite se. Tnx
Horasio_Sarajlic

#3450 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Horasio_Sarajlic »

hzsa22 wrote:Jutros ukraden golf 2 na Vojnickom.. Ako je neko nesto vidio, javite se. Tnx
Taj golf je maksuz ukraden za neko krivično djelo, i vjerovatno ako je tvoj mozes se i posellamiti sa njim.
Post Reply